انگلیس در پاسخ به آنچه افزایش تنش در «خاورمیانه» خوانده، دومین کشتی جنگی سلطنتی نیروی دریایی این کشور را به خلیجفارس میفرستد تا به ناوچه لنکستر ملحق شود.
به گزارش ایسنا، گرنت شپس، وزیر دفاع انگلیس گفت: کشتی جنگی دایاموند (HMS Diamond) یک ناوشکن نوع ۴۵، در مسیر تقویت بازدارندگی در این منطقه در یک دوره زمانی خطرناک است.
ناوچه لنکستر از سال گذشته در خلیجفارس مستقر شده است. این ناوچه در کنار سه کشتی کوچکتر نیروی دریایی انگلیس مستقر است. گرنت شپس گفت که پیوستن کشتی جنگی دایاموند به این کشتی جنگی «بسیار مهم» است، به طوری که «حضور ما در منطقه را تقویت میکند تا انگلیس و منافع ما را از دنیای بیثباتتر و مورد مناقشه در امان نگه دارد.»
وزیر دفاع انگلیس گفت که این کار «پیامی واضح به ایران و گروههای نیابتی آن» ارسال میکند.
ایالات متحده اندکی پس از آغاز عملیات مقاومت فلسطین و آغاز حملات اسرائیل به غزه، دومین ناو هواپیمابر خود را در دریای مدیترانه شرقی و یک ناوگروه ضربت را در شرق سوئز مستقر کرد.
براساس گزارشهای تایید نشده، یک ناوشکن آمریکایی در دریای سرخ موشکها و هواپیماهای بدون سرنشین را «رهگیری» کرده است.
وزارت دفاع انگلیس میگوید: افزودن کشتی جنگی دایاموند، آزادی ناوبری و اطمینان دادن به کشتیهای تجاری را تضمین میکند و به جریان ایمن تجارت اجازه کار میدهد. یک نیروی ضربت به رهبری بریتانیا هم بهزودی گشتهایش از کانال انگلیس (مانش) به دریای بالتیک را برای محافظت از کابلهای حیاتی زیرآبی اروپا آغاز میکند.
ناوگروه آیزنهاور در آبهای خلیج فارس در حال حرکت است
فرمانده ناوگان پنجم آمریکا از حرکت ناوگروه ضربتی آیزنهاور در آبهای بینالمللی خلیج فارس خبر داد.
به گزارش ایسنا، فرمانده ناوگان پنجم آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که ناوگروه ضربتی آیزنهاور در آبهای بینالمللی خلیج فارس در حال حرکت است.
وی با ادعای اینکه رفتار ایران در منطقه «بیثباتکننده، غیرحرفهای و غیرمسئولانه» است، تأکید کرد که این رفتارها جان آمریکاییها را تهدید میکند و باید متوقف شود.
فرمانده ناوگان پنجم آمریکا ادعا کرد که دیروز یک پهپاد ایرانی به صورت «غیرحرفه ای و غیرایمن» در نزدیکی ناو هواپیمابر آیزنهاور پرواز کرد.
وی مدعی شد که این پهپاد ایرانی باوجود هشدارها تا ۱۵۰۰ متری ناو هواپیمابر آیزنهاور نزدیک شد.
روز دوشنبه هم فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) از عبور ناوگروه ضربتی آیزنهاور از تنگه هرمز و ورود به آبهای خلیج فارس برای «حمایت از الزامات سنتکام در سراسر منطقه و تضمین آزادی ناوبری در آبراههای بینالمللی» خبر داد.
سنتکام در صفحه فارسی خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «ناو هواپیمابر آیزنهاور توسط رزمناو دریای فیلیپین با موشکهای هدایتشونده، ناوشکن گراولی با موشکهای هدایتشونده (DDG ۱۰۷) و ناوشکن یواساس استتم (DDG ۶۳) و کشتی جنگی فریگا لانگدوک (D ۶۵۳) فرانسوی همراهی میشود».