تجمع اعتراضی دانشجویان کوبایی علیه جنایت‌های اسرائیل+ فیلم

دانشجویان دانشگاه هاوانای کوبا تجمعی اعتراضی را علیه جنایت‌های اسرائیل برگزار کردند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، دانشگاه‌های جهان یکی پس از دیگری شاهد خیزش دانشجویان بیدار علیه جنایت‌های اسرائیل در حق فلسطینیان به ویژه در نوار غزه است. منابع خبری گزارش دادند که این بار دانشگاه هاوانا شاهد تجمع اعتراضی ضدصهیونیستی ... تجمع اعتراضی دانشجویان کوبایی علیه جنایت‌های اسرائیل+ فیلم

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر, دانشجویی, صهیونیسم, فرانسه, فلسطین, کانادا, کوبا

گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه توانایی سازمان ملل متحد در از بین بردن موانع برای پایان دادن به محاصره آمریکا علیه کوبا و جنگ اسرائیل علیه غزه را زیر سوال برد و گفت این نهاد «چیزی بیش از ابزار امپریالیست‌ها نبوده است» و «هیچ فایده‌ای ندارد». به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دنیل اورتگا رئیس‌جمهوری ... اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, امپریالیسم, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی, نیکاراگوئه

ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

وزیران خارجه چین و بولیوی در دیداری مشترک در پکن، بر تمایل دو کشور مبنی بر ارتقای همکاری‌های دوجانبه تاکید کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دپارتمان آمریکای لاتین و کارائیب وزارت امور خارجه چین در پیامی از طریق حساب کاربری خود در شبکه مجازی ایکس اعلام کرد: وانگ یی وزیر ... ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, بولیوی, پرو, چین, روسیه, شرق آسیا

رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

رئیس‌جمهور شیلی جنگ جاری اسرائیل در نوار غزه را «وحشیانه» توصیف کرد. به گزارش ایسنا، «گابریل بوریچ» رئیس‌جمهور شیلی در شبکه‌های اجتماعی عکسی از «صابرین» دختر فلسطینی را پس از دست‌ دادن مادر، پدر و خواهر ۴ ساله‌اش در بمباران اسرائیل منتشر کرد. به نقل از آناتولی، بوریچ گفت: «هرگز نباید وحشیگری را که توسط ... رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شیلی, فلسطین

حضور و نفوذ چین در ونزوئلا و نگرانی های آمریکا

به رغم فشارهای آمریکا و هشدارهای این کشور به کشورهای دیگر از جمله چین، برای همکاری و مراوده با ونزوئلا، پکن همچنان به مناسبات نزدیک با کاراکاس ادامه می‌دهد و حتی آن را هم تقویت کرده است.

 

اگرچه شماری از کشورها تحت فشار آمریکا سطح روابط با ونزوئلا را کاهش داده اند اما چین نه تنها عقب نشینی نکرده بلکه سرمایهٔگذاری‌های خود را در این کشور هم افزایش داده است.

 

در واقع چین از کشورهای برتر سرمایه گذار در ونزوئلا محسوب می شود و از دیرباز روابط خوبی با این کشور داشته است و برای تامین امنیت سرمایه های خود طبیعی است که به این برنامه ادامه خواهد داد و سرمایه‌گذاری‌های درازمدت را حفظ خواهد کرد و حاضر به خروج از این کشور نیست.

 

آمریکا بشدت نگران نقش آفرینی چین در ونزوئلا و در کل منطقه آمریکای لاتین است از دیدگاه واشنگتن چین در نقش یک بانکدار حامی ونزوئلا ظاهر شده است و می کوشد تا علاوه بر ونزوئلا، چنین نفوذ و حضوری را برای خود در دیگر کشورهای آمریکای لاتین تثبیت کند.

 

آمریکا لاتین از دیرباز حیاط خلوت آمریکا محسوب شده است و هر چقدر چین بتواند در آن نفوذ کند از قدرت و حضور آمریکا خواهد کاست در عین حال پکن می‌تواند به این شکل عقبه آمریکا را در معرض خطر و تهدید قرار دهد حتی بعید نیست به دلیل مناقشات فزاینده ای که دو کشور دارند، چین از نفوذ فزایندهاش در آمریکای لاتین به عنوان یک برگ برنده علیه واشنگتن استفاده کند.

 

‘شی جیانگ’ از کارشناسان مسایل شرق آسیا می گوید که پس از مرگ هوگو چاوز رهبر وقت ونزوئلا در سال ۲۰۱۳ میلادی به این طرف روابط خوب میان چین و این کشور تغییری نکرده و حتی گرمتر هم شده است.

 

وی می‌افزاید از دیدگاه آمریکا، چین یکی از بزرگترین حامیان کاراکاس است و این کشور در کنار سرمایه گذاری و اعطای وام‌های کلان به ونزوئلا، از تامین کنندگان تسلیحاتی آن کشور نیز محسوب می‌شود.

 

آمریکا می‌گوید چین بزرگترین خط اعتباری برای مادورو رییس جمهوری ونزوئلا محسوب می شود و وام هایی به ارزش ۵۰ میلیارد دلار در اختیار این کشور قرار داده است در حالی که دیگر سرمایه گذاران سرمایه هایشان را از ونزوئلا خارج می کنند، چین کمک ها و نفوذش را بیشتر نیز کرده است.

 

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در تازه ترین اظهاراتش می‌گوید نفوذ فزاینده چین در ونزوئلا درواقع باعث بروز یک چالش امنیت ملی برای واشنگتن شده است.

 

وی گفت: چین و برخی از کشورهای دیگر تاکید دارند که نباید در امور داخلی ونزوئلا مداخله کرد اما خودشان با سرمایه‌ها و حمایت‌هایشان بقای مادورو را تضمین کرده‌اند.

 

مرکز گفت و گوهای داخلی در واشنگتن بتازگی گزارشی منتشر کرده است که نشان می‌دهد برخلاف خروج سرمایه گذاران از ونزوئلا، سرمایه‌گذاری‌های چین در این کشور در حال افزایش است.

 

این مرکز می‌افزاید که چین برنامه نفت در برابر توافقات و وام های اعتباری را برای ونزوئلا اجرا می کند در بالغ بر یک دهه گذشته میزان اعطای وام ها به ۵۰ تا ۶۰ میلیارد دلار رسیده است.

 

مرکز روابط راهبردی و بین‌المللی آمریکا هم در یک گزارش دیگر آورده است که چین از سال ۲۰۱۳ از روسیه در فروش تسلیحاتی به ونزوئلا پیشی گرفته و با فروش ۶۲۸ میلیون دلار اسلحه و تجهیزات بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷ میلادی بزرگترین فروشنده تسلیحات به کاراکاس بوده است.

 

جیانگ شی از کارشناسان دانشگاه شانگ‌های می‌گوید که مزخرف گویی‌های وزیر خارجه آمریکا و برخی از مقام‌های آن کشور همچنان ضد چین ادامه دارد.

 

وی خاطر نشان کرد که سیاستمداران آمریکا اظهارات پوچی بر زبان می رانند که خریداری ندارد آنها چین، روسیه و کوبا را متهم به مداخله در امور داخلی ونزوئلا می‌کنند این اتهامات فقط نشان می دهد که واشنگتن به دنبال پیشبرد سیاست چیرگی بر دیگر کشورها و برتری طلبی است.

 

وی در عین حال تاکید کرد که برای آمریکا این منطقه از حساسیت بالایی برخوردار است طبیعتا آنها از حضور چین و دیگر کشورها در حمایت از ونزوئلا خرسند نیستند آمریکای لاتین یکی از عرصه های دیگر چالش میان چین و آمریکا است.

 

هوانگ جینگ از تحلیلگران دانشگاه فرهنگ در پکن بر این باور است که چین باید مراقب رویارویی با دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در منطقه آمریکای لاتین باشد.

 

وی گفت که البته برای چین دیگر بیرون رفتن از این منطقه به دلایل مختلف از جمله سرمایه گذاری‌هایش کار ساده‌ای نیست اما شاید پکن باید برای حل مساله رایزنی‌هایی با آمریکا داشته باشد.

 

به هر شکل برای چین هم ونزئیلا از اهمیت بالایی برخوردار است و هم اینکه قابلیت‌های بالای آمریکای لاتین و بازارهای بزرگ آن برای صادرات چین حیاتی است و تا وقتی چنین شرایطی برقرار باشد، مناقشه پکن و واشنگتن تمامی نخواهد داشت.

ایرنا

رئیس‌جمهوری مکزیک دیگر برنامه امنیتی آمریکا را نمی‌خواهد

رئیس جمهوری مکزیک اعلام کرد، می‌خواهد آمریکا به برنامه کمک امنیتی خود تحت عنوان ابتکار عمل “مریدا” پایان دهد و در عوض در توسعه اقتصادی در مکزیک و آمریکای مرکزی سرمایه‌ گذاری کند.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, خبر, مکزیک

مخبر سابق سازمان ملل: ممکن است آمریکا گوایدو را برای توجیه حمله به ونزوئلا ترور کند

مخبر سابق سازمان ملل معتقد است ناکامی واشنگتن برای به قدرت رساندن رهبر اپوزیسیون در ونزوئلا ممکن است آمریکا را به ترور رئیس جمهوری این کشور آمریکای لاتین و یا حتی رهبر اپوزیسیون و جور کردن بهانه‌ای برای مداخله در ونزوئلا بکشاند.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, خبر, ونزوئلا

ونزوئلا؛ کارشناسان نظامی روسی بیشتری احتمالاً وارد کشور می‌شوند

وزیر خارجه ونزوئلا امروز دوشنبه، گفته است، رئیس جمهوری این کشور احتمالا برای شرکت در نشست قریب‌الوقوع اقتصاد بین‌المللی سن پترزبورگ به روسیه برود.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, خبر, روسیه, ونزوئلا

لاوروف: آمریکا حق سرنگونی دولت ونزوئلا را ندارد

وزیر خارجه روسیه در دیدار با همتای ونزوئلایی خود در مسکو ضمن اعلام همبستگی با دولت، رئیس‌جمهور و ملت ونزوئلا تأکید کرد: تلاش برای سرنگونی قدرت حاکمه قانونی در کاراکاس عواقب بسیار سنگینی برای کل منطقه آمریکای لاتین خواهد داشت.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, ونزوئلا