حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

تجمع بازنشستگان فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر

شماری از بازنشستگان صندوق فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر با حضور در یک تجمع صنفی، خواستار رسیدگی به مطالبات صنفی خود شدند. به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز یکشنبه (دوم اردیبهشت ماه) جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد در تهران ، اصفهان و قائمشهر با حضور مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی محل سکونت خود، خواستار توجه به ... تجمع بازنشستگان فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز در اعتراض به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌شان + فیلم

صبح امروز شماری از کارکنان کارخانه کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌ خود اعتراض کرده و مقابل ساختمان فرمانداری شوش تجمع کردند. یکی از کارگران معترض در مورد علت تجمع صبح امروز کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز به خبرنگار ایلنا گفت: مدیران کارخانه به بهانه کمبود منابع مالی و ... تجمع کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز در اعتراض به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌شان + فیلم

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, فیلم, کارگری, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

دولت سال‌ها دست در جیب کارگران کرده و هر کار دلش می‌خواهد با آن می‌کند

رئیس کانون کارگران بازنشسته تهران گفت: اموال شستا در اختیار دولت نیست که بخواهد بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی، شرکت‌های زیرمجموعه آن را بفروشد.

 

علی دهقان کیا (رییس کانون کارگران بازنشسته تهران) با بیان اینکه دولت سال‌ها دست در جیب سازمان کرده و هر کار دلش می‌خواهد با آن می‌کند، گفت: شرکت‌های بحران‌زده را دولت به تامین اجتماعی تحمیل کرده و اکنون بر واگذاری آن‌ها تاکید دارد درحالی‌که دولت حق ندارد برای اموال تامین اجتماعی که حق‌الناس است، تصمیم بگیرد.

 

رییس کانون کارگران بازنشسته تهران با انتقاد از اظهارات رییس جمهور در خصوص واگذاری شرکت‌های شستا گفت: این اظهارات منطقی و قانونی نبود.

 

دهقان کیا با تاکید بر اینکه اصل سرمایه سازمان تامین اجتماعی متعلق به بیمه‌شدگان است، گفت: سازمان تامین اجتماعی حق‌الناس و یک صندوق بین‌النسلی است به همین دلیل اعتراض داریم که دولت چرا باید به این اندازه در امور این سازمان دخالت کند؟

 

وی با تاکید بر اینکه در ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی تنها مدیریت برعهده دولت گذاشته شده و درهیچ کجای آن نیامده که اموال سازمان تامین اجتماعی متعلق به دولت باشد، گفت: اموال شستا در اختیار دولت نیست که بخواهد بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی، شرکت‌های شستا را به هر جایی بفروشد.

 

دهقان کیا با اشاره به اینکه خصولتی را خود دولت‌ها درست کرده‌اند اما امروز می‌گویند نمی‌دانیم چیست، گفت: توضیح ما این است که تامین اجتماعی که یک سازمان کاملا خصوصی است را تبدیل به دولتی می‌کنید و هر بلایی که دلتان می‌خواهد به روزگار سازمان و اموال آن می‌آورید. هر جا دلتان بخواهد اموال سازمان را به دیگران واگذار می‌کنید و هر جا که کم می‌آورید از جیب سازمان تامین اجتماعی می‌بخشید. این همان خصولتی است.

 

وی با تاکید بر اینکه وقتی مدیریت را به دولت دادیم، بدین معنا نیست که اموال را هم به دولت داده‌ایم، گفت: دولت نمی‌تواند به وزیر کار یا مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی تاکید کند که بنگاه‌های اقتصادی شستا باید فروخته شود. اگر وزیر کار یا مدیرعامل تامین اجتماعی اموال شستا را بفروشند، خیانت در امانت کرده‌اند و باید جواب صاحبان آنها را که ۴۲ میلیون کارگر و خانواده‌های آنها هست را بدهند.

 

رییس کانون کارگران بازنشسته تهران؛ مشکل اصلی که باعث این همه بحران برای تامین اجتماعی شده را ساختار غلط حاکم بر این سازمان دانست و گفت: ساختار سازمان وقتی در سال ۸۳ تغییر کرد، صاحبان اصلی از میدان بیرون رانده شدند. شورای عالی تامین اجتماعی سه‌جانبه‌گرایی بود که ۱۱ عضو داشت که ۵ نفر نمایندگان کارگر و کارفرما و ۶ نفر نیز دولتی‌ها بودند که از وزارتخانه‌های مختلف می‌آمدند و می‌توانستیم با آنها رایزنی داشته باشیم و نظراتشان را تغییر بدهیم اما اکنون ۶ نفر را وزیر کار انتصاب می‌کند. این روند باید اصلاح شود.

 

وی با تاکید بر اینکه از وقتی تغییر ساختار سازمان اتفاق افتاد، زمان اجرای تصمیمات غلط نیز فرارسید، گفت: تاکید داریم ساختار سازمان باید تغییر کند تا دولت نتواند حرف خود را آنجا که غلط است، به کرسی بنشاند.

 

دهقان کیا افزود: اگر شرکای اجتماعی در بحث مدیریت سازمان نقش داشته باشند، تصمیمات درستی گرفته خواهد شد.

 

وی با اشاره به مشکلات بسیار ناشی از تصمیمات غیرکارشناسی از جمله ۲۶ ماده قانونی که به سازمان تحمیل شده، گفت: اگر قرار باشد صاحبان اصلی بر مسند مدیریت تامین اجتماعی بنشینند، اولین گام این است که دولت باید بدهی خودش را که از مرز ۱۸۰ هزار میلیارد تومان فراتر رفته، بدهد. دوم اینکه ۲۶ قانون تحمیلی باید لغو شود که ماهیانه ۲۵۰۰ میلیارد تومان از جیب بازنشستگان و کارگران برمی‌دارید و برای سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر هزینه می‌کنید.

 

رییس کانون کارگران بازنشسته تهران افزود: اگر صاحبان اصلی تامین اجتماعی مدیریت داشته باشند، همه چیز را به درستی مدیریتی می‌کنند و از اجرای قوانینی که نه تنها سازمان را به مرز بحران می‌کشد بلکه آینده کشور را تهدید می‌کند، جلوگیری می‌کنند. بنابراین از دولت انتظار داریم اصلاح ساختار تامین اجتماعی به صورت لایحه به مجلس برده شود یا به صورت طرح از سوی نمایندگان ارایه شود.

 

وی در توضیح بحث خصولتی نیز گفت: اکنون شرکت‌های شستا خصوصی است اما دولت حدود ۱۵۰۰ مدیر دولتی و عوامل خود را به این شرکت‌ها تحمیل کرده است و همین مدیران دولتی هستند که شستا را به خاک سیاه نشانده‌اند یا می‌نشانند. بعد هم ادعای خصولتی دارند. دولت حق ندارد بدین اندازه از شستا هزینه کند و اگر هم می‌خواهد افرادی را به شستا تحمیل کند، حداقل افراد توانمندی را منصوب کند.

ایلنا

انجمن یاری کودکان در معرض خطر؛ تاثیرات نامطلوب خصوصی‌سازی بر زندگی کودکان

انجمن یاری کودکان در معرض خطر روند نامطلوب خصوصی‌سازی و انحصاری کردن خدمات عمومی از مدرسه، بیمارستان تا کارخانه را مسبب آسیب‌های اجتماعی در زندگی کودکان دانست.

ادامه

ایران, حقوق کودک, خبر, کارگری