بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس؛ حقوق کارگران نباید کمتر از ۳ میلیون تومان باشد
نماینده مردم رزن با بیان اینکه قانون کار کنونی دارای اشکال است، گفت: ما بجای اینکه به مسائل اساسی زندگی کارگر، دستمزد، شخصیت و جایگاهی که دارد، بپردازیم، آنها را با حداقل حقوق نگه داشتهایم که تنها به این امید داشته باشند که سازمان تامین اجتماعی حامی آنها است و این اقدام، کار درستی نیست.
هزینههای تولید نباید از دستمزد کارگران کسر شود
حسن لطفی در گفتگو با خبرگزاری خانه ملت، ادامه داد: هماکنون باید هزینههای تولید را از آیتمهای دیگری کم کنیم و این در حالی است که یک فرآیند اشتباهی در کشور شکل گرفته است که بجای اینکه هزینههای تولید را در قسمتهای مختلف کاهش دهیم از کارگران کم کردهایم با این دیدگاه که اگر پرداختی به کارگران افزایش پیدا نکند، هزینه تولید کاهش پیدا خواهد کرد.
حسن لطفی تاکید کرد: وقتی ماهانه تنها ۹۰۰ تا یک میلیون و دویست هزار تومان حقوق برای کارگران تعیین میکنیم که در کنار تامین نیازهای اولیه زندگی، اجاره خانه هم پرداخت کنند و مخارج مدرسه فرزندانشان را هم بدهند، قطعا با مشکلاتی مواجه میشوند. به وزیر تعاون هم گفتهام که این میزان حقوق تنها برای گذران زندگی یک کارتنخواب کفایت میکند، بنابراین تعیین دستمزد کارگران با این مبنا که روزانه سه وعده غذا تهیه کنند، صورت گرفته است.
حداقل حقوق سه میلیون در ماه را باید برای کارگران تعیین کنیم
لطفی اظهار داشت: آیا با این فرآیند میتوان ادعا کرد که کارگران در تامین معیشت خود با فقر مواجه نشده و دچار مشکل نمیشوند؟ بنابراین اگر بخواهیم به صورت همهجانبه از کارگران حمایت کنیم باید حداقل حقوق سه میلیون در ماه را برای این قشر تعیین کنیم تا بتوانند یک رفاه نسبی و زندگی آبرومندانه داشته باشند.
عضو فراکسیون امید مجلس، تصریح کرد: لازمه این اقدام هم این است که کارفرمایان و دولت و سایر متولیان امر در حوزه کارگری در این چرخه اقتصادی و تولید بجای اینکه از دستمزد کارگران کم کنند، هزینهها را در سایر بخشها کاهش دهند، نه اینکه کارگران را در تیررس کاهش هزینهها قرار دهند، ضمن اینکه دولت باید در تامین مواد اولیه به کارخانجات کمک کند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، یادآور شد: ارائه خدمات در قالب بسته حمایتی مشکلی از کارگران حل نمیکند و تنها میتواند غذای یک ماه یکی از فرزندان کارگران را تامین کند، بنابراین اگر میخواهیم جامعه کارگری را از مشکلاتی که با آن مواجه شدهاند، نجات دهیم باید از آنها حق بیمه یا مالیات دریافت نکنیم یا به کارفرمایان فشار وارد نکنیم که مالیات بیشتری بپردازند و به جای این موارد، حقوق این قشر را افزایش دهیم.
ایلنا
دکتر محمد ملکی؛ هموطنان اتحاد شما ضامن پیروزی حتمی است
پیام حمایت پیر دیر آزادیخواهی دکتر محمد ملکی از اعتراضات اقشار مختلف جامعه: من یک معلم کارگر زاده هستم
سیاستهای رژیم ولایت فقیه و منافع زنان شاغل
بحران و رکود عمیق اقتصادی و کاهش چشمگیر نرخ ارز ملی، تاراج منابع ملی و اندوختههای زحمتکشان توسط کارگزاران رژیم، تشدید بحران معیشتی زحمتکشان و اعتراض های گستردۀ آنان در ماههای اخیر تعویض مهرههای اقتصادی در ۵ آبانماه را موجب گردید.
اعتراض دیدهبان حقوق بشر به تشدید سرکوب کارگران و معلمان در ایران
دیدهبان حقوق بشر از برخوردهای امنیتی اخیر با فعالان کارگری و معلمان در ایران انتقاد کرد. به گفته این سازمان جهانی حقوق بشری، اظهارات مقامهای ایران درباره وحدت ملی، با توجه به زندانی کردن این فعالان “پوچ” است.
تجربه خصوصیسازی در کشور موفق نبود
علی خدایی در گفتگو با ایلنا، تجربه خصوصیسازی در کشور را ناموفق دانسته و گفت: عمده شرکتهایی که درباره بحرانهای کارگری میشنویم، شرکتهای دولتی خصوصی شده، هستند. هپکو و ماشینسازی تبریز صنایع بزرگی هستند که به بخش خصوصی واگذار شدهاند.