دولت «وفاق ملی» و غارت کارگران و زحمتکشان

سیاست توسعه‌طلبانه دولت جنایتکار اسرائیل به‌ویژه برای گسترش جنگ در منطقه اوضاع بسیار دشوار و خطرناکی را رقم زده ‌است. این وضعیت به‌ویژه برای طبقه کارگر و زحمتکشان میهن ما پیکار برای صلح و علیه جنگ و جنگ‌افروزی را به یکی از اولویت‌های مبارزهٔ کنونی جنبش کارگری و حرکت‌های سندیکایی در دو عرصهٔ صنفی و ... دولت «وفاق ملی» و غارت کارگران و زحمتکشان

ادامه

آزادی, استبداد, استثمار, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, بازنشستگان, پرستاری, خصوصی‌سازی, صلح, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, معیشت, مقاله

تأملی بر گسترده شدن اعتصاب‌های کارگری: وظایف و اولویت‌ها

تحول‌های پرشتاب منطقه با جنگ‌افروزی و اقدام‌های تروریستی دولت اسرائیل ابعادی بسیار خطرناک یافته‌اند. سایه شوم جنگ دامنه‌دار منطقه‌ای با پیامدهایی فرامنطقه‌ای هر دم افق‌ سیاسی خاورمیانه را بیشتر تیره می‌سازد. در این میان سیاست‌های نابخردانه و مغایر منافع ملی حکومت جمهوری اسلامی میهن ما را در وضعیتی به‌شدت شکننده و نگران‌کننده قرار داده است. ... تأملی بر گسترده شدن اعتصاب‌های کارگری: وظایف و اولویت‌ها

ادامه

استبداد, امپریالیسم, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تحریم, تحلیل, تروریسم, جهان, خصوصی‌سازی, صلح, طبقه کارگر, فرهنگیان, معیشت

اعمال فشار، تهدید و بازداشت پرستاران اعتصابی را محکوم می‌کنیم

مبارزه سال‌های اخیر پرستاران علیه اضافه‌کاری اجباری و کار شرکتی موقتی چندماهه که در دو سال اخیر پویۀ بیگاری و برده‌داری نوین به خود گرفته بود، با آغاز اعتصاب پرستاران در۱۲ مرداد در استان البرز، به‌تدریج به شیراز به مشهد، به گیلان و مازندران و به تبریز و اصفهان و خوزستان و چابهار و یزد ... اعمال فشار، تهدید و بازداشت پرستاران اعتصابی را محکوم می‌کنیم

ادامه

ایران, پرستاران, تحلیل, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

از تاریخ بیاموزیم پیش از آنکه دیر شود

انتظارها پس از یک ماه­ و نیم سرانجام به پایان رسید و مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور جدید که بارها گفته است جایگاه کنونی‌اش را مدیون علی خامنه‌ای می‌داند، در روز ۲۶ شهریور در نشست­ خبری مهندسی‌شده‌ای شرکت کرد و به پرسش­‌های طرح‌شده پاسخ داد. در یک کلام باید گفت که فیل موش زایید. در این نشست ... از تاریخ بیاموزیم پیش از آنکه دیر شود

ادامه

آمریکا, ارتجاع, اروپا, استبدادی, اقتصادی, امپریالیسم, انقلاب ملّی-دموکراتیک, ایران, بازنشستگان, بانک جهانی, پرستاران, تحریم, تحلیل, چین, سازمان ملل, سیاسی, طبقه کارگر, غرب, فرهنگیان, فقر, نئولیبرالیسم, همبستگی

تکرار بهانه‌ی همیشگی کمبود بودجه برای حمایت از اقشارِ ضعیف، اینبار توسط دولت پزشکیان

رئیس سازمان برنامه و بودجه، طی تماس تلفنی با مدیرعامل انجمن صنفی مراکز توانبخشی، اعلام کرده است که مصوبه افزایش ۴۰ درصدی حق پرستاری معلولان و یارانه مراکز توانبخشی را اجرا نخواهد کرد! به گزارش خبرنگار ایلنا، هنوز چند هفته‌ای از خبر قطع مستمری۱۳ هزار معلول نگذشته که حالا خبر رسیده مصوبه افزایش حق پرستاری ... تکرار بهانه‌ی همیشگی کمبود بودجه برای حمایت از اقشارِ ضعیف، اینبار توسط دولت پزشکیان

ادامه

ایران, پرستاران, تحلیل, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

دبیرکل خانه پرستار؛ مشکل اصلی ما خلف وعده‌هاست/ مشکل دیگر وجود تبعیض ساختاری

البته که پرداخت و تعلق آن به همه پرستاران یک گام مثبت است اما مشکل دیگر و مهمتر پرستاران، وجود تبعیض در نظام سلامت کشور بین پزشکان و پرستاران است. این در حالی است که بار اصلی مراقبت و نگهداری از بیماران برعهده پرستاران است، نه پزشکان.

 

محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار، در گفتگو با ایلنا، گفت: آقای نوبخت و وزارت بهداشت همچون سنوات قبل، وعده‌هایی را تکرار می‌کنند. ما امیدواریم این وعده‌ها بالاخره یک روزی محقق شوند اما تجربه گذشته نشان می‌دهد که دوستان، بارها نظراتشان را تغییر می‌دهند.

 

شریفی مقدم در خصوص وعده تعلق فوق‌العاده ویژه به همه پرستاران گفت: مسئله فقط پرداخت یا عدم پرداخت فوق‌العاده ویژه نیست. البته که پرداخت و تعلق آن به همه پرستاران یک گام مثبت است اما مشکل دیگر و مهمتر پرستاران، وجود تبعیض ساختاری در نظام سلامت کشور بین پزشکان و پرستاران است. این در حالی است که بار اصلی مراقبت و نگهداری از بیماران برعهده پرستاران است، نه پزشکان.

 

این نماینده پرستاران ادامه داد: در برنامه پنجم توسعه مقرر بود حقوق همه کارکنان دولت که پرستاران نیز شامل آنها می‌شوند، ۵۰ درصد اضافه شود اما پرستاران و مجموعه آموزش پرورش محروم ماندند. بعدها این افزایش قانونی به کارکنان آموزش و پرورش، تعلق گرفت اما پرستاران تازه در سال ۹۸ مشمول این موضوع شدند. یعنی آخرین گروه بودند و چند سال تاخیر نیز درباره افزایش حقوق آنها صورت گرفت.

 

شریفی مقدم درباره موضوع اختصاص فوق‌العاده ویژه به همه پرستاران و کادر درمان تاکید کرد: طبق قانون دستگاه‌های دولتی اجازه دارند حقوق ۳۵ درصد از کارکنان خود را تا ۵۰ درصد افزایش دهند. در خصوص این موضوع نیز ما شاهد تبعیض و نابرابری بودیم؛ به طوری که فوق‌العاده ویژه به کارکنان ستادی و اداری وزارت بهداشت تعلق می‌گرفت اما پرستاران از این موضوع محروم بودند. علت اصلی این تبعیض نیز روابط نابرابر موجود در نظام سلامت و درمان کشور است؛ به طوری که مسئولین و مقامات بیمارستان‌ها و دانشگاه‌ها، همان اعضای هیات علمی هستند که غالبا پزشکند. حقوق اعضای هیات علمی تا ۲۰ میلیون تومان در ماه می‌رسد و در کنار آن، انواع و اقسام مزایای دیگری ازجمله کارانه و غیره نیز به آنها تعلق می‌گیرد. این قشر، درک چندانی از حقوق و دستمزد حداقلی پرستاران ندارند.

 

شریفی مقدم ضمن استقبال از وعده دولت و وزارت بهداشت برای پرداخت فوق‌العاده ویژه به همه پرستاران و کادر درمان، گفت: مشکل ما در خصوص این اظهارات آن است که مسئولان بارها وعده داده‌اند و عمل نکرده‌اند؛ این موضوع به بی‌اعتمادی نسبت به وعده‌های مسئولین در بین پرستاران دامن زده است. ما اظهارات اخیر آقای نوبخت را به فال نیک می‌گیریم اما سابقه این اظهارات نشان می‌دهد که تا تحقق عملی این وعده‌ها باید صبر کرد.

 

دبیرکل خانه پرستار در خصوص موضوع پرداخت کل معوقات پرستاران تا پایان هفته بعد نیز گفت: مشکل اصلی ما خلف وعده‌هاست. برای مثال وزیر بهداشت در زمستان گذشته دست‌کم دو بار اظهار کرد که تا پایان سال ۹۸ کل معوقات پرستاران صفر خواهد شد. ولی هم اکنون شش ماه از سال ۹۹ نیز می‌گذرد و همچنان معوقات پرداخت نشده است.

 

شریفی مقدم درباره موضوع استخدام پرستاران جدید و نیز تبدیل وضعیت پرستاران شرکتی و قراردادی به استخدامی افزود: امروز موضوع عدم استخدام کافی پرستاران به یک مرض مزمن نظام بهداشت و درمان کشور تبدیل شده است. فقط شما نگاه کنید که در سال‌های اخیر به چه میزان تعداد اعضای هیات علمی افزایش یافته است اما به این نسبت افزایش ورود و استخدام پرستاران را نداشته‌ایم.

 

شریفی مقدم با اشاره به کمبود شدید تعداد پرستاران در کشور، گفت: مسئولان وزارت بهداشت مرتب می‌گویند ما سالانه ۱۰ هزار تخت به نظام درمان کشور اضافه کرده‌ایم. این فی‌نفسه شاخص مثبتی نیست. طبق معیارهای جهانی مهمتر از تعداد تخت و تجهیزات، این است که به ازای هر تخت دو و نیم پرستار باید استخدام شود.

 

شریفی مقدم با اشاره به وضعیت نامناسب بیمارستان‌های خصوصی کشور، افزود: افزایش تجهیزات و حتی کادر در بیمارستانهای خصوصی هیچ حاصلی ندارد بلکه عواقب و پیامدهای منفی زیادی نیز دربردارد؛ زیرا بیمارستان‌های خصوصی غالبا هزینه‌های کاذب و اضافی بر افراد تحمیل می‌کنند و بسیاری از تجویزات و جراحی‌ها در بیمارستان‌های خصوصی، اضافی و غیرضروری و صرفا برای سودجویی است. باید بیمارستان‌های دولتی و عمومی تقویت شوند و تعداد پرستاران آنها نیز افزایش یابد.

 

شریفی مقدم در خصوص روند استخدام پرستاران در سال‌های اخیر، گفت: میزان استخدام پرستاران در سال ۹۷ تقریبا صفر بوده است. در سال ۹۸ حدود ۱۰ هزار مجوز استخدام دادند که از این تعداد فقط ۴ هزار استخدام شامل پرستاران بود. در سال ۹۹ نیز که ما شاهد استخدام جدیدی نبوده‌ایم. این در حالی است که ما سالانه ۳ الی ۴ هزار نفر خروجی در بین پرستاران به دلیل بازنشستگی و مهاجرت و غیره داریم.

 

شریفی مقدم در پایان ضمن اشاره به فشار شدید به جامعه پرستاری در دوره کرونا، افزود: طبق آمارها تاکنون بین ۱۴ الی ۱۵ هزار پرستار در دوره کرونا به این بیماری مبتلا شدند. پرستاران بیش از شش ماه است که در صف اول مبارزه با این ویروس قرار دارند. دقت باید کرد که میزان تماس و مراقبت پرستاران درباره بیماران کرونایی بسیار بیشتر از حد مرسوم است. حمایت همه‌جانبه از جامعه پرستاری در همه جوامع اهمیت دارد اما در دوره کرونا این اهمیت دوچندان دارد. مسئولان باید به این موضوع بیشتر توجه کنند.

تجمع پرستارن اصفهانی در مقابل استانداری/ مطالبات ما را بدهید

پرستاران خواهان پرداخت حق کرونا، اصلاح روند تعداد مرخصی استعلاجی و نیز تبدیل وضعیت پرستاران شرکتی به وضعیت استخدامی هستند که در این سالها بارها از سوی جامعه پرستاری مورد تاکید قرار گرفته است.

ادامه

اعتراضات اجتماعی, ایران, پرستاری, حقوق بشر, خبر, کارگری

سیاست دولت در تشکیل شرکت­‌های پیمانکاری نیروی انسانی، به سلامت کل مردم صدمه زده

کارشناسان نظام سلامت می‌گویند: اگر پرستاران از امنیت شغلی، استخدام دائمی و دستمزد بهتر و عادلانه‌تر در میان کادر درمانی و بهداشتی کشور به خصوص در قیاس با پزشکان برخوردار بودند، احتمالا میزان تلفات و خسارات جانی و مالی بحران کرونا در بخش درمان کشور، بس بسیار کمتر از میزان کنونی بود.

ادامه

اجتماعی, ایران, پرستاری, حقوق بشر, کارگری, گزارش

چگونه خصوصی‌سازی سلامت جامعه وامنیت شغلی پرستاران را تهدید می‌کند! از خواسته‌ها و حقوق پرستاران حمایت کنیم

همزمان با همه‌گیری دوبارهٔ ویروس کرونا در کشورمان بار دیگر روز ۵ مردادماه، پرستاران و سایر نیروهای شرکتی وزارت بهداشت که از آن‌ها به عنوان مبارزان خط مقدم مقابله با بیماری کوید ـ ۱۹ نام برده می‌شود، در اعتراض به نبود امنیت شغلی، دستمزد یک پنجم خط فقر و نیز با خواست رفع تبعیض و ... چگونه خصوصی‌سازی سلامت جامعه وامنیت شغلی پرستاران را تهدید می‌کند! از خواسته‌ها و حقوق پرستاران حمایت کنیم

ادامه

ایران, پرستاری, حقوق بشر, فقر, مقاله

تچمع نیروهای پرستاری، اتاق عمل، هوشبری، آزمایشگاهی، روانشناس، پزشک، تغذیه و… : شرکت‌های واسطه‌ای پیمانکاری را حذف کنید

نیروهای شرکتی شاغل در حوزه‌های بهداشت و درمان صبح امروز (یکشنبه/۵ مرداد) مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

ادامه

اجتماعی, ایران, پرستاری, حقوق بشر, خبر