اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

پس از شکست سنگین دیکتاتوری حاکم در انتخابات نمایشی مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۴۰۲ در نتیجهٔ تحریم گستردهٔ مردم، و سپس مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی، روند فرسایش و پوسیدگی رژیم در یک سال گذشته شتابی چشمگیر و انکارناپذیر یافت. اوضاع در همهٔ عرصه‌های اساسی سیاسی و اقتصادی-اجتماعی کشور و از همه مهم‌تر در تأمین ... اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

ادامه

آمریکا, استبداد, استراتژیک, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, خاورمیانه, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, عراق, فقر, فلاکت, معیشت, منافع ملی, نئولیبرالیسم

رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی در توکیو برای بحث در مورد مسائل امنیتی، اقتصادی و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای دیدار کردند. باشگاه خبرنگاران؛ وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی روز شنبه در توکیو ملاقات کردند در حالی که همسایگان شرق آسیایی به دنبال یافتن نقطه مشترک در مسائل امنیتی و اقتصادی منطقه‌ای در ... رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

ادامه

آمریکا, استعمار, اقتصادی, جهان, چین, ژاپن, سیاسی, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به ویژه استرالیا و نیوزیلند، پر از چالش‌های سیاسی و اقتصادی بود؛ از تنش‌های داخلی درباره مهاجرت و لایحه تغییر بومیان گرفته تا تلاش‌هایی که برای گسترش مشارکت‌های بین‌المللی و همکاری‌های دفاعی روی داد. به گزارش ایرنا، سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به خصوص استرالیا و نیوزیلند، سالی سرنوشت‌ساز بود. ... چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

ادامه

استرالیا, اقتصادی, اقیانوسیه, انگلیس, جهان, سیاسی, کودکان, گزارش, مهاجران, نسل‌کشی, نیوزلند

پایان تاریخ مصرف طرح برگماری «رئیس‌جمهور پاکدست» و درماندگی خامنه‌ای

تحولات هفتۀ گذشته و صحبت‌های اخیر خامنه‌ای و پزشکیان در مورد روند مذاکره با دولت آمریکا، همراه با کنار گذاشته شدن عبدالناصر همتی و جواد ظریف از دولت، حکایت از آن دارد که هشت ماه پس از تبلیغات کارزار انتخابات نمایشی و خیال‌پردازی دربارۀ به‌اصطلاح “وفاق ملی”، همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد هیچ تغییر اساسی در ... پایان تاریخ مصرف طرح برگماری «رئیس‌جمهور پاکدست» و درماندگی خامنه‌ای

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, استقلال, اسلام سیاسی, اقتصادی, ایران, جمهوری ملی و دموکراتیک, حقوق بشر

شناخت و آگاهی یافتن از اراده برای دگرگونی بنیادین

بن چاکو، سردبیر روزنامهٔ مورنینگ استار، از کنفرانس سالانه رزا لوکزامبورگ که در نیمهٔ دوم دی‌ماه جاری در برلین برگزار شد، گزارش می‌دهد. پلیس با دستگیری تظاهرکنندگان طرفدار همبستگی با مردم فلسطین در جریان راهپیمایی سالانه به سوی آرامگاه‌های رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت، چهره‌ای از آلمان جدید استبدادی را به‌نمایش گذاشت. روزنامه “یونگه ولت”، ... شناخت و آگاهی یافتن از اراده برای دگرگونی بنیادین

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, بلژیک, تحلیل, جوانان, روسیه, رومانی, سوسیالیسم, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, فلسطین, کمونیسم, مارکسیسم, مبارزه طبقاتی, همبستگی

جنجال بر سر دعوت از خامنه‌ای برای “پاسخ به عملکرد ۴۰ ساله نظام”

به نظر می‌رسد که نامه “جنبش عدالتخواه دانشجویی” به خامنه‌ای برای پاسخگویی در مورد عملکرد ۴۰ ساله جمهوری اسلامی، ورود به منطقه‌ای ممنوعه بوده است. این نامه با اعتراض اصولگرایان مواجه شده و “عدالتخواهان” هم پاسخ داده‌اند.

 

نامه اخیر “مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران” به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، با درخواست حضور او در این دانشگاه و پاسخ در مورد عملکرد ۴۰ ساله نظام، خبرساز شد و نیروهای وابسته به جریان موسوم به اصولگرا واکنش‌های تندی به آن نشان دادند.

 

یکی از اصلی‌ترین دلایل حساسیت اصولگرایان این بود که گروه موسوم به “جنبش عدالتخواه دانشجویی” در نامه خود به خامنه‌ای در روز اول آذرماه گذشته، از او خواسته بودند تا با حضور در دانشگاه تهران “نسبت به عملکرد چهل‌ساله جمهوری اسلامی و کیفیت تعیین و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی نظام به‌ویژه درنهادهای تحت مدیریت رهبری مانند ستاد کل نیروهای مسلح از سپاه پاسداران تا ارتش و نیروهای انتظامی و نهادهای انتصابی از جمله قوه قضائیه، صدا و سیما، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام و…” به پرسش‌های دانشجویان و مردم پاسخ دهد.

 

این گروه همچنین خواستار “توضیح و تحلیل” رهبر جمهوری اسلامی در مورد به گفته آنها “هدایت و حل اختلاف‌های غیرعادی و تنظیم روابط نهادهای انتخابی از جمله دولت و مجلس” شده بودند.

 

جنجال ناشی از انتشار این نامه چنان گسترده بود که “عدالتخواهان” سپس مجبور به انتشار بیانیه‌ای در توضیح آن شدند. “مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران” در بیانیه خود از جمله نوشت: «بدفهمی و نافهمی‌های عمدی و غیرعمدی صورت گرفته از این دعوت توسط جریانات انقلابی‌نما، غیرانقلابی، ضدانقلاب و حتی انقلابی در جهت به حاشیه راندن نفس موضوع و ابعاد مثبت آن بوده است.»

 

در بخش دیگری از بیانیه این تشکل که روز اول آذرماه گذشته منتشر شد، آمده است: «تفسیر دروغ عدم پاسخگویی رهبر انقلاب نسبت به مسئولیت خود، خلاف رویه معمول امامین انقلاب است که در زمانه خود بزرگترین یار مستضعفین بوده و در سخنرانی‌ها و جلسات مختلف بیشترین پاسخ را به مسائل جامعه داده‌اند و البته لجن‌پراکنی دشمنان داخلی و خارجی با برنامه‌هایی نظیر دعوت اخیر به خوبی خنثی می‌شود.»

 

“تمسخر اصولگرایان” همچون “پز استقلال”

 

البته انتشار بیانیه “عدالتخواهان” در پی نامه جنجال‌برانگیزشان به خامنه‌ای نیز نتوانست به اعتراض اصولگرایان پایان دهد.

 

عبدالله گنجی، مدیرمسئول روزنامه جوان منتسب به سپاه پاسداران، یکی از این معترضان بود که روز شنبه سوم آذر (۲۴ نوامبر) در توییتر نوشت: «کنایه و تمسخر اصولگرایان برای برخی بچه‌حزب‌اللهی‌ها نوعی پرستیژ دانستن و پز استقلال شده. پس از اشباع‌شدگی در این تمسخر به کسانی می‌رسیم که دنبال زدن آخرین سنگرند. به نام عدالتخواهی کسانی پیدا می‌شوند که در انقلابی بودن جلوتر از رهبر و در عدالتخواهی جلوتر از علی (ع)» هستند.

 

به گزارش کانال تلگرام “امتداد”، توییت عبدالله گنجی به‌خصوص نشان می‌دهد که اصولگرایان «از آن ناراحت هستند که چرا جریانی که خود را عدالتخواه می‌داند، پای نهادهای “انتصابی” را به میان کشیده است.»

 

در این میان نمایندگان “جنبش عدالتخواه دانشجویی” نیز به حمله اصولگرایان پاسخ داده و این جریان را متهم کرده‌اند که در “توهم دفاع از ولایت، هرگونه نقد، پاسخ‌خواهی، دادخواهی و اصلاح سیستم را ضدیت می‌شمارد».

 

“نقد رهبری ممنوع نیست”

 

محمدصادق شهبازی، دبیر اسبق “جنبش عدالتخواه دانشجویی”، در یادداشت تندی زیر عنوان “تقلیل مشکلات رهبری، دو روی سکه محافظه‌کاری و اسلام سلطنتی!” بدون نام بردن از اصولگرایان، نوشت که جریانی «اگر از سوپور سر کوچه هم انتقاد شود، می‌گوید سوپور زیرمجموعه سرسوپورهاست، او ذیل شهرداری و… تا رهبری و امام زمان جلو می‌رود؛ لذا انتقاد از نحوه جمع‌آوری زباله در فلان کوچه، در حکم محاربه با امام زمان است! از تقدم ولایت بر عدالت، ولایت‌بسندگی، تسری ولایت و… سخن گفته و در نهایت اشکالات را توجیه می‌کنند» و جریانی دیگر «همه ناکارآمدی‌ها و عقب‌گرد‌ها را به رهبری و نظام نسبت می‌دهد.»

 

رسانه‌های ایران پیش‌تر از محمدصادق شهبازی به عنوان همان فردی سخن گفته بودند که به هنگام بازگشت حسن روحانی از نیویورک در روز ششم مهرماه ۹۲ و پس از گفت‌وگوی تلفنی او با باراک اوباما، رئیس جمهوری وقت آمریکا، در فرودگاه مهرآباد تجمعی اعتراضی را سازمان داد و به سوی روحانی کفش پرتاب کرد.

 

شهبازی در ادامه یادداشت روز گذشته خود که در خبرگزاری دانشجو منتشر شد، نوشت: «هر دو جریان، با منفعل انگاشتن مردم، مسئولین و نخبگان، مسئولیت را از خود سلب، عافیت‌طلبی را توجیه، امکان نقد و اصلاح را منتفی می‌کنند. غیرواقع‌بینانه در توجیه/نفی کارنامه رهبری و نظام سخن می‌گویند، بدون آنکه برای اصلاح وضعیت موجود و اصلاح لایه‌های مختلف نظام تلاش کنند. درنهایت تنها به حفظ وضع موجود کمک کرده و نارضایتی مردم را افزایش می‌دهند.»

 

دبیر اسبق “جنبش عدالتخواه دانشجویی” سپس با اشاره به اینکه “پرسش و نقد رهبری و نظام ممنوع نیست”، افزوده است که یکی از اقدامات لازم در راستای ساختن “ظرفیت ” برای رهبر جمهوری اسلامی «اصلاح، شفافیت و نظارت عمومی بر نهاد‌های ذیل رهبری و سایر نهاد‌های عمومی غیردولتی است.»

 

به گزارش “امتداد”: «علیرضا فقیهی‌راد عضو سابق شورای مرکزی جنبش عدالتخواهی نیز معتقد است که گفتمان عدالتخواهی مانند انقلابی‌نماها بر اساس اندیشه‌های التقاطی و خوداجتهادی و یا نگاه‌های کاریکاتوری به دین، امام راحل و رهبر معظم انقلاب شکل نگرفته است.»

 

“امتداد” همچنین با اشاره به بازداشت “افراد نزدیک به این جریان” که در مقابل تخریب خانه‌های ده ونک توسط دانشگاه الزهرا مقاومت کرده بودند، به شکاف و اختلاف میان “جنبش عدالتخواهی” و جریان موسوم به اصولگرا توجه می‌دهد.

 

“پیام” اصولگرایان برای “عدالتخواهان”

 

به اعتقاد “امتداد”، خواست اصولگرایان از “عدالتخواهان” «این است که تیغ نقد خود را باید تنها بر نهادهای انتخابی و جریان‌های مخالف اصولگرایان روانه کنند.». این رسانه اصلاح‌طلب در نهایت با اشاره به “حمایت همه‌جانبه” اصولگرایان از حمله سال ۹۲ به روحانی در فرودگاه مهرآباد، نوشته است که آنان با حملات اخیر خود به “عدالتخواهان”، این “پیام” را به این تشکل دانشجویی داده‌اند که چنانچه اعتراض‌شان را به اصلاح‌طلبان و دولت محدود نکنند، “به سرعت از قطار انقلاب پیاده خواهند شد”.

 

از “جنبش عدالتخواه دانشجویی” به عنوان تشکلی نزدیک به محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری سابق ایران، نام برده می‌شود. سایت این تشکل اما خود را فراجناحی دانسته و “رفع” مشکلات و “کارآمدی نظام اسلامی” را از جمله اهداف خود برمی‌شمرد. اواسط فروردین‌ماه گذشته نیز ۳۰۰ نفر از “فعالان حزب‌الله” که بخشی از آنها از اعضای این تشکل بودند، در نامه‌ای سرگشاده به علی خامنه‌ای، ضمن اشاره به نارضایتی “ملت” از وضعیت کنونی کشور، خواستار “اصلاحات اساسی و انقلاب‌گونه” در جمهوری اسلامی شدند.

صدای آلمان

منافع مردم و حق حاکمیت ملی در منگنه فشار دیکتاتوری ولایی و دولت راستِ افراطی آمریکا

دولت دونالد ترامپ روز ۱۴ آبان‌ماه از طریق خزانه‌داری آمریکا اعمال مجموعه‌ای جدید از تحریم‌های مالی بسیار سنگین و گسترده‌تر از پیش را بر اقتصاد کشورمان اعلام کرد.

ادامه

امریکا, ایران, سیاسی, مقاله

شبکه‌های جاسوسی و نفوذی در نهادهای امنیتی چون اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات

لیست تحریم های آمریکا علیه ایران منتشر شد. در این میان نکته جالب توجه و حائز اهمیت حضور افراد و شرکت هایی در این لیست بود که اصطلاحا سفید خوانده می شوند.

ادامه

اسراییل, امریکا, ایران, خبر, سیاسی