کانال تلگرامی اسپوتنیک امروز به نقل از گزارش سرویس اطلاعات خارجی روسیه (SVR) نوشت که با نزدیک شدن به ۲۶ اکتبر (۵ آبان) و برگزاری انتخابات مجلس گرجستان، آمریکا از تحولات این کشور به شدت ناراضی بوده و در حال تدارک یک “انقلاب رنگین” در این جمهوری منطقه قفقاز است. به گزارش ایرنا، در گزارش ... روسیه: آمریکا به دنبال تدارک «انقلاب رنگین» در گرجستان است
مسکو: واشنگتن به دنبال گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی است
معاون وزیر امور خارجه روسیه نسبت به اهداف واشنگتن برای گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی هشدار داد. میخائیل گالوزین، معاون وزیر امور خارجه روسیه، نسبت به اهداف واشنگتن برای گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی هشدار داد و خاطرنشان کرد که ایالات متحده این نیات را برای مدت طولانی داشته ... مسکو: واشنگتن به دنبال گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی است
درگیری معترضان و پلیس ارمنستان ۳۴ زخمی بر جای گذاشت
وزارت بهداشت ارمنستان اعلام کرد در پی درگیریها مقابل ساختمانهای دولتی در ایروان دستکم ۳۴ تن زخمی شدند. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، دفتر مطبوعاتی وزارت بهداشت ارمنستان سهشنبه شب گفت: ۱۶ نفر از زخمیها از اعضای پلیس و ۱۸ تن دیگر غیرنظامی هستند. این درگیریها پس از آن آغاز شد که جمهوری ... درگیری معترضان و پلیس ارمنستان ۳۴ زخمی بر جای گذاشت
آغاز رزمایش ۱۰ روزه آمریکا و ارمنستان
رزمایش مشترک ۱۰ روزه ارمنستان و آمریکا در ۲ مرکز آموزشی در نزدیک ایروان آغاز شد. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، در رزمایش «شریک عقاب» که دوشنبه آغاز شد، ۸۵ سرباز آمریکایی و ۱۷۵ نظامی ارمنستان حضور دارند. هدف از این رزمایش آماده کردن سربازان ارمنستان برای حضور در ماموریتهای صلحبانی بینالمللی اعلام ... آغاز رزمایش ۱۰ روزه آمریکا و ارمنستان
توافق برای بازگشایی گذرگاه لاچین و جاده آغدام و ارسال کمکهای بشردوستانه به قرهباغ
مقامهای قرهباغ اعلام کردند که توافقی برای ازسرگیری ترانزیت کمکهای بشردوستانه از طریق گذرگاه لاچین حاصل شده و کمکهای روسیه از طریق جاده «آغدام» نیز به این منطقه ارسال خواهد شد. به گزارش ایرنا به نقل از آرمن پرس، مرکز اطلاعرسانی قرهباغ شنبه در بیانیهای اعلام کرد: با توجه به بحران انسانی در قرهباغ-ناگورنو، دولت ... توافق برای بازگشایی گذرگاه لاچین و جاده آغدام و ارسال کمکهای بشردوستانه به قرهباغ
دو پیشنهاد ترکیه به آمریکا برای عملیات آزادسازی رقه
یک روزنامه ترکیهای از پیشنهادات این کشور به آمریکا که در جریان نشست رئیس ستاد مشترک ارتش ترکیه و همتای آمریکاییاش در پایگاه هوایی اینجرلیک مطرح شد، پرده برداشت.
به گزارش روزنامه حریت، نیروهای مسلح ترکیه چند روز گذشته در بیانیهای اعلام کردند که عملیات الباب علیه داعش در حال به پایان رسیدن است و در حال حاضر بخش اعظمی از این شهر تحت کنترل قرار گرفته است.
پس از اعلام نیروهای مسلح ترکیه این مساله مطرح شد که هدف بعدی ترکیه چیست. به نظر میرسد هدف نهایی رقه یکی از پایگاههای مهم داعش است.
در همین راستا ژنرال خلوصی آکار، رئیس ستاد مشترک ارتش ترکیه با ژنرال دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در پایگاه اینجرلیک دیدار و گفتوگو کرد.
آنکارا با این دو پیشنهاد سعی کرده کردها را از هر عملیاتی دور نگه دارد چراکه ترکیه شبه نظامیان کرد را که مورد حمایت واشنگتن هستند جزو گروههای تروریستی میداند.
براساس اعلام منابع امنیتی، در این دیدار دو پیشنهاد برای انجام عملیات رقه بیان شد. طرح اول این است که نیروهای وابسته به “ارتش آزاد سوریه” از شهر مرزی تل أبیض که هم اکنون تحت کنترل یگانهای مدافع خلق کرد است وارد خاک سوریه شده و به شهر رقه نزدیک شوند. دومین پیشنهاد این است که بعد از پایان عملیات الباب نیروهای ترکیه به سمت منبج حرکت کرده و از طرف منبج به سمت رقه بروند.
ترجیح آنکارا طرح اول است که نیروهای ترکیه، آمریکا و نیروهای وابسته به ارتش آزاد سوریه با ورود به خاک سوریه از شهر تل أبیض به منطقه تحت کنترل حزب اتحاد دموکراتیک کرد سوریه بروند و از آنجا به رقه نزدیک شوند اما برای اجرای این طرح لازم است که آمریکا نیروهای حزب اتحاد دموکراتیک سوریه را قانع کند تا گذرگاهی به عرض ۲۰ کیلومتر ایجاد کرده و به نیروهای مورد حمایت ترکیه اجازه دهند به رقه بروند.
براساس این طرح، این نیروها قبل از رفتن به سمت رقه که در مسافت ۱۰۰ کیلومتری جنوب این شهر است عملا از مناطقی که تحت کنترل یگانهای مدافع خلق کرد است، عبور خواهند کرد.
یکی از دلایل مهمی که آنکارا بر این طرح تاکید میکند، این است که شرایط زمینی و جغرافیایی این منطقه بسیار مناسب است و این طرح میتواند منطقهای تحت کنترل حزب اتحاد دموکراتیک سوریه را به دو منطقه تقسیم کند.
انتظار میرود آمریکا در این باره وارد عمل شود اما طرح B آنکارا مبنی بر انجام عملیات رقه از سمت منبج به دلیل شرایط جغرافیایی این منطقه چندان مطلوب نیست. مسافت بین الباب و رقه ۱۸۰ کیلومتر بوده که بیشتر این مناطق کوهستانی است و علاوه بر حضور نیروهای حزب اتحاد دموکراتیک سوریه نیروهای داعش نیز به صورت گسترده در این منطقه مستقر هستند.
حریت نوشت: آنکارا بر تامین تعداد نیروهای سوری عربی بین ۹ تا ۱۰ هزار نیرو برای عملیات رقه حساب باز کرده است و از ۲۵۰۰ نیروی ارتش آزاد سوریه که در عملیات الباب حضور دارند ۱۰۰۰ نفرشان را به عملیات رقه اعزام میکند، باقی نیروهای ارتش آزاد سوریه نزدیک به هشت تا ۹۰۰۰ نفر نیز از نیروهای مستقر در کمپهای آموزشی در شهرهای هاتای و کرشهیر ترکیه اعزام خواهند شد. ترکیه در عملیات رقه علاوه بر آمریکا خواهان همکاری و انجام هماهنگیها با روسیه است.
ایسنا