رئیس موقت کمیته دولتی توسعه گردشگری ازبکستان از حمایت کشورهای عضو همسود از طرح صدور «ویزای ابریشم» خبر داد.
«عبدالعزیز آق قل اف» رئیس موقت کمیته دولتی توسعه گردشگری ازبکستان در نخستین نمایشگاه گردشگری کشورهای سازمان همسود در شهر «سمرقند» از حمایت اعضای سازمان مذکور از ابتکار بینالمللی «تاشکند» و «نورسلطان» برای صدور ویزای ابریشم در آسیای مرکزی خبر داد.
وی گفت: اعضای سازمان همسود از تلاش دولتهای ازبکستان و قزاقستان برای اجرای برنامه ویزای ابریشم حمایت کردند و در حال حاضر نهادهای مرتبط ۲ کشور برخی مسائل مربوط به این پروژه را بررسی میکنند.
این مقام ادامه داد: در نتیجه نشست شورای گردشگری کشورهای عضو سازمان همسود ریاست این شورا از قزاقستان به ازبکستان منتقل شد.
آق قل اف تصریح کرد: گردشگری در ازبکستان در حال توسعه است که در مقایسه با آمار سال ۲۰۱۷ در سال ۲۰۱۸ تعداد گردشگران خارجی در ازبکستان ۲ برابر افزایش یافته و در سال گذشته ۵.۳ میلیون گردشگر با جاذبههای این کشور آشنا شدند.
شایان ذکر است که در شهر «سمرقند» در قالب نخستین نمایشگاه گردشگری نشست شورای گردشگری سازمان همسود برگزار شد که کشورهای سازمان در آن مسائل همکاری را مورد بررسی قرار دادند.
در ماه ژوئن سال ۲۰۱۸ «دریغا نظربایوا» رئیس پارلمان قزاقستان به دولت ازبکستان پیشنهاد ویزای واحد به نام ویزای ابریشم برای تسهیل شرایط ورود گردشگران خارجی به کشورهای منطقه را داد.
همینطور دولتهای قرقیزستان و تاجیکستان از پروژه مذکور حمایت کردند.
علاوه بر این قزاقستان علاقمند به پیوستن آذربایجان و ترکیه به برنامه مذکور است.
اتحادیه کشورهای مستقل مشترک المنافع پس از فروپاشی شوروی سابق شکل گرفت. بیانیه تاسیس این اتحادیه در ۲۱ دسامبر ۱۹۹۱ (۲۰ آذر ۱۳۸۰) در «آلماتی» توسط رهبران آذربایجان، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، مولداوی، روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان و اوکراین امضا شد.
عضویت گرجستان دراین اتحادیه به دنبال تصمیم رسمی روسای جمهور کشورهای عضو در ۳ دسامبر ۱۹۹۳ (۱۲ آذر ۱۳۸۲) و به دنبال درخواست «ادوارد شواردنادزه» رئیس جمهور گرجستان در ۸ اکتبر ۱۹۹۳ (۱۶ مهر۱۳۸۲) صورت گرفت.
بیش از ۷۰ درصد بودجه جامعه مشترک المنافع توسط روسیه پرداخت میشود هزینه میشود.
فارس