کره شمالی ۲ موشک جدید آزمایش کرد

خبرگزاری مرکزی کره (KCNA) بامداد یکشنبه گزارش داد، کره شمالی با نظارت «کیم جونگ اون» رهبر این کشور ۲ موشک ضدهوایی «جدید» آزمایش کرد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، این گزارش افزود که آزمایش موشکی کره شمالی روز شنبه انجام شد. خبرگزاری مرکزی کره اعلام کرد که این آزمایش «قابلیت رزمی بالاتری» ... کره شمالی ۲ موشک جدید آزمایش کرد

ادامه

آمریکا, جهان, خبر, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی

چین ناوشکن آمریکایی را از دریای جنوبی بیرون کرد

ارتش چین یک ناوشکن آمریکایی را از آب‌های جزیره‌ای در دریای جنوبی چین بیرون کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا، ارتش چین ناوشکن هگنز آمریکا را که به صورت غیر قانونی وارد آب‌های منطقه‌ای این کشور در نزدیکی هوانگیان داو شده بود را بیرون کرد. بر اساس این گزارش، نیروهای چینی اعلام ... چین ناوشکن آمریکایی را از دریای جنوبی بیرون کرد

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

رهبر حزب کمونسیت روسیه از کره‌شمالی تقدیر کرد

رهبر کمیته مرکزی حزب کمونیست فدراسیون روسیه با ارسال نامه‌ای به رهبر کره شمالی، از اعزام قوای نظامی این کشور به روسیه در جریان جنگ با اوکراین تمجید و تقدیر کرد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری یونهاپ، «گنادی آندریویچ زیوگانوف» (Gennady Andreyevich Zyuganov)، به مناسبت هشتادمین سالگرد رهایی شبه جزیره کره ... رهبر حزب کمونسیت روسیه از کره‌شمالی تقدیر کرد

ادامه

آمریکا, استعمار, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, حزب کمونیست, خبر, روسیه, ژاپن, شبه جزیره کره, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب, کره شمالی, مشارکت استراتژیک, ناتو

تمرین نظامی کره‌شمالی پیش از رزمایش آمریکا و کره‌جنوبی/ گفتگوی تلفنی رهبران روسیه و کره شمالی

پیش از رزمایش برنامه‌ریزی شده آمریکا و کره‌جنوبی در هفته آینده، کره‌شمالی یک تمرین نظامی با شلیک گلوله‌های توپخانه‌ای را انجام داد و هدف آن را تکمیل توانایی جنگ و آمادگی رزمی ارتش پیونگ‌یانگ توصیف کرد. به گزارش ایرنا به نقل از تایمز کره، رسانه دولتی کره شمالی روز سه‌شنبه گزارش داد که این کشور ... تمرین نظامی کره‌شمالی پیش از رزمایش آمریکا و کره‌جنوبی/ گفتگوی تلفنی رهبران روسیه و کره شمالی

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای شمالی, استعمار, جهان, خبر, روسیه, ژاپن, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی

پرتابگر فضایی جدید چین؛ انقلابی در پاکسازی مدار و رقابت تسلیحاتی

دانشمندان چینی با معرفی یک پرتابگر فضایی جدید، گام بزرگی در حل بحران زباله‌های خارج از جو زمین برداشته اند، اما این فناوری تنها به پاکسازی مدار محدود نمی‌شود بلکه با ویژگی‌های پنهان‌کار و دقیق آن، این دستگاه ظرفیت تبدیل شدن به یک سلاح فضایی را نیز دارد و می‌تواند در رقابت‌های تسلیحاتی فضایی نقش ... پرتابگر فضایی جدید چین؛ انقلابی در پاکسازی مدار و رقابت تسلیحاتی

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش, ٰژئوپلیتیک, شرق آسیا

تولید واکسن کرونا؛ عرصه منفعت‌طلبی سیاسی آمریکا و بازی با جان انسان‌ها

در حالی که واکسن همواره سلاحی قدرتمند برای انسان جهت شکست ویروس قلمداد شده است، سیاست‌بازان آمریکایی نیاز مردم جهان را که چشم‌انتظار دسترسی به واکسن علیه ویروس کرونا هستند نادیده می‌گیرند.

 

به گزارش تسنیم به نقل از رادیو بین‌المللی چین، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» دو روز قبل در گزارشی مدعی شد که پلیس فدرال آمریکا موسوم به «اف‌بی‌آی» و وزارت امنیت داخلی این کشور در حال آماده شدن برای صدور یک هشدار عمومی هستند؛ مضمون این هشدار این است که «هکرهای چینی در تلاشند نتایج تحقیقات آمریکا درباره پیشرفت‌های صورت‌گرفته در زمینه ساخت واکسن ویروس کرونا و همچنین درمان‌های جدید برای این بیماری را سرقت کنند».

 

این مورد، تازه‌ترین مورد از سری ترفندها و نیرنگ‌های اخیر کاخ سفید با هدف بی‌اعتبار کردن چین محسوب می‌شود.

 

پیش از این نیز اخباری توسط شبکه خبری «سی‌ان‌ان» منتشر شده است که نشان می‌دهند مقامات آمریکایی درصدد هستند چین را مقصر حملات سایبری انجام‌شده به نهادهای آمریکا از جمله بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها و شرکت‌های داروسازی جلوه دهند.

 

سؤالی که در این بین مطرح می‌شود، این است؛ از زمان شیوع کرونا، دولت آمریکا چه اقداماتی در زمینه تحقیق و تولید واکسن ضد ویروس کرونا انجام داده است؟

 

از ابتدای ماه مارس سال جاری میلادی، دولت آمریکا به‌دلیل تلاش برای خرید تکنولوژی تولید واکسن از یک شرکت بیوتکنولوژی آلمانی به‌ارزش ۱ میلیارد دلار، مورد توجه رسانه‌های خبری قرار گرفت؛ قرار بود که این تکنولوژی صرفاً مجوز استفاده در آمریکا را داشته باشد.

 

اخیراً نیز یک کنفرانس بین‌المللی تحت ریاست اتحادیه اروپا با هدف بررسی اپیدمی ویروس کرونا تشکیل شد که تمام کشورهای شرکت‌کننده در این کنفرانس حضور و پاسخی مثبت نشان دادند و جمعاً مبلغی معادل ۷.۴ میلیارد یورو برای پیشبرد تحقیقات و تولید و توزیع عادلانه واکسن کرونا اختصاص دادند اما دولت آمریکا، به‌عنوان کشور توسعه‌یافته برتر جهان، چهره واقعی خود را نشان داد و هیچ پولی در این زمان اختصاص نداد.

 

آنچه در این زمینه مبهم‌تر جلوه می‌کند، این است که بر اساس گزارش روز گذشته (۱۰ ماه مه) شبکه خبری «ای‌بی‌سی»، تحقیقات دکتر «پیتر داسزاک» ویروس‌شناس معروف آمریکایی در زمینه ویروس کرونا نیز از سوی دولت آمریکا به حالت تعلیق درآمده است زیرا این تحقیقات با همکاری دو مؤسسه ملی بهداشت آمریکا و مؤسسه تحقیقات ویروس «ووهان» در حال انجام بود.

 

چنین اقدامی از سوی دولت واشنگتن موجب شد مردم بار دیگر به این حقیقت پی ببرند که با وجود اپیدمی جهانی کرونا، فشار زیاد و مداخله سیاستمداران آمریکایی در روند تحقیقات علمی و منفعت‌طلبی سیاسی کاخ سفید با شعار «اول آمریکا»، به اوج خود رسیده است.

 

سالهاست که آمریکایی‌ها به‌صورتی آشکار در حال نقض قوانین بین‌الملل و قواعد اصولی روابط بین‌الملل هستند و حملات بزرگ و سازمان‌یافته جاسوسی و سایبری را علیه دولت‌های خارجی، شرکت‌ها و افراد عملیاتی کرده‌اند.

 

برخی از سیاست‌بازان آمریکایی با اینکه نهادهای اطلاعاتی خود را برای هماهنگی در مسیر جعل واقعیت و تهیه اسناد مخفیانه «ائتلاف پنج‌چشم» و اتهام‌زنی علیه چین به‌بهانه سرقت‌های سایبری تحت فشار قرار داده‌اند، اما در دروغ‌پردازی و سیاه‌نمایی علیه پکن بارها شکست خورده و به دامی افتاده‌اند که نمی‌توانند از آن رهایی پیدا کنند.

 

حقیقت همواره باقی خواهد ماند و باید در نظر گرفت که چین اولین کشوری بود که اپیدمی کرونا را اعلام کرد. چین در زمینه تحقیقات درباره واکسن کرونا و مسیرهای رهایی از این ویروس، در خط مقدم کشورهای جهان قرار دارد و همکاری شفافی با دیگر کشورها برای تحقیق و تولید واکسن کرونا در پیش گرفته است.

 

همان‌طور که برخی از صاحب‌نظران تأکید کرده‌اند، چین، کشوری است که بیشترین تجربه را در زمینه مقابله با کرونا دارد و بنابراین، نیازی ندارد از راه سرقت اطلاعات آمریکا به جایی برسد.

 

در زمان حاضر، تعداد مبتلایان قطعی به کرونا در آمریکا، از مرز یک میلیون و ۳۷۰ هزار نفر فراتر رفته است و سیاست‌بازان آمریکایی با وجود ناکامی‌های مکرر در مهار کرونا، به‌دنبال نیرنگ و فریبکاری در کار تحقیق و تولید واکسن کرونا هستند و پیشرفت در زمینه تولید واکسن ضدکرونا را یک برگ برنده جداگانه در عرصه سیاسی تلقی می‌کنند و روند تولید این واکسن را که باید در قالب یک همکاری بین‌المللی پیش گرفته شود به یک عرصه رقابتی تبدیل کرده‌اند.

 

در حالی که واکسن همواره سلاحی قدرتمند برای انسان جهت شکست ویروس قلمداد شده است، سیاست‌بازان آمریکایی نیاز کل مردم جهان را که چشم‌انتظار دسترسی به واکسن علیه ویروس کرونا هستند نادیده می‌گیرند و مسیر تحقیقات بین‌المللی در زمینه تولید واکسن را به عرصه‌ای برای رقابت و حتی فرصتی برای فرافکنی و دروغ‌گویی علیه کشورهای دیگر تبدیل کرده‌اند و از این نیرنگ‌بازی‌ها به‌عنوان آخرین ابزار سیاسی خود استفاده می‌کنند و در حقیقت با این کار، در حال بازی با جان انسان‌ها هستند.

دور خیز اروپا و چین برای کنار زدن آمریکا از معادلات بین‌المللی

با توجه به سیاست‌های یکجانبه آمریکا در سال‌های اخیر، اختلافات در دو سوی آتلانتیک موجب شده اتحادیه اروپا کاهش مناسبات با آمریکا و رویکرد به چین را در دستور کار خود قرار دهد.

ادامه

المان, جهان, چین, خبر, سیاست جهانی, شرق آسیا

اندیشکده آتلانتیک: چین به ایران کمک میکند اما آمریکا دخالت و تحریم

یک اندیشکده آمریکایی در تحلیلی در زمینه روابط گرم ایران و چین نوشت، سیاست نگاه به شرق برای ایران موضوعی کم اهمیت نیست بلکه ضرورتی راهبردی است.

ادامه

امریکا, ایران, تحریم, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, شرق آسیا, مقاله