وزارت بهداشت ارمنستان اعلام کرد در پی درگیریها مقابل ساختمانهای دولتی در ایروان دستکم ۳۴ تن زخمی شدند.
به گزارش ایرنا به نقل از تاس، دفتر مطبوعاتی وزارت بهداشت ارمنستان سهشنبه شب گفت: ۱۶ نفر از زخمیها از اعضای پلیس و ۱۸ تن دیگر غیرنظامی هستند.
این درگیریها پس از آن آغاز شد که جمهوری آذربایجان سهشنبه عملیاتی نظامی را در قرهباغ شروع کرد و معترضان با تظاهرات مقابل ساختمانهای دولتی در ایروان خواستار استعفای نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان شدند.
دور تازه تنشهای نظامی در قرهباغ ۱۹ سپتامبر (۲۸ شهریور) آغاز شد. باکو اعلام کرد که در این منطقه یک عملیات «ضدتروریستی» را آغاز کرده و خواهان خروج نیروهای نظامی ارمنستان از قرهباغ است. ارمنستان اعلام کرد که هیچ نیروی در قرهباغ ندارد و اقدام باکو را «تهاجم گسترده» خواند.
درگیری بر سر قرهباغ سابقه طولانی و تاریخی دارد، ولی درگیرهای معاصر در قرهباغ از ابتدای سال ۱۹۹۰ میلادی و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق میان جمهوریهای تازه استقلال یافته جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز و در سال ۱۹۹۴ پس از کشته شدن ۳۰ هزار نفر از دو طرف متوقف شد.
بحران قرهباغ که در فوریه سال ۱۹۸۸ تبدیل به یک جنگ ویرانگر شد و تا مارس ۱۹۹۴ ادامه یافت، در ناحیهای به همین نام در جنوب جمهوری آذربایجان رخ داد. در این منطقه که عمده جمعیت آن ارمنی هستند، با پشتیبانی ارمنستان و مقابله جمهوری آذربایجان یک جنگ تمام عیار شکل گرفت و حدود ۶ سال به طول انجامید که طی آن حدود ۳۵ هزار نفر کشته و بیش از ۸۰۰ هزار نفر نیز از منازل خود آواره شدند.
پس از جنگ دوم قرهباغ در سال ۲۰۲۰ که با قرارداد آتش بس به میانجیگری روسیه به پایان رسید، سه تا ۶ هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه حاضر شده و تلاش برای برقراری آتش بس بین طرفین را آغاز کردند ولی در ۳۳ ماه گذشته، آتش بس بین طرفین آذری و ارمنی بارها نقض شده است.
عملیات نظامی جمهوری آذربایجان در قرهباغ ۲۷ کشته و ۲۰۰ زخمی در پی داشت
منابع حقوق بشری در قره باغ اعلام کردند که در پی اقدام نظامی جمهوری آذربایجان به این منطقه تاکنون ۲۷ تن کشته و بیش از ۲۰۰ نفر نیز زخمی شدند.
به گزارش ایرنا، گگان استپانیان مدیر سازمان مدافع حقوق بشر آرتساخ (قره باغ) سهشنبه شب در توئیتی نوشت که بر اساس آمار دریافتی از قبرستان «استپاناکرت» تاکنون ۲۷ تن از جمله ۲ غیرنظامی کشته شده و شمار زخمیها نیز از ۲۰۰ تن گذشته است.
به گفته وی، بیش از هفت هزار نفر نیز از مناطق مختلف قرهباغ به دلیل حمله جمهوری آذربایجان از محل سکونت خود تخلیه شدهاند.
باکو سهشنبه اعلام کرد که در قرهباغ یک عملیات «ضدتروریستی» را آغاز کرده و خواهان خروج نیروهای نظامی ارمنستان از این منطقه است.
ارمنستان نیز گفت که هیچ نیروی در قرهباغ ندارد و اقدام باکو را «تهاجم گسترده» خواند.
ریاست جمهوری آذربایجان اعلام کرد: اگر گروههای ارمنی در قرهباغ سلاحهای خود را زمین بگذارند و تحویل دهند ما آماده توقف اقداماتمان برای مقابله با تروریسم و مذاکره خواهیم بود.
حکمت حاجیاف مشاور رئیس جمهوری آذربایجان با بیان اینکه اهداف اصلی دور تازه اقدام نظامی این کشور در قرهباغ تقریبا محقق شده است، درباره اهداف عملیات نظامی جمهوری آذربایجان در قرهباغ گفت که رهبران فعلی این منطقه باید برکنار شوند و ارتش ارمنستان در آنجا خلع سلاح شود.
از سوی دیگر، ارتش جمهوری آذربایجان اعلام کرد که در اقدام نظامی تازه خود در قرهباغ کنترل بیش از ۶۰ موضع نظامی را دست نیروهای مسلح ارمنستان خارج کرد.
آذرتاج به نقل از وزارت دفاع جمهوری آذربایجان نوشت: حمله به مواضع نظامی نیروهای ارمنی قره باغ در واکنش به نقض توافق سهجانبه و به خصوص مینگذاری در جاده فوضولی بوده که به جان باختن ۲ غیرنظامی این کشور منجر شد.