اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه توانایی سازمان ملل متحد در از بین بردن موانع برای پایان دادن به محاصره آمریکا علیه کوبا و جنگ اسرائیل علیه غزه را زیر سوال برد و گفت این نهاد «چیزی بیش از ابزار امپریالیست‌ها نبوده است» و «هیچ فایده‌ای ندارد». به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دنیل اورتگا رئیس‌جمهوری ... اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, امپریالیسم, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی, نیکاراگوئه

ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

وزیران خارجه چین و بولیوی در دیداری مشترک در پکن، بر تمایل دو کشور مبنی بر ارتقای همکاری‌های دوجانبه تاکید کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دپارتمان آمریکای لاتین و کارائیب وزارت امور خارجه چین در پیامی از طریق حساب کاربری خود در شبکه مجازی ایکس اعلام کرد: وانگ یی وزیر ... ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, بولیوی, پرو, چین, روسیه, شرق آسیا

رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

رئیس‌جمهور شیلی جنگ جاری اسرائیل در نوار غزه را «وحشیانه» توصیف کرد. به گزارش ایسنا، «گابریل بوریچ» رئیس‌جمهور شیلی در شبکه‌های اجتماعی عکسی از «صابرین» دختر فلسطینی را پس از دست‌ دادن مادر، پدر و خواهر ۴ ساله‌اش در بمباران اسرائیل منتشر کرد. به نقل از آناتولی، بوریچ گفت: «هرگز نباید وحشیگری را که توسط ... رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شیلی, فلسطین

«باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

جمهوری باربادوس کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه فلسطین الیوم، جمهوری باربادوس (در حاشیه دریای کارائیب) کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد که از اقدام ... «باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, باربادوس, جهان, خبر, سازمان ملل, فلسطین

عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

روسای جمهوری کلمبیا و برزیل در بیانیه‌ای مشترک از عزم بوگوتا برای پیوستن به ائتلاف اقتصادهای نوظهور جهان معروف به گروه «بریکس» در کوتاه‌ترین زمان ممکن و حمایت برزیل از این روند خبر دادند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، سران دو کشور به دنبال برگزاری نشستی دو جانبه در بوگوتا ... عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکای لاتین, اتیوپی, اقتصادی, امارات, ایران, برزیل, بریکس, بولیوی, جهان, چین, خبر, روسیه, سازمان ملل, عربستان سعودی, کلمبیا, کوبا, مصر, نسل‌کشی, هندوستان, ونزوئلا

خنثی شدن کودتای نظامی در ونزوئلا

دولت سوسیالیست ونزوئلا از خنثی شدن یک کودتا خبر داد و ایالات متحده، کلمبیا و شیلی را به دسیسه‌چینی برای ترور نیکولاس مادورو و انتصاب وزیر دفاع سابق ونزوئلا به جای او متهم کرد.

 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا هشدار داد “در ضد حمله انقلابی علیه کودتای ناکام فاشیستی، بیرحم خواهد بود، بیرحم!”

 

مادورو در سخنانی که به صورت سراسری از رادیو و تلویزیون ونزوئلا پخش شد، “تلاش ناکام برای ترور” خود را محکوم کرد و از ایوان دوکو، رئیس‌جمهوری کلمبیا که “همدستی” او در این توطئه “مشهود” است به سختی انتقاد کرد.

 

خورخه رودریگز، وزیر ارتباطات ونزوئلا پیشتر اعلام کرد این کودتای ادعایی با مشارکت افسران نظامی سابق و فعلی بوده و بین یکشنبه و دوشنبه همین هفته رخ داد. او گفت: ما در تمام نشست‌ها برای طراحی کودتا بوده‌ایم. ما در تمام این کنفرانس‌ها بوده‌ایم. خبرچین‌های ما آنجا حضور داشتند. دست‌کم شش تن از توطئه‌گران بازداشت شدند.

 

رودریگز در سخنرانی تلویزیونی خود همچنین خوان گوآیدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا را به زمینه‌چینی برای ایجاد “حمام خون” متهم کرد. گوآیدو اما با رد ادعاهای مرتبط با کودتا تاکید کرد: اولین باری نیست که این ادعاها مطرح می‌شود. حساب از دست رسانه‌ها در رفته است که چند بار این ادعاها تکرار شده است.

 

بنابر اظهارات رودریگز، “کودتاچیان” تصمیم به قتل رئیس جمهور و همچنین شماری از مسئولان ارشد این کشور داشته‌اند.

 

وزیر اطلاعات ونزوئلا در گزارشی که در اختیار رسانه‌ها قرار داده است مدعی شده که مهاجمان برنامه قتل مادورو، همسر او و همچنین دیوسدادو کابیو، رئیس مجلس قانونگذاری ونزوئلا را طراحی کرده بودند.

 

دیوسدادو کابیو، از نزدیکان مادورو به شمار می‌آید. او پس از انحلال پارلمان این کشور از سوی دولت مادورو، به ریاست مجلس قانونگذاری منصوب شده است. مجلسی که تاسیس آن به باور خوان گوایدو و اپوزیسیون این کشور مغایر قانون اساسی ونزوئلا است.

 

رودریگز همچنین اعلام کرده است که شرکت کنندگان در این “کودتای” نافرجام بر آن بودند تا ژنرال سابق ارتش، رائول ایساس بدوئل را از زندان آزاد کرده و به عنوان رئیس جمهور معرفی کنند.

 

وزیر اطلاعات ونزوئلا گفته است که شماری از سربازان جدا شده از ارتش این کشور به همراه عده‌ای از ماموران پلیس در این عملیات شرکت داشته‌اند.

 

دولت ونزوئلا اعلام کرده است که برنامه این کودتا با کمک کشورهای خارجی طراحی شده است. بنا بر اظهارات رودریگز، عاملان این طرح ضد دولتی از پشتیبانی مالی شیلی، کلمبیا و همچنین ایالات متحده آمریکا برخوردار بوده‌اند.

ایسنا