فارن پالسی: چامسکی حق دارد؛ آمریکا متظاهر است

اندیشمند آمریکایی می‌گوید ایالات متحده پشت آرمان‌های انسانی دروغین پنهان شده و رنجی که به دیگر ملت‌های جهان تحمیل کرده را توجیه می‌کند. به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مقاله‌ای به بررسی کتاب جدید «نوآم چامسکی» اندیشمند برجسته آمریکایی و منتقد سفت و سخت سیاست خارجه ایالات متحده پرداخته است. به گزارش فارن پالسی، بیش ... فارن پالسی: چامسکی حق دارد؛ آمریکا متظاهر است

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, تحلیل, جهان, خاورمیانه, صربستان, عراق

تلاش بی‌ثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحران‌ها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»

حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنه‌ای در مورد “پاسخ دندان‌شکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایت‌های جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپایی‌اش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانه‌های داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بی‌ثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحران‌ها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, آمریکا, استبداد, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, امنیتی, انگلیس, تحلیل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, سرمایه‌داری, صلح, صهیونیسم, فاشیسم, فلسطین, لبنان, منافع ملی

تلاش امپریالیسم برای گسترش

لنین در کتاب امپریالیسم [امپریالیسم- بالاترین مرحلهٔ سرمایه‌داری] نوشته بود: “تلاش ناگزیر سرمایهٔ مالی [این است که] حوزه‌های نفوذ خود و حتی قلمرو واقعی خود را گسترش دهد”. او در زمانی این کتاب را نوشت که رقابت بین‌ امپریالیست‌ها ویژگی اصلی جهان بود، جهانی که در آن این تلاش به‌شکل مبارزه‌ای رقابتی بین سرمایه‌های مالی ... تلاش امپریالیسم برای گسترش

ادامه

آمریکا, اتحاد شوروی, استعمار, اقتصادی, امپریالیسم, اوکراین, تحریم, تحلیل, جهان, دیدگاه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, طبقه کارگر, فاشیسم, فقر, نئولیبرالیسم, ناتو

آنجلا دیویس دربارهٔ: انتخابات ریاست‌جمهوریِ آمریکا

آنجلا دیویس می‌گوید انتخاب “کامالا هریس” به‌مقام ریاست‌جمهوری ایالات متحده بستری مناسب‌تر برای فراگیری پیکارهایی دگرگون‌ساز است. پاریس- “آیا واقعاً باید به این پرسش پاسخ دهم؟ من به فردی که حزب جمهوری‌خواه را رهبری می‌کند بی‌گمان قصد ندارم رأی دهم.” این پاسخ آنجلا دیویس، نماد کنشگران کمونیست در جهان، به پرسشی بود که روزنامه‌نگاری در ... آنجلا دیویس دربارهٔ: انتخابات ریاست‌جمهوریِ آمریکا

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای شمالی, استعمار, تحلیل, جهان, زنان, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, طبقه کارگر, فاشیسم, فرانسه, کمونیسم, کودکان, مبارزه طبقاتی

تلاش ترقی‌خواهان بریتانیا برای اثرگذاری بر چشم‌انداز سیاسی کشور در شرایط جدید مبارزه

بریتانیا در دهه‌های اخیر و پس از پایان جنگ سرد تغییرهای سیاسی مهمی را از سر گذرانده است. هفده سال حکومت حزب محافظه‌کار از ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۷ و سپس از ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴ در آن کشور، در شرایط تغییر موازنهٔ تعیین‌کنندهٔ نیروها در جهان پس از فروریزی دولت‌های سوسیالیستی، پیامدهای سیاسی، اجتماعی، و فرهنگی مهمی ... تلاش ترقی‌خواهان بریتانیا برای اثرگذاری بر چشم‌انداز سیاسی کشور در شرایط جدید مبارزه

ادامه

آپارتاید, آفریقا, انگلیس, ایرلند, پناهجویی, تحلیل, جنگ سرد, خاورمیانه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, طبقه کارگر, فاشیسم, فرهنگیان, کودکان, معلمان, نئولیبرالیسم

دلیل موفقیت چین از نظر کارشناس فرانسوی؛ حزب کمونیست چین، حزب مردم است

«ژان کریستوف ایزئوکس ون ففتن» رئیس «موسسه مطالعات راهبردی شرق-غرب» در انگلیس گفت توانایی تحقق نیازها و منطبق شدن با تغییرات داخلی و بین‌المللی، حزب کمونیست چین (CPC) را قادر ساخته تا چین را در پیروزی‌های متوالی رهبری کند.

 

به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ وی در مصاحبه با خبرگزاری «شین هوا»، یکی از دستاوردهای عظیم حزب کمونیست را نابودی کلیِ فقر مطلق در چین دانست و تاکید کرد: دستاورد فقرزدایی چین ۱۰ سال زودتر از دستور کار توسعه پایدار ۲۰۳۰ سازمان ملل محقق شد.

 

این کارشناس فرانسوی ادامه داد: دستاورد دیگر حزب کمونیست چین تحقق هدف صد ساله اول یعنی ساخت یک جامعه نسبتا مرفه در تمام ابعاد است.

 

ففتن همچنین گفت: علاوه بر این،‌ حزب حاکم چین یک مدل دموکراتیک جدید را به جهان ارائه کرده که همان دموکراسی مشورتی سوسیالیستی است؛ این مدل جایگزینی برای مدل دموکراسی غربی محسوب می‌شود.

 

وی افزود: موفقیت حزب کمونیست چین از یک تطبیق مداوم حزب با نیازهای مردم و واقعیت جهان به طور کلی، باز می‌گردد.

 

ففتن اکنون ۵۴ سال دارد و متولد فرانسه است. یکی از اجداد او یک برنامه کاری-تحصیلی را برای جوانان چینی در کارخانه‌ای در اوایل سال ۱۹۰۰ راه اندازی کرده بود. به همین دلیل ففتن زبان چینی را در سنین کودکی یاد گرفته و حالا به راحتی مکالمه می‌کند.

 

او طی سال‌های اخیر در برنامه‌های تعاملی آکادمیک و فعالیت‌های ارتقاء سرمایه‌گذاری شرکت کرده تا به پرو‌ژه‌های توسعه چین کمک نماید.

 

ففتن همچنین به دلیل کمک به زنان و کودکان فقیر در نواحی روستایی استان «لیائونینگ» واقع در شمال شرقی چین، نشان افتخار دریافت کرده است.

 

رئیس «موسسه مطالعات راهبردی شرق-غرب» خود را وقف مطالعه چین و حزب کمونیست کرده و تاکنون بیش از دو هزار صفحه یادداشت تحقیقاتی مرتبط با این موضوعات به رشته تحریر در آورده است.

 

وی در خصوص نشست آتی بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین، گفت معتقد است با توجه به جایگاه چین در جامعه بین‌الملل و اقتصاد جهانی، این یک گردهمایی مهم برای چین و سراسر جهان است.

 

ففتن همچنین از حزب کمونیست به دلیل قرار دادن مردم چین در کانون اقداماتش، تمجید و تصریح کرد: حزب کمونیست، حزب مردم است و این حزب با تکامل مردم تکامل یافته و حرکت کرده است.

در‌حالی‌که سرمایه‌داری غربی با بحران‌های مکرر مواجه است، چین سوسیالیستی به موفقیت‌های چشمگیری دست می‌یابد

پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، جمهوری خلق چین، تحت رهبری حزب کمونیست، نه تنها جان سالم به در برد، بلکه به طور چشمگیری به موفقیت رسید. نیروهای بازار را برای ساختن سوسیالیسم مهار کرد و جامعه بسیار فقیرش را به آستانه شکوفایی متوسط رساند.

ادامه

اقتصادی, امپریالیسم, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, کارگری, نئولیبرالیسم

کارنامهٔ سیاه «اسلام سیاسی»: نقض خشن حقوق انسانی زنان و سرکوب اندیشه‌های متفاوت

مسئلهٔ تبعیض جنسی و جنسیتی در کشور ما، مانند دیگر جامعه‌های عقب‌مانده، حاصل استمرار سنّت‌های واپس‌گرایانه است.

ادامه

اجتماعی, اسلام سیاسی, اقتصادی, امریکا, ایران, برابری اجتماعی, حقوق بشر, زنان, عدالت اجتماعی, مقاله

مصدق شخصیت کاریزماتیک ملی

نباید بگذاریم کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ به فراموشی سپرده شود. این کودتا همچون یک صحنه نمایش تاریخی است، با چهره‌های سیاسی که نقش‌آفرینی آنان به اقتضای اهمیت این رویداد در حافظه تاریخی مردم ایران حک شده است.

ادامه

امپریالیسم, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, ایران, تاریخ, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, دیدگاه

هدف‌های مشترک جنبش چپ ایران: آزادی، عدالت اجتماعی، صلح، حاکمیت ملی

امروزه مشکلاتی بسیار جدّی در ایران وجود دارد که همهٔ عرصه‌های زندگی مردم و به‌ویژه معیشت اکثریت مردم یعنی زحمتکشان و تهی‌دستان را به تباهی کشانده است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, امریکا, اوکراین, ایران, تحریم, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سرمایه‌داری, سیاسی, عدالت اجتماعی, مارکسیسم-لنینیسم, مقاله, نئولیبرالیسم