آمریکا یک «میانجی بی‌طرف» در مذاکرات اوکراین نیست

به گفته یک کارشناس چینی آمریکا نمی‌تواند به عنوان میانجی واقعی در مذاکرات پایان درگیری اوکراین عمل کند. به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از سان؛ «سان چی»، مدیر مرکز مطالعات روسیه و آسیای مرکزی در آکادمی علوم اجتماعی شانگهای، با اشاره به نتایج مذاکرات اخیر نمایندگان روسیه و آمریکا در ریاض، اظهار داشت که ... آمریکا یک «میانجی بی‌طرف» در مذاکرات اوکراین نیست

ادامه

آسیای مرکزی, آمریکا, تحلیل, جنگ نیابتی, جهان, چین, دریای سیاه, روسیه, شرق اروپا

سقوط یک فروند هواپیمای مسافربری جمهوری آذربایجان در غرب قزاقستان+ فیلم

رسانه‌ها از سقوط یک فروند هواپیمای مسافربری غیر نظامی جمهوری آذربایجان در آسمان قزاقستان خبر دادند. به گزارش ایلنا به نقل از روسیاالیوم، یک فروند هواپیمای مسافربری غیرنظامی متعلق به خطوط هوایی جمهوری آذربایجان در قزاقستان سقوط کرد. طبق این گزارش، ، یک فروند هواپیمای مسافربری متعلق به شرکت هواپیمایی آذربایجان امروز -چهارشنبه- در شهر ... سقوط یک فروند هواپیمای مسافربری جمهوری آذربایجان در غرب قزاقستان+ فیلم

ادامه

آذربایجان, جهان, حوادث, خبر, فیلم, قزاقستان

«سین‌کیانگ»؛ مرکز طرح بزرگ «ابتکار کمربند و جاده»

روزنامه‌نگار مصری در یادداشتی، مشاهدات سفر ۱۲ روزه خود به «سین‌کیانگ» چین را منتشر کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شین‌هوا، «حازم سمیر» معاون مدیر تحریریه روزنامه «الجمهوری» مصر با انتشار یادداشتی با اشاره به سفر اخیرش به منطقه خودمختار «سین‌کیانگ» چین استدلال می‌کند که مشاهدات عینی و داده‌های واقعی با آنچه غربی‌ها ... «سین‌کیانگ»؛ مرکز طرح بزرگ «ابتکار کمربند و جاده»

ادامه

اروپا, ازبکستان, اقتصادی, تاجیکستان, ترکمنستان, چین, حقوق بشر, شرق آسیا, قرقیزستان, قزاقستان, گزارش

تاکید پکن بر «مسیر مشترک» با آسیای مرکزی برای تحقق ثبات منطقه‌

دولت پکن بر اهمیت همکاری‌های راهبردی، حفظ امنیت و تقویت روابط فرهنگی با کشور‌های آسیای مرکزی تأکید کرد. دولت پکن با اشاره به مسیر مشترک چین و کشور‌های آسیای مرکزی برای توسعه پایدار و ثبات منطقه‌ای، بر اهمیت همکاری‌های راهبردی، حفظ امنیت و تقویت روابط فرهنگی با کشور‌های این منطقه تأکید کرد. به نقل از ... تاکید پکن بر «مسیر مشترک» با آسیای مرکزی برای تحقق ثبات منطقه‌

ادامه

آسیای مرکزی, ازبکستان, تاجیکستان, ترکمنستان, جهان, چین, قرقیزستان, قزاقستان, همکاری استراتژیک

پشت‌پرده تحرکات تروریست‌ها در شمال سوریه

رسانه روسی در تحلیلی درباره درگیری‌ها و حملات اخیر مجموعه‌ای از گروه‌های تروریستی در سوریه، نوشت که دست آمریکا،‌ اوکراین و ترکیه در پشت این وقایع مشهود است. به گزارش ایسنا، خبرگزاری روسی در ارزیابی خود درباره درگیری‌هایی که اخیرا از سوی مجموعه‌ای از گروه‌های تروریستی از حدود چهار روز پیش در نقاطی از سوریه ... پشت‌پرده تحرکات تروریست‌ها در شمال سوریه

ادامه

آسیای مرکزی, آمریکا, ازبکستان, اسراییل, اوکراین, ایران, تاجیکستان, ترکیه, تروریسم, خاورمیانه, روسیه, سوریه, قرقیزستان, گزارش, لبنان

در حالیکه عبدالله از شرکت القاعده و گروه تروریستی دیگر در کنار طالبان سخن می‌گوید غنی از مردم خواست اسلحه بدست گیرند

عبدالله گفت: با افزایش خشونت از سوی طالبان، هزاران تروریست در کنار حضور دائمی القاعده و دیگر سازمان‌های تروریستی از جیش محمد گرفته تا لشکر طیبه، وارد افغانستان شده و علیه مردم ما می‌جنگند.

 

به گزارش سایت افغانستان خبرگزاری فارس، «عبدالله عبدالله»، رئیس شورای عالی مصالحه‌ ملی افغانستان، از جامعه‌ جهانی خواست تا درباره‌ بحران بی‌سابقه‌ انسانی در افغانستان، بی‌تفاوت نماند و به طالبان در مورد صلح، پیام واضحی بدهد.

 

عبدالله، در نشست سه نمایندگان ویژه‌ کشورهای همکار صلح افغانستان در دوحه، گفت: «چند روز قبل در دوحه، ۴۸ ساعت با طالبان گفت‌وگو کردیم و روی تسریع مذاکرات و حل سیاسی قضیه با حضور میانجی توافق کردیم؛ اما طالبان این تعهد را نقض و جنگ و خشونت را شدت بخشیده و حملات خود را به شهرها آغاز کردند.»

 

به گفته‌ او، دولت افغانستان تأکید کرد که موضوع محوری حل سیاسی و دست‌یافتن به صلح، جامع و همه‌شمول باشد؛ اما طالبان آماده‌ بحث روی موضوعات اساسی نشدند.

 

عبدالله افزود که طالبان بر اعتمادسازی و آزادی زندانیان خود تأکید داشتند؛ در حالی که پیش از این، آزادی زندانیان به روند صلح و قطع جنگ و خشونت کمک نکرده است.

 

وی تصریح کرد: «جنگ جاری، بحران بی‌سابقه‌ بشری را در پی داشته است. صدها هزار تن در نتیجه‌ جنگ آواره و بی‌خانمان شده و هزاران تن جان باخته و هزاران تن دیگر زخمی شدند و طالبان مرتکب جنایت شده‌اند. هزاران تروریست در کنار حضور دائمی القاعده و دیگر سازمان‌های تروریستی از جیش محمد گرفته تا لشکر طیبه، وارد افغانستان شده و علیه مردم ما می‌جنگند.»

 

رئیس شورای عالی مصالحه‌ ملی افغانستان، گفت که دولت افغانستان آماده است تا بحران جاری پایان یابد؛ اما ادامه‌ وضعیت و ابهام در بحث صلح، دیگر برای مردم قابل قبول نیست و درباره‌ ادامه‌ این تلاش‌های بی‌ثمر و یک‌جانبه سوال‌های جدی وجود دارد.

 

در نشست سه‌روزه‌ دوحه، نمایندگان سازمان ملل متحد، اتحادیه‌ اروپا و کشورهای آمریکا، بریتانیا، روسیه، چین، پاکستان، اوزبکستان حضور داشتند.

 

نمایندگان حاضر در این نشست، از وخامت اوضاع در افغانستان و تشدید جنگ‌ها ابراز نگرانی کرده و خواهان توقف سریع جنگ شده و حمایت خود را از تسریع تلاش‌های صلح، اعلام کردند.

 

آن‌ها، همچنین خواهان از سرگیری سریع مذاکرات صلح، قطع فوری خشونت‌ها، تشکیل حکومت همه‌شمول و دست‌یافتن به راه حل سیاسی شدند.

 

آن‌ها، تأکید کردند که جنگ راه حل نیست و آماده هستند تا در بازسازی افغانستان بعد از صلح، سهیم شوند.

 

دستور اشرف غنی برای مجهز شدن شهروندان به سلاح جهت مقابله با طالبان

 

اشرف غنی امروز، سه‌شنبه دستور داد شهروندان افغان برای مقابله با طالبان دست به سلاح شوند.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری بلومبرگ، اشرف غنی، رئیس‌جمهوری افغانستان بعد از پیشروی طالبان در مرزهای مزار شریف بزرگترین شهر شمال افغانستان و مرکز ولایت بلخ دستور داد، شهروندان مجهز به سلاح شوند.

 

وزارت دفاع افغانستان امروز اعلام کرد، مانع پیشروی طالبان در این شهر استراتژیک شده است. در حالیکه طالبان مدعی پیشرفت‌هایی در این منطقه است.

 

در این راستا جنگنده‌های آمریکایی مواضع طالبان را در چند منطقه در شهر نجراب در ولایت کبیسه و هلمند هدف گرفتند.

تقلای انگلیس برای سرپوش گذاشتن بر نقش خود در تراژدی افغانستان

بن والاس وزیر دفاع انگلیس در تلاش برای سرپوش گذاشتن بر نقش کشورش در تراژدی افغانستان گفت: انگلیس تلاش کرد ائتلاف نظامی در حمایت از نیروهای افغان بعداز خروج آمریکا تشکیل دهد اما کشورهای متحد ناتو از شرکت در این ائتلاف خودداری کردند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, انگلستان, تحلیل, تروریسم, جهان, حقوق بشر, ناتو

اجساد آویزان‌شده در دروازه شهرهای تصرف شده توسط طالبان بیانگر فاجعه در سیاست خارجی آمریکاست

واشنگتن پست می‌نویسد خلیل‌زاد برای توجیه ادامه مذاکرات صلح تاکید می‌‌کند که طالبان تغییر کرده‌ و گفته که طالبان آن گروهی نیست که پیش از حملات ۱۱ سپتامبر هیلاری کلینتون، وزیر خارجه پیشین را فریب داد.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, تروریسم, جهان, حقوق بشر, مقاله