هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ایجاد تفرقه و نفاق با هدفِ جلوگیری از هرگونه همبستگی و مقاومت کارگران با وضعیت شغلی‌ای مختلف از حربه‌های کارگزاران رژیم ولی فقیه به‌منظور استثمار وحشیانهٔ طبقه کارگر کشور ما است. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کارگران با انواع قراردادهای موقت، حجمی، پیمانی، و یا حتا بدون قرارداد مکتوب کار می‌کنند و امنیت ... هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ادامه

استثمار, اقتصادی, ایران, بازنشستگی, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

سال جدید در حالی آغاز شده ‌است که گزارش‌های اقتصادی اخیر به سطح بحرانی رسیدنِ نابرابریِ توزیع ثروت در ایران را نشان می‌دهند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، حدود پنج درصد از جمعیت کشور صاحب بیش از پنجاه درصد از ثروت ملی هستند، درحالی که اکثریت قریب‌به‌اتفاق مردم با داشتن درآمدهایی ناچیز با مشکل‌های اقتصادی‌ای روزافزون ... نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, طبقه کارگر, فقر, کار کودکان, کودکان, معیشت

هشدار کارگران صنعت حمل و نقل هند! خصوصی سازی را لغو کنید

سه شنبه جمع بزرگی از کارگران بخش حمل و نقل از سراسر کشور در دهلی نو تظاهرات کرده و خواستار تغییر قانون خصوصی‌سازی به نفع رانندگان اتوبوس‌ها و کارگران خدمات ریلی و.. هند شدند. به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه هندی نیوکلیک، صبح روز سه شنبه بیست و پنجم مارس، صدها کارگر بخش‌های ... هشدار کارگران صنعت حمل و نقل هند! خصوصی سازی را لغو کنید

ادامه

امنیت شغلی, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر, خصوصی‌سازی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, هندوستان

اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

پس از شکست سنگین دیکتاتوری حاکم در انتخابات نمایشی مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۴۰۲ در نتیجهٔ تحریم گستردهٔ مردم، و سپس مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی، روند فرسایش و پوسیدگی رژیم در یک سال گذشته شتابی چشمگیر و انکارناپذیر یافت. اوضاع در همهٔ عرصه‌های اساسی سیاسی و اقتصادی-اجتماعی کشور و از همه مهم‌تر در تأمین ... اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

ادامه

آمریکا, استبداد, استراتژیک, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, خاورمیانه, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, عراق, فقر, فلاکت, معیشت, منافع ملی, نئولیبرالیسم

هر ماه نزدیک به ۲۰۰ کارگر بر اثر بی‌توجهی و اهمال کارفرمایان جان می‌دهند

مرگ ۱۰۷۷ کارگر در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۳، به معنای مرگ حدود ۲۰۰ کارگر در هر ماه بر اثر حادثه کار است؛ به این ترتیب، در هر هفته، حدود ۵۰ کارگر بر اثر حادثه کار و بی‌توجهی و اهمال کارفرمایان و عدم نظارت بازرسان کار جان خود را از دست می‌دهند. به گزارش خبرنگار ایلنا، ... هر ماه نزدیک به ۲۰۰ کارگر بر اثر بی‌توجهی و اهمال کارفرمایان جان می‌دهند

ادامه

ایران, حقوق بشر, حوادث, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی

خواست کارگران نانوا: نان را گران نکنید، مزد را افزایش دهید!

افزایش سریع قیمت اقلام خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها در ماه‌ها و هفته‌های اخیر، تحمل فشار گرانی‌ها و سختی‌های زندگی را برای کارگران و زحمتکشان میهن‌مان دشوارتر از گذشته کرده است.

 

مطابق گزارش‌های رسمی منتشر شده در تیرماه امسال هزینه خرید برخی اقلام خوراکی تا بیش از ۱۲۸ درصد افزایش داشته و تورم نقطه‌به‌نقطه به بالای ۴۳ درصد رسیده است.

 

یکی از آن اقلام که افزایش قیمت داشته است، نان است که از پایه‌ای‌ترین مواد غذایی برای به‌دست آوردن انرژی به‌حساب می‌آید و در تیرماه امسال افزایش قیمت پیدا کرد. افزایش قیمت نان بخشی از سیاست آزادسازی قیمت‌ها از سوی رژیم است که البته فشار ناشی از آن بر لایه‌های تهی‌دست جامعه ازجمله خود کارگران نانوا وارد می‌شود. این درحالی است که مزد کارگران نانوا پایین‌تر از سطح اعلام‌شدهٔ شورای‌عالی کار است. کارگران نانوا در تمام استان‌های کشور نسبت به پایین بودن سطح دستمزد و افزایش هزینه‌های زندگی اعتراض کرده و می‌کنند. کارگران نانوا معتقدند: ” افزایش حقوق کارگران بر اساس افزایش قیمت نان معنا و مفهومی ندارد و در صورت گران شدن قیمت نان، بازهم خود کارگران آسیب می‌بینند” [ایلنا، ۲۳ تیرماه ۱۴۰۰].

 

در خبرگزاری‌های رسمی ایران این‌طور وانمود می‌شد که با افزایش قیمت نان دستمزد کارگران نانوا نیز افزایش پیدا خواهد کرد، اما واقعیت این است افزایش قیمت نان ارتباطی با افزایش مزد کارگران نانوا ندارد. دستمزدها در ایران همگی تابعی از حداقل مزد تعیین شده در شورای‌عالی کار نیستند، اغلب کارگران صنوف از تصمیم‌گیری‌های شورای عالی‌کار نصیبی نمی‌برند. مزد کارگران نانوا هم‌‌ از سوی کمیته دستمزد شورای‌عالی کار تعیین نمی‌شود.

 

در رابطه با افزایش دستمزد، رئیس انجمن صنفی کارگران نانوایی‌های سبزوار درباره آخرین وضعیت دستمزد کارگران نانوا به خبرگزاری ایلنا، ۵ مردادماه امسال، توضیح داد: “نان مبلغ ۲۵۰ تومان در سبزوار گران شد؛ کارفرمایان تلاش می‌کنند تا سهم بیشتری از این گرانی ببرند و مبلغ کمتری برای مزدبگیران اختصاص دهند. به‌گفته وی، جلسه‌ای روز شنبه (دوم مردادماه) برای تعیین مزد در اداره کار برگزار شد اما نتیجه‌ای حاصل نشد.”

 

رژیم ولایت فقیه با اجرای برنامه‌های اقتصادی و اجتماعی‌ای ضد ملی و با به زیر پا گذاشتن حق تشکل سندیکاهای مستقل کارگری شرایطی بسیار دشوار را به کارگران نانوا تحمیل کرده است. با تلاش در راه احیای سندیکاهای مستقل کارگری و ایجاد آن‌ها و با اتحاد و همبستگی طبقاتی می‌توان به‌ این وضعیت غیرعادلانه کارگران پایان داد و مانع از دست‌درازی بیشتر واپس‌گرایان به‌سفرهٔ زحمتکشان شد.

ضمیمۀ کارگری «نامۀ مردم»

فعال کارگری؛ دولت از طرفی مدعی جنگ با امپریالیسم است و از طرفی دیگر پیشنهادهای اقتصادی آن‌ها را اجرا می‌کند

عبدالملکی برای حل مشکلات کارگران و بازنشستگان کار سختی پیش رو دارد؛ او باید بتواند – و البته بخواهد – که در مقابل بسیاری از رویه‌ها و آیین‌نامه‌ها بایستد و همچنین باید توان مقابله با چالش بزرگ صندوق‌های بازنشستگی را داشته باشد.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گفتگو

رژیم کارگر ستیز ولایی و نگهداری کارگران در موضع ضعف مطلق

سالهاست که در نبود تشکل‌های مستقل کارگری و افزایش قراردادهای موقت و رشد قارچ‌گونه‌ی شرکتهای پیمانکاری، کارگران در موضع ضعف مطلق قرار گرفته‌اند و مجبورند در مقابل هر زورگویی سر خم کنند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, فقر, کارگری, گزارش

یک کارشناس؛ این بازی که ما همه‌چیز را به دست بازار بسپاریم دیگر بازی مسخره‌ای شده است

یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: سپردن قیمت‌ها به دست بازار همیشه به معنای گرانی بوده است. باید توجه داشته باشیم که ما در وضعیت نرمال قرار نداریم بلکه در شرایط جنگ اقتصادی هستیم و از طرفی اقتصاد ما نه دولتی است و نه خصوصی.

ادامه

اقتصادی, ایران, حقوق بشر, فقر, کارگری