دادگاه عالی انتخاباتی بولیوی با اعلام پایان شمارش دستی انتخابات جنجالی ریاست جمهوری این کشور، از پیروزی «اوو مورالس» رئیسجمهور کنونی خبر داده است.
مقامهای بولیوی بعد از پنج روز شمارش دستی انتخابات ریاست جمهوری این کشور اعلام کردند که اوو مورالس توانسته با توجه به اختلاف ۱۰ درصدی از رقیب خود، توانسته کار را در همان دور اول انتخابات تمام کرده و بار دیگر رئیسجمهور این کشور شود.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، طبق اعلام دادگاه عالی انتخاباتی بولیوی با شمارش دستی ۹۹.۸ درصد از آرای انتخابات ریاست جمهوری این کشور، اوو مورالس رئیسجمهور کنونی ۴۷.۱ درصد آرا را کسب کرده و سهم «کارلوس مسا» نامزد حزب میانهرو و اصلیترین رقیب مورالس ۳۶.۵ درصد بوده است.
طبق قوانین موجود در بولیوی، برای بردن انتخابات به صورت یکمرحلهای، هر کاندیدا نیاز به کسب حداقل ۵۰ درصد آرای مردمی یا حداقل ۴۰ درصد آرا به شرطی که اختلافش با رقیب حداقل ۱۰ درصد باشد، دارد.
اوو مورالس اعلامیه دادگاه عالی انتخاباتی بولیوی را خبری خوب خواند و گفت: «ما در دور اول پیروز شدیم. اگر مجبور باشیم به دور دوم برویم، این کار را خواهیم کرد».
در روزهای اخیر اعلام نتیجه انتخابات بولیوی جنجالهایی ایجاد کرده است. دادگاه عالی انتخاباتی بولیوی ابتدا طبق آمارهای اولیه و براساس شمارش سریع ۸۴ درصد آراء اعلام کرده بود که مورالس ۴۵ درصد و رقیبش مِسا ۳۸.۱۶ درصد آرا را کسب کرده بودند که در این صورت انتخابات به دور دوم میکشید اما بعد از ۲۴ ساعت از اعلام نتایج اولیه، نتیجه انتخابات از پیشتازی مورالس با اختلاف بیش از ۱۰ درصدی حکایت داشت که این موضوع باعث اعتراضات خیابانی شد و کارلوس مسا هم اعلام کرد که این نتایج را به رسمیت نمیشناسد.
وی که در شهر سانتاکروز صحبت میکرد به خبرنگاران گفت: «این حکومت یک شرایط غیرممکن درست کرده است و در حال تمسخر رأی مردم است.»
اوو مورالس تا کنون سه دوره در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرده و هر سه بار نیز پیروز شده بود. دور جدید ریاست جمهوری بولیوی از ژانویه ۲۰۲۰ آغاز میشود و در صورت نشست مورالس بر این کرسی، او برای چهارمین دوره متوالی رئیسجمهور میماند.
لازم به اشاره است که مورالس دهقان پرورش دهنده گیاه کوکا در میان این طبقه زحمتکش محبوبیت بسیار دارد زیرا او
نقش کلیدی در مبارزات بومیان کوکا کار علیه طرح مشترک آمریکا – بولیوی برای مبارزه با مواد مخدر را داشت. اختلاف رای درشمارش آرا در روزهای آخر از آنجا ناشی میشود که صندوقهای رای بومیان بولیوی به دلیل پراکندگی نقاط بومینشین این کشور دیرتر از شهرها شمارش میشود.