نوشتهٔ آتول چاندرا – ویجی پراشاد بخشی از روند بازسازی جبههٔ آزادیبخش خلق شامل طرد سکتاریسم [خودمحوری] چپروانه در آن حزب بوده است. این حزب برای شکلگیری ائتلاف قدرت ملی خلق (NPP) متشکل از بیست و یک گروه چپ و چپِ میانه کوشید. برنامهٔ مشترک این ائتلاف شامل مقابله با فساد و سیاستهای صندوق بینالمللی ... پیروزی چپ در انتخابات ریاستجمهوری سریلانکا
راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلامآباد + فیلم
هزاران معترض در نزدیکی اسلامآباد، پایتخت پاکستان در حمایت از عمران خان دست به راهپیمایی زده و خواستار آزادی وی شدند. به گزارش ایسنا، حزب «تحریک انصاف پاکستان» به رهبری «عمران خان» نخستوزیر برکنار شده این کشور برای نخستین بار از مه ۲۰۲۳ در حالی این راهپیمایی بزرگ را برگزار کرد که اسلامآباد چندین بار ... راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلامآباد + فیلم
مصاحبه اختصاصی «نامهٔ مردم» با رفیق نثار احمد، نمایندهٔ ارشد حزب کمونیست بنگلادش
رخدادهای اخیر در بنگلادش با اعتراض دانشجویان و جوانان به تعیین سهمیهٔ شغلی و استخدامی بیش از حدّ برای بازماندگان و خانوادههای مبارزان شرکتکننده در جنگ استقلال آن کشور آغاز شد. در نهایت، در پی خیزشی تودهیی در واکنش به اوضاع عمومی اقتصادی-اجتماعی آن کشور، شیخ حَسینه، نخستوزیر بنگلادش، روز دوشنبه ۱۵ مرداد به هند ... مصاحبه اختصاصی «نامهٔ مردم» با رفیق نثار احمد، نمایندهٔ ارشد حزب کمونیست بنگلادش
پکن از انتخاب مردم بنگلادش حمایت کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه چین با بیان اینکه به سیاست عدم دخالت در امور کشورها پایبند است، تصریح کرد: ما به انتخاب مردم بنگلادش احترام گذاشته و از آن حمایت خواهیم کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری شینهوا، مائو نینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین در مورد تشکیل دولت موقت در بنگلادش، اظهار ... پکن از انتخاب مردم بنگلادش حمایت کرد
نخستوزیر بنگلادش به هندوستان فرار کرد
شبکه سیانان اعلام کرد که در پی ادامه ناآرامیها و تظاهرات خیابانی معترضان در بنگلادش، نخستوزیر این کشور استعفا کرد و به هندوستان گریخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، رسانههای محلی بنگلادش با انتشار تصاویری اعلام کردند که «شیخ حسینه»، نخستوزیر این کشور دقایقی پیش استعفای خود را اعلام و با بالگرد ... نخستوزیر بنگلادش به هندوستان فرار کرد
جبل الطارق درخواست آمریکا برای توقیف نفتکش ایران را رسما رد کرد
خبرگزاری آسوشیتدپرس در خبری اعلام کرد مقامات منطقه جبل الطارق درخواست آمریکا برای توقیف نفتکش ایرانی گریس ۱ (آدریان دریا) را رسما رد کردهاند.
دولت محلی جبلالطارق در بیانیهای درباره رد درخواست آمریکا برای توقیف نفتکش ایرانی اعلام کرد: با توجه به اینکه قوانین مربوط به تحریمهای آمریکا با قوانین تحریمی اتحادیه اروپا متفاوت است، امکان اجرای درخواست آمریکا وجود ندارد و جبل الطارق نیز از سیاستهای تحریمی اتحادیه اروپا علیه ایران در این منطقه پیروی میکند.
پس از آنکه نیروی دریایی انگلیس در اقدامی غیرقانونی نفتکش ایرانی گریس یک را توقیف کرد، اوایل هفته جاری مقامهای دولت محلی جبل الطارق به این نفتکش اجازه داده است تا این منطقه را ترک کند.
نفتکش گریســ ۱ که روز جمعه سازمان بنادر و دریانوردی از تغییر نام آن به «آدریان دریا» خبر داد، حدود ۴۰ روز پیش به بهانه بیاساس «نقض تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه» توسط شناورهای نیروی دریای انگلیس در تنگه جبلالطارق توقیف شد.
دادگاه عالی جبلالطارق ابتدا در روز جمعه ۱۴ تیر حکم توقیف این نفتکش حامل نفت ایران را به مدت ۱۴ روز تمدید کرد و پس از پایان این دوره بار دیگر حکم به تمدید ۳۰ روزه توقیف نفتکش گریس – ۱ داد. سرانجام پنجشنبه بیست و چهارم مرداد، دادگاه عالی جبلالطارق با بیاعتنایی به فشارها و درخواست رسمی آمریکا برای تمدید توقیف نفتکش گریس- ۱ (آدریان دریا) حکم آزادی آن را صادر کرد.
اما رسانههای آمریکایی اواخر وقت جمعه به نقل از وزارت دادگستری این کشور اعلام کردند یک دادگاه آمریکا در واشنگتن حکم توقیف نفتکش ایرانی را صادر کرده است.
کاخ سفید پیش از این هم سعی کرده بود از حرکت گریس-۱ جلوگیری کند و پس از ناکامی در تمدید توقیف این ابرنفتکش، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای خدمه این نفتکش را به تحریم تهدید کرد.
تسنیم
انفجار انتحاری در یک مراسم عروسی در کابل ۲۴۰ نفر کشته ومجروح شدند
بر اثر انفجار در یک مراسم عروسی در هتلی در غرب پایتخت افغانستان بیش از ۲۴۰ نفر کشته و مجروح شدهاند. این دومین انفجار در این منطقه طی کمتر از دو هفته گذشته است. گروه طالبان میگوید در این انفجار دخالت نداشته است.
رویترز ؛ تبادل با واسطه پیام میان ایران و آمریکا
میانجیگران غربی برای حل موضوع افغانستان به سراغ ایران آمده اند تا با نزدیک کردن مواضع تهران و واشنگتن راهی برای برقراری ثبات در افغانستان بیابند.
آغاز نخستین درگیری نظامی میان ارتش هند و پاکستان در کشمیر
تنشها در منطقه مرزی کشمیر میان نیروهای نظامی هند و پاکستان به کشته و زخمی شدن تعدادی از نیروهای هر دو طرف منجر شد.
هزاران کشمیری با شکستن حکومت نظامی به خیابانها آمده علیه دولت هند شعار سر دادند
پس از تحمل هفت روز حکومت نظامی سرانجام مردم کشمیر حبس خانگی را شکسته علیه دولت هند به خیابانها آمدند.