بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
خصوصیسازی، حقوق سندیکایی، و نمایش مبارزه با فساد مالی
هیاهوی تبلیغاتی پیرامون برگزاری دادگاههای رسیدگی به پروندهٔ فساد مالی شماری از مسئولان و کارگزاران حکومت جمهوری اسلامی همچنان ادامه دارد. قوه قضائیه بهریاست یکی از بدنامترین چهرههای رژیم یعنی ابراهیم رئیسی، در گرماگرم فعلوانفعالهای پرشتاب صحنهٔ سیاسی کشور، با راهبردی معین با ظاهر یک “فساد ستیز” ظاهر شده است. این نمایش تبلیغاتی هدفمند، اما ویژگیای مهم نیز دارد که کمتر به آن توجه و پرداخته شده است. این ویژگی عبارت است از: تبلیغ فسادستیزی قوه قضائیه و حکومت در چند سطح و لایه همراه با بزرگنمایی آن برای کارگران و زحمتکشان!
برپایی دادگاه رسیدگی به تخلفات اسدبیگی در مجتمع نیشکر هفتتپه، رسیدگی به پروندهٔ مدیران پیشین هپکو، و همچنین چندین چهرهٔ درجه دوم و سوم اختلاس و فساد مالی در جریان اجرای برنامه خصوصیسازی، ازجمله اپیزودهای این تئاتر با مضمون فساد ستیزی است که رژیم ولایت فقیه با بزرگنماییشان میکوشد حرکتهای سندیکایی و جنبش اعتراضی کارگران را تحت تأثیر قرار دهد و سمت اصلی اعتراضهای کنونی زحمتکشان را بهانحراف کشاند. این کارزار نمایشی درحالی با شدتی کمسابقه تبلیغ و بزرگنمایی میشود که نارضایتی در میان تودههای کارگر بهویژه با گسترش بحران اقتصادی و بهموازات آن کاهش قدرت خرید خانوارهای کارگری در سراسر کشور رو به گسترش نهاده است. ازاینروی، تبلیغ پیرامون برپایی دادگاههای رسیدگی به فساد مالی بخشی از جنگ روانی- تبلیغاتی ارگانهای امنیتی برای فراهم ساختن فضای مناسب بهمنظور ادامهٔ اجرای سیاست تعدیل ساختاری در چارچوب راهبرد حفظ نظام در شرایط خطیر و بحرانی کنونی است.
پس از برنامهٔ واگذاری “شستا” (شرکتهای متعلق به سازمان تأمین اجتماعی) و سهام “عدالت”، سازمان خصوصیسازی بر مبنای ابلاغیهٔ اصل ۴۴ و شعار جهش تولید که از سوی ولی فقیه برای سال جاری طرح شده، درصدد اعمال و اجرای واگذاریهای بیشتر ازجمله در رشتههای کلیدی و صنایع کشور برآمده است.
اجرای این برنامهها باتوجه به بحران اقتصادی و نارضایتی ژرف اجتماعی بدون مانور و فضاسازی امکانپذیر نخواهد بود. رژیم ولایت فقیه با اجرای نمایش فسادستیزی بهکارگردانی جلاد فاجعهٔ ملی ابراهیم رئیسی از سویی درتلاش مدیریت این بحران است و از دیگر سو ارگانهای امنیتیاش با همدستی سران تشکلهای زرد حکومتی با بزرگنمایی نمایش فسادستیزی میکوشند از آن همچون اهرمی برای مهار اعتراضهای کارگری و فروکاستن سطح خواستهای کارگران مانند توقف خصوصیسازی، بهره بگیرند. هدف آن است که سطح مطالبههای جنبش اعتراضی طبقهٔ کارگر و زحمتکشان ازجمله در مبارزهشان با خصوصیسازی از توقف واگذاریها و پایان دادن به برنامهٔ ضد ملّی تعدیل ساختاری به خواست تغییر روش در خصوصیسازیها مطابق برنامه رژیم فرو کاسته شود، درعینحال حرکت جنبش کارگری و سندیکایی برای خروج از حالت تدافعی مختل، کُند، و سرانجام مهار و متوقف گردد. هدف دیگر این سیاست، ایجاد تفرقه و فاصله میان فعالان سندیکایی با چهره تراشی و رهبر سازی در جنبش کارگری و اعتراضهای کنونی است. بیدلیل نیست که همزمان با تبلیغ پیرامون برپایی دادگاههای رسیدگی به پروندهٔ برخی مدیران و سهامداران مراکز صنعتی واگذار شده ناگهان افرادی معین چه در داخل و چه در خارج در مقام فعال و نمایندهٔ کارگری معرفی میشوند.
باتوجه به آنچه اشاره شد، باید تأکید کنیم اولویت جنبش سندیکایی زحمتکشان، احیای حقوق سندیکایی، اقدام و عمل آگاهانه، سنجیده، با استفاده از همهٔ روزنهها برای بهبود وضعیت معیشتی و در جهت ارتقای سطح سازماندهی و همبستگی در پیوند با مبارزهٔ همگانی ضد دیکتاتوری است. بهانحراف کشاندن مبارزات جنبش کارگری و سندیکایی باتوجه به روند تحولهای صحنهٔ سیاسی کشور از مهمترین هدفهای رژیم ولایت فقیه و ارگانهای امنیتیاش است. ازاینروی، باید با اتحاد عمل و هوشیاری مانورها و سیاستهای رژیم ولایت فقیه را افشا کرد و ناکام گذارد.
ضمیمه کارگری «نامهٔ مردم»
درخواست از دولت برای تجدیدنظر دربازگشاییها/ کادر درمان خسته وفرسوده در کنار حقوقهایی سه تا چهار ماه پرداخت نشده
عضو کمیته کشوری کرونا با اشاره به افزایش موارد ابتلا، بستری و فوتی ناشی از کرونا، گفت: تجدیدنظر در بازگشاییهای انجام شده توسط دولت در مقابله با کرونا بسیار کارساز خواهد بود.
اعتراض کارگران عسلویه و کنگان به ثبت اثر انگشت در ورودیها
کارگران پارس جنوبی از سیستم حضور و غیاب انگشتی در ورودیهای پالایشگاهها انتقاد دارند و میگویند: کارگران در معرض خطر قرار میگیرند.
آتشسوزی در درمانگاه سینا اطهر در خیابان شریعتی/ ۱۵ زن و ۴ مرد جان باختند
اورژانس دقایقی پس از انفجار در تهران اعلام کرد:در ساعت ۲۰:۵۶ حریق در درمانگاه سینا اطهراعلام شده که براساس گزارشهای اولیه حاکی از انفجار کپسول اکسیژن است.
کارگران هفتتپه پایان اعتصاب خود را به واگذاری دوباره مجتمع به بخش دولتی منوط کردند
کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه که از دو هفته پیش در اعتراض به تعویق حقوق و سایر مشکلات صنفی خود دست از کار کشیدهاند، امروز دوشنبه، ۹ تیرماه با تجمع مقابل ساختمان فرمانداری شوش بر تحقق خواستههای قبلی خود پا فشاری کردند.