شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان میدهد که چین چگونه به شکل فزایندهای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.
واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه
دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاریهای دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.
پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی
نشانههای زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت میکند. پاسخ آشفته بینالمللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگتر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانههای وضعیت شکننده نظام بینالمللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبریاش، رئیسجمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی
زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشاندهنده زوال ناتو است
سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.
بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق
جمهوری خلق چین پس از سالها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق
حقیقت کرونایی درباره آمریکا؛ نقض علم و تفرقهافکنی تروریست برتر جهان
اخیرا، به گفته یک منبع آگاه از روند تحقیقات ردیابی منشاء ویروس کرونا خطاب به رسانهها، تحقیقات به اصطلاح آژانسهای اطلاعاتی آمریکا در ردیابی کرونا هنوز پیشرفت قابل ملاحظهای نداشته است اما با این حال مقامات ارشد دولت آمریکا بر این باورند که این تحقیقات هدف نیست بلکه مقصود، تلاش در راستای تضعیف چین و افزایش برگههای چانهزنی و امتیازات واشنگتن در مذاکره با پکن است.
رادیو بینالمللی چین؛ اگر این موضوع حقیقت داشته باشد، باید گفت که تحقیقات آژانسهای اطلاعاتی آمریکا درباره منشاء کرونا در واقع ادغان آمریکا به دستکاری پروسه ردیابی کرونا با هدف تامین مقاصد سیاسی است و چنین حقیقتی جهان را به مراتب آگاه تر خواهد کرد که تروریسم ردیابی آمریکا به مراتب مرگبارتر از ویروس کروناست.
از زمان شیوع اپیدمی کرونا، برخی افراد در آمریکا به لفاظیهای تحریک کننده ویروسوار و قلدری های شدیدشان ادامه داده اند؛ این اقدامات مربوط به «تروریسم ردیابی» از سوی آمریکا تمام خطوط اخلاقی را زیر پا گذاشته و به نقض عقل سلیم و قضاوت صحیح علم پرداخته و نهایتا خسارت عظیمی را به همکاری های جهان در نبرد علیه اپیدمی کرونا وارد کردهاند.
اطلاعیه سازمان بهداشت جهانی تحت فشار آمریکا در ارتباط با انجام فاز دوم تحقیقات ردیابی منشاء کرونا جهت بحث و گفتگو میان کشورهای عضو این نهاد بینالمللی، ماهیت و معنای واقعی علم و همکاری را زیر پا گذاشته و سرشار از سیاست زدگی است.
این در حالیست که اخیرا بیش از ۷۰ کشور خطاب به دبیرکل سازمان بهداشت جهانی نامه نوشتهاند و با انتشار بیانیهها و یادداشتها و … حمایت خود را از نتایج تحقیقات علمی مربوط به فاز اول ردیابی منشاء شیوع کرونا در ووهان چین اعلام و با سیاسی کردن موضوعات ردیابی عامل ابتلا به بیماری کووید-۱۹ مخالفت کردهاند.
جامعه بینالملل نیز روز به روز بیشتر به این حقیقت پی میبرد که تروریسم ردیابی آمریکا در حال وارد کردن خسارتی عظیم به جهان است؛ از یک طرف، دستکارهای گسترده سیاسی آمریکا در کشف منشاء شیوع ویروس کرونا توسط جامعه علمی جهان مانع تراشی میکند و روند استفاده بشر از تسلیحات و ابزارهای علمی برای شکست همه گیری عامل ابتلا به کووید-۱۹ را مختل می سازد که این رویکرد آمریکا ناشی از عدم مسئولیتپذیری شدید این کشور نسبت به جان و سلامت مردم سراسر جهان تلقی میگردد.
از طرف دیگر، برخی سیاستمداران آمریکایی تلاش کرده اند شیوع کرونا را به چین و حتی برخی کشورهای آسیایی ربط دهند که این روند نیز باعث تشدید نفرت و تبعیض های نژادپرستانه شده است.
ردیابی منشاء شیوع کرونا یک موضوع علمی است که نباید توسط سیاست دستکاری و تحریف گردد چه برسد به اینکه جامعه بینالمللی را دچار تفرقه و شکاف و تجزیه کند!
اخیرا گزارشی از یک نظرسنجی جهانی انجام شده توسط اتاق فکر «سی جی تی ان» تحت نظر رادیو و تلویزیون مرکزی چین منتشر شده است که نشان می دهد بیش از ۸۰ درصد از کاربران فضای مجازی دنیا که در این رای گیری شرکت کرده اند، بر این باورند که ردیابی منشاء شیوع ویروس کرونا جنبه سیاسی گرفته است.
بر اساس این نظرسنجی ها، ۸۳.۱ درصد از کاربران فضای مجازی از تحقیقات سازمان بهداشت جهانی در زمینه ردیابی منشاء کرونا در آمریکا حمایت کردهاند.
این نتایج نمادی از خواسته مشترک مردم سراسر جهان است؛ جامعه بینالملل نه تنها باید به ردیابی منشاء کرونا بپردازد بلکه باید منشاء پخش ویروسهای سیاسی از جمله تروریسم را نیز ردیابی کند.
مخالفت پوتین با طرح بایدن برای تأسیس پایگاههای نظامی در خاورمیانه
روزنامه والاستریت ژورنال در گزارشی اعلام کرد که رئیس جمهور روسیه در گفتگو با همتای آمریکایی خود، طرح پیشنهادی او برای تأسیس چند پایگاه نظامی در نزدیکی افغانستان را رد کرده است.
واکنش به ادعای جوزپ بورل درباره نفوذ مسکو و پکن در افغانستان
مقامات پارلمانی روسیه تأکید کردند، سخنان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره لزوم جلوگیری از نفوذ روسیه و چین در افغانستان، تنها با هدف منحرف کردن افکارعمومی از شکست سیاست غربیها در این کشور است.
ترامپ؛ ما خاورمیانه را ویران کردیم/ این بزرگترین شرمساری درتاریخ کشور ما است
به گفته رئیس جمهور سابق آمریکا، کشورش “ثروتی هنگفت” را به سربازان ارتش افغانستان پرداخت کرده و به نوعی به آنها برای جنگیدن “رشوه میداد”.
نماینده پارلمان اروپا: تبعیت اتحادیه اروپا از امپریالسیم آمریکا به سطح جدیدی رسیده
یکی از نمایندگان پارلمان اروپا روز چهارشنبه در توییتی با انتقاد از امپریالیسم نظامی و مالی آمریکا، از این کشور خواست صدها پایگاه نظامی خود در جهان را تعطیل کند.