گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

براساس گزارشی به نقل از وزارت خارجه آمریکا، مقامات چین پس از مذاکرات نوامبر ۲۰۲۳ با ایالات متحده از ادامه مذاکرات کنترل تسلیحات هسته‌ای خودداری کرده و به گزینه‌های پیشنهادی «پاسخ اساسی» ارائه نکرده‌اند. به گزارش ایسنا، وب‌سایت خبری «سمافور» امروز پنجشنبه، به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا گزارش داد: «متأسفانه، جمهوری خلق ... چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

نامزد طرفدار چین برنده انتخابات نخست‌وزیری جزایر سلیمان شد

پارلمان جزایر سلیمان، وزیر خارجه سابق این کشور را که معتقد به روابط نزدیک با چین است را به عنوان نخست‌وزیر انتخاب کرد. به گزارش روز پنج‌شنبه ایرنا، مجله کثیرالانتشار «ایندیاتودی» در گزارشی، انتخاب «جرمیا مانل» به عنوان نخست وزیر جزایر سلیمان را یک پیروزی برای چین ارزیابی کرد. براساس این گزارش، نمایندگان پارلمان جزایر ... نامزد طرفدار چین برنده انتخابات نخست‌وزیری جزایر سلیمان شد

ادامه

استرالیا, اقیانوسیه, امنیتی, جزایر سلیمان, جنوب اقیانوس آرام, جهان, چین, شرق آسیا

عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از ۳ روستا در مناطق شرقی

فرمانده ارشد اوکراین از عقب‌نشینی نظامیان این کشور از سه روستا در مناطق شرقی خبر داد. به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، ژنرال «الکساندر سیرسکی» فرمانده ارشد اوکراین از عقب‌نشینی نظامیان این کشور از سه روستا در مناطق شرقی خبر داد. وی گفت که پس از این‌که روسیه تعداد قابل توجهی از نظامیان خود ... عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از ۳ روستا در مناطق شرقی

ادامه

اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا

دریای جنوبی جبهه جدید تقابل چین و آمریکا

جبهه های اختلاف از اقتصاد و تجارت گرفته تا سیاست و امور نظامی یکی یکی به روی چین و آمریکا گشوده می شود و دو طرف در حالی که از زیر بار رویارویی تجاری خلاصی نیافته اند برای یکدیگر در دریای جنوبی شاخ و شانه می کشند.

 

به گزارش ایرنا، آتش اختلافات زمانی شعله ور شد که آمریکا دو فروند از ناوهایش را به نزدیکی جزایر ‘نن شا’ در دریای جنوبی فرستاد که چین آنها را متعلق به خود می داند.

 

این جزایر که با نام اسپراتلی شهرت دارد یکی از مهمترین بخش های دریای جنوبی و کانون اختلافات فزاینده میان چین و کشورهای دیگری چون فیلیپین و ویتنام است.

 

همین اقدام آمریکا کافی بود که خیلی فوری وزارت خارجه چین با انتشار بیانیه ای به واشنگتن هشدار دهد که اگر این اقدامات را متوقف نکند خطر رویارویی دو کشور بیشتر خواهد شد.

 

اما ظاهرا هشدارها بی نتیجه است و جیمز متیس وزیر دفاع آمریکا گفته است که این کشور به اعزام ناوها، هواپیماها و جنگنده هایش به این پهنه آبی ادامه می دهد و اجازه نمی دهد چین منطقه دریای جنوبی را نظامی کند.

 

اختلافات میان چین و آمریکا لحظه به لحظه بیشتر می شود آمریکایی ها در حال تقویت ارتباطات نظامی با تایوان هستند و قصد دارند مناسبات گسترده و رسمی نظامی با این جزیره برقرار کنند.

 

از سوی دیگر در دریای جنوبی آمریکا می گوید که به کشتیرانی آزاد پایبند است و برای حراست از آن ناوهاش را در منطقه حفظ می کند تا مانع برنامه های نظامی پکن شود.

 

در بحث تجارت هم کاخ سفید اعلام کرده است تا یک ماه دیگر تعرفه هایی به ارزش ۵۰ میلیارد دلار بر روی کالاهای وارداتی از چین در نظر گرفته و سرمایه گذاری شرکت های چینی را در آن کشور محدود می کند.

 

اینها به کنار، پنتاگون در تازه ترین اقدام خود که دهن کجی جدی به چین محسوب می شود و باعث خشم این کشور شد اعلام کرد که دعوتش را از چین برای حضور در رزمایش مشترک ماه های ژوین و جولای در هاوایی با آمریکا پس می گیرد.

 

اما از طرف دیگر چین آمریکا را به طورجدی متهم کرده که با اقدامات نظامی خود در دریای جنوبی صلح و ثبات این پهنه آبی را به خطر انداخته است.

 

با این وصف مقام های پنتاگون می گویند که به رغم حضور چین در این منطقه گشت های دریایی و هوایی را برای آنچه حراست از کشتیرانی آزاد می نامند، ادامه خواهند داد.

 

وزارت دفاع چین بر این باور است که نزدیک شدن کشتی های آمریکایی به مناطق تحت تملک چین و جزایر مصنوعی این کشور، خطر جدی برای صلح و امنیت دریای جنوبی است.

 

وزارت دفاع چین پس از اقدامات مختلف نظامی آمریکا از جمله نزدیک شدن ناوهای این کشور به جزایری که پکن آنها را متعلق به خود می داند، ناوهایش را به این منطقه اعزام کرده است تا جلوی تحرکات نظامی کشتی های آمریکایی را بگیرد.

 

چین مدعی بیشتر مناطق دریای جنوبی است و بر سر مساله کشتیرانی آزاد در این منطقه با آمریکا درگیر است و دو کشور بارها در این خصوص به یکدیگر هشدار داده اند.

 

وزارت دفاع چین تاکید کرده است که هدف آمریکا از چنین اقداماتی برهم زدن صلح، آرامش و امنیت در دریای جنوبی است.

 

چین و کشورهای فیلیپین و ویتنام هم بر سر تملک بر برخی از جزایر این دریا اختلافات عدیده دارند و تایوان، مالزی و برونئی نیز بعضا در این باره با چین دچار مناقشاتی هستند.

 

تحولات اخیر نشان می دهد که تنش در روابط چین و آمریکا افزایش خواهد یافت دولت دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا تا مدتی قبل در تلاش بود تا از چالش های این کشور برابر چین در دریای جنوبی بکاهد تا بتواند پشتیبانی این کشور را برای فشار بیشتر بر کره شمالی بدست آورد.

 

حالا که آمریکا توانسته است به این هدف دست یابد و به طور مستقیم با کره شمالی مذاکره کند و برای اجلاس سران هم برنامه ریزی کرده است دیگر دلیلی وجود ندارد که بخواهد مراعات چین را در این منطقه جنوبی بکند.

 

چین در تلاش است با استفاده از ابزارهای مختلف نظامی از گشتی های دریایی گرفته تا پهبادها و جنگنده های خود هر تحرکی از سوی آمریکا را در منطقه دریای جنوبی نظارت کرده و با آن مقابله کند.

 

چین البته بیکار نیست و نقشه راهی تدوین و برنامه های بیشتری برای حضور در دریای جنوبی تنظیم کرده به طوری که در تازه ترین اقدام ۱۲ پهپاد ویژه را در این دریا مستقر کرده است تا بتوانند تحرکات زیردریایی ها و ناوهای جنگی آمریکا را ثبت کنند.

 

این پهپادها که گلایدر نیز توصیف شده اند می توانند سریعتر از هر زمانی اطلاعات مربوط به تحرکات کشتی های جنگی و زیردریایی های آمریکا را در دریای جنوبی مخابره کنند.

 

البته پهبادهای چینی که نام آنها به زبان این کشور های یی ( بال های دریا ) می باشد، مسلح نیستند اما می توانند خیلی سریع اطلاعاتی به مرکز بدهند مبنی بر اینکه نیروهای دریایی و زیردریایی های آمریکا وارد منطقه های تحت حاکمیت چین شده اند.

 

بخشی از برنامه های چین در این دریا برای حراست از محیط زیست توصیف شده است از جمله اینکه این کشور ربات زیردریایی را نیز در دریای جنوبی به آب انداخته است این وسایل پیشرفته مسئول جمع آوری اطلاعات در باره ارتش آمریکا هم هستند.

 

پهپادهایی که چین ساخته است پرواز نمی کنند بلکه روی آب و زیر آب در تحرک خواهند بود آنها نسبت به مشابه خود در گذشته انرژی کمتری مصرف می کنند و عمر کاربردی بیشتری دارند.

 

به همین سبب آکادمی علوم چین که آنها را ساخته به خبرگزاری شین هوا گزارش کرده است که این وسایل در واقع گلایدرهای شناوری هستند که اطلاعات زیست محیطی و نظامی در اختیار قرار خواهند داد.

 

چین برای اینکه بتواند آمریکا را مهار کند کوشش زیادی کرده است تا وسایل مختلف دریایی بسازد و از جمله می توان به گلایدرهای فوق و پهبادهای چای خونگ ( رنگین کمان ) اشاره کرد که تسلیحاتی محسوب می شوند و برای خریداران خارجی هم ساخته شده است.

 

دو اقتصاد بزرگ جهان دارای اختلافات گسترده در آبهای دریاهای جنوبی و شرقی هستند و به نظر می رسد هر زمان که طرفین به یک توافق نسبی نزدیک می شوند آتش درگیری تازه ای در روابط آنها شعله ور می شود و می نمایاند که این دو کشور هرگز در گرداگرد یک میز به یک توافق قاطع و پایدار دست نخواهند یافت.

احتمال نشست سه‌جانبه رهبران چین، روسیه و کره‌شمالی پیش از دیدار اون با ترامپ

پایگاه اینترنتی پراودای روسیه گزارش داد که واسیلی گولونین خبرنگار روس مدعی شده که قرار است یک نشست سه جانبه میان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، شی جینپینگ، رئیس جمهور چین و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در ۹ ژوئن در بندر کینگ دائوی چین اتفاق بیفتد.   گولونین مدعی شده که این خبر ... احتمال نشست سه‌جانبه رهبران چین، روسیه و کره‌شمالی پیش از دیدار اون با ترامپ

ادامه

امریکا, جهان, چین, خبر, روسیه, ژاپن, کره جنوبی, کره شمالی

صندوق بین‌المللی پول رشد اقتصادی چین را ۶.۶ درصد اعلام کرد

ایالات متحده روز گذشته سه‌شنبه اعلام کرد که تهدید بر اعمال تعرفه‌های ۵۰ میلیارد دلاری هنوز پابرجا است و در صورتی که پکن به مسئله دزدی مالکیت معنوی شرکت‌های آمریکایی رسیدگی نکند، آن را اعمال خواهد کرد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

چین اتهام آمریکا مبنی بر انتقال اجباری فناوری را رد کرد

به گزارش خبرگزاری رویترز، چین امروز دوشنبه، به بخش حل اختلاف مرکز تجارت جهانی اعلام کرد که اتهام ایالات متحده مبنی بر آن‌که پکن شرکت‌ها را در ازای تجارت با چین مجبور می‌کند که فناوری‌شان را به این کشور بدهند، سراسر بی‌اساس است.

ادامه

امریکا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا