گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

روزنامه «گاردین» با اشاره به جنگ تعرفه ای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نوشت که بسیاری از برندهای آمریکایی متحمل شدیدترین کاهش قیمت سهام و ارزش بازار شده و سرمایه گذاران این شرکت ها به افزایش قیمت و کاهش بالقوه هزینه های مصرف کننده واکنش منفی نشان داده اند. به گزارش روز جمعه ایرنا به ... گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اندونزی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, سازمان تجارت جهانی, شرق آسیا, ویتنام

هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ایجاد تفرقه و نفاق با هدفِ جلوگیری از هرگونه همبستگی و مقاومت کارگران با وضعیت شغلی‌ای مختلف از حربه‌های کارگزاران رژیم ولی فقیه به‌منظور استثمار وحشیانهٔ طبقه کارگر کشور ما است. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کارگران با انواع قراردادهای موقت، حجمی، پیمانی، و یا حتا بدون قرارداد مکتوب کار می‌کنند و امنیت ... هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ادامه

استثمار, اقتصادی, ایران, بازنشستگی, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

در واکنش متقابل و قاطعانه به اقدام دوم آوریل ۲۰۲۵ دولت آمریکا مبنی بر اعلام “تعرفه های متقابل” بر کالاهای وارداتی از چین، شورای دولتی چین روز جمعه چهارم آوریل تصویب کرد که از ساعت ۱۲ و ۰۱ دقیقه دهم آوریل، تعرفه های اضافی را بر کالاهای وارداتی از مبدأ ایالات متحده اعمال خواهد کرد. ... اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

سقوط بازار سهام آمریکا به دنبال وضع تعرفه‌های گسترده ترامپ/ فشار بیشتر بر مصرف‌کنندگان آمریکایی

به دنبال اعمال تعرفه‌های گسترده از سوی دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا علیه کشورهای جهان، بازارهای سهام وال استریت پس از گشایش بورس آمریکا به شدت سقوط کردند. به گزارش ایرنا، خبرگزاری فرانسه گزارش داد که سهام‌های وال استریت در اوایل معاملات امروز پنجشنبه سقوط و سرنوشتی مشابه سایر بازارهای جهانی پیدا کرد. این ... سقوط بازار سهام آمریکا به دنبال وضع تعرفه‌های گسترده ترامپ/ فشار بیشتر بر مصرف‌کنندگان آمریکایی

ادامه

آسیا, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اقتصادی, امارات, جهان, چین, شرق

خزانه‌داری آمریکا: فشار اقتصادی بر ایران را به حداکثر می رسانیم

وزیر خزانه‌داری آمریکا مدعی شد که واشنگتن فشار اقتصادی بر ایران را تا حد امکان افزایش خواهد داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تارنمای وزارت خزانه داری آمریکا، «اسکات بسنت» Scott Bessent ، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در سخنرانی خود در نشست IMPACT مدعی شد: راهبرد ما روشن است: ما فشار اقتصادی را تا ... خزانه‌داری آمریکا: فشار اقتصادی بر ایران را به حداکثر می رسانیم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, ایران, تحریم, جهان, خبر, عراق, لبنان, مذاکرات اتمی, یمن

تنظیم لایحهٔ بودجهٔ ۹۸، با ردیف‌هایی فقرافزا

روزنامه جهان صنعت، ۲۶ آذرماه، در ارتباط با ارائه لایحه بودجه، نوشت: “قرار بود این لایحه دیروز از سوی رییس‌جمهور به مجلس ارائه شود اما با توجه به الزام رعایت سهم مشخصی از واریز درآمد نفت به صندوق توسعه ملی و ارائه نکات رهبری و لزوم اصلاح بودجه و تغییر بسیاری از ردیف‌های بودجه‌، در حال حاضر ارائه لایحه بودجه به یکشنبه ۲ دی‌ماه موکول شده است.”

 

این روزنامه در ادامه و به‌نقل از مهرداد لاهوتی، نماینده مجلس، نوشت: “نشست فراکسیون مستقلین برای بررسی لایحه بودجه سال ۹۸ با حضور دکتر نوبخت برگزار شد، ایشان در این جلسه عنوان کرد که لایحه بودجه احتمالاً تغییر خواهد کرد.

 

همچنین در لایحه بودجه سال ۹۸ پیش‌بینی شده روزانه ۱٫۵ میلیون بشکه نفت به فروش برسد. در حالی که سال گذشته میزان فروش نفت روزانه دو میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه بوده است. وی اضافه کرد: آقای نوبخت همچنین گفت‌ در بودجه سال ۹۸‌، ۱۲۶ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی و ۶۵ هزار میلیارد تومان هزینه‌های عمرانی پیش‌بینی شده است.”

 

سایت فرارو، ۱۳ آذرماه، به‌نقل از وحید شقاقی، اقتصاددان، در رابطه با بودجه سال آینده، نوشت: “من شنیدم از دو سال پیش دولت شروع به آینده فروشی کرده است. منظور از آینده فروشی، انتشار اوراق بدهی است که این در آینده می‌تواند اقتصاد ایران را نابود کند. حالا انتشار اوراق بدهی یعنی چه؟ یعنی دولت اوراق با یک نرخ سودی منتشر می‌کند. مردم این اوراق را می‌خرند و نگهداری می‌کنند تا سال آینده دولت اصل پول و نرخ سود آن را پرداخت کند. این موجب انباشت بدهی می‌شود و دولت سه سال است که دست به چنین کاری زده. ما یک زمانی با فروش نفت کشور را اداره می‌کردیم و الان دو سه سال است که اوراق منتشر می‌کنیم.”

او در قسمتی دیگر از سخنانش اضافه کرد: “من شنیدم که برای بودجه سال ۹۸ فروش روزانه یک میلیون بشکه با قیمت نفت ۶۰ دلار و ارز ۵۷۰۰ تومان در نظر گرفته شده است. کشور‌هایی که مشتری نفت ایران هستند و فعلاً از تحریم‌ها معاف شده‌اند ممکن است این معافیتشان حذف شود و دیگر از ایران نفت خریداری نکنند یا خریدشان را به مقدار زیادی کاهش دهند. ضمن اینکه ما الان با مشکل دیگری مواجه هستیم و این است که ارز ناشی از فروش نفت به‌سختی وارد کشور می‌شود.”

 

امیرواعظی آشتیانی در جهان صنعت، ۱۸ آذرماه، نوشت: “موضوع قابل‌توجه در بودجه اما تعیین رقم ۴۲۰۰ تومان به‌منظور تأمین کالاهای اساسی است‌. چگونه ممکن است دولت این پیش‌بینی را انجام داده باشد اما همچنان شاهد افزایش قیمت کالاهای اساسی هستیم‌. همین موضوع منجر به شکل‌گیری این تصور می‌شود که برخی ارقام اعلام شده در بودجه فقط به‌منظور آمار و ارقام است و هیچ پشتوانه واقعی و اجرایی ندارد‌.”

 

یحیی آل‌اسحاق، از اعضای حزب موتلفه، در روزنامه ایران، ۱۸ آذرماه، نوشت: “آنگونه که اعداد مهم بودجه را بررسی کردیم، این لایحه به واقعیت نزدیک است و مانند گذشته فاصله محسوسی بین واقعیت و پیش‌بینی‌ها وجود ندارد.”

 

آل‌اسحاق در این مقاله به پشتیبانی تلویحی از این بودجه پیشنهادی پرداخته اما آنجایی که به منافع خود و همفکرانش مربوط می‌شود، انتقادات برجسته می‌شود. عمده دلارهای نفتی توسط اشخاصی همچون آل‌اسحاق برای واردات بی‌رویه و به‌ضرر تولید در داخل کشور، استفاده می‌شود. دلار ارزان و گران فروختن کالاهای وارداتی سودهای نجومی را نصیب این اشخاص خواهد کرد.

 

او نوشت: “در این میان یکی از ابهام‌هایی که برای بخش خصوصی به وجود آمده قیمت ۵۷۰۰ تومان نرخ ارز در لایحه بودجه ۹۸ است. دستمزد حقوق بگیران برای سال آینده تنها قرار است ۲۰ درصد افزایش پیدا کند و این مهم با توجه به نرخ ارز پیش‌بینی شده، رشد قیمت‌ها را تقویت می‌کند و به‌تبع آن قدرت خرید مردم کاهش بیشتری پیدا می‌کند.”

 

آل‌اسحاق زیر لوای دفاع از حقوق کارگران، مترصد فرصت باز هم بیشتری برای گرفتن ارز با قیمت پایین برای واردات خانمان‌سوز است.

 

روزنامه آفتاب یزد، ۲۶ آذرماه، مطلبی درباره تحقق درآمدهای نجومی دولت در سال ۹۷ دارد و می‌نویسد: “زمانی که ظرف ۲ ماه دلار از ۳۸۰۰ تومان به ۴۲۰۰ تومان افزایش پیدا کرد، کارشناسان گفتند چنین افزایش رقم عجیب و بی‌سابقه‌ای در یک مدت کوتاه، رقم بسیار بالای درآمد برای دولت ایجاد می‌کند، حال سؤال مهمتر این است که آیا قیمت دلار در همان کانال ۴۲۰۰ ماند؟ بازار ارز، ششدانگ تحت کنترل دولت است و قیمت دلار هر روز حتی پائین‌تر هم می‌آید اما فشار اقتصاد ناشی از تورم، مردم را تحت فشار گذاشته است.”

 

بهار نیوز، ۲۷ آذرماه، به‌نقل از حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس جمهور، با اشاره به برخی مقاومت‌ها برای شفاف شدن بودجه و حذف بودجه‌های مؤسسات خاص، نوشت: “هر ردیف بودجه کشور، قبیله‌ای دارد.”

 

بودجه سالیانه کشور، آیینه وضعیت مردمان برای گذران زندگی تلقی می‌شود. این آیینه در طول موجودیت رژیم ولایت فقیه همیشه تیره و تار بوده است. در دوران ارزانی و گرانی نفت، تغییری در وضعیت مردم ایجاد نگردید و فشارها کمابیش بر دوش زحمتکشان گذاشته شد. سهم چپاولگران اما در این سال‌ها ثابت مانده و حتی افزایش هم داشته است. تحریم‌های اقتصادی، ناروشن بودن درآمدهای نفتی در سال آینده، اقتصاد تک‌محصولی، رژیمی سرتاپا فاسد و عمیقاً ضد مردمی و اقتصادی ضد تولیدی، زحمتکشان میهن را در سال آینده با چالش‌هایی نگران کننده روبرو خواهد کرد. بودجه نویسی در رژیم ولایت فقیه مبتنی بر نیازهای اکثریت مردم جامعه تدوین و ارائه نمی‌شود. بودجه‌های تا کنونی در راستای منافع کلی حاکمیت و جناح‌های وابسته به آن تنظیم و اجرایی می‌شود.

نامۀ مردم

روزنامه شرق؛ شرکت‌های دولتی واگذارشده به سمت پویایی و سودآوری حرکت نکرده‌اند

بررسی ۱۰۰  شرکت نخستی که پس از آغازبه‌کار سازمان خصوصی‌سازی در سال ۱۳۸۰ روی میز فروش قرار گرفتند، نشان می‌دهد برخلاف ادعای مدافعان خصوصی‌سازی در طول سه دهه گذشته، نه‌تنها شرکت‌های دولتی واگذارشده به سمت پویایی و سودآوری حرکت نکرده‌اند؛

ادامه

اقتصادی, ایران, خبر, گزارش

لوفیگارو: جنگ اقتصادی ترامپ، جهان را به ناکجا آباد سوق می‌دهد

روزنامه فرانسوی «لوفیگارو» با اشاره به اینکه بحران شدید مالی بر سال میلادی جدید سایه انداخته است، نوشت، جنگ‌های اقتصادی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، جهان را به سمت و سوی نامعلومی سوق می‌دهد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, امریکا, چین