چین خواستار تعطیلی فوری زندان گوانتانامو شد

چین با انتقاد از ادامه فعالیت زندان گوانتانامو، این مرکز را نماد تجاوز آمریکا به حاکمیت کوبا دانست و خواستار تعطیلی فوری آن و پایان اشغال غیرقانونی خلیج گوانتانامو شد. به گزارش روز شنبه ایرنا از تارنمای وزارت امورخارجه چین، سخنگوی این وزارتخانه اظهار داشت: واشنگتن مدت‌هاست که به‌طور غیرقانونی بخش‌هایی از خاک کوبا در ... چین خواستار تعطیلی فوری زندان گوانتانامو شد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اشغالگری, تروریسم, جهان, چین, حقوق بشر, سازمان ملل, شرق آسیا, کوبا, گزارش, گوانتانامو

تعهد چین جهت تقویت اتحاد راهبردی کشورهای عربی و حفظ ثبات خاورمیانه

وزیر امور خارجه چین با بیان اینکه منطقه خاورمیانه متعلق به مردمان آن است، تاکید کرد که این منطقه نباید به عرصه رقابت بین قدرت‌های بزرگ تبدیل شود. به گزارش روز شنبه ایرنا از تارنمای خبری وزارت امور خارجه چین، وانگ یی در دیدار با سفیران کشورهای عربی در پکن از روابط عمیق و تاریخی ... تعهد چین جهت تقویت اتحاد راهبردی کشورهای عربی و حفظ ثبات خاورمیانه

ادامه

استقلال, تحلیل, تنش‌زدایی, جهان, چین, خاورمیانه, سوریه, شرق آسیا, عراق, فلسطین, لبنان

آزمایش موفق موشک ابرفراصوت چین

چین روز سه‌شنبه از شلیک یک موشک ابرفراصوت جدید خبر داد.‌ باشگاه خبرنگاران؛ به گزارش وبگاه دیفنس بلاگ؛ این موشک‌ ام دی-۱۹ نام دارد. توسعه این موشک بر توانایی‌های رو به رشد چین در فناوری‌های ابرفراصوت تاکید می‌کند. این موشک با سرعت بیش از ۵ ماخ حرکت و به راحتی از سامانه‌های دفاع موشکی عبور ... آزمایش موفق موشک ابرفراصوت چین

ادامه

جهان, چین, خبر, شرق آسیا

ژاپن در پرتاب موشک ماهواره‌بر با شکست مواجه شد

ژاپن صبح امروز چهارشنبه، در پرتاب یک فروند موشک ماهواره‌بر به فضا با شکست مواجه شد. به گزارش ایرنا به نقل از شبکه خبری «ان‌اچ‌کی» ژاپن، تلاش شرکت فضایی «اسپیس وان» (Space One) در پرتاب راکت ماهواره‌بر «کایروز» (Kairos) به فضا با مشکل مواجه شد. این دومین تلاش ناموفق این شرکت خصوصی فضایی ژاپنی در ... ژاپن در پرتاب موشک ماهواره‌بر با شکست مواجه شد

ادامه

جهان, خبر, ژاپن, شرق آسیا

چین: به سمت تعمیق روابط با روسیه می‌رویم

وزیر خارجه چین بر ضرورت گسترش روابط با روسیه در سال جدید میلادی تاکید کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، وزیر امور خارجه چین از هدف گذاری پکن برای بسط و توسعه روابط با مسکو خبر داد. «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین روز سه شنبه اعلام کرد که چین قصد دارد ... چین: به سمت تعمیق روابط با روسیه می‌رویم

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, استقلال, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا, صلح

تولید واکسن کرونا؛ عرصه منفعت‌طلبی سیاسی آمریکا و بازی با جان انسان‌ها

در حالی که واکسن همواره سلاحی قدرتمند برای انسان جهت شکست ویروس قلمداد شده است، سیاست‌بازان آمریکایی نیاز مردم جهان را که چشم‌انتظار دسترسی به واکسن علیه ویروس کرونا هستند نادیده می‌گیرند.

 

به گزارش تسنیم به نقل از رادیو بین‌المللی چین، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» دو روز قبل در گزارشی مدعی شد که پلیس فدرال آمریکا موسوم به «اف‌بی‌آی» و وزارت امنیت داخلی این کشور در حال آماده شدن برای صدور یک هشدار عمومی هستند؛ مضمون این هشدار این است که «هکرهای چینی در تلاشند نتایج تحقیقات آمریکا درباره پیشرفت‌های صورت‌گرفته در زمینه ساخت واکسن ویروس کرونا و همچنین درمان‌های جدید برای این بیماری را سرقت کنند».

 

این مورد، تازه‌ترین مورد از سری ترفندها و نیرنگ‌های اخیر کاخ سفید با هدف بی‌اعتبار کردن چین محسوب می‌شود.

 

پیش از این نیز اخباری توسط شبکه خبری «سی‌ان‌ان» منتشر شده است که نشان می‌دهند مقامات آمریکایی درصدد هستند چین را مقصر حملات سایبری انجام‌شده به نهادهای آمریکا از جمله بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها و شرکت‌های داروسازی جلوه دهند.

 

سؤالی که در این بین مطرح می‌شود، این است؛ از زمان شیوع کرونا، دولت آمریکا چه اقداماتی در زمینه تحقیق و تولید واکسن ضد ویروس کرونا انجام داده است؟

 

از ابتدای ماه مارس سال جاری میلادی، دولت آمریکا به‌دلیل تلاش برای خرید تکنولوژی تولید واکسن از یک شرکت بیوتکنولوژی آلمانی به‌ارزش ۱ میلیارد دلار، مورد توجه رسانه‌های خبری قرار گرفت؛ قرار بود که این تکنولوژی صرفاً مجوز استفاده در آمریکا را داشته باشد.

 

اخیراً نیز یک کنفرانس بین‌المللی تحت ریاست اتحادیه اروپا با هدف بررسی اپیدمی ویروس کرونا تشکیل شد که تمام کشورهای شرکت‌کننده در این کنفرانس حضور و پاسخی مثبت نشان دادند و جمعاً مبلغی معادل ۷.۴ میلیارد یورو برای پیشبرد تحقیقات و تولید و توزیع عادلانه واکسن کرونا اختصاص دادند اما دولت آمریکا، به‌عنوان کشور توسعه‌یافته برتر جهان، چهره واقعی خود را نشان داد و هیچ پولی در این زمان اختصاص نداد.

 

آنچه در این زمینه مبهم‌تر جلوه می‌کند، این است که بر اساس گزارش روز گذشته (۱۰ ماه مه) شبکه خبری «ای‌بی‌سی»، تحقیقات دکتر «پیتر داسزاک» ویروس‌شناس معروف آمریکایی در زمینه ویروس کرونا نیز از سوی دولت آمریکا به حالت تعلیق درآمده است زیرا این تحقیقات با همکاری دو مؤسسه ملی بهداشت آمریکا و مؤسسه تحقیقات ویروس «ووهان» در حال انجام بود.

 

چنین اقدامی از سوی دولت واشنگتن موجب شد مردم بار دیگر به این حقیقت پی ببرند که با وجود اپیدمی جهانی کرونا، فشار زیاد و مداخله سیاستمداران آمریکایی در روند تحقیقات علمی و منفعت‌طلبی سیاسی کاخ سفید با شعار «اول آمریکا»، به اوج خود رسیده است.

 

سالهاست که آمریکایی‌ها به‌صورتی آشکار در حال نقض قوانین بین‌الملل و قواعد اصولی روابط بین‌الملل هستند و حملات بزرگ و سازمان‌یافته جاسوسی و سایبری را علیه دولت‌های خارجی، شرکت‌ها و افراد عملیاتی کرده‌اند.

 

برخی از سیاست‌بازان آمریکایی با اینکه نهادهای اطلاعاتی خود را برای هماهنگی در مسیر جعل واقعیت و تهیه اسناد مخفیانه «ائتلاف پنج‌چشم» و اتهام‌زنی علیه چین به‌بهانه سرقت‌های سایبری تحت فشار قرار داده‌اند، اما در دروغ‌پردازی و سیاه‌نمایی علیه پکن بارها شکست خورده و به دامی افتاده‌اند که نمی‌توانند از آن رهایی پیدا کنند.

 

حقیقت همواره باقی خواهد ماند و باید در نظر گرفت که چین اولین کشوری بود که اپیدمی کرونا را اعلام کرد. چین در زمینه تحقیقات درباره واکسن کرونا و مسیرهای رهایی از این ویروس، در خط مقدم کشورهای جهان قرار دارد و همکاری شفافی با دیگر کشورها برای تحقیق و تولید واکسن کرونا در پیش گرفته است.

 

همان‌طور که برخی از صاحب‌نظران تأکید کرده‌اند، چین، کشوری است که بیشترین تجربه را در زمینه مقابله با کرونا دارد و بنابراین، نیازی ندارد از راه سرقت اطلاعات آمریکا به جایی برسد.

 

در زمان حاضر، تعداد مبتلایان قطعی به کرونا در آمریکا، از مرز یک میلیون و ۳۷۰ هزار نفر فراتر رفته است و سیاست‌بازان آمریکایی با وجود ناکامی‌های مکرر در مهار کرونا، به‌دنبال نیرنگ و فریبکاری در کار تحقیق و تولید واکسن کرونا هستند و پیشرفت در زمینه تولید واکسن ضدکرونا را یک برگ برنده جداگانه در عرصه سیاسی تلقی می‌کنند و روند تولید این واکسن را که باید در قالب یک همکاری بین‌المللی پیش گرفته شود به یک عرصه رقابتی تبدیل کرده‌اند.

 

در حالی که واکسن همواره سلاحی قدرتمند برای انسان جهت شکست ویروس قلمداد شده است، سیاست‌بازان آمریکایی نیاز کل مردم جهان را که چشم‌انتظار دسترسی به واکسن علیه ویروس کرونا هستند نادیده می‌گیرند و مسیر تحقیقات بین‌المللی در زمینه تولید واکسن را به عرصه‌ای برای رقابت و حتی فرصتی برای فرافکنی و دروغ‌گویی علیه کشورهای دیگر تبدیل کرده‌اند و از این نیرنگ‌بازی‌ها به‌عنوان آخرین ابزار سیاسی خود استفاده می‌کنند و در حقیقت با این کار، در حال بازی با جان انسان‌ها هستند.

دور خیز اروپا و چین برای کنار زدن آمریکا از معادلات بین‌المللی

با توجه به سیاست‌های یکجانبه آمریکا در سال‌های اخیر، اختلافات در دو سوی آتلانتیک موجب شده اتحادیه اروپا کاهش مناسبات با آمریکا و رویکرد به چین را در دستور کار خود قرار دهد.

ادامه

المان, جهان, چین, خبر, سیاست جهانی, شرق آسیا

اندیشکده آتلانتیک: چین به ایران کمک میکند اما آمریکا دخالت و تحریم

یک اندیشکده آمریکایی در تحلیلی در زمینه روابط گرم ایران و چین نوشت، سیاست نگاه به شرق برای ایران موضوعی کم اهمیت نیست بلکه ضرورتی راهبردی است.

ادامه

امریکا, ایران, تحریم, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, شرق آسیا, مقاله