مقام روس: آمریکا عامل افزایش تنش‌های خاورمیانه/ ناتو خط لوله «نورد استریم» را منفجر کرد

دستیار رئیس جمهوری روسیه ضمن اعلام اینکه ناتو عامل انفجار خط لوله انتقال گاز «نورد استریم» بوده، آمریکا را به تشدید اوضاع در خاورمیانه متهم کرد. به گزارش روز سه شنبه ایرنا از تاس، نیکولای پاتروشف دستیار رئیس جمهوری روسیه گفت که واشنگتن به منظور سازماندهی توزیع مجدد بازار انرژی و به دست آوردن اهرم ... مقام روس: آمریکا عامل افزایش تنش‌های خاورمیانه/ ناتو خط لوله «نورد استریم» را منفجر کرد

ادامه

آلمان, آمریکا, انگلیس, اوکراین, تحلیل, تروریسم, چین, خاورمیانه, خلیج فارس, دانمارک, ناتو, هژمونیسم, هندوستان, یمن

«بلاروس» عضو رسمی گروه «بریکس» شد

طبق اعلامیه منتشر شده وزارت امور خارجه بلاروس، عضویت این کشور به عنوان شریک در کشورهای گروه بریکس پذیرفته شده است. به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، سرویس مطبوعاتی وزارت امور خارجه بلاروس طی بیانیه‌ای گزارش کرد که عضویت این کشور در گروه بریکس به طور رسمی به عنوان یک کشور ... «بلاروس» عضو رسمی گروه «بریکس» شد

ادامه

آفریقای جنوبی, اتیوپی, امارات, ایران, برزیل, بریکس, بلاروس, جهان, چین, خبر, روسیه, عربستان سعودی, مصر, هندوستان

آمریکا دیگر قادر نیست اراده خود را بر سایر کشورها تحمیل کند

به گفته «گراهام آلیسون» استاد و کارشناس روابط بین‌الملل در دانشگاه «هاروارد»، جهان پس از فروپاشی شوروی تحت سلطه ایالات متحده قرار گرفت. دنیا مجبور شد با قوانین واشنگتن بازی کند یا هزینه‌ای سنگین از تحریم‌های فلج کننده گرفته تا تغییر رژیم را بپردازد. به گزارش رادیو بین‌المللی چین: با این حال جهان تغییر کرده ... آمریکا دیگر قادر نیست اراده خود را بر سایر کشورها تحمیل کند

ادامه

آسیا, آلمان, آمریکا, اتحاد شوروی, اقتصادی, اندونزی, انگلیس, اوکراین, ایتالیا, برزیل, تایوان, تحریم, ترکیه, جهان, چین, روسیه, شانگ‌های, صلح, فرانسه, فلسطین, فیلیپین, کانادا, مکزیک, ناتو, همزیستی مسالمت آمیز, هندوستان

گاردین: آمریکا دیگر یک قدرت بلامنازع نیست

گاردین در مطلبی با اشاره به نشست اخیر «بریکس» در روسیه و با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، نوشت: مهم نیست چه‌کسی پیروز انتخابات آتی این کشور باشد؛ چراکه اجلاس گروه اقتصادهای نوظهور ثابت کرد که ایالات متحده دیگر یک قدرت بلامنازع نیست. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از این روزنامه، در ... گاردین: آمریکا دیگر یک قدرت بلامنازع نیست

ادامه

آفریقای جنوبی, آلمان, آمریکا, اتحاد شوروی, امارات, اندونزی, انگلیس, ایتالیا, ایران, برزیل, بریکس, تحریم, تحلیل, ترکیه, جهان, چین, روسیه, ژاپن, فرانسه, کانادا, کمونیسم, مصر, هندوستان

میدل‌ایست‌آی: آمریکا مجبور به مذاکره با ایران است

نشریه انگلیسی با اشاره به خواست آمریکا برای دستیابی به توافقی با ایران، نوشت: «هر ۲ نامزد ریاست جمهوری آمریکا مجبورند با ایران مذاکره کنند. آن‌ها راه‌چاره دیگری ندارند.» به گزارش ایسنا، با توجه به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و باقی ماندن فقط ۵ روز تا روز رأی‌گیری، تحلیل‌های بیشتری درباره سیاست‌های کلان و سیاست‌های خارجی ... میدل‌ایست‌آی: آمریکا مجبور به مذاکره با ایران است

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, تحریم, تحلیل, جهان, خاورمیانه, سوریه, عربستان سعودی, مذاکرات اتمی, هندوستان

حذف دلار مهمترین دستاورد قدرت‌های نوظهور در برزیل

قدرت‌های اقتصادی نوظهور جهان موسوم به بریکس درتازه‌ترین نشست خود در برازیلیا پایتخت برزیل به توافق رسیدند تا دلار را از مبادلات خود کنار بگذارند.

 

به گزارش ایرنا از مسکو، برخی از صاحبنظران معتقدند که این تصمیم بزرگترین دستاورد برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است که به رغم تمام تفاوت‌های مدیریت اقتصادی و اختلاف نظرهای سیاسی در مناطق چالش برانگیز جهان، گردهم آمده‌اند تا به آمریکا اعلام کنند دوران یک جانبه گرایی به پایان رسیده است و آنان نیز باید در تصمیمات بین‌المللی نقشی ویژه داشته باشند.

 

اعضای بریکس اقدام عملی در راستای رسیدن به هدف را زمانی برداشتند که اعلام شد در حال حاضر به دنبال ایجاد سیستم پرداخت جدید مشترک هستند تا آن را جایگزین پرداخت‌های دلاری خود کنند.

 

ماریا مدودوا معاون امور ارتباطات مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه دراین باره به ایرنا گفته است: قدرت های نوظهور اقتصادی جهان «بریکس» (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) سیستم واحد پرداخت های مالی ایجاد می‌کنند و بزودی این سیستم ایجاد خواهد شد.

 

براساس اطلاعات خبرنگار ایرنا در مسکو، سیستم واحد پرداخت‌های بریکس، «بریکس پی» نامیده می‌شود و با کمک آن می‌توان در کشورهای عضو این گروه شامل روسیه، چین، هند، آفریقای جنوبی و برزیل خرید کرد.

 

صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه هماهنگ کننده گروه کاری برای ایجاد این سیستم مالی است و به همراه چندین شرکت در ایجاد آن مشارکت دارند.

 

گفته شده که پرداخت‌ها از طریق این سیستم جدید مالی را می‌توان از طریق تلفن‌های هوشمند نیز انجام داد؛ بریکس‌پی در عمل مانند سیستم‌های سامسونگ‌پی یا اپل‌پی کار خواهد کرد.

 

«کریل دمیتریف» مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه (آردی‌آی‌اف) و عضو انجمن تجاری بریکس درحاشیه این نشست دو روزه که چهارشنبه و پنجشنبه برگزار شد به خبرنگاران گفت: روسیه موفق شده است وابستگی خود به دلار در مبادلات خارجی را به میزان چشمگیری کاهش دهد و آن را از ۹۲ درصد به ۵۰ درصد برساند.

 

در پایان نشست سران بریکس که با هدف دستیابی به سیاست مشترک در قبال مسائل جهانی اقدام به تشکیل این گروه کرده‌اند، بیانیه ای منتشر شد که در آن بر ضرورت حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه، تامین کمک‌های انسان دوستانه به سوریه و پایبندی همه طرف‌ها به آتش‌بس، تعهد به تحکیم چندجانبه گرایی و تاکید بر نقش محوری سازمان ملل در موضوع‌های بین‌المللی و حمایت از اجرای توافق آب‌وهوایی تاکید شد.

 

یادآور می‌شود اگر چه یکی از مهمترین دلایل شکل‌گیری ائتلاف اقتصادهای نوظهور دغدغه‌های اقتصادی بوده است اما اعضای بریکس موفق شده‌اند در چند سال گذشته به عنوان کشورهای نوپای صنعتی اهمیت خود را به رخ آمریکا و کشورهای اروپایی بکشند و همکاری‌های خود را صرفا به توسعه روابط اقتصادی محدود نکرده بلکه در زمینه معادلات سیاسی جهان نیز ایفای نقش کنند.

 

به عنوان مثال، تلاش‌های این گروه در زمینه تحولات مهم جهانی و تنش‌های منطقه‌ای مانند بحران سوریه، افغانستان، سودان و تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه آمریکا علیه ایران از جمله مصادیق آن به شمار می‌آید.

 

به عبارت دیگر دامنه تاثیرگذاری بریکس در معادلات جهانی بسیاربالاست چرا که بنا براعلام بانک جهانی، گروه بریکس به سبب بهرمندی از ۴۰ درصد از منابع مالی جهان و ۱۵ درصد تجارت جهانی و ۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی، می‌کوشد گوی سبقت را از هفت کشور صنعتی جهان برباید و به طور کلی می‌تواند یکی از ثروتمندترین اعضای جامعه جهانی باشد.

 

به باور شماری از تحلیلگران، همچنین می‌توان بریکس را به عنوان یک رقیب بزرگ برای غرب و آمریکا به حساب آورد زیرا دو کشور چین و روسیه در شورای امنیت صاحب کرسی هستند و شمار دیگری از این گروه می‌کوشند نامزد این شورا شوند که در صورت نیل به این هدف میزان قدرت چانه زنی و تاثیرگذاری بریکس از افزایش چشمگیری برخوردار خواهد شد.

 

از دیگر سو، موقعیت استراتژیک بریکس شمار دیگری از کشورهای در حال توسعه را برآن داشته تا به این ائتلاف بپیوندند که این مسال سبب ارتقای موقعیت بریکس و به چالش کشیدن غرب می‌شود.

 

ولی این گروه با چالش‌هایی نیز دست و پنجه نرم می‌کند که یکی از مهمترین آنها ناهمگونی‌ها میان اعضا و نداشتن رویکرد اقتصادی واحد است. چرا که این گروه به رغم داشتن نقاط مشترک فراوان، تاکنون موفق نشده اند اختلافات و ناهمگونی‌های مابین خود را حل و فصل کنند.

 

به گفته شماری از تحلیلگران، اعضای گروه بریکس از مدل اقتصادی واحد پیروی نمی‌کنند. به عنوان مثال الگوی روسیه و چین برای توسعه شبیه الگوی برزیل و هند که شباهت‌های فراوانی با نظام سرمایه‌داری غرب دارد، نیست. از سوی دیگر از لحاظ اقتصادی، آفریقای جنوبی کوچکترین شبهاتی به دیگر اعضای گروه ندارد.

 

در نهایت تمام موارد مذکور سبب شده است تا اعضای این گروه از خط مشی یکسان در مسایل اقتصادی پیروی نکنند.
از دیگر سو نبود ناهمگونی سیاسی از دیگر موارد مورد اختلاف این گروه به شمار می‌آید. به عنوان مثال رویکرد چین و روسیه در بحران‌های خاورمیانه با سایر اعضای این گروه متفاوت است.

 

از طرف دیگر، روسیه، چین و هند در آسیا با وجود افزای سطح همکاری، به شکل ذاتی رقیب یکدیگر هم محسوب می‌شوند و یا همچنان در برخی نقاط اختلافات مرزی دارند.

 

این موارد سبب شده است که صاحبنظران غربی مدعی شوند به دلیل همپوشانی نداشتن اهداف اعضای بریکس با یکدیگر، آنها به موفقیت چشم‌گیری نخواهند رسید حال آنکه می‌توان نمونه‌های متعددی از اختلاف نظر را بین بسیاری از کشورهای هم سطح یا قدرتمند در نقاط مختلف جهان پیدا کرد که مانع گسترش همکاری‌ها میان آنها نشده است.

 

منتقدین بریکس در غرب همواره این مطلب را تکرار می‌کنند که اعضای بریکس تاکنون موفق به حل‌وفصل اختلافات داخلی میان خود نشده‌اند، بنابراین نمی توانند برای حل و فصل مسایل بین‌المللی راهکار ارایه دهند.

 

با وجود همه انتقادها، بسیاری معتقدند که بریکس پتانسیل بالایی دارد و در بعد اقتصادی و سیاسی از قابلیت‌های بیشماری برخوردار است و می‌تواند تاثیرگذاری بیشتری در امور جهان داشته باشد به شرط آنکه همکاری سایر اعضا بیشتر شود و راهکارهای عملی برای رفع موانع دیده شود.

سومین دیدار پوتین با رئیس جمهوری چین در سال جاری

رئیس‌جمهوری روسیه در دیدار با همتای چینی خود در حاشیه نشست سران “گروه بریکس”، روابط مسکو-پکن را «مشارکت راهبردی همه‌جانبه» نامیده و از برجای گذاشتن رکورد جدید ۱۰۸ میلیارد دلار در مبادلات بازرگانی دو کشور خبر داد.

ادامه

افریقای جنوبی, اقتصادی, برزیل, جهان, چین, خبر, روسیه, هندوستان

تغییر سیاست خارجی هند از سنتی به تهاجمی

سیاست خارجی هند در چند سال گذشته و با روی کار آمدن نارندرا مودی نخست وزیر این کشوربه گفته صاحب نظران سیاسی به تدریج از شکل سنتی و تدافعی به سیاست تهاجمی تبدیل شده است.

ادامه

افغانستان, امارات, امریکا, ایران, پاکستان, ترکیه, جنوب آسیا, جهان, چین, خبر, روسیه, سوریه, شیلی, عراق, عربستان سعودی, لبنان

آسه‌آن، چرخش ۱۸۰ درجه در ۵۰ سال؛ صف‌آرایی در برابر ترامپ

اتحادیه کشورهای جنوبی شرق آسیا (آسه‌آن) حدود نیم قرن پس از تاسیس با انگیزه مقابله با نفوذ فزاینده کمونیسم و شوروی در شرق آسیا این‌بار در حال صف‌آرایی در برابر آمریکا و سیاست‌های اقتصادی دولت این کشور است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, اندونزی, چین, خبر, روسیه, ژاپن, سازمان ملل, سنگاپور, شرق آسیا, فیجی, فیلیپین, کامبوج, کره جنوبی, هندوستان, ویتنام