برنی سندرز نماینده مجلس سنای آمریکا از ایالت ورمونت در بیانیهای با اشاره به صدور حکم بازداشت نخستوزیر و وزیر جنگ سابق اسرائیل گفت: با تصمیم دادگاه بینالمللی کیفری در مورد بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت موافق هستم. به گزارش بامداد جمعه ایرنا، در بیانیه سناتور ایالت ورمونت آمده است: موافقتنامههای ژنو پس از ... سناتور آمریکایی: با تصمیم دادگاه برای بازداشت نتانیاهو و گالانت موافق هستم
بیانیه مشترک ۷+۱ کشور پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هستهای با ایران در نشست شورای حکام
کشورهای بلاروس، چین، ایران، نیکاراگوئه، روسیه، سوریه، زیمبابوه و ونزوئلا در بیانیهای مشترک پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هستهای با ایران بیانیهای مشترک منتشر کردند. به گزارش ایسنا، جمهوری بلاروس، جمهوری خلق چین، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری نیکاراگوئه، فدراسیون روسیه، جمهوری عربی سوریه، جمهوری زیمبابوه و جمهوری بولیواری ونزوئلا در بیانیهای مشترک در مورد ... بیانیه مشترک ۷+۱ کشور پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هستهای با ایران در نشست شورای حکام
قطعنامه سیاسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران تصویب شد
قطعنامه سه کشور اروپایی عضو برجام با حمایت آمریکا، بامداد جمعه در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی تصویب شد. به گزارش ایسنا، این قطعنامه که توسط انگلیس، فرانسه و آلمان ارائه شد، با ۱۹ رای موافق، ۱۲ رای ممتنع و سه رای مخالف به تصویب رسید. کشورهای روسیه، چین و بورکینافاسو به این قطعنامه ... قطعنامه سیاسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران تصویب شد
اولین نشست اسپانیا با فلسطین
کشور اسپانیا برای اولین بار پس از به رسمیت شناختن فلسطین یک اجلاس با حضور دو طرف برگزار و در آن توافقنامههای همکاری امضا کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران: اسپانیا برای اولین بار از زمان به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط مادرید در ۲۸ مه، یک نشست دولتی با فلسطین در پایتخت خود برگزار کرد. ... اولین نشست اسپانیا با فلسطین
دیوان کیفری بینالمللی حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را صادر کرد
دیوان کیفری بینالمللی حکم بازداشت نخستوزیر اسرائیل و وزیر جنگ برکنار شده را صادر کرد. به گزارش ایسنا، دیوان کیفری بینالمللی با انتشار بیانیهای در وبسایت خود اعلام کرد این دادگاه حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل و «یوآو گالانت» وزیر جنگ برکنار شده اسرائیل را به دلیل جنایات جنگی مرتکب شده در جنگ غزه ... دیوان کیفری بینالمللی حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را صادر کرد
حضور نظامی ژاپن مستقل از آمریکا برای تضمین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس
دولت ژاپن تصمیم دارد برای تضمین امنیت کشتیهای تجارتی خود حدود ۲۷۰ ملوان به آبهای خلیج فارس اعزام کند.
به گزارش دویچه وله؛ این اقدام ژاپن مستقل از ماموریت بینالمللی دریایی در خلیج فارس که تحت فرماندهی آمریکا جریان دارد، صورت میگیرد.
ژاپن از معدود کشورهایی است که هم با ایالات متحده آمریکا و هم با جمهوری اسلامی ایران مناسباتی دوستانه دارد.
تامین امنیت کشتیرانی در آبهای خلیج فارس برای ژاپن اهمیت زیادی دارد. بخش قابل ملاحظهای از صادرات ژاپن و همچنین انرژی مورد نیاز این کشور از آبراهههای این منطقه عبور میکند.
خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه ۱۴ آذر (پنجم دسامبر) با انتشار گزارشی از توکیو از برنامه دولت ژاپن برای اعزام حدود ۲۷۰ سرباز وابسته به نیروی دریایی این کشور به آبهای خلیج فارس خبر داد.
باید یادآور شد که پس از حمله به نفتکشها، ایالات متحده آمریکا از ژاپن خواسته بود در ماموریت دریایی بینالمللی تامین امنیت کشتیرانی مشارکت کند. در آن هنگام شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن، مشارکت در ناوگان دریایی بینالمللی که تحت فرماندهی آمریکا است، را رد کرده بود.
خبر اعزام نیروی مستقل از سوی ژاپن به خلیج فارس در ماه اکتبر رسانهای شده بود. اما اکنون، بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، دولت ژاپن بر آن است تا این برنامه را اجرا کند.
روزنامه “نیکی بیزنس” از اعزام ۲۷۰ ملوان از سوی نیروی دریایی ژاپن به آبهای خلیج فارس خبر داده است. یک ناوشکن ژاپن در همین رابطه به منطقه اعزام خواهد شد.
قرار است شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن در ماه ژانویه سال آینده سفری به کشورهای منطقه سفر کند. گفته میشود که نخستوزیر ژاپن در این سفر از کشورهای عربستان سعودی و امارات متحده عربی دیدن خواهد کرد.
اعزام نیروی مستقل
خبرگزاری رویترز به نقل از روزنامه یاد شده اعلام کرده است که برنامه اعزام نیروی مستقل به آبهای خلیج فارس تا پایان سال جاری آماده اجرا میگردد. افزون بر آن، گفته شده که مدت زمان فعالیت نیروی دریایی ژاپن در آبهای خلیج فارس یک سال تعیین شده است. امکان تمدید مدت ماموریت نیروی دریایی ژاپن پس از پایان سال نخست، پیشبینی شده است.
حمله به نفتکشها در سال جاری حمل و نقل کالا و امنیت کشتیرانی در آبهای منطقه را به خطر انداخت. ایالات متحده آمریکا و متحدان غربی این کشور ایران را مسئول این حملات میدانند. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران این موضوع را تکذیب میکند.
خروج آمریکا از توافق هستهای و تشدید و تجدید تحریمهای ایران از سوی آمریکا بر دامنه تنش حاکم بر منطقه افزوده است.
ژاپن که با دو کشور آمریکا و ایران مناسبات خوبی دارد، تلاش داشته در بحران پدید آمده در مناسبات دو کشور ایران و آمریکا میانجیگری کند.
جمهوری اسلامی ایران مخالف حضور نظامی کشورهای خارجی در آبهای خلیج فارس است. خبرگزاری رویترز در گزارش خود به اظهارات اخیر عباس عراقچی اشاره کرده است.
عراقچی که به عنوان نماینده رئیس جمهوری ایران هفته جاری به توکیو سفر کرده بود، پس از دیدار با شینزو آبه، مخالفت ایران با حضور نظامی کشورهای دیگر در آبهای خلیج فارس را به اطلاع مقامات ژاپن رسانده بود. ژاپن نیز در این دیدار تصمیم آن کشور مبنی بر حضور نظامی در خلیج فارس را به اطلاع ایران رسانده است.
گزارش ایندیپندنت از سوءتغذیه وحشتناک کودکان یمنی
یک رسانه انگلیسی،در گزارشی با عنوان «جنگ٬ رویاهای ما را خراب کرد»، به سوءتغذیه وحشتناک و جبرانناپذیر کودکان یمنی در نتیجه این جنگ ویرانگر ائتلاف سعودی اماراتی پرداخت.
ترامپ: نفت سوریه در دست ماست هرچه بخواهیم میکنیم!
رئیس جمهور آمریکا در دیدار با دبیرکل ناتو اعلام کرد در اقدامی بیسابقه عربستان هزینههای اعزام نظامیان جدید به این کشور پس از حمله آرامکو را به طور کامل پرداخت میکند. وی همچنین درباره نفت سوریه گفت: نفت سوریه اکنون در کنترل ما است و میتوانیم هر کاری بخواهیم با آن انجام دهیم.
چین: از مشارکت ۶ کشور اروپایی در اینستکس حمایت میکنیم
سخنگوی وزارت خارجه چین از قصد ۶ کشور اروپایی برای پیوستن به اینستکس استقبال و ابراز امیدواری کرد که کشورهای غیر اتحادیه اروپا نیز با ایران همکاری کنند.
ادامه اختلافات نظامی و سیاسی آمریکا و ترکیه
وزیر دفاع آمریکا از ترکیه خواسته است تا دست از مخالفت با طرح دفاعی ناتو برای کشورهای بالتیک و لهستان بردارد.