«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

کشور‌های قطب خاورمیانه و آفریقا از بیم اقتصاد راکد آمریکا به دنبال خارج کردن ذخایر طلای خود از آمریکا هستند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نشریه آمریکایی هوستون پست نوشت: کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد ایالات متحده خارج می‌کنند. به نوشته این نشریه، کشور‌هایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند عبارتند از ... کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, الجزایر, خاورمیانه, خبر, سنگال, عربستان سعودی, غنا, مصر, نیجر

نروژ غرب را به استاندارد‌های دوگانه در مورد غزه متهم کرد

وزیر امور خارجه نروژ در نشست ریاض غرب را به استاندارد‌های دوگانه در مورد غزه متهم کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ اسپن بارت اید، وزیر امور خارجه نروژ امروز دوشنبه در دومین روز از مجمع جهانی اقتصاد که در ریاض، پایتخت عربستان سعودی برگزار شد، کشور‌های غربی را به استاندارد‌های دوگانه متهم کرد. با شروع ... نروژ غرب را به استاندارد‌های دوگانه در مورد غزه متهم کرد

ادامه

اسراییل, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, روسیه, زنان, عربستان سعودی, غرب, فلسطین, کودکان, نروژ

الجزایر: به زودی به بانک توسعه بریکس می‌پیوندیم

«لعزیز فاید» وزیر دارایی الجزایر گفت: پرونده پیوستن الجزایر به بانک توسعه بریکس در مراحل پایانی قرار دارد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از شبکه المیادین، فاید افزود: در واشنگتن با رئیس بانک جدید توسعه بریکس دیدار و درباره موضوع پیوستن الجزایر به این نهاد مالی بین‌المللی گفت و گو کرده است. وی اضافه کرد: ... الجزایر: به زودی به بانک توسعه بریکس می‌پیوندیم

ادامه

آرژانتین, آفریقای جنوبی, آمریکا, اتیوپی, اروگوئه, اقتصادی, الجزایر, امارات, ایران, برزیل, بریکس, بنگلادش, جهان, چین, روسیه, صندوق بین‌المللی پول, عربستان سعودی, گزارش, مصر, هندوستان

ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

وزیران خارجه چین و بولیوی در دیداری مشترک در پکن، بر تمایل دو کشور مبنی بر ارتقای همکاری‌های دوجانبه تاکید کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دپارتمان آمریکای لاتین و کارائیب وزارت امور خارجه چین در پیامی از طریق حساب کاربری خود در شبکه مجازی ایکس اعلام کرد: وانگ یی وزیر ... ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, بولیوی, پرو, چین, روسیه, شرق آسیا

دلار زدایی؛ میدان زورآزمایی بریکس و آمریکا

پایگاه خبری اینترپیتر در گزارشی به تلاش کشورهای بریکس برای ایجاد واحد پولی جدید برای به چالش کشاندن دلار در مبادلات تجاری می پردازد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از این رسانه خبری استرالیایی، قرار است به زودی سران بلوک اقتصادی بریکس در آفریقای جنوبی برای گفتگوهای بیشتر در خصوص این موضوع ملاقات کنند. بر اساس این گزارش، فشار فزاینده برای ایجاد یک ارز جدید جهانی پس از تداوم تسلیحاتی شدن دلار آمریکا در قالب تحریم‌ها و جنگ‌های تجاری صورت می گیرد.

در حال حاضر بسیاری از کشورهای جهان در حال تلاش برای دستیابی به استقلال بیشتر از سیستم مالی ایالات متحده هستند. اما چه چیزی دلار آمریکا را به مهمترین ارز مبادلات جهانی تبدیل کرده است؟

پس از پایان جنگ جهانی دوم، متفقین در برتون وودز گرد آمدند و دلار آمریکا را به عنوان ارز ذخیره اصلی جهان معرفی کردند. درنتیجه طلا با نرخ قابل مبادله ۳۵ دلار در هر اونس ثابت شده بود. چند سال بعد، هنری کیسینجر، وزیر امور خارجه آمریکا به دیدار ملک فیصل پادشاه عربستان سعودی رفت تا سیستم دلارهای نفتی را پایه دلار قرار دهد.

در نهایت تصمیم بر این شد تا سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) دلار را در مبادلات تجاری خود در سطح جهانی استفاده کند. این تصمیم سبب شد کشورهایی که نفت خریداری می کردند به دلار آمریکا نیاز پیدا کنند و به نوعی این مساله سبب برتری دلار آمریکا در مبادلات تجاری در سطح جهانی شد.

با این وجود، به نظر می‌رسد تسلط دلار به زودی پایان یابد. در مجمع جهانی اقتصاد امسال در داووس، محمد الجدان، وزیر دارایی عربستان سعودی در اقدامی نادر در ۵۰ سال گذشته، اعلام کرد که این کشور برای تجارت با ارزهای دیگر علاوه بر دلار آمریکا آمادگی دارد. بنابراین، نشانه‌هایی برای دلارزدایی در حال ظهور است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در جریان اجلاس سران بریکس ۲۰۲۲ اعلام کرد که این اتحادیه در حال تلاش برای ایجاد یک «ارز بین‌المللی» است. این موضوع دوباره در دستورکار پانزدهمین نشست سالانه بریکس قرار گیرد که از ۲۲ تا ۲۴ اوت (۳۱ مرداد تا ۲ شهریور) در ژوهانسبورگ برگزار می شود.

پیش بینی می شود واحد پولی بریکس بر اساس قیمت طلا قیمت گذاری شود که این مساله سبب ایجاد یک بازگشت تاریخی بر اساس قیمت طلا باشد.

در واقع، بانک های مرکزی جهانی در حال افزایش ذخایر طلای خود هستند.

بر اساس گزارش شورای جهانی طلای صندوق بین‌المللی پول، در دو ماه اول سال جاری بیشترین خرید طلا از سوی سنگاپور (۵۱.۴ تن)، ترکیه (۴۵.۵ تن)، چین (۳۹.۸ تن)، روسیه (۳۱.۱ تن) و هند (۲.۸ تن) گزارش شده است. به نظر می‌شود کشورهای حوزه بریکس در حال افزایش ذخایر طلا برای استفاده از ارز جدید باشند. از دیگر سو، شمار دیگری از کشورهای جهان برای عضویت در این بلوک اقتصادی تلاش می کنند.

یکی از این کشورها ترکیه است که برای عضویت در بریکس اعلام آمادگی کرده است.

امارهای منتشر شده از سوی پایگاه داده های صندوق بین‌المللی پول(کوفر) نشان می‌دهد میزان ذخایر بانک مرکزی کشورها بر اساس واحد پولی دلار رو به کاهش گذاشته است. کشورهای بریکس در حال حاضر بیش از ۴۰ درصد از جمعیت جهان را به خود اختصاص می دهند و میزان تولید ناخالص داخلی این بلوک ۳۱.۵ درصدی برآورد شده است.

این رقم از تولید ناخالص داخلی کشورهای گروه هفت متشکل از آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و بریتانیا فراتر رفته است.
نگاهی به این آمارها نشان می‌دهد کشورهای بریکس کاملاً خودکفا هستند و بدون اتکا به ایالات متحده بین اعضای خود در حال انجام مبادلات تجاری هستند.

بنظر می رسد یکی از مهمترین اهداف چین با اجرای ابتکار «یک کمربند-یک جاده» که آسیا و آفریقا، اروپا و آمریکای جنوبی را به یکدیگر متصل می کند، استقلال عمل از آمریکا باشد. شایان ذکر است آمریکا در این طرح چین گنجانده نشده است.

علیرغم اختلاف نظرهایی که در روابط چین و هند وجود دارد، بنظر می رسد دو طرف تمایل به همکاری در طرح یک کمربند-یک جاده دارند. به عنوان مثال هند بصورت نیابتی از طریق بانک سرمایه گذاری زیرساخت آسیا، بانک توسعه جدید و سازمان همکاری شانگهای در حال سرمایه گذاری در این طرح است. بنابراین یک فضای ژئوپلیتیک و اقتصادی جدید در جهان در حال شکل‌گیری است که ایالات متحده بخشی از آن به شمار نمی آید.

با کاهش اتکا به دلار آمریکا، بنظر می رسد کم کم بانک های مرکزی کشورها از ذخایر دلاری خود را تخلیه کنند و این مساله می‌تواند منجر به تورم فوق العاده، افزایش نرخ بهره برای جبران از دست دادن قدرت خرید و کاهش قیمت دارایی‌ها شود که در نهایت سبب افول قدرت آمریکا شود.

به هرحال روند دلارزدایی در حال وقوع است. البته این سرنوشت فقط در انتظار امریکا نیست. پیش تر نیز جهان شاهد ظهور و سقوط امپراتوری ها و ذخایر ارزی دیگر از امپراتوری هلند و گیلدر گرفته تا امپراتوری بریتانیا و پوند استرلینگ بوده است.
بهرحال تغییراتی در روند نظم جهانی در حال وقوع است و ممکن است این بار نوبت بریکس باشد.

با نزدیک شدن سالروز آغاز جنبش «زن، زندگی، آزادی»، رژیم با هراس از گسترش حرکت‌های اعتراضی خیابانی، برشدت سرکوب می‌افزاید!

در آستانه سالگرد جنبش سراسری زن زندگی آزادی، رژیم از نگرانی نسبت به دُوری تازه از خیزش مردمی با پشتیبانی گردان‌های مختلف جنبش اعم از کارگران، جوانان و دانشجویان، زنان و بازنشستگان در چند هفته اخیر به اقدام‌هایی شتاب‌زده و از سر استیصال و به‌امید ایجاد فضای وحشت و عقب نشینی کردن مردم از سنگرهای ... با نزدیک شدن سالروز آغاز جنبش «زن، زندگی، آزادی»، رژیم با هراس از گسترش حرکت‌های اعتراضی خیابانی، برشدت سرکوب می‌افزاید!

ادامه

آزادی, اختلاف طبقاتی, استبداد, اقتصادی, بازنشستگان, دانشجویی, زنان, عدالت اجتماعی, عراق, فرهنگیان, فقر, کارگران, معلمان, مقاله, همبستگی

ابراز نگرانی آمریکا از اقدام‌های ضدجاسوسی در چین

آمریکا نسبت به درخواست دولت چین از مردم این کشور برای پیوستن به کارهای ضد جاسوسی و گسترش قوانین در این حوزه ابراز نگرانی کرده است. به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، ایالات متحده آمریکا روز چهارشنبه نسبت به درخواست چین از شهروندانش برای پیوستن به کار ضدجاسوسی ابراز نگرانی و اعلام کرد که واشنگتن ... ابراز نگرانی آمریکا از اقدام‌های ضدجاسوسی در چین

ادامه

آمریکا, استرالیا, اقتصادی, جهان, چین, خبر, غرب

ما به آمریکا بدبین هستیم / به سمت چین می‌رویم

وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین عملکرد دولت بایدن درباره مناقشه فلسطین و اسرائیل را ناامیدکننده خواند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از القدس العربی، ریاض المالکی وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین عملکرد دولت بایدن درباره مناقشه فلسطین و اسرائیل را ناامیدکننده خواند و تأکید کرد که فلسطین برای دریافت کمک در این زمینه سراغ ... ما به آمریکا بدبین هستیم / به سمت چین می‌رویم

ادامه

آمریکا, اسراییل, اقتصادی, تحلیل, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, صلح, عربستان سعودی, فلسطین

درخواست رسمی بولیوی برای پیوستن به بریکس

سفارت بولیوی در مسکو روز چهارشنبه به طور رسمی درخواست این کشور برای پیوستن به بریکس را تحویل وزارت امور خارجه روسیه داد. به گزارش خبرگزاری فارس، سفارت بولیوی در روسیه روز چهارشنبه درخواست پیوستن این کشور به گروه بریکس را به مقامات روس تحویل داد. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «ماریا لوئیس راموس» سفیر بولیوی ... درخواست رسمی بولیوی برای پیوستن به بریکس

ادامه

آفریقای جنوبی, اقتصادی, اوکراین, برزیل, بریکس, بلاروس, بولیوی, جهان, چین, حقوق بشر, خبر, روسیه, غرب, هندوستان