وزارت دفاع روسیه در گزارش روزانه خود از حوادث جنگ، از ساقط کردن موشکهای دوربرد سایه طوفان انگلیس خبر داد. به گزارش باشگاه خبرنگاران: اعطای مجوز کشورهای غربی به اوکراین برای استفاده از تسلیحات دوربرد برای هدف قرار دادن عمق خاک روسیه خشم مسکو را به همراه داشته و این کشور تاکید دارد این اقدام ... روسیه: ۲ موشک انگلیسی سایه طوفان اوکراین را رهگیری و منهدم کردیم
واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیتهای تسلیحات هستهای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
ملونی: سیاست ما در مورد استفاده اوکراین از سلاحهای ایتالیایی تغییری نکرده است
جورجیا ملونی نخست وزیر ایتالیا در اظهاراتی با اشاره به صدور مجوز استفاده کییف از سلاحهای دوربرد برای حمله به اهداف نظامی در عمق خاک روسیه از سوی آمریکا و بعضی از کشورهای غربی، تاکید کرد: سیاست ما در استفاده اوکراین از سلاحهای ایتالیایی تغییری نکرده است. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا به نقل از ... ملونی: سیاست ما در مورد استفاده اوکراین از سلاحهای ایتالیایی تغییری نکرده است
رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
پوتین دکترین هستهای بهروزشده روسیه را تایید کرد
در پی تازهترین تحولات، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه دکترین هستهای کشورش را بهروزرسانی کرد. براساس آن، دریافت اطلاعات موثق درباره پرتاب موشکهای بالستیک به روسیه یا متحدانش، استفاده از سلاح هستهای را در پاسخ به آن ممکن میسازد. به گزارش ایسنا، رئیسجمهور روسیه امروز (سهشنبه) سیاست کلیدی روسیه در زمینه بازدارندگی هستهای را تایید کرد ... پوتین دکترین هستهای بهروزشده روسیه را تایید کرد
تلاش برای خطرناک نشان دادن روسیه برای امنیت جهانی
روزنامه «کامرسانت»، در تحلیلی نوشته است: این هفته در مونیخ دور جدید «کنفرانس بین المللی مونیخ» در زمینه مسائل امنیتی جهان برگزار می شود که بزرگترین عرصه برای بررسی مشکلات در این زمینه است. بطور مرسوم، سازمان دهندگان این کنفرانس در آستانه این رویداد، گزارش تحلیلی از وضعیت کنونی جهان و تهدیدات اصلی امنیتی آن منتشر کرده اند. این سند بیش از هر زمان دیگر هشدار دهنده است، ضمن اینکه کارشناسان غربی روسیه را نیز جزو این تهدیدات قرار دادهاند. بر اساس این گزارش، روسیه طی چند سال اخیر دارای قدرت و نفوذ بیشتری در جهان شده، و بدین ترتیب خطرناکتر از گذشته است.
سازمان دهندگان کنفرانس امنیتی مونیخ در نظر دارند این گزارش که در آن به این نتیجه رسیده اند که وضعیت امنیتی در جهان بدتر از هر زمان دیگر شده، باید اساس و جهت گیری اصلی مباحثات این نشست را تشکیل دهد.
هشدار در مورد خطر بروز مناقشه نظامی جدی در سال ۲۰۱۸
“ولفگانگ ایشینگر” رئیس کنفرانس مونیخ و دیپلمات بلندپایه آلمانی در تایید این مسئله گفته است: «در طول سال گذشته جهان بارها در آستانه مناقشه نظامی قرار گرفته است: رویارویی بین کره شمالی و آمریکا و اظهارات جنگ افروزانه هر دو طرف افزایش یافته است.روابط عربستان سعودی و ایران در جهت گیری در حال توسعه است که باعث ادامه بی ثباتی اوضاع در منطقه خاورمیانه می شود. در قاره اروپا نیز روابط بین ناتو و روسیه همچنان دچار وخامت جدی است و جنگ داخلی در شرق اوکراین نیز ادامه دارد.»
به عقیده وی، توافقات مهم در زمینه کنترل تسلیحات، بخصوص پیمان نابودی موشکهای دارای برد کوتاه و متوسط بین روسیه و آمریکا در آستانه شکست قرار دارد. تلاشها برای محدود سازی مسابقه تسلیحاتی در عرصه های دیگر، از جمله جنگ سایبری نیز متوقف شده است. و در سال ۲۰۱۸ احتمال تشدید وخامت اوضاع در هر یک از این مناقشات مذکور، وجود دارد. بنابراین جامعه جهانی باید تلاش کند تا مانع از بروز چنین خطری گردد.
غرب افزایش قدرت روسیه را یک چالش و خطری برای خود میداند
در گزارش تهیه شده برای کنفرانس امنیتی مونیخ، روسیه دارای سرفصل جداگانهای است و در آن نتیجه نظرسنجی ماه دسامبر «مرکز لیوادا» آورده شده که بر اساس آن ۷۲ درصد مردم روسیه گفتهاند که کشورشان را «قدرتی بزرگ» می دانند. در حالیکه در سال ۱۹۹۹ تنها ۳۱ درصد شهروندان روسی چنین عقیدهای داشتند. در این گزارش آمده است: «احساس افزایش قدرت روسیه بی اساس نیست، برای اینکه مسکو طی سالهای اخیر توانسته نفوذ منطقهای و جهانی خود را گسترش دهد که این مسئله برای غرب یک چالش وخطر محسوب می شود. علاوه بر ادامه جنگ در اوکراین، روسیه در مناطق شرقی و مرکزی اروپا نیز توانسته ساختارهای سیاسی و اقتصادی بوجود آورد که این امکان را به مسکو می دهد تا بر روند اوضاع در این مناطق تاثیرگذار باشد.»
نویسندگان این گزارش همچنین عملیات نظامی در سوریه را بزرگترین دست آورد سیاست خارجی روسیه نامیدهاند که نه تنها باعث کاهش وخامت اوضاع در سوریه شده ، بلکه به رژیم “بشار اسد” نیز کمک کرده تا قدرت خویش را از جمله در عرصه نظامی و سیاسی، حفظ کند. به گفته آنها، دخالت مسکو در مناقشه نظامی در سوریه همچنین باعث مدرنیزه سازی نیروهای مسلح و افزایش توان نظامی روسیه شده است.
لازم به یادآوری است که ریاست هیئت نمایندگی روسیه در کنفرانس امنیتی مونیخ برعهده “سرگئی لاوروف” وزیر خارجه این کشور است که سال گذشته در سخنرانی خویش در این نشست بین المللی بر ضرورت ورود به مرحله «بعد از مرکزیت غرب» در نظام جهانی تاکید کرده و گفته بود، مسکو اتهامات وارده به خود در مورد تلاش برای آسیب رساندن به نظم جهانی لیبرال را شدیدا تکذیب می کند و معتقد است مشکل نظام موجود، عدم قبول تغییرات جهانی از سوی غربیهاست.
مخالفت مسکو و پکن با گروه کاری آمریکا و ۳ کشور اروپایی برای تغییر برجام
وزیر خارجه روسیه با هشدار مجدد در مورد عواقب خطرناک لغو توافق هستهای با ایران، از مخالفت جدی مسکو و پکن با تلاش طرف آمریکایی برای تغییر برجام بر اساس صرفا منافع واشنگتن خبر داد.
روسیه: اگر موجودیت روسیه بهخطر بیفتد بکارگیری سلاح اتمی مجاز خواهد بود
روسیه دکترین هسته ای جدید آمریکا را نا امید کننده خواند و اعلام کرد: اگر موجودیت روسیه به خطر بیفتد بکارگیری سلاح اتمی مجاز خواهد بود.
وزارت خارجه آمریکا خواستار پایان اقدامات مخاطره آمیز جنگندههای روسی شد
خبرگزاری رویترز گزارش داد: وزارت خارجه آمریکا با اشاره به اینکه جنگنده نظامی روسیه بر فراز دریای سیاه رهگیری مخاطره آمیزی با هواپیمای تجسسی آمریکایی داشته و از فاصله یک و نیم متری آن عبور کرده است، خواستار پایان این گونه اقدامات از سوی جنگنده های روسی شد.
حزب کمونیست روسیه خواستار خروج مسکو از سازمان تجارت جهانی شد
به گزارش خبرگزاری تاس، در این طرح که در پایگاه اینترنتی مجلس دوما قرار گرفته شده، آمده است: قانون فدرال «تایید پروتکل پیوستن روسیه به سازمان تجارت جهانی» ۲۱ جولای سال ۲۰۱۲ (تیر سال ۱۳۹۱)باید بی اعتبار خوانده شود.