هشدار مسکو به ژاپن درباره همکاری با ناتو علیه روسیه و چین

دستیار رئیس‌جمهور روسیه با ابراز نگرانی از احتمال استفاده ناتو از ناوگان خود در نبرد، گفت: امیدوار است ژاپن از پیگیری سیاست نظامی‌گری در قبال روسیه و چین دست بردارد. به گزارش ایسنا، «نیکولای پاتروشف» دستیار «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه روز سه‌شنبه گفت که ناتو قصد دارد از ناوگان ژاپن برای انجام عملیات جنگی در ... هشدار مسکو به ژاپن درباره همکاری با ناتو علیه روسیه و چین

ادامه

آسیا, اروپا, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, ژاپن, شرق آسیا, شرق اروپا, صلح, غرب, ناتو

روایت سی‌ان‌ان از اجلاس سران شانگهای؛ شی و پوتین، شانه به شانه در کنار هم

شبکه خبری سی‌ان‌ان آمریکا در گزارشی درباره نشست سران سازمان همکاری شانگهای در تیانجین چین نوشت: این اجلاس تاکیدی دیگر برای نزدیکی بیشتر چین و روسیه بود و رهبران آنها شانه به شانه هم در آن حضور یافتند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی درباره نشست رسمی سران سازمان همکاری شانگهای ... روایت سی‌ان‌ان از اجلاس سران شانگهای؛ شی و پوتین، شانه به شانه در کنار هم

ادامه

آسیا, آمریکا, اقتصادی, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, شانگ‌های, شرق آسیا, غرب, کره شمالی, گزارش

رویترز: ناوگان شهپادی آمریکا برای مقابله با چین، معیوب از کار درآمد

خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی اعلام کرد: ناوگان شهپادی آمریکا برای مقابله با چین، حین انجام آزمایش ها با مشکلات عملکردی مواجه شد. به گزارش خبرگزاری مهر، خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی اعلام کرد: ماه گذشته در جریان انجام یک آزمایش از سوی نیروی دریایی آمریکا در سواحل کالیفرنیا که برای نمایش برترین قایق‌های بدون ... رویترز: ناوگان شهپادی آمریکا برای مقابله با چین، معیوب از کار درآمد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اوکراین, تایوان, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, دانش

در انتظار رزمایش بزرگ؛ برتری چین بر ناتو در نبرد تسلیحات هایپرسونیک

محققان دفاعی چین از یک سامانه پیوند داده‌های تحول‌آفرین که برتری قاطعی بر سامانه‌های ارتباطات نظامی کنونی ائتلاف ناتو دارد و می‌تواند تواند توازن قدرت نظامی در عرصه نبردهای با سرعت بالا را به نفع پکن تغییر دهد، رونمایی کردند. به گزارش ایسنا، به نوشته وبگاه «ساوث چاینا مورنینگ پست»، این سامانه جدید چین برای ... در انتظار رزمایش بزرگ؛ برتری چین بر ناتو در نبرد تسلیحات هایپرسونیک

ادامه

جنگ سرد, جهان, چین, دانش, شرق آسیا, غرب, ناتو

چین ناوشکن آمریکایی را از دریای جنوبی بیرون کرد

ارتش چین یک ناوشکن آمریکایی را از آب‌های جزیره‌ای در دریای جنوبی چین بیرون کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا، ارتش چین ناوشکن هگنز آمریکا را که به صورت غیر قانونی وارد آب‌های منطقه‌ای این کشور در نزدیکی هوانگیان داو شده بود را بیرون کرد. بر اساس این گزارش، نیروهای چینی اعلام ... چین ناوشکن آمریکایی را از دریای جنوبی بیرون کرد

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

خط و نشان روسیه در آستانه برگزاری نشست ناتو

وزارت دفاع روسیه از پروژه‌ای خبر داده است که در آن مسکو هرگونه تحرک نظامی همسایگان خود را تشخیص داده و تحت نظر می‌گیرد و دیگر موشک بالستیک یا جنگنده‌ای نخواهد بود که روس‌ها از حرکت آن در اطراف خود بی‌اطلاع باشند.

 

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، وزارت دفاع روسیه در بیانیه ای که در اختیار رسانه‌های دولتی این کشور قرار داده، درباره این رادار جدید گفته است: سیستم جدید راداری روسیه حتی می‌تواند هواپیماهای «استلس» را در فاصله ۳ هزار کیلومتری رهگیری کند.

 

«یکی از مهمترین وظایف این سیستم، رصد ‌اهدافی مانند بمب‌افکن، موشک‌های کروز، هواپیماهای برخاسته از عرشه ناو یا زمین و پارازیت است.»

 

براساس آنچه وزارت دفاع روسیه اعلام کرده این سیستم قرار است در امتداد مرزهای روسیه میدان راداری برای ثبت پرتاب موشک‌های کروز ایجاد کند.

 

این خبر در حالی منتشر شده است که چند روز دیگر نشست اعضای ناتو سازمانی که در راستای مقابله با تهاجم احتمالی شوروی ایجاد شد، برگزار خواهد شد.

 

هرچند که سران عضو پیمان آتلانتیک شمالی در بدترین دوران گردهم می‌آیند چرا که دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا اعتقادی به دفاع آمریکا از متحدان اروپایی خود در قالب ناتو ندارد و آن را سازمانی می‌داند که فقط هزینه روی دست آمریکایی‌ها می‌گذارد.

 

«امانوئل مکرون» رییس جمهوری فرانسه نیز با استناد به اقدامات و اظهارات ترامپ علیه ناتو، اعلام کرده که آمریکا سفره خود را از اروپایی‌ها جدا کرده است بنابراین اروپا باید هر چه زودتر از خواب بیدار شود و ارتش مستقل خود را ایجاد کند.

 

وی همچنین گفته است که ناتو دچار مرگ مغزی شده است عبارتی که خشم «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان را هم در پی داشت.

 

رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه و یکی از اعضای پرحاشیه ناتو که تمایل دارد جنگنده اف۳۵ آمریکا در کنار سامانه پدافند هوایی اس۴۰۰ روس‌ها را در کشورش بومی کند هم واکنش تندی به رهبر فرانسه داشته و از او بشدت انتقاد کرده است.

 

فراتر از اختلافات اعضای ناتو با یکدیگر، اختلافات روسیه و پیمان آتلانتیک شمالی تاریخچه‌ای به عمر تاسیس این سازمان دارد چرا که روابط روسیه و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از هفتاد سال پیش تا امروز همواره با نوسان مواجه بوده است هر چند که در دوره‌ای دو طرف به همکاری روی آوردند اما اکنون اختلاف‌ها هر روز بیشتر می‌شود و تنش‌ها رنگ عملیاتی‌تری به خود می‌گیرند.

 

ناتو ۷۰ سال پیش و در شرایطی که جهان تازه از جنگ دوم جهانی فارغ شده بود، برای مقابله با اردوگاه شرق به رهبری اتحاد جماهیر شوروی در آمریکا بوجود آمد و ۱۲ کشور شامل آمریکا، کانادا، ایسلند، انگلیس، فرانسه، بلژیک، هلند، لوکزامبورگ، نروژ، دانمارک، ایتالیا و پرتغال هسته اولیه آن را تشکیل دادند.

 

از اهداف اصلی این سازمان، بازدارندگی در برابر هرگونه تجاوز نظامی به کشورهای عضو آن اعلام شد.

 

این پایان کار نبود چرا که در طول جنگ سرد ناتو عملا به بازوی نظامی آمریکا در راس اردوگاه غرب برای مقابله با اقدامات شوروی و کشورهای عضو پیمان ورشو تبدیل شد.

 

پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ میلادی که پس از انحلال پیمان ورشو بوقوع پیوست، پیمان ناتو حفظ شد و روند گسترش خود را ادامه داد.

 

روس‌ها معتقدند که گسترش ناتو به شرق، برخلاف وعده این پیمان صورت می‌گیرد و امنیت و تمامیت ارضی این کشور را هدف گرفته است.

 

سیاستمداران روسیه ازجمله ‘ولادیمیر پوتین’ رئیس جمهوری روسیه بارها گفته‌اند که هنگام اتحاد دو آلمان، مقام‌های غربی و ناتو به گورباچف رهبر وقت شوروی وعده داده بودند که این پیمان گسترش نخواهد یافت.

 

روس ها به همین دلیل گورباچف را به ساده لوحی و امضا نکردن سندی الزام آور که ناتو را ملزم به عدم گسترش به شرق کند متهم می‌کنند.

 

در واقع روند گسترش ناتو و عضوگیری کشورهای اروپایی بویژه کشورهای حوزه بالتیک از نگاه روس‌ها، فریب بزرگی است که هم‌اکنون نیز ادامه دارد هر چند که اختلافات اخیر اعضای آن مسکنی بر زخم دیرینه روس‌ها در روزهایی شده است که ترامپ تلاش دارد زیر تمام توافقات، اصول و قوانین بین‌المللی بزند.

درحمله‌ای شدید به آمریکا؛ چین واشنگتن را مهمترین عامل بی‌ثباتی در جهان نامید

مقام‌های ارشد چینی عمومی از انتقاد صریح از آمریکا خودداری می‌کنند، اما این رویه در روزهای اخیر تغییر کرده و بعد از «شی جینپینگ» رئیس‌جمهور چین که گفت پکن آماده جنگ تجاری با واشنگتن است، این بار «وانگ یی» وزیر خارجه این کشور واشنگتن را مهمترین عامل بی‌ثباتی در جهان توصیف کرده است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, هنگ کنگ