نامه اعتراضی خانواده‌های خاوران به رئیس جمهوری اسلامی

هموطنان عزیز با سلام ما خانواده‌ها و بازماندگان زندانیان سیاسی عقیدتی جانباخته در دهه ۶۰، به‌ویژه قتل‌عام زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷، هستیم. یازده ماه است که در گورستان خاوران را به روی ما بسته‌اند. ما بارها با مراجعه و نوشتن نامه به مسئولان، مراکز و نهادهای گوناگون جمهوری اسلامی ایران، خواهان بازگشایی در گورستان ... نامه اعتراضی خانواده‌های خاوران به رئیس جمهوری اسلامی

ادامه

ایران, حقوق بشر, نامه

گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن

آرمان‌های “جنبش دوم بهمن”، چراغ فروزان در راه مبارزه برای لغو ستمِ‌ ملی است! ”بنیان گذاران، اجرا کنندگان و رهبران این جنبش در تاریخ مقامی بس ارزنده دارند و نسل های حق شناس همیشه با حس احترام در برابر خاطرۀ شهدای این نهضت: قاضی محمد، سیف قاضی، صدر قاضی، شیرزاد، فاروقی، نقده ای و ده ... گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن

ادامه

آموزشی, اجتماعی, ارتجاع, استبداد, استثمار, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, ایران, تاریخ, خاورمیانه, دهقانی, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, غارتگری, فقر, یادنامه

گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

خلق آذربایجان قرن‌های متمادی در جنبش رهایی‌بخش خلق‌های ما علیه ستمگران داخلی و خارجی برای دست ‌یافتن به استقلال، آزادی، و حق حاکمیت ملّی همواره نقشی برجسته داشته است. از مبارزهٔ خلق آذربایجان در پیش‌بُردِ جنبش مشروطیت (۱۲۸۵-۱۲۹۰خورشیدی) گرفته تا برپایی جنبش دموکراتیک آذربایجان به‌رهبری شیخ محمد خیابانی علیه استعمار و ارتجاع فئودالی در ایران ... گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استعمار, استقلال, امپریالیسم, ایران, تاریخ, درمان, زنان, صلح, طبقه کارگر, فاشیسم, یادنامه

گرامی‌باد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»

شانزده آذر روز دانشجو، نمادِ اتحاد دانشجویان و مبارزه با دیکتاتوری، استبداد، وامپریالیسم! جنبش دانشجوئی در ایران در زمرهٔ حرکت‌های اجتماعی‌ای است که از جایگاهی پیشتاز در مبارزه با استبداد برخوردار بوده و از فرازونشیب‌هایی زیاد دربُرهه‌های زمانی‌ای مختلف عبور کرده است. اکثر دانشجویان در ایران در همهٔ دوران‌ها از تبار طبقه‌های زحمتکش یا لایه‌های ... گرامی‌باد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استبداد, استقلال, امپریالیسم, ایران, دانشجویی, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, کمونیسم, یادنامه

گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همه‌جانبهٔ اقتصادی‌سیاسی و بروز جنگ‌های خانمان‌سوز دست‌وپنجه نرم می‌کند. جهان سرمایه‌داری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابری‌های عمیق که در آن میلیون‌ها انسان از ابتدائی‌ترین حقوق طبیعی‌شان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیت‌های اجتماعی، جنگ‌ها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را به‌طورجدی تهدید می‌کنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

ادامه

آزادی, آسیا, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, استعمار, امپریالیسم, ایران, تاریخ, جهان, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, فقر, فلسطین, لبنان, مارکسیسم-لنینیسم, محیط زیست, نئولیبرالیسم, یادنامه

«خودکشیِ» زندانیان، چرک‌نویس تکراری حاکمیت برای حذف مخالفان

به‌گزارش ایلنا، ۲۳ بهمن‌ماه، محسنی اژه‌ای، دربارهٔ بازداشت تعدادی از فعالان محیط زیست، گفت: “افرادی به اتهام دادن اطلاعات طبقه‌بندی شده از مراکز حساس به سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه ازجمله رژیم صهیونیستی و آمریکا در روزهای گذشته دستگیر شده و بعضی از آنها در بازداشت هستند.” معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به این سؤال که علت درگذشت یکی از بازداشت شدگان به نام کاووس سیدامامی، روز ۴ بهمن چه بوده است؟ گفت: “من هم شنیده‌ام ایشان خودکشی کرده‌اند اما هنوز از جزییات آن اطلاع ندارم.”

 

خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری وابسته به سپاه،۲۳ بهمن‌ماه، به‌نقل از علاءالدین بروجردی، نمایندهٔ مجلس، نوشت: “جلسه‌ای با حضور تعدادی از نمایندگان مجلس و با حضور نایب‌رئیس مجلس، جناب آقای مطهری برگزار و فیلم وی در زندان اوین را مشاهده کردیم. در فیلم مذکور هم نشان می‌دهد که کاووس سیدامامی پیراهن خود را درآورده و برای خودکشی آماده می‌شود. خانواده وی نیز این اتفاق  را  پذیرفتند لذا درخواست کالبدشکافی هم نکرده‌اند.”

 

آرش کیخسروی، یکی از وکلای خانواده سیدامامی، به روزنامهٔ شرق می‌گوید: “خانواده درخواست کالبدشکافی دادند؛ اما آقای شهریاری معاون دادستان و سرپرست دادسرای ناحیه ۲۷ گفتند که پزشکی قانونی به‌طور روال درخواست کالبدشکافی خواهد داد. سخنان آقای بروجردی را مبنی بر اینکه خانواده درخواست کالبدشکافی نداشته، تأیید نمی‌کنم.”

 

به‌این‌ترتیب، گرچه رئیس کمیسیون امنیت ملی خبر داده که خانواده سیدامامی درخواست کالبدشکافی نداده‌اند، وکیل خانواده از کالبدشکافی پیکر سیدامامی خبر داده است.”

 

روزنامه وطن امروز، ۲۴ بهمن‌ماه، در گزارشی در همین ارتباط نوشت: “باز هم همانند سابق چهره‌های اصلاح‌طلب و رسانه‌های معاند تلاش کردند ماجرای جاسوسی را انکار کرده و خودکشی یکی از متهمان به جاسوسی را نیز زیر سؤال ببرند. در این راستا برخی دولتی‌ها نیز تلاش کردند جاسوسی و خودکشی را زیر سؤال ببرند.”

 

خبرگزاری فارس، ۲۳ بهمن‌ماه، به‌نقل از تقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس، دربارهٔ عدم درخواست [خانوادهٔ] متوفیٰ جهت کالبدشکافی، نوشت: “مسئله کاملاً روشن است، چراکه آقای سیدامامی پیراهن خود را به‌صورت حلقه آماده می‌کند و خودکشی را صورت می‌دهد و در فیلم همه‌چیز شفاف و گویا است؛ بنابراین عدم درخواست کالبدشکافی از سوی خانواده وی به‌دلیل شفاف و روشن بودن مسئله است.”

 

محمدرضا عارف، در سخنانی که تلویحاً خودکشی را تأیید می‌کند، گفت: “خودکشی یک بازداشتی آن هم یک استاد دانشگاه اتفاق بسیار ناگواری بود” [خبرگزاری ایسنا، ۲۳ بهمن‌ماه]. علی مطهری نیز گفت: “فیلمی از داخل سلول آقای سید امامی نشان دادند. در این فیلم لحظه خودکشی مشهود نیست اما حدود هفت هشت دقیقه ایشان (سید امامی) مشغول اقداماتی است که نشان می‌دهد احتمالاً قصد خودکشی دارد” [ایسنا، ۲۳ بهمن‌ماه].

 

روزنامهٔ آرمان، ۲۳ بهمن‌ماه، به‌نقل از جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، در رابطه با دستگیری فعالان محیط زیست، نوشت: “این افراد در قالب اجرای پروژه‌های علمی و محیط‌زیستی نسبت به جمع‌آوری اطلاعات طبقه‌بندی کشور در حوزه‌های استراتژیک اقدام می‌کردند که با هوشیاری و رصد اطلاعاتی یکی از نهادهای امنیتی کشور، دستگیر و توسط دادستانی تهران بازداشت شده‌اند.”

همین روزنامه اظهارات حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس‌جمهور، را آورده که گفته است: “نه جامعه‌شناسان دین خودکشی می‌کنند نه حامیان حیات وحش.”

 

روزنامهٔ ابتکار، ۲۳ بهمن‌ماه، به‌نقل از محمود صادقی، نماینده مجلس، نوشت: “گروهی که برای حفظ یک‌گونه ایرانی تلاش می‌کند و اقدامات آشکاری هم دارد و گزارشات فعالیت‌های آن‌ها منتشر می‌شود چگونه امکان‌پذیر است که روی اطلاعات طبقه‌بندی شده در حوزه محیط ‌زیست کار کرده و با بیگانگان ارتباط داشته باشند.”

 

روزنامهٔ بهار، ۲۳ بهمن‌ماه، به‌نقل از رامین سیدامامی، فرزند کاووس سید امامی، نوشت: “خبر مرگ پدرم کاووس سیدامامی برایم باورکردنی نیست. در ۴ بهمن دستگیر شد و ناگهان مادرم را جمعه ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ احضار و می‌گویند خودکشی کرده… هنوز باور نمی‌کنم… نمی‌کنیم.”

 

روزنامه شرق، ۲۴ بهمن‌ماه، در گزارشی، ازجمله نوشت: “نوبخت سخنگوی دولت در واکنش به ٬خودکشی٬ دکتر کاووس سید امامی، با تأکید بر دخالت نکردن دولت در امور قوه قضاییه، تصریح کرد که رئیس‌جمهوری به‌عنوان مسئول اجرای قانون اساسی، پیگیر این مسئله است” [روزنامهٔ ایران، ۲۵ بهمن‌ماه].

 

روزنامهٔ جوان، ۲۵ بهمن‌ماه، اظهارات دادستان تهران، جعفری دولت‌آبادی، را آورده که گفته است: “مشخص شد که متهمان پرونده محیط زیست با هدایت افسران اطلاعاتی سیا و موساد مأموریت‌های سه‌گانه‌ای را شامل موضوعات زیست‌محیطی، نفوذ در جامعه علمی ایران و جمع‌آوری اطلاعات از اماکن حساس و حیاتی کشور ازجمله پایگاه‌های موشکی کشور، دنبال می‌کرده‌اند.”

 

موضوع قتل زندانیان در رژیم ولایت فقیه، منحصر به کاووس سید امامی نیست و موارد زیادی از چنین قتل‌هایی را در سال‌های گذشته شاهد بوده‌ایم. نکته‌یی را که باید یادآور شد این است که در بسیاری موارد در گذشته کشتارهایی در داخل و خارج از زندان صورت گرفت که سال‌های سال کسی از آن‌ها خبردار نشد و حتی تا هم‌اکنون هم می‌توان با قاطعیت گفت که موارد زیادی از این دست وجود دارند که افکارعمومی از آن‌ها بی‌اطلاع است. مورد کاووس سید امامی با موارد گذشته شباهت‌هایی دارد که قرار نیست تغییر کند. کارگزاران ریزودرشت رژیم در این‌گونه مواقع با ترفندهایی جورواجور درصدد برمی‌آیند از رهگذر آن به موجودیت رژیم جنایت‌کار آسیبی وارد نیاید. با اینکه دولت روحانی چند نفر را مأمور تحقیق این پرونده کرده است و بعضی از روزنامه‌های مجاز در داخل کشور هم از خط قرمزهای معمول رژیم عبور کرده‌اند، اما درنهایت، باتوجه به سابقهٔ رخ دادن این‌گونه جنایت‌ها، نباید انتظار داشت آمران و عاملان آن‌ها شناسایی، معرفی و به‌مجازات برسند. جنبش ترقی‌خواهانه میهن ما نیازمند جستجوی راه‌کارهایی است تا این مهم را از قوه به فعل درآورد و هزینهٔ اقدام به این جنایت ها را برای حاکمیت بسیار سنگین کند.

نامه مردم

ایرج راد در مراسم گرامیداشت کارگردان بزرگ تئاتر ایران: مدیون استاد خسروی هستیم

«رکن‌الدین خسروی هیچگاه نقاب بر چهره نداشت و با خلوص نیت و گشاده‌رویی و پشتکار فراوان در عرصه تئاتر کشور فعالیت کرد و حالا ما وامدار او هستیم». اینها را ایرج راد در بزرگداشت مردی می‌گفت که اگرچه سال‌ها از وطن دور مانده‌ اما یادش در خاطر دوستداران تئاتر مانده بود. اهالی نمایش دیروز در ... ایرج راد در مراسم گرامیداشت کارگردان بزرگ تئاتر ایران: مدیون استاد خسروی هستیم

ادامه

ایران, فرهنگ, یادنامه

هواپیمای مسافربری تهران- یاسوج با بیش از ۶۰ سرنشین در منطقه سمیرم اصفهان سقوط کرد

با وجود آنکه بیش از سه ساعت از حادثه سقوط هواپیما گذشته است، امدادگران به علت شرایط نامساعد جوی هنوز به محل دقیق حادثه نرسیده‌اند و لاشه هواپیما را پیدا نکرده‌اند و به رغم آنکه سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور در یک برنامه تلویزیونی ضمن عرض تسلیت از جانباختن تمامی سرنشینان این هواپیما خبر داده بود، ... هواپیمای مسافربری تهران- یاسوج با بیش از ۶۰ سرنشین در منطقه سمیرم اصفهان سقوط کرد

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, یادنامه

بزرگداشتِ نودونهمین سالگرد قتل رُزا لوکزامبورگ و کارل لیبکِنِشت دربرلین

در دومین یکشنبه از آغاز هرسال، سالروز ترور دو تن از مخالفان سرسخت شرکت آلمان در جنگ و از بنیان‌گذاران حزب کمونیست آلمان، یعنی رُزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت، باشکوهی هرچه تمام برگزار می‌شود. این دو چهرهٔ درخشان جنبش کمونیستی جهان از سوی “یگان‌های آزاد” وابسته به دولت “سوسیال دمکرات” آلمان به قتل رسیدند.

ادامه

المان, تاریخ, جهان, یادنامه