خواست‌های کارگران و کارمندان صنعت برق: «امنیت شغلی» و«قراردادهای» رسمی

فراگیر شدن قراردادهای موقت برای مشاغل دائمی و عدم امنیت شغلی یکی از دغدغه‌های اصلی کارگران فنی، کارگران سیم‌بان، تکنیسین‌ها، و اپراتورهای انتقال و فوق توزیع برق (کلاه زردها) در وزارت نیرو است.

بهره‌بردارها و یا به‌عبارتی دیگر، اپراتورهای غیررسمی شاغل، از سراسر کشور در آبان‌ماه سال جاری در اعتراض به عدم انجام وعده‌های مسئولان در مقابل ساختمان وزارت نیرو در تهران تجمع کردند. در تجمع‌های قبلی آنان که سه هفته پیش از آن به‌مدت یک روز در مقابل وزارت نیرو برگزار شده بود، مسئولان وزارت نیرو در جلسه بررسی خواست‌های‌شان که با حضور برخی نمایندگان کارگری برگزار شده بود، با امضای صورت‌جلسه قول داده بودند در عرض دو هفته به مطالبات آنان رسیدگی شود، قولی که هنوز عملی نشده‌ است.

خواست اپراتورهای پیمانی تعیین وضعیت شغلی، قرارداد رسمی، رفع تبعیض در پاداش و دریافت حقوق و مزایای مزدی متناسب با دریافتی کارکنان رسمی وزارت نیرو است. در حدود ۴ تا ۵ هزار نفر کارگران اپراتور پیمانی انتقال و فوق توزیع برق غیررسمی در وزارت نیرو که در حقوق و مزایای آنان در مقایسه با کارگران رسمی اختلاف زیادی وجود دارد، دریافت دستمزد و مزایایی قابل قیاس با کارکنان رسمی را خواهان هستند، اما مدیران شرکت برق منطقه‌‌ای مدت‌ها است که به مطالبات این۴ تا ۵ هزار اپراتور پیمانی توجهی نمی‌کنند. اپراتور‌های پیمانی برق منطقه‌‌ای استان اصفهان نیز در آبان‌ماه در مقابل ساختمان شرکت تجمع کردند و اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل را خواستار شدند و به اختلاف چشمگیر حقوق‌شان با پرسنل رسمی در برق منطقه‌‌ای اصفهان اعتراض کردند. از دیگر مشکلات تکنیسین‌ها و کارگران فنی و اپراتورها و سیم‌بان‌های شرکت توزیع برق کشور شرایط سخت کار، عدم ایمنی کار، و نقش انگلی شرکت‌های پیمانکار و دلال نیروی کار درمجموع است.

سال‌ها است که به شرایط کاری و معیشتی هزاران نفر اپراتور و سیم‌بان در وزارت نیرو رسیدگی نمی‌شود. شرایط کاری سیم‌بان‌ها ایمن نیست و وسایل و تجهیزات ایمنی خوب و با کیفیت مناسب در اختیار آنان قرار نمی‌گیرد. ازاین‌روی، در شرایط کار بسیار دشوار و خطرناک‌شان هر سال شماری از این گروه از کارکنان وزارت نیرو در اثر حوادث کاری جان‌شان را از دست می‌دهند و یا مصدوم می‌شوند.

روند رسمی شدن قرارداد این بخش از زحمتکشان پیمانی وزارت نیرو که از طریق برگزاری آزمون صلاحیت حرفه‌ای مشمولان بخشنامه تأمین نیروی انسانی برای کارکنان پیمانی غیررسمی با ۱۵ سال سابقه کار انجام می گیرد، بسیار کُند و غیر قابل قبول است. از این طریق ۴ هزار نفر یعنی فقط ۵ درصد کارکنان غیررسمی شامل تبدیل وضعیت می‌شوند. بسیاری از کارکنان غیررسمی از خلاف‌کاری و فساد اداری در نحوه اجرای این آزمون و اعمال نفوذ مدیران دولتی شکایت دارند. یکی از فعالان کارگری در سایت “برق نیوز” نوشته است: “بر چه مبنایی افرادی را در این آزمون شرکت دادند که سابقه حضورشان یک سوم ما هم نمی‌شه… چطور شرکت کردند، چارت‌های اداری را چطور به افراد نور چشمی اختصاص دادند و افرادی را که جان خود را کف دست گرفتند و بر روی شبکه برق‌دار کار می‌کنند، سرشان بی‌کلاه مانده؟ چرا نیرویی که نزدیک به ۲۰ سال سابقه در شرایط کاری سخت داشتند و کم کم به فکر بازنشستگی هستند جزو این گروه نیستند؟” به‌گفتهٔ کارگران پیمانی افرادی هم بوده‌اند که سابقه کار لازم را برای شرکت در آزمون داشته‌اند، ولی چون شرکت پیمانکار برای‌شان بیمه را رد نکرده است، نمی‌توانند در آزمون شرکت کنند. از طرفی دیگر با اعمال نفوذ در شرکت بیمه برای عده‌ای بیمه ساختگی رد کرده‌اند تا بتوانند در آزمون شرکت کنند.

در شرایط بسیار آشفته تحمیل قراردادهای غیررسمی، عدم امنیت شغلی، نبود ایمنی محیط کار و بحران‌های معیشتی، تنها راه رهایی اپراتورها و سیم‌بان‌های شرکت توزیع برق کشور از این وضعیت غیر قابل تحمل، تلاش برای متوقف کردن سیاست‌های مقررات‌‌زدایی و آزادسازی دستمزد و مزایا و حذف پیمانکارها و دلال‌های نیروی کار در وزارت نیرو و در سایر بخش‌های راهبردی تولید و خدمات کشور است. با مبارزه‌ای متحد بر محور احیای حقوق سندیکایی، حق برخورداری از تشکل‌ سندیکایی مستقل، استقلال عمل طبقاتی و هم‌زمان همبستگی با سایر اعتصاب‌ها و اعتراض‌ها به‌ویژه همبستگی با اعتصاب نفتگران درعین پیکار با سمت‌گیری اقتصادی – اجتماعی حکومت جمهوری اسلامی می‌توان به‌مصاف دیکتاتوری حاکم رفت.

به نقل از ضمیمۀ کارگری «نامۀ مردم»، شمارۀ ۹۳، ۱۰ دی ۱۴۰۳

اعتراض و اعتصاب کارکنان مک دونالد در یونان در اعتراض به سرکوب مزدی و اخراج ها

جمعی از کارکنان شعبه آتن شرکت تولیدکننده غذای آماده مک دونالد آمریکا در اعتراض به افزایش اخراج نیروها و سرکوب مزدی اعتصاب کردند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از WFTU، فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری به نقل از تشکل‌های کارگری یونان از اعتصاب کارکنان شرکت آمریکایی مک‌دونالد در شعبات یونانی این مجموعه خبر داد. در ... اعتراض و اعتصاب کارکنان مک دونالد در یونان در اعتراض به سرکوب مزدی و اخراج ها

ادامه

امنیت شغلی, جنوب اروپا, جهان, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

کارگران ارکان ثالث نفت با تجمع مقابل نهاد ریاست جمهوری خواستارِ تبدیل وضعیت شدند+ فیلم

تعدادی از کارگران ارکان ثالث نفت از سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند. تعدادی از کارگران ارکان ثالث نفت و گاز در تماس با ایلنا، از تجمع امروز خود (ششم بهمن) مقابل نهاد ریاست جمهوری خبر دادند. این کارکنان که از بخش‌های مختلف از جمله گچساران و بندر امام ... کارگران ارکان ثالث نفت با تجمع مقابل نهاد ریاست جمهوری خواستارِ تبدیل وضعیت شدند+ فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فیلم, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

اعتراض اتحادیه‌های کارگری مراکش به قانون جدید اعتصاب

اتحادیه‌های کارگری مراکش پیش‌نویس قانون جدید مطرح شده از سوی دولت پادشاهی این کشور را تجاوز به آزادی اتحادیه‌های کارگری خواندند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از پایگاه «اتحادیه‌های جهانی صنعتی»، روز سه شنبه این هفته اتحادیه‌های کارگران مراکش تظاهرات سراسری را علیه پیش‌نویس قانون اعتصاب سازماندهی کردند. کنفدراسیون دموکراتیک کار (CDT) و اتحادیه ... اعتراض اتحادیه‌های کارگری مراکش به قانون جدید اعتصاب

ادامه

جهان, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, غرب آفریقا, مبارزه طبقاتی

ایسلندی‌ها هفته‌ای ۴ روز کار می‌کنند

رشد اقتصادی ایسلند با اجرای طرح هفته کاری کوتاه‌تر، از برخی همتایان اروپایی خود پیشی گرفت. به گزارش باشگاه خبرنگاران: بر اساس تحقیقی که روز جمعه منتشر شد، اقتصاد ایسلند پس از اجرای هفته کاری کوتاه‌تر در سراسر این کشور، بدون کاهش دستمزد، از اکثر کشورهای اروپایی بهتر شد. دو اندیشکده دریافتند که بین سال‌های ... ایسلندی‌ها هفته‌ای ۴ روز کار می‌کنند

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, ایرلند, ایسلند, جهان, شمال اروپا, طبقه کارگر