آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

آمریکا از تشدید تنش‌ها در آسیا سود می‌برد

نایب رئیس مرکز جهانی سازی چین ضمن اشاره به دلایل آمریکا برای تشدید تنش‌ها در آسیا اظهار داشت: واشنگتن نگران حضور چین در خاورمیانه است.

 

خبرگزاری مهر، تنش‌های بین چین و آمریکا با روی کار آمدن رئیس جمهوری که داعیه دموکراسی و همگرایی جهانی دارد نه تنها کاسته نشده بلکه این تنش‌ها ابعاد جدیدی یافته و ایالات متحده تحرکات جدیدی را برای تحت فشار قرار دادن چین انجام داده است.

 

مواردی همچون تحولات تایوان، گسترش حضور نظامی و همکاری‌های دفاعی با کشورهای شرق آسیا، دامن زدن به تنش‌های موجود در دریای چین و حمایت از ادعاهای کشورهایی همچون ژاپن در خصوص تملک جزایر مورد مناقشه با چین موجب شده تا واشنگتن و پکن لیست بلندی از اختلافات را به نام خود ثبت کنند.

 

در همین رابطه اخیراً «کاتلین هیکز» معاون وزیر دفاع آمریکا طی سخنانی گفت که معتقد نیست درگیری آمریکا و چین اجتناب ناپذیر باشد اما هر دو طرف باید در اجتناب از تنش‌های غیر ضروری با یکدیگر تلاش کنند.

 

معاون وزیر دفاع آمریکا گفت: ایالات متحده و چین دلایل زیادی برای افزایش ارتباط با یکدیگر دارند و رقابت حداکثری میان آنها الزاماً به معنای درگیری نیست و منافع هر دو طرف در اجتناب از درگیری است.

 

از سوی دیگر گزارش‌ها حاکی است «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا زمانی که نامزد این پست بود گفته بود دونالد ترامپ حق داشت که رویکرد سختگیرانه ای در برابر چین اتخاذ کرده بود.

 

بلینکن افزوده بود: تردیدی نیست که چین بیش از هر ملت دیگری، برای آمریکا چالش برانگیز بوده است و برای مقابله با پکن اتفاق نظر فراحزبی وجود دارد.

 

این مقام آمریکایی همچنین ادعاهای پمپئو درباره نقض حقوق بشر در چین را تکرار کرده است.

 

«مارک میلی» فرمانده ستاد مشترک ارتش ایالات متحده نیز اخیراً در یک سخنرانی در دانشگاه «هووارد» مدعی شد که با ظهور چین (به عنوان یک اَبَرقدرت جهانی) و ابداع فناوری‌های اخلالگر همچون روبات‌ها و هوش مصنوعی که می‌توانند برای میدان جنگ فاکتورهای تعیین کننده‌ای باشند، جهان ممکن است به دورانی از «بی ثباتی بالقوه بین‌المللی» وارد شود.

 

برای تحلیل بهتر تنش‌های میان چین و آمریکا با «ژین وانگ» به گفتگو نشستیم. وانگ نایب رئیس مرکز جهانی سازی چین بوده و در حال حاضر رئیس و بنیانگذار مرکز مشاوره‌ای «چاریگو» در پکن است.

 

ژین وانگ در پاسخ به پرسشی درباره دلایل شدت گرفتن تنش‌های بین آمریکا و چین در زمان ریاست جمهوری «جو بایدن» و اینکه آینده این تنش‌ها به چه صورت خواهد بود، به مهر گفت: تنش‌ها بیشتر از تغییر قدرت ملی دو کشور ناشی می‌شود و در این میان آمریکایی‌ها احساس حساسیت بیشتری دارند، نمونه‌ای از این حساسیت‌ها که منجر به بروز تنش میان دو کشور شد را می‌توان در زمان اوج گیری همه گیری ویروس کرونا مشاهده کرد. یکی دیگر از دلایل اوج گیری تنش‌ها را می‌توان به نیازی که دولت بایدن برای تقویت خود در داخل آمریکا دارد نسبت داد.

 

به اعتقاد من این تنش‌ها بیشتر شده و شرایط بدتر می‌شود اما این شرایط هنوز هم قابل کنترل است زیرا دو کشور قصد ندارند آن را از کنترل خارج کرده و به نوعی به یک جنگ تبدیل کنند.

 

این کارشناس چینی در پاسخ به اینکه چرا آمریکا تلاش دارد در خصوص تنش و دشمنی با چین، کشورهای آسیایی را با خود همراه کند؟ گفت: ایجاد هرج و مرج در آسیا باعث خواهد شد که کشورهای آسیایی بیشتر به آمریکا اعتماد کنند و از جنبه‌های مختلف با چین مخالفت کنند و بنابراین هزینه‌های دیپلماسی چین و همکاری اقتصادی با این کشورها را افزایش دهند. در صورت افزایش تنش‌ها در آسیا، آمریکا تنها طرفی خواهد بود که از این وضعیت سود می‌برد اما کشورهای آسیایی این موضوع (دسیسه آمریکا) را درک کرده‌اند بنابراین استراتژی آمریکا برای تشدید تنش در آسیا به وقوع نمی‌پیوندد.

 

پرسش بعدی مهر از این کارشناس، امضای توافق جامع میان چین و آمریکا و ابعاد آن بود که وی در پاسخ گفت: این یک همکاری عادی و نرمال بین دو کشور نرمال است. این توافق ابعاد مختلفی داشته و مطمئناً تأثیری در بعد و توازن منطقه‌ای خواهد داشت. هنوز برای اعلام نظر در این مورد که تأثیر این توافق بر توازن منطقه‌ای تا چه حد خواهد بود زود است و باید منتظر نتایج آن بود.

 

ژین وانگ در خصوص دلایل ناراحتی و نگرانی آمریکا از سند همکاری ایران و چین نیز گفت: این خیلی طبیعی است که آمریکا درباره توافق جامع ایران و چین نگران باشد زیرا واشنگتن از اینکه چین جای ایالات متحده را در خاورمیانه بگیرد می‌ترسد.

لاوروف: آمریکا باید به تاراج ثروت‌های طبیعی سوریه پایان دهد

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه با بیان این‌که تهدید داعش در سوریه و عراق بطور جدی افزایش نیافته است، گفت که روسیه از این دو کشور در سرکوبی تروریست‌ها حمایت می‌کند و آمریکا باید به تاراج ثروت‌های طبیعی سوریه پایان دهد و بجای آن به مبارزه با تروریست‌ها بپردازد.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, پاکستان, تروریسم, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, روسیه, سوریه, صلح, عراق