محسن باقری گفت: در دولت گذشته متاسفانه هر روز شاهد گسترش پیمانکاریها بودیم بهطوریکه کانون هماهنگی شورای اسلامی کار تهران و سایر تشکلهای عالی کشوری طی سه سال اخیر یکصدا میگفتند که پیمانکاران از بازار کار باید حذف شوند.
به گزارش ایلنا، محسن باقری عضو هیات مدیره کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران در خصوص ضعف تشکلهای کارگری با اشاره به کارگران پیمانکاری صنعت نفت و پتروشیمی گفت: بیش از ۵۰ روز است که کارگران صنعت نفت و پتروشیمی برای مطالباتشان در اعتراض هستند و متاسفانه از جانب دولت توجهی به آنها نشد.
وی با بیان اینکه تشکلیابی موضوع بسیار مهمی است که مورد توجه قرار نگرفته است، گفت: اعتراضات کارگران صنعت نفت و پتروشیمی در واقع حاصل این است که تشکلیابی آنها جدی گرفته نشده و زبان گویایی ندارند تا مطالبات قانونی خود را بیان کنند. حتی ما هم اطلاعات دقیقی در خصوص مطالبات این کارگران نداریم. تشکل پل رابط بین مسئولان و کارگران است و خیلی راحت از طریق تشکل میشود صدای کارگران را در قالب قانون به گوش مسئولان رساند. وقتی تشکل نباشد کارگران مجبورند به این شکل صدای خود را به گوش مسئولان برساند و راه چارهای هم ندارند.
باقری با انتقاد از سیاستهای دولت گذشته گفت: در دولت گذشته متاسفانه هر روز شاهد گسترش پیمانکاریها بودیم بهطوریکه کانون هماهنگی شورای اسلامی کار تهران و سایر تشکلهای عالی کشوری طی سه سال اخیر یکصدا میگفتند که پیمانکاران از بازار کار باید حذف شوند. قراردادهای پیمانکاری بنیانهای اشتغال پایدار در کشور را از بین برده است و به نوعی میتوان گفت همان سیستم بردهداری فروش انسان محسوب میشود. چرا یک نفر باید کار کند و سود خود را با شخص دیگری که عملا نقشی هم در کار ندارد، تقسیم کند؟
عضو هیات مدیره کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران افزود: پیمانکاریها هم حقوق را زایل میکنند و هم مانع تشکلیابی میشوند. وقتی کارگاه و کار دائمی و کارگران هم دائمی هستند و فقط پیمانکاران تغییر میکنند، واقعا وجود آنها به چه معناست؟ نکتهی دیگر این است که اگرچه تشکلیابی مشکل تمام کارگران است اما در مورد کارگران پیمانکاری این مشکل بسیار بیشتر از سایر کارگران است.
باقری در پاسخ به این سوال که آیا وجود تشکلهای مجزا برای پیمانکاریهای متفاوت در یک کارگاه به نفع کارگران است و یا تشکل واحد برای همهی پیمانکاریها، گفت: من فکر میکنم این یک بحث انحرافی است؛ من از کارگران درخواست میکنم اصلا به این موضوع نپردازند چون فکر میکنم بهترین حالت برای جلوگیری از ایجاد تشکل این است که بین کارگران اختلاف بیفتد تا در نهایت به حد نصاب نرسند و بحث ایجاد تشکل منتفی شود.
وی ادامه داد: قرار است با ایجاد تشکل، کارگران به مطالبات خود برسند، حالا اینکه چنین مباحث انحرافی مطرح شود درست نیست و من در این مقطع چنین مباحثی را به صلاح نمیبینم.
وی تاکید کرد: من فکر میکنم اگر هرکدام از کارگران پیمانکاریها تشکل جداگانهای داشته باشند، بین آنها تشتت آرا به وجود خواهد آمد و در این مقطع جمع کردن آرا سخت است.