«قیس سعید» با کسب ۹۰.۶۹% درصد آراء برای بار دوم پیروز انتخابات ریاستجمهوری تونس شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، قیس سعید، برای بار دوم رئیس جمهور منتخب تونس شد. کمیسیون ملی انتخابات تونس اعلام کرد «قیس سعید» با کسب ۹۰.۶۹% درصد آرا برای بار دوم پیروز انتخابات ریاستجمهوری این کشور شده ... پیروزی قاطع «قیس سعید» در انتخابات ریاست جمهوری تونس
سازمان ملل: اوضاع در لیبی به شدت وخیم است
یک مقام ارشد سازمان ملل در لیبی به شورای امنیت گفت که وضعیت اخیر در این کشور، تلاشها برای یک راه حل سیاسی از طریق مذاکره را پیچیده کرده است. استفانی کوری گفت: طی دو ماه گذشته، وضعیت لیبی به سرعت از نظر ثبات سیاسی، اقتصادی و امنیتی بدتر شده است. اقدامات یکجانبه بازیگران سیاسی، ... سازمان ملل: اوضاع در لیبی به شدت وخیم است
تحلیلگران عرب: باید ۳۵ پایگاه نظامی آمریکا در منطقه برچیده شود
تحلیلگران عرب با اشاره به استقرار ۳۵ پایگاه آمریکا در منطقه و حمایت همه جانبه آنها از نسل کشی اسرائیل در نوار غزه تاکید کرد که باید این پایگاهها به شکل مسالمت آمیز یا مسلحانه برچیده شوند و اگر ملت های منطقه اراده کنند، این کار شدنی است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «محمود القیعی» ... تحلیلگران عرب: باید ۳۵ پایگاه نظامی آمریکا در منطقه برچیده شود
مصر و روسیه در مدیترانه رزمایش مشترک برگزار میکنند
بر اساس اعلام وزارت دفاع روسیه نیروهای دریایی این کشور و مصر به اجرای رزمایش مشترکی در دریای مدیترانه خواهند پرداخت. به گزارش ایسنا، وزارت دفاع روسیه امروز (شنبه) اعلام کرد ۲ رزمناو متعلق به ناوگان پاسیفیک نیروی دریایی روسیه در رزمایش مشترک دریایی با نیروی دریایی مصر در دریای مدیترانه شرکت خواهند کرد. در ... مصر و روسیه در مدیترانه رزمایش مشترک برگزار میکنند
براساس نتایج یک بررسی بینالمللی، جایگاه جهانی آمریکا رو به افول است
براساس نتایج منتشر شده از شاخص ادراک دموکراسی (DPI)، جایگاه آمریکا بهویژه بهدلیل حمایت بیدریغ از جنگ اسرائیل در غزه روبه افول است. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از نشریه پولیتیکو، آمارهای جدید نشان میدهد که اقبال عمومی در سطح جهان نسبت به آمریکا رو به کاهش است و این امر به ویژه در پی ... براساس نتایج یک بررسی بینالمللی، جایگاه جهانی آمریکا رو به افول است
توافق نظامی مسکو – خارطوم؛ بازگشت روسیه به آفریقا
به دنبال امضای توافقنامه احداث مرکز پشتیبانی و لجستیکی ناوگان نظامی روسیه در سودان در روز سهشنبه گذشته، خارطوم اجازه تاسیس پایگاه دریایی روسیه در شهر بندری این کشور را صادر کرد؛ توافقی که میتواند سرآغاز بازگشت روسیه به آفریقا باشد.
رادیو «فرانس انفو» فرانسه روز جمعه گزارش کرد: این، نخستین پایگاه دریایی روسیه در قاره آفریقا خواهد بود. مسکو پیشتر برای ناوگان خود در مدیترانه، پایگاهی در «طرطوس – Tartous» سوریه مستقر کرده است؛ این پایگاه تا سال ۲۰۴۲ در اختیار روسیه خواهد بود.
به نقل از تارنمای این شبکه رادیویی فرانسوی، روسیه توافقنامه تاسیس پایگاه برای سوختگیری ناوگان خود در سودان را نهایی کرد. طبق این توافق، روسیه در نزدیکی یک شهر بندری سودان مرکز پشتیبانی لجستیک دایر میکند که در آن تعمیرات، عملیات سوختگیری و استراحت خدمه نیروی دریایی روسیه انجام انجام خواهد شد.
این پایگاه میتواند ۳۰۰ نیروی نظامی و غیر نظامی و همچنین چهار فروند کشتی جنگی که با انرژی هستهای کار میکنند را در خود جای دهد که این امر قدرت مانور روسیه در اقیانوس هند و خلیج عدن که تقریبا ۱۰ درصد مبادلات کالا در جهان از این تقاطع دریایی بین اروپا و آسیا انجام میشود، را تقویت میکند.
به گزارش فرانس انفو، طبق این توافق، به روسیه به مدت ۲۵ سال اجازه حق حمل و نقل اسلحه، مهمات و تجهیزات مورد نیاز برای بهرهبرداری در پایگاه دریایی از طریق بنادر و فرودگاههای سودان داده شده است.
فرانس انفو مینویسد: روسیه که بازگشت ژئوپلتیکی خود به قاره آفریقا را آغازکرده با امضای یک توافق نظامی به سودان نزدیک میشود. مسکو در عین حال به احداث یک نیروگاه غیر نظامی در سودان، نزدیک شده است .
«عمرالبشیر» رئیس جمهوری سابق سودان در سفر به روسیه در پایان سال ۲۰۱۷ از ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه خواست تا از سودان مقابل ایالات متحده محافظت کند. البشیر همچنین خواستار تقویت همکاریهای نظامی با مسکو با هدف تجهیز مجدد نیروهای مسلح سودان شد.
روسیه و سودان توافقنامهای را برای ایجاد یک مرکز لجستیکی دریایی در سواحل دریای سرخ امضا کردند که کشتیهای مجهز به تجهیزات هستهای با رعایت الزامات ایمنی هستهای و زیست محیطی میتوانند در آن قرار بگیرند، به شرط آنکه تعداد کشتیهای لنگر انداخته شده در آنِ واحد، بیشتر از چهار کشتی نباشد و تعداد پرسنل این مرکز هم ۳۰۰ نفر باشد.
طبق این توافقنامه، روسیه تاکید کرده که کشتیهای مجهز به نیروگاه هستهای میتوانند در مرکز لجستیکی نیروی دریایی روسیه در سودان حضور داشته باشند.
در سند امضا شده آمده است که در آنِ واحد بیش از چهار کشتی نیروی دریای روسیه از جمله کشتیهای جنگی که با انرژی هستهای کار میکنند، مجاز به حضور در این مرکز لجستیکی نیستند. آن هم به شرط اینکه استانداردهای ایمنی هستهای و زیست محیطی را رعایت کنند.
مدت زمان این توافق ۲۵ سال است و در صورتی که طرفین کتبا قصد خود را برای خروج از آن اعلام نکنند، به طور خودکار برای ۱۰ سال متوالی قابل تمدید است.
بنابر گزارشها، در اواسط ماه نوامبر، رئیس جمهوری روسیه، وزارت دفاع این کشور را مکلف کرد تا توافقنامهای را در این زمینه با سودان امضا کند. بعد از بندر «طرطوس» در سوریه، این پایگاه نه تنها دومین پایگاه دریایی روسیه در منطقه خاورمیانه و آفریقای شمالی خواهد بود، بلکه در کل جهان نیز به استثنای شبه جزیره «کریمه» که ضمیمه خاک این کشور شده، از اهمیت بیشتری برای مسکو برخوردار است.
تا چند سال پیش، روسیه و سودان همکاری نزدیکی با یکدیگر نداشتند و این رویکرد در سال ۲۰۱۷، زمانی که ولادیمیر پوتین از عمر البشیر رئیس جمهوری وقت سودان در سوچی استقبال کرد، به طور آشکارا آغاز شد.
طبق این گزارش، روسیه میتواند برای اولین بار از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، پایگاه دریایی جدیدی در خارج از این کشور ایجاد کند.
توافق گروههای لیبیایی بر سر تقسیم پستهای حساس حاکمیتی
در ادامه گفتگوی سیاسی لیبی که میان نمایندگان پارلمان شرق این کشور و شورای عالی دولت وفاق ملی در مراکش برگزار شد، دو طرف بر لزوم پیروی از مکانیزم عادلانه در خصوص پست های عالی تاکید کردند.
بیانیه مشترک عربستان و مصر درباره فلسطین، لیبی و خلیج فارس
عربستان و مصر با صدور بیانیهای مشترک بر اهمیت تضمین کشتیرانی آزاد در منطقه خلیج فارس، تنگه باب المندب و دریای سرخ و اهمیت مسأله فلسطین تاکید کردند.
لاوروف: آمریکا باعث تهدیدهای تروریستی در عراق و سوریه است
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد: تهدیدهای تروریستی در عراق و سوریه و لیبی را آمریکا بوجود آورده است.
لغو سفر هیأت آمریکایی به سودان پس از اعلام تأسیس پایگاه روسی
یک دیپلمات سابق سودانی با اشاره به لغو سفر هیأت آمریکایی به خارطوم گفت که لغو سفر این هیأت بیارتباط با اعلام تصمیم روسیه برای احداث پایگاه دریایی در سودان نیست.