رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشاندهنده “تشدید بیسابقه” تنشها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بیسابقه تنشها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین گفت که بهروزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشکهای دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا و شی جینپینگ رئیسان جمهوری برزیل و چین از ارتقای مشارکت راهبردی خود در سطح جهانی خبر داده و بر اولویت دادن به صلح بینالمللی تاکید کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا که چهارشنبه میزبان شی بود، گفت: چین و برزیل در دنیایی که گرفتار مناقشههای مسلحانه ... چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند
واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیتهای تسلیحات هستهای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
جنگ اوکراین؛ انگیزه مضاعف برای پیشبرد فعالیتهای اتمی پیونگ یانگ
کارشناسان معتقدند کره شمالی که در گذشته شاهد سرنوشت هسته ای عراق و لیبی بوده و حالا هم ماجرای اوکراین را مقام چشمان خود دارد، درسهای خود را از تجارب این سه کشور فراگرفته و نه تنها قصد ندارد برنامه هستهای خود را کنار بگذارد بلکه انگیزه و اراده مضاعف برای پیشبرد آن بدست آورده است.
شبکه خبری سی ان ان در گزارشی تحلیلی با اشاره به زرادخانههای مملو از بمبهای اتمی که در زمان اتحاد جماهیر شوروی سابق در جغرافیای اوکراین قرار داشت اما بعدها اوکراین آن را در اختیار روسیه گذاشت، نوشت: کره شمالی امروز با دیدن حمله روسیه به اوکراین، بهانهای مضاعف برای پیشبرد برنامه های هستهای نظامی خود یافته است.
تارنمای خبری سی ان ان نوشت: پیونگ یانگ نظاره گر این واقعیت است که زمانی، اوکراین که دارای زرادخانه هسته ای بود و سپس داوطلبانه آنها را به کشوری دیگر بخشید، که هم اکنون از سوی همان کشور مورد حمله قرار گرفته است و حالا کره شمالی با دیدن شرایط، تجربیات کشورهای دیگر را تکرار نخواهد کرد.
تارنمای این رسانه آمریکایی مینویسد: در واقع و به باور تحلیلگران اقدامات مسکو، شرایط مطلوبی را برای کره شمالی فراهم کرده تا برنامههای هستهای نظامیاش را با سرعت به پیش ببرد.
حفظ تسلیحات اتمی، درسی که کره شمالی از جنگ اوکراین گرفت
«آندریی لانکف» (Landrei Lankov) استاد دانشگاه «کوکمین» ( Kookmin University) واقع در سئول پایتخت کره جنوبی ، دراین باره به سی ان ان گفت: درس ساده ای که کره شمالی از جنگ روسیه علیه اوکراین می گیرد، این است که «هرگز، هرگز تسلیحات هسته ای خود را تسلیم نکن».
درس هستهای پیونگ یانگ از تجارب صدام و قذافی
لانکف به این شبکه خبری گفت: حمله نظامی مسکو به همسایه خود؛ پیامی که چند دهه است پیونگ یانگ آنرا متوجه شده، تکرار میکند.
سی ان ان درادامه این تحلیل نوشت: زمانی که اوکراین بخشی از اتحاد جماهیر شوروی سابق بود، محل استقرار هزاران کلاهک هستهای بود اما پس از فروپاشی اتحادجماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ میلادی و بعنوان بخشی ازمعاهده ۱۹۹۴ موسوم به «تفاهم نامه بوادپست»، که در آن آمریکا، انگلیس و روسیه متضمن تامین امنیت اوکراین میشدند، آنها را به روسیه بازپس فرستاد؛ اکنون اوکراین خود را با حمله از سوی همان کشوری که این تسلحیات هستهای را به آن بخشید؛ مواجه شده است و روسیه نیز امروز کشورهای غربی را با زرادخانه اتمی خود تهدید میکند.
استاد دانشگاه کوکمین به سی ان ان میگوید: پرسش این است اگر اوکراین کلاهکهای هستهای را نگاه میداشت، مسکو به این کشور حمله میکرد؟ قطعا خیر. کره شمالی که از سرنوشت رژیم های پیشین عراق و لیبی در دست کشیدن از برنامههای هستهای خود درس گرفته است، امروز ماجرای جنگ اوکراین دلیلی دیگر برای پیونگ یانگ است تا به تعطیل کردن فعالیتهای هستهایاش فکر نکند.
سی ان ان نوشت: پیونگ یانگ تجربه صدام و معمر قذافی، سران سابق عراق و لیبی را توجیهی برای حفظ و ادامه فعالیتهای هستهای خود میداند چراکه هردوی این افراد از کسانی بودند که پس از رها کردن بلند پروازیهای هستهای خود، نه تنها قدرت بلکه جان خود را نیز از دست دادند.
«لی سانگ هیون» (Lee Sang-hyun) پژوهشگر ارشد از اندیشکده کره جنوبی «سژونگ» (Sejong Institute) دراین مورد به سی ان ان گفت: اکنون رهبر کره شمالی با وسواس بیشتری به برنامه تسلیحات هستهای و توانایی موشکی خواهد پرداخت.
تارنمای خبری سی ان ان نوشت: استاد دانشگاه «کوکمین» در ادامه میگوید؛ «با توجه به تحریم های صورت گرفته علیه روسیه که در جهان منزوی شده ، با این وجود چین و روسیه مانع اعمال تحریم های بیشتر علیه کره شمالی خواهند شد؛ هرچند دیگر جایی برای اعمال تحریم های بیشتر علیه پیونگ یانگ باقی نمانده است».
سی ان ان مینویسد: چنانچه پیونگ یانگ در نظم نوین جهانی جدید، جانب روسیه را بگیرد، جای تعجب نخواهد داشت.
آیا کره شمالی به کره جنوبی حمله میکند
تارنمای این رسانه تصویری آمریکایی در ادامه نوشت: از زمان آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین، لحن کره شمالی علیه کره جنوبی تغییر کرده است، ماه گذشته «کیم یو جونگ» (Kim Yo Jong) خواهر رهبر کره شمالی هشدار داده بود چنانچه کره جنوبی قصد تقابل نظامی با کره شمالی را داشته باشد، «با سرنوشتی بدتر از نابودی و ویرانی کامل مواجه خواهد شد».
سی ان ان در ادامه این تحلیل مینویسد: این گونه تهدیدها چیز تازه ای نیست اما به عقیده کارشناسانی همچون استاد دانشگاه کوکمین، آنچه که پس از حمله روسیه به اوکراین دراین مورد جدید مینماید، این است که آیا کره شمالی پس از گذشت هفت دهه که جرقه جنگ کره در سال ۱۹۵۰ میلادی زده شد، باردیگر قصد حمله به کره جنوبی را دارد؟
استاد دانشگاه کوکمین دراین باره به سی ان ان گفت: کره شمالی شاید… شاید باردیگر به رویای فراموش شده “فتح جنوب” میاندیشد، رویایی که زمان خیلی جدی بدنبال تحقق ان بود اما در چند دهه اخیر آن را به فراموشی سپرده بود. شاید امروز این یک رویای خیالی به نظر برسد اما آینده داستان دیگری است.
مردم «اوکیناوا» مخالف میزبانی پایگاههای نظامی آمریکا هستند
فرماندار «اوکیناوا» رسیدگی به مسئله لغو انتقال پایگاه هوایی آمریکا به استان تحت مدیریت را خواستار شد.
چین و روسیه روابط خود را در زمینههای نظامی، انرژی و فضا تقویت میکنند
یک مقام ارشد چین اعلام کرد پکن و مسکو تصمیم دارند روابط خود در زمینه نظامی، انرژی و فضا را تقویت کنند.
توافق پکن و جزایر سلیمان برای استرالیا به چه معناست؟
در شرایطی که استرالیا و متحدانش از جمله آمریکا تمرکز خود را بر منطقه هند-اقیانوس آرام با هدف مهار چین معطوف میکنند، پکن موفق شد توافقی امنیتی را با جزایر سلیمان به رغم مخالفت و فشارها امضا کند که میتواند پیامدهای مهمی برای کانبرا داشته باشد.
چین از تهدید تحریمهای آمریکا درباره تایوان نمیترسد
معاون وزیر امور خارجه چین اعلام کرد اگر آمریکا با کارت تایوان بازی کند، «واشنگتن» با پیامدهای غیر قابل تصوری روبرو خواهد شد و پکن با تحریمهایی مشابه تحریمهای روسیه مرعوب نمیشود.