مهدی فراهانی، معاون اورژانس قم روز جمعه ۲۱ بهمن ماه در گفتگو با ایلنا از خاتمه عملیات امداد حادثه ریزش متروی قم خبر داد.
به گفته این مقام مسئول در نخستین ساعات بامداد امروز پیکر بیجان دومین کارگر مدفون در زیر آوار توسط ماموران آتشنشانی خارج شد.
وی افزود: برهمین اساس عملیات امداد و نجات در همان لحظه خاتمه یافت اما با وجود بارش باران و سرمای هوا، عملیات آواربرداری همچنان ادامه دارد.
به گزارش روز پنج شنبه ۲۱ بهمن ماه ایلنا، حوالی حدود ساعت ۱۲ ظهر، تونل مترو در ایستگاه ولیعصر قم فروریخت.

شاهدان عینی میگویند سه کارگر در این حادثه زیر آوار ماندهاند.
از قرار معلوم، سگهای زندهیاب هلالاحمر وارد عمل شده و در محل حادثه به دنبال نجات محبوسان هستند.
عباس ذاکریان سخنگوی شورای اسلامی شهر قم اظهار کرد: در میدان ولیعصر و محل خروج دستگاه تی بی ام بخشی از دیواره ریزش داشته که بلافاصله نیروهای آتشنشانی مستقر شدند و مشغول برداشت خاک و ایمنسازی محیط هستند.
۱۳:۴۵ مدیرکل روابط عمومی اورژانس قم در گفتگو با ایلنا از نجات یک نفر از محبوسشدگان در زیر آوار خبر داد و گفت: یک نفر از مصدومان دقایقی پیش از زیر آوار خارج شد. این مصدوم از کارگران مترو بوده است.
مهدی فراهانی (معاون اورژانس قم) نیز با تایید خبر پیدا شدن جسد یکی از کارگران محبوس به ایلنا گفت: جسد اولین محبوسشده توسط عوامل آتشنشانی حدود ساعت ۱۹ پیدا شد و عملیات رهاسازی آن در حال انجام است.
یک کارگر مترو قم گفت؛ اکثریت کارگران کارگاه محل حادثه مترو قم، بارها نگرانی و ترس خود را از ریزش دیواره اعلام و در خصوص احتمال وقوع حادثه هشدارهای لازم را داده بودیم، اما متأسفانه هیچ توجهی به ناامنی این محل نشد.

یک کارگر مترو قم که نظارهگر تلاش نیروهای امدادی برای یافتن پیکر همکارش بود، به شرط فاش نشدن نام خود، با ایلنا به گفت و گو پرداخت و تصریح کرد: همین دیروز هم هشدارهای لازم در خصوص ناامنی محل را داده بودیم، اما توجهی نشد تا شاهد مرگ همکارانمان باشیم.
این کارگر مترو قم در پاسخ به سوال ایلنا در خصوص علت حادثه و ریزش دیواره مترو قم، گفت: در مورد ناامن بودن کارگاه محل حادثه مترو قم، خیلی هشدار دادیم؛ همین دیروز هم به مسئولان مربوطه وابسته به شرکت پیمانکاری پروژه حفاری مترو قم، بازهم هشدارهایی داده شد، اما افسوس که به سخن کارگران توجهی نکردند.
وی افزود: متاسفانه شرکت پیمانکاری مذکور، به ایمنی محل حادثه مترو قم توجهی نداشت و این درحالی بود که هشدارهای ما و همکارانمان همیشگی بود، اما تعجب، گلایه و ناراحتی ما، از شهرداری قم بهعنوان کارفرمای احداث تونل مترو قم نیز وجود دارد؛ شهرداری نهادی است که باید بر همه جوانب کاری پیمانکار خود نظارت میکرد که متأسفانه بیتفاوت بود.
این کارگر مترو قم خاطرنشان کرد: خدا را شکر که کارگران کشته شده در حادثه ریزش دیواره مترو قم، بیشتر نبودند، چراکه در اثر بیتوجهی شرکت پیمانکاری به ایمن نبودن محل حادثه و عدم نظارت و بیتفاوتی شهرداری قم، امکان داشت، کارگران بیشتری زیر آوار بمانند.
وی افزود: خدا خواسته بود که ما زنده بمانیم، چون چند دقیقه قبل از حادثه، برای صرف چایی و استراحت کوتاه روزانه، محل ریزش آوار را ترک کردیم.
این کارگر مترو قم خاطرنشان کرد: دیوار خاکی با ارتفاعی نزدیک ۲۰ متر، درحالت عادی خطرناک بوده و امکان ریزش دارد، چه برسد به اینکه یک جرثقیل عظیمالجثه و غولآسا که زمین را میلرزاند، در بالای این دیواره روشن باشد؛ همانطور که گفتم بارها هشدارهای لازم را داده بودیم که آخرین هشدار همین دیروز بود.
وی با اشاره به جشن اختتامیه حفاری خط A مترو قم در هفتههای گذشته که توسط شهرداری قم برگزار شد، گفت: از زمان به پایان رسیدن حفاری تونل خط A مترو قم، توسط دستگاه بزرگ TBM، در محوطه بیرونی تونل، قطعات مختلف این دستگاه را باز میکردیم تا این قطعات بسیار سنگین، توسط جرثقیل عظیمالجثه و غولآسا به بیرون کشیده شود؛ بسیاری از قطعات این دستگاه هم بیرون کشیده شد، اما متأسفانه این اتفاق تلخ افتاد و دو نفر از کارگران همکارمان از دنیا رفتند.
این کارگر مترو قم گفت: مرحوم سیداحمد صبوری که جنازه او پیدا شد، جوانی خوشاخلاق، دارای اصالتی اراکی و پدر یک پسر بچه خردسال شیرینزبان بود که متأسفانه با بیتدبیری شهرداری قم در عدم نظارت بر شرکتهای پیمانکاری برای ایجاد ایمنی در کارگاه محل حادثه از دنیا رفت.
وی افزود: کارگر دیگری که هنوز مفقود است، دارای اصالتی مشهدی است که متأسفانه این حادثه برای او هم اتفاق افتاد.