به دنبال پذیرش اسرائیل به عنوان عضو ناظر در اتحادیه آفریقا، ۲۰۰ شخصیت آفریقایی خواستار لغو عضویت تلآویو در این اتحادیه شدند.
به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری المیادین، بیش از ۲۰۰ شخصیت برجسته در آفریقا با امضای طوماری تصمیم کمیساریای اتحادیه آفریقا مبنی بر پذیرش اسرائیل به عنوان عضو ناظر در این اتحادیه را محکوم کردند.
امضا کنندگان این طومار که توسط “کمپین جهانی بازگشت به فلسطین” راه اندازی شده است جریان های سیاسی و فرهنگی، ملیتها، گروهها و سوابق مختلف هستند.
اعضای “کمپین جهانی بازگشت به فلسطین” در آفریقا خواستار مشارکت گسترده برای امضای این طومار الکترونیکی شده و همچنین از ملت آفریقا خواستند تا از طریق فعالیتهای میدانی و جنبش های مردمی این تصمیم غیرقانونی که با منافع آفریقا و ارزشهای انسانی مغایرت دارد را لغو کنند.
در این طومار آمده است: مسئله فلسطین به دلیل حمایت متقابل طولانی مدت میان جناحهای فلسطینی و جنبشهای آزادیبخش در کشورهای مختلف آفریقایی؛ یک مسئله آفریقایی است و همچنین آفریقا و فلسطین یک مسئله مشترک دارند و آن منازعه تلخی است که توسط استعمارگران بر ملت آفریقا و مردم مظلوم فلسطین تحمیل شده است.
امضا کنندگان این عریضه در ادامه تاکید کردند: تصمیم یکجانبه موسی فکی، رئیس کمیساریای اتحادیه آفریقا و پذیرش اسرائیل به عنوان عضو ناظر در این اتحادیه، اقدامی تأسف بار و شوکه کننده است و اصولی که اتحادیه آفریقا بر پایه آن بنا نهاده شده را نقض میکند.
در این طومار همچنین بر ایستادگی ملت فلسطین و آفریقا در مقابل عادی سازی روابط با اسرائیل تاکید شده است.
۲۲ ژوئیه کمیساریای اتحادیه آفریقا موافقت خود با درخواست اسرائیل برای پیوستن به این اتحادیه به عنوان عضو ناظر را بعد از دو دهه تلاش تلآویو اعلام کرد. این تصمیم اعتراض کشورهای مختلف این قاره را به همراه داشت.
این در حالی است که ۱۴ کشور آفریقایی با صدور بیانیهای بار دیگر از تصمیم کمیسیون آفریقا برای عضویت ناظر اسرائیل در این نهاد انتقاد کردند.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربی، بیانیه پایانی اجلاس سران کشورهای توسعه یافته جنوب آفریقا، تصمیم کمیسیون آفریقا در اعطای عضویت ناظر به اسرائیل را محکوم کرد.
بر این اساس، ۱۴ کشور آفریقایی در بیانیه پایانی چهل و یکمین اجلاس سران کشورهای توسعه یافته جنوب آفریقا در پایتخت مالاوی، ضمن اعتراض به تصمیم یک جانبه کمیسیون اتحادیه آفریقا در اعطای عضویت ناظر به اسرائیل نگرانی خود را نسبت به این تصمیم ابراز کردند.