دادگاه عالی کشور موزامبیک نتیجه انتخابات ریاست جمهوری مهر ماه این کشور و پیروزی «دانیل چاپو» نامزد حزب حاکم که تنشها و اعتراضاتی را در پی داشت، مورد تایید قرار داد.
به گزارش روز سهشنبه ایرنا از الجزیره، انتظار میرود که این رای «شورای قانون اساسی» موزامبیک که اواخر وقت دوشنبه اعلام شد، اعتراضات بیشتری را در این کشور ۳۵ میلیون نفری جنوب آفریقا در پی داشته باشد. در انتخابات ریاست جمهوری چهارشنبه ۱۸ مهر ماه (۹ اکتبر)، «دانیل چاپو» از حزب حاکم «جبهه آزادی موزامبیک» (Frelimo) به عنوان برنده انتخابات با کسب ۷۰ درصد آراء اعلام شد. این حزب از زمان استقلال موزامبیک از پرتغال در سال ۱۹۷۵ تا کنون در قدرت بوده است.
چاپو ۴۷ ساله قرار است روز ۱۵ ژانویه کار خود را بطور رسمی شروع کند و جانشین «فیلیپه نسویی» ( Filipe Nysui) بشود. چاپو اولین رئیس جمهوری خواهد بود که بعد از استقلال این کشور متولد شده است.
این در حالی است که کشور موزامبیک پس از این انتخابات صحنه اعتراضاتی به حزب حاکم بوده و برخی منابع از کشته شدن دستکم ۱۳۰ تن در این اعتراضات خبر دادهاند. حزب موسوم به «حزب خوشبین برای توسعه موزامبیک» (Podemos) که از نامزد مخالف دولت «ونانسیو موندلانه» (Venâncio Mondlane) حمایت کرده است، ادعا کرد که موندلانه پیروز بر حق انتخابات بوده است. موندلانه نیز ادعا کرده که در انتخابات ۹ اکتبر تقلب شده است. او که اکنون به بهانه امنیت خود به خارج از کشور رفته و وعده آغاز یک «قیام مردمی» در صورت تایید پیروزی چاپو توسط دادگاه عالی را داده است.
این نامزد ۵۰ ساله مخالف دولت گفته است که «روزهای سختی در پیش خواهد بود» . بنا بر گزارشها، فضای امنیتی در شهر «ماپوتو» پایتخت موزامبیک حاکم شده و برخی راههای منتهی به مرکز شهر مسدود شده و برخی مراکز تجاری بسته شدهاند.
به گزارش ایلنا به نقل از تاس، «پاسکال روندا» وزیرکشور موزامبیک از مرگ دستکم ۲۱ نفر در پی اعتراضات به نتایج نهایی انتخابات عمومی ۹ اکتبر خبر داد.
یک روزنامه به نقل از وزیرکشو.ر موزامبیک اعلام کرد: «نیروهای اپوزوسیون به رهبری ونانسیو موندلانه کاندید ریاستجمهوری، پس از اعلام نتایج نهایی انتخابات ازسوی شورای قانون اساسی، اعتراضات گستردهای را آغاز کردند که منجر به مرگ دستگم ۲۱ نفر شده است».
وزیرکشور موزامبیک بیان کرد که نیروهای اپوزوسیون احتمالا به نیروهای تروریستی که در استان شمالی «کابو دلگادو» فعالیت دارند، ملحق شدهاند.