
کارمند سابق سازمان اطلاعات آمریکا دروغ شرکت اسرائیلی سازنده جاسوسافزار پگاسوس درباره غیر ممکن بودن هک گوشیهای رؤسای جمهور آمریکا و فرانسه را فاش کرد.
کارمند سابق سازمان اطلاعات آمریکا دروغ شرکت اسرائیلی سازنده جاسوسافزار پگاسوس درباره غیر ممکن بودن هک گوشیهای رؤسای جمهور آمریکا و فرانسه را فاش کرد.
افشاگری اخیر درباره جاسوسی آمریکا از سران اروپایی با کمک سرویس مخفی دانمارک در میانه سکوت واشنگتن، واکنشهای زیادی را به همراه داشته است.
یک خبرنگار مستقل اظهار کرد، آژانسهای اطلاعاتی غربی توانستهاند به دلیل شبکههای رو به گسترش کابلهای فیبر نوری حوزه خاورمیانه به دادهها و ترافیک ارتباطاتی این منطقه دسترسی پیدا کنند.
پایگاه خبری پولیتیکو گزارش داد، چندین تن از قانونگذاران جمهوریخواه از رئیس جمهور در حال کنارهگیری آمریکا میخواهند تا مقاطعهکار سابق و افشاگر آژانس امنیت ملی را مورد عفو قرار دهد.
کارمند سابق سازمان سیا که هم اکنون در روسیه به سر میبرد از دونالد ترامپ خواست جولیان آسانژ، بنیان گذار سایت افشاگر ویکی لیکس را عفو کند.
دادگاه حقوق بشر اروپا در استراسبورگ با صدور حکمی اعلام کرد که اقدام دستگاه جاسوسی انگلیس به استراق سمع و جمعآوری اطلاعات فلهای مردم این کشور ناقض قوانین حقوق بشر است.
به نقل از گاردین، بر اساس رأی صادر شده جمع آوری اطلاعات فلهای مربوط به تماس و ارتباطات شهروندان انگلیس توسط ستاد ارتباطات دولت (GCHQ) ناقض ماده ۸ و ۱۰ کنوانسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا درباره حفاظت از حریم خصوصی به شمار میرود؛ چرا که ساز و کاری برای نظارت و حفاظت از اطلاعات جمعآوری وجود ندارد.
دادگاه انگلیس نیز پیشتر با صدور حکمی اقدام ستاد ارتباطات دولت انگلیس در همین رابطه را بر خلاف قانون دانسته و برای رأی نهایی به دادگاه اروپا ارجاع داده بود.
ادوارد اسنودن پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در سال ۲۰۱۳ میلادی فاش کرد که ستاد جاسوسی دولت انگلیس به استراق سمع، جمعآوری، پردازش و ذخیره اطلاعات خصوصی و ارتباطات میلیونها تن از مردم این کشور اشتغال دارد.
به گفته او، یکی از تاکتیکهای دستگاه جاسوسی انگلیس، عملیات موسوم به تمپورا است که بر اساس آن حفرهای در شبکه اینترنت ایجاد شده و حجم زیادی از اطلاعات جمعآوری میرود.
بر اساس قانونی «قدرتهای تحقیقاتی» انگلیس، دستگاههای جاسوسی این کشور اعم از «ام ای ۵»، «ام آی ۶» و «جی سی اچ کیو» قادر خواهند بود تا به اطلاعات اختصاصی بیشتری از طریق جاسوسی و هک کردن دستگاه الکترونیکی شهروندان دسترسی پیدا کنند. با اینحال منتقدین بر این باورند که اختیارات داده شده به دستگاههای اطلاعاتی دسترسی بیش از اندازه ای را برای جاسوسی از حریم خصوصی شهروندان فراهم کرده است.
پرونده شکایت از ستاد ارتباطات دولت انگلیس برای اولین بار توسط ائتلافی متشکل از ۱۴ گروه حقوق بشری، خبرنگاران و سازمان عفو بینالملل به جریان انداخته شد.
دولت انگلیس تاکنون به رأی صادر شده توسط دادگاه واکنش نشان نداده است. هر چند که این رأی در حالی صادر میشود که دولت انگلیس در آستانه خروج از اتحادیه اروپا قرار دارد و بر این اساس برتری قوانین اروپا در این کشور خاتمه خواهد یافت.
ایرنا
رستوران های زنجیره ای ‘برگر کینگ’ آمریکا که در روسیه فعالیت می کند، به سرقت اطلاعات و جاسوسی متهم شده است.
ادوارد اسنودن در حساب توئیتری خود نوشت: نخستین رئیس زن سازمان سیا در صدر فهرست مقام های آمریکایی است که خواستار از بین رفتن اسناد مربوط به شکنجه های غیرقانونی شده است تا این لیست هرگز به دست کنگره آمریکا نرسد.
«ادوارد اسنودن» یکی از افسران سابق سازمان اطلاعات آمریکا به سندی خطرناک مربوط به سال ۲۰۰۴ دست یافت که نشان می دهد، سیا گروه تروریستی جدیدی (جبهه النصره ) را از دل القاعده به وجود آورد تا افراط گرایان سراسر دنیا را در عملیاتی با نام SWAPS NEST درخاورمیانه جمع کند.
براساس سندی که سایت روزنامه “د اینترسپت” منتشر کرده است، سلمان بن سلطان، معاون وزیر دفاع عربستان در آن زمان حدود ۱۲۰ تن مواد منفجره و موشک را برای افراد مسلح در سوریه فراهم آورده بود و از آنها خواسته بود دمشق را زیر آتش گرفته و فرودگاه آن را با خاک یکسان کنند. ... یک سند محرمانه، نقش مستقیم شاهزادگان سعودی را در جنگ سوریه فاش کرد