درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

دولت صدای کارگران برای ایجاد تشکل‌های کارگری، حذف قراردادهای موقت و شرکت‌های پیمانکاری و … را نمی‌شنود

علی ترکاشوند گفت: ما سالیان سال است که از دولت‌ها خواسته‌ایم بدهی خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کنند تا دست سازمان برای هزینه‌های درمان و احیای بیمارستان‌های باز شود. برخی مناطق در حال حاضر نیاز به درمانگاه تخصصی دارند.

 

به گزارش ایلنا، اجرای تمام و کمال قانون کار، امنیت شغلی، ایجاد تشکل‌های کارگری، حذف قراردادهای موقت، حذف شرکت‌های پیمانکاری، تعیین دستمزد طبق سبد معیشت و نرخ واقعی تورم و … اینها مطالباتی هستند که سالهای سال کارگران و فعالان کارگری آن را فریاد زده اما گوش شنوایی برای آن پیدا نکرده‌اند. مطالباتی که اگرچه به دفعات مطرح شده است، اما انگار همچنان باید در مورد آن گفت و آنقدر باید تکرار کرد تا شاید اراده‌ای برای حلِ این مشکلاتِ بی‌شمار به وجود آید.

 

دولت بدهیِ خود را به تامین اجتماعی بدهد

 

علی ترکاشوند دبیر اجرایی تشکیلات حکومتی خانه کارگر شهر ری در پاسخ به این سوال که مهم‌ترین مطالبات کارگران از رئیس‌جمهور آینده چیست، گفت: امنیت شغلی، لغو قراردادهای موقت، لغو سفته‌های سفید امضا، ارسال لیست بیمه‌ی واقعی، جدی شدنِ بازرسی‌ها و از همه‌ مهم‌تر کنترل تورم است؛ دولت اگر نمی‌تواند نرخ تورم را کنترل کند حقوق‌ها را بالاتر از نرخ تورم افزایش دهد.

 

وی در خصوص لزوم پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی گفت: ما سالیان سال است که از دولت‌ها خواسته‌ایم بدهی خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کنند تا دست سازمان برای هزینه‌های درمان و احیای بیمارستان‌های باز شود. برخی مناطق در حال حاضر نیاز به درمانگاه تخصصی دارند؛ به طور مثال در پاکدشت سازمان تامین اجتماعی درمانگاهی ندارد و یا در ورامین بیمارستانی درست کرده‌ که آن را هم رها کرده‌اند.

 

دبیر اجرایی این تشکل حکومتی گفت: اگر دولت بتواند بدهی خود را به سازمان بدهد هم می‌تواند حقوق بازنشستگان را به طور مرتب افزایش دهد و هم اینکه از مراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی به خوبی نگهداری کند.

 

ترکاشوند در خصوص امنیت شغلی کارگران اظهار کرد: اگر کارگران امنیت شغلی نداشته باشند امیدی به آینده ندارند و کارگری که مردد است که آیا روز بعد سر کارش است یا نه، بازدهی هم نخواهد داشت. اینها مشکلاتی است که کارگران قرارداد موقت دارند درصورتی که متخصص‌ترین و متعهدترین کارگران همین کارگران قراردادی هستند.

 

وی افزود: برخی کارگران ۱۵سال کارکرده اما هنوز قراردادی هستند و به همین دلیل هم همیشه حقوق حداقلی می‌گیرند و به سابقه‌ی کاری‌‌شان توجهی نمی‌شود.

 

ترکاشوند گفت: رواج قراردادهای موقت معضل بسیار بزرگی برای کارگران است و مشکلات بسیاری برای آنها ایجاد کرده است. در طول سالها ما این را متذکر شده‌ایم اما متاسفانه هیچ اتفاقی نیفتاده و هیچ یک از دولتها توجهی به این موضوع ندارند. امیدواریم دولت بعدی به این قشر عظیم و مولد توجه کند و اجازه ندهد به کارهای غیرمولد روی بیاورند.

 

حذف قرارداهای موقت یعنی حلِ ۷۰ درصد از مشکلاتِ کارگران

 

اکبری دبیر اجرایی تشکل حکومتی خانه کارگر زاهدان نیز در پاسخ به این سوال مطالبات کارگران از رئیس‌جمهور آینده چیست، گفت: انتظار اول ما از رئیس جمهور آینده امنیت اشتغال و حذف قراردادهای موقت است. اگر این مشکل رفع شود، ۷۰ درصد از مشکلات کارگران مرتفع شود. درواقع یکی از بزرگترین مشکلاتِ ما در بخش کارگری، افزایش قرارداد‌های موقت در کارهای با ماهیت دائم است که به تبعِ آن مشکلاتِ بی‌شمار دیگری برای کارگران به وجود آمده است.

 

دبیر این تشکل حکومتی افزود: انتظار دوم ما این است که کارگران مورد حمایت قرار گیرند. کارگری به صورت روزمزد یا قراردادموقت کار می‌کند مشکلاتِ معیشتی بسیاری دارد و دولت می‌تواند با پرداخت‌های غیرنقدی مثل سبدمعیشت و بن و کوپن و … تاحدودی آنها را مورد حمایت قرار دهد. دست این قشر به جایی بند نیست و اگر به آنها کمک نشود نمی‌توانند زندگی خود را بچرخانند. این افراد به دلیل کار سنگین خود حتی نمی‌توانند برای گرفتنِ روغن و برنج و یا هرچیز دیگری در صف‌های طولانی بایستند، بنابراین اگر توزیع مناسب نباشد، کارگران از دریافت این اقلام هم محروم می‌شوند. این کارگران گاهی در شهرک‌ها و یا در جاهایی که با شهر فاصله دارد، کار می‌کنند و نمی‌توانند روزی سه یا چهار ساعت مرخصی بگیرند و مثلا بیایند در صف‌ها بایستند تا اقلام ارزان قیمت دریافت کنند. بنابراین درخواست ما این است که از کارگران حمایت‌های غیرنقدی شود.

در چین بخش عمده‌ای از شرکت‌ها دولتی هستند… شرکت‌هایی که در ایران خصوصی شده‌اند، چه دست گلی بر سر اقتصاد ما زده‌اند؟

یک پژوهشگر اقتصادی گفت: سوال این است که چند درصد از اعضای اتاق بازرگانی دو تابعیتی هستند؟ چند درصدشان املاک خارج از کشور دارند؟ چقدر از بانکها قرض گرفته‌اند و چقدر معوقات دارند؟ چه مقدار سرمایه از کشور خارج کرده‌اند؟ چقدر از رانتها و امتیازات برخوردار بوده‌اند؟ متاسفانه عده‌ای به خوردن و بُردن عادت کرده‌اند!

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, کارگری, مصاحبه و گفتگو

بهبود زندگی و معیشت کارگران پیمانکاری، نیازمند حذف کامل پیمانکاران و انعقاد قرارداد مستقیم است

دردهای پیمانکاری‌های نفت در پارس جنوبی بسیار است اما دوای این دردها، یک چیز است: حذف کامل پیمانکاران و اجرای قانون کار یکسان-مزد یکسان.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, کارگری, گزارش

ضرورت ایجاد تشکل سندیکایی برای تحقق مطالبه‌های نفتگران

با تقسیم کارگران در لایه‌های رسمی‌ای مختلف که عبارتند از قراردادی، پیمانکاری، شرکتی، مدت موقت، مدت معین، حجمی، و ارکان ثالث، و به‌کار بردن آن‌ها به‌وسیله پیمانکاران و دلالان نیروی کار دست‌اول تا دست‌چندم در تمام عرصه‌های تولید و خدمات، و با تحمیل انواع مختلف تبعیض مزدی، کاری، بیمه‌ای، درمانی، و رفاهی به‌قصد تفرقه‌افکنی بین ... ضرورت ایجاد تشکل سندیکایی برای تحقق مطالبه‌های نفتگران

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, کارگری, مقاله