هاآرتص: اسرائیل دیگر نمی‌تواند اشتهای نتانیاهو برای جنگ بی‌پایان را تحمل کند

در مقاله‌ای که در وبگاه عبری هاآرتص منتشر شده است، نویسنده «دیوید روزنبرگ» استدلال می‌کند که اسرائیل دیگر از نظر اقتصادی یا سیاسی نمی‌تواند آنچه را او اشتهای «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر برای جنگ‌های بی‌پایان و طولانی توصیف می‌کند، تحمل نماید. به گزارش ایسنا، روزنبرگ معتقد است تغییری که نتانیاهو از زمان حمله هفت اکتبر ... هاآرتص: اسرائیل دیگر نمی‌تواند اشتهای نتانیاهو برای جنگ بی‌پایان را تحمل کند

ادامه

آمریکای جنوبی, استراتژی, اسراییل, اقتصادی, ایران, جنگ, جهان, خاورمیانه, صهیونیسم, فلسطین, گزارش, لبنان

هاآرتص: ترامپ ترمز جنگ با ایران را کشید؛ نتانیاهو در حاشیه تصمیمات واشنگتن

روزنامه هاآرتص فاش کرد رئیس‌جمهور آمریکا در مسیر پایان‌دادن به جنگ با ایران، عملاً اجازه ماجراجویی تازه به تل‌آویو را نمی‌دهد و نتانیاهو دیگر قدرت تأثیرگذاری سابق بر تصمیمات کاخ سفید را ندارد. به گزارش ایلنا، به نوشته روزنامه هاآرتص، دولت دونالد ترامپ در حال حرکت به‌سوی پایان دادن به جنگ بوده و عملاً به ... هاآرتص: ترامپ ترمز جنگ با ایران را کشید؛ نتانیاهو در حاشیه تصمیمات واشنگتن

ادامه

آمریکا, اسراییل, اقتصادی, امنیت, ایران, جهان, چین, خاورمیانه, خلیج فارس, فلسطین, لبنان, یمن

دیپلمات ایرانی: با حضور نظامی مصر در خلیج فارس تا زمانی که به نفع اسرائیل نباشد، مخالف نیستیم

«مجتبی فردوسی»، رئیس دفتر حافظ منافع ایران در مصر موضع رسمی قابل توجه ایران را در مورد حضور نظامی مصر در امارات متحده عربی و سایر کشورهای خلیج فارس بیان و تأکید کرد که تهران با این حضور مخالفتی ندارد. به گزارش ایسنا، این دیپلمات ایرانی در پاسخ به یک سوال کلی در مورد حمایت ... دیپلمات ایرانی: با حضور نظامی مصر در خلیج فارس تا زمانی که به نفع اسرائیل نباشد، مخالف نیستیم

ادامه

اسراییل, امارات, ایران, پاکستان, ترکیه, جنگ, جهان, خاورمیانه, خلیج فارس, عمان, گزارش, مصر

نامزد ریاست جمهوری فرانسه: اسرائیل خطرناک‌ترین دولت جهان است

«ژان لوک ملانشون»، نامزد ریاست جمهوری فرانسه، رژیم صهیونیستی اسراییل را «خطرناک‌ترین دولت منطقه امروز» توصیف کرد و گفت دولت «بنیامین نتانیاهو» به «جنگ‌افروزی» و حمله به کشورهای همسایه می‌پردازد. به گزارش ایسنا، ملانشون در مصاحبه‌ای با کانال فرانسوی LCI گفت که اسرائیل «کسی است که به دنبال تشدید نظامی در منطقه است». او افزود ... نامزد ریاست جمهوری فرانسه: اسرائیل خطرناک‌ترین دولت جهان است

ادامه

اسراییل, جهان, خاورمیانه, سازمان ملل, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, نسل‌کشی

تاکید لاوروف بر لزوم تمرکز بر حمایت از مذاکرات بین ایران و آمریکا

«سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه با «عبدالله بن زاید آل نهیان»، معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه امارات متحده عربی گفت‌وگوی تلفنی انجام داد و در این گفت‌وگوها عمدتاً بر تحولات پیرامون تنگه هرمز و همچنین گفت‌وگوهای جاری در این زمینه در چارچوب سازمان ملل متحد تمرکز شد. به گزارش ایسنا، ... تاکید لاوروف بر لزوم تمرکز بر حمایت از مذاکرات بین ایران و آمریکا

ادامه

امارات, ایران, تنگه هرمز, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, عربستان سعودی

در درگیری خونین در ادلب ۳۳ سرباز ترکیه کشته شدند

برخی رسانه‌های عربی خبر داده‌اند که در یک حمله هوایی در ادلبِ سوریه، ده‌ها تن از سربازان ترکیه کشته شده‌اند.

 

به گزارش ایسنا، المیادین به نقل از خبرنگاران خود در سوریه گزارش داد که در این حمله هوایی که در جنوب ادلب رخ داده است، دست‌کم ۳۷ سرباز ترکیه کشته و ده‌ها نفر دیگر زخمی شده‌اند. مقام‌های ترکیه طی شش ساعت پس از وقوع این حمله، کشته شدن ۳۳ سرباز ترک را تأیید کردند.

 

این خبرگزاری به نقل از منابع نزدیک به معارضان دولت سوریه مدعی شد که این حمله توسط ارتش سوریه انجام شده است.

 

دقایقی بعد از اخبار اولیه در مورد این حملات، فرماندار انتاکیه (منطقه‌ای در جنوب ترکیه و در نزدیکی مرز سوریه) به الجزیره گفت که شمار کشته‌شدگان این حمله به ۲۲ نفر افزایش یافته است. استاندار هاتای نیز این آمار را تأیید کرد. ساعتی بعد نیز استاندار هاتای ترکیه گفت که در پی جان باختن هفت تن دیگر، شمار کشته‌شدگان حمله هوایی به محل استقرار نیروهای ترکیه در ادلب به ۲۹ نفر رسیده است. وی همچنین اعلام کرد که در حال حاضر ۳۶ تن از نیروهای ترکیه در بیمارستان‌ها تحت درمان هستند.

 

او ساعاتی بعد نیز از افزایش شمار کشته‌شدگان ارتش ترکیه به ۳۳ نفر خبر داد.

 

به گفته برخی مقام‌های ترک، مجروحان از طریق گذرگاه مرزی جلوه‌گوزو به ترکیه منتقل شده‌اند.

 

المیادین نیز خبر داده که چهار بالگرد ارتش ترکیه برای انتقال مجروحان و اجساد کشته‌شدگان این کشور وارد حریم هوایی سوریه شده است.

 

بر اساس گزارش آناتولی ترکیه، در پی این حمله، رجب طیب اردوغان – رئیس‌جمهور ترکیه – جلسه اضطراری شورای امنیت ملی این کشور را برای بررسی مسائل مربوط به سوریه و ادلب برگزار کرده است.

 

در ادامه تحولات ساعات اخیر در سوریه و ترکیه، آناتولی خبر داد که مولود چاووش‌اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه با ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو به‌صورت تلفنی گفت‌وگو کرده است. مقامات وزارت امور خارجه ترکیه و سازمان ناتو هنوز درباره محور این گفت‌وگوی تلفنی اظهارنظری نکرده‌اند.

 

همچنین المیادین گزارش داده است که مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا در گفت‌وگو با همتای ترک خود، حمله اخیر در ادلب را مورد بحث و گفت‌وگو قرار داده است. پنتاگون اعلام کرده که واشنگتن در حال مذاکره راهکارهای همکاری با ترکیه و جامعه بین‌المللی است.

 

همزمان با این تحولات، برخی منابع مدعی شده‌اند که این حملات توسط ارتش روسیه انجام شده است. پیش‌تر رسانه‌های روس اعلام کرده بودند که تعدادی از جنگنده‌های این کشور در منطقه ادلب، توسط نیروهای ترکیه هدف قرار گرفته‌اند. ساعاتی بعد آناتولی این خبر را به نقل از منابع آگاه تکذیب کرد و نوشت: براساس اطلاعات دریافتی از منابع موثق، گزارش‌های رسانه‌های روسیه مبنی بر هدف قرار گرفتن جنگنده‌های این کشور توسط نیروهای ترکیه در ادلب صحت ندارد.

 

از سوی دیگر، خبرنگار الجزیره با استناد به منابع دیپلماتیک در وزارت امور خارجه ترکیه گزارش داده که یک هیأت روس در آنکارا درباره وضعیت ادلب با مقام‌های ترک گفت‌وگو کرده است.

 

به نوشته الجزیره، طرف ترکی بر لزوم برقراری آتش‌بس فوری و اهمیت اجرای کامل توافقنامه سوچی تأکید کرده است.

 

وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که ترکیه با حمله به ارتش سوریه از شبه‌نظامیان در ادلب حمایت می‌کند و آنکارا «همچنان به نقض قراردادهای سوچی درباره ادلب می‌پردازد».

 

همچنین، برخی رسانه‌ها از آماده‌باش نیروهای ترکیه در خاک سوریه خبر داده‌اند. در پی این تحولات، پدافند هوایی سوریه در پایگاه هوایی حمیمیم، دو موشک شلیک‌شده از خاک ترکیه را رهگیری کرده‌اند.

 

ساعتی بعد از این اعلام حمله به نیروهای ترک در حومه ادلب، منابع خبری از شنیده شدن دو صدای انفجار در نزدیکی شهر لاذقیه، طی بامداد جمعه خبر دادند. پس از آن، خبرگزاری رسمی سوریه گزارش داد که در حمله جنگنده‌های اسرائیلی به «قنیطره»، دست‌کم سه سرباز سوری زخمی شده‌اند.

 

به گزارش ایسنا به نقل از آناتولی، فخرالدین آلتون – رئیس دفتر ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه – در واکنش به حملات اخیر به نیروهای ترک مستقر در ادلب، گفته است: خون نیروهای قهرمان‌ ترکیه بر زمین نخواهد ماند. اقدامات ما در سوریه تا شکستن دست‌ متجاوزان به پرچم کشورمان ادامه خواهد یافت. به رژیم نامشروعی که نیروهای کشورمان را هدف قرار داده است، پاسخ قاطع و متقابل نشان خواهیم داد.

 

او افزوده است: جامعه بین‌المللی، به ویژه طرف‌های روند آستانه، به وظایف و مسئولیت خود عمل کنند. نمی‌توانیم اجازه دهیم حوادث رواندا و بوسنی و هرزگوین، در ادلب تکرار شود.

 

در ادامه این تحولات، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه با رابرت اوبراین – مشاور امنیت ملی کاخ سفید آمریکا – به‌صورت تلفنی گفت‌وگو کرد. هنوز در خصوص جزئیات این گفت‌وگوی تلفنی، گزارشی ارائه نشده است.

 

همچنین، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) حملات اخیر به ادلب را محکوم کرد.

 

سخنگوی ناتو در مصاحبه با آناتولی، محور گفت‌وگوی تلفنی مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه و ینس استولتنبرگ، دبیرکل این سازمان را تشریح کرد و گفت: دبیرکل ناتو در این گفت‌وگو حملات دولت اسد و روسیه به ادلب را محکوم کرده و از آنها خواست حقوق بین‌المللی را رعایت و از تلاش‌های سازمان ملل برای برقراری صلح حمایت کنند.

 

به گفته اوانا لونگسکو، «دبیرکل ناتو تاکید کرده که تمام طرف‌ها باید تنش را کاهش دهند و اقدامی را که موجب وخامت بیشتر این وضعیت بسیار خطرناک و شرایط وحشتناک انسانی در منطقه می‌شود، انجام ندهند».

 

صبح جمعه یعنی ساعاتی بعد از وقوع درگیری مرگبار در ادلب، خلوصی آکار – وزیر دفاع ترکیه – همراه با فرماندهان نیروهای زمینی و هوایی ارتش این کشور به مرز ترکیه با سوریه رفتند و از مرکز فرماندهی عملیات ادلب در این استان بازدید کردند.

حرکت ۲ کشتی نظامی روسیه به سمت سواحل سوریه

دو کشتی نظامی ناوگان دریای سیاه روسیه، مجهز به موشک‌های “کالیبر”، در حال عبور از تنگه‌های بسفر و داردانل ترکیه هستند تا وارد دریای مدیترانه شده و به گروه کشتی‌های نظامی دائم روسیه در سواحل سوریه بپیوندند.

ادامه

امریکا, ترکیه, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, ناتو

ارتش سوریه از تردد خودروهای زرهی آمریکا ممانعت کرد

منابع خبری بامداد جمعه گزارش دادند، پست ایست و بازرسی ارتش سوریه در حومه قامشلی واقع در شمال شرق این کشور از تردد خودروهای زرهی ارتش آمریکا ممانعت کرده‌ است.

ادامه

امریکا, ترکیه, تروریسم, جهان, حضور نظامی, خاورمیانه, خبر, روسیه