خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بیسابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
تنگه هرمز پاشنه آشیل نفتیها/ چرا کشورهای نفتخیز خلیجفارس به دنبال مسیر جدید صادراتی هستند؟
یک کارشناس بینالملل حوزه انرژی گفت: اکنون اکثر کشورهای منطقه بدنبال مسیرهای جایگزین برای ایجاد امنیت صادرات نفت هستند، البته بخشی از برنامههای تدوینشده برای مسیرهای جدید هم به توصیههایی از ناحیه کشورهای خریدار نفت منطقه برای دور شدن از ریسک تهدید برمیگردد.
اعتمادآنلاین| بدنبال واقع اخیر و گذشته در نزدیکی تنگه هرمز که جنگ کشورهای منطقه، جنگ تحمیلی، جنگ نفتکشها و حمله پهبادها از جمله آنها بوده، کشورهای نفتخیز حاشیه خلیجفارس برنامههایی برای دور زدن تنگه هرمز تدوین کردهاند، ایجاد کردیدور ۱۰۰۰ کیلومتری گوره-جاسک جهت انتقال یک میلیون بشکه نفت پروژه استراتژیک ایران و انتخاب بابالمندب یا دروازه اشکها در دریای سرخ بعنوان گزینه جذاب عربستان و امارات مطرح است.
به گزارش ایلنا، علیاصغر زارعی درباره دلایل کشورهای نفتخیز منطقه برای ارسال نفت از مسیری غیر از تنگه هرمز اظهار داشت: تنگه هرمز به لحاظ موقعیتی به صرفهترین مسیر برای انتقال نفت کشورهای حاشیه خلیجفارس است، اما با توجه به رشد دانش و تکنولوژی نوین انتقال سوخت از طریق مبادی زمینی هم به لحاظ مقرون به صرفه بودن و هم به لحاظ اینکه بحث حوادث گاه و بیگاه از جمله جنگ تحمیلی علیه ایران و یا جنگهای خلیجفارس و بالا رفتن ریسک مطرح بوده، کشورهای منطقه را بر آن داشته که بدنبال مسیرهای جدید باشند.
وی افزود: اکنون اکثر کشورهای منطقه بدنبال مسیرهای جایگزین برای ایجاد امنیت صادرات نفت هستند، البته بخشی از برنامههای تدوینشده برای مسیرهای جدید هم به توصیههایی از ناحیه کشورهای خریدار نفت منطقه برای دور شدن از ریسک تهدید برمیگردد.
این کارشناس بینالملل حوزه انرژی تصریح کرد: مسیر جدیدی که ایران برای انتقال نفت از مسیر پایانه جاسک و دریایعمان دنبال میکند، به صورت جدی از سالهای گذشته حتی در سالهای دفاع مقدس مطرح بوده، عربستان نیز در آن زمان با احداث خطوط لوله در دریای سرخ و بندر ینبع کنار دریای سرخ بخشی از نفت صادراتی عراق را هم ارسال میکرد.
وی تاکید کرد: ما با ایجاد خط لوله و پایانه صادراتی از جاسک در دریایعمان اکنون انحصار صادرات نفت را که صرفا از پایانه خارک انجام میشد و میتوانست پاشنه آشیل محسوب شود، شکستیم و درواقع تهدید و آسیبها را تقریبا کاهش دادهایم، این نگاهی است که اکثر کشورهای منطقه نسبت به مشکلات تنگه هرمز و خلیجفارس دارند و بدنبال مسیر جایگزین هستند.
زارعی بیان داشت: بنابراین یک بعد کاهش تهدید و ریسکها و بعد دیگر مباحث اقتصادی و مقرون به صرفه بودن مسیرهای جدید است.
وی یادآور شد: استفاده از ظرفیتهای جدید در دریای سرخ و عمان میتواند فاصله انتقال و صادرات نفت را از مسیر خلیجفارس کم کرده و دسترسی بهتری به بازارها پیش روی صادرکنندگان قرار دهد.
این کارشناس انرژی درباره از دست رفتن اهمیت تنگه هرمز تاکید کرد: نفت و انرژی یک بخش از اهمیت اقلیمی و استراتژیک تنگه هرمز است، قطعا هرمز همچنان به عنوان آبراه بسیار استرتژیک برای تردد کشتیهای تجاری و ورود و خروج کالا مطرح است و کشورهایی مثل عراق، کویت، بحرین و قطر همچنان بهترین دسترسی را از تنگه هرمز دارند.
در آستانه افتتاح نورد استریم ۲ ؛ رضایت سکوت آمیز آمریکا
پیروزی روسیه و آلمان در این خط لوله طولانی مدت است. مسکو چه مزایایی دریافت کرده است؟
پس لرزههای برگزیت؛ انگلیس با کمبود مواد غذایی روبروست
افزایش موانع تجارت پس از برگزیت و کاهش نیروی انسانی ناشی از خروج مهاجران اروپایی و تشدید آن با همه گیری کرونا، موجب اخلال در تولید یا توزیع برخی کالاهای ضروری شده است.
یک کارشناس؛ جنایتی که بانکهای خصوصی در اقتصاد ایران کردند، صدام نکرد!
یک کارشناس اقتصادی گفت: جنایتی را که بانکهای خصوصی در اقتصاد ایران کردند، صدام نکرد. آنها پولهای کشور را در پروژههایی مانند ایران مال نابود کردند.
بحرانی افسارگسیخته در زندگی مردم محروم سیستان و بلوچستان
در روزهای اخیر وضعیت همهگیری کرونا در سیستان و بلوچستان بهشدت بحرانی شده و امان مردم را بریده است. بر پایۀ آخرین گزارش های اعلام شده، گونه دلتای کرونا در روستاها و شهرستانهای کوچک این استان محروم گسترش رو بهفزونی یافته است. کمبود تجهیزات پزشکی همراه با تعلل و بیتفاوتی مسئولان، این بحران را به ... بحرانی افسارگسیخته در زندگی مردم محروم سیستان و بلوچستان