داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا از نئولیبرالیسم انتقاد کرد و گفت که نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را که گریبانگیر دموکراسی‌ها شده است، وخیم‌تر کرده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا شنبه شب در نشستی با حضور نمایندگان سازمان‌های مردم‌نهاد، فعالان محیط زیست و گروه‌های اقلیت در آستانه اجلاس دو روزه سران ... داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای لاتین, اقتصادی, برزیل, تحلیل, فقر, گرسنگی, گروه ۲۰, محیط زیست, نئولیبرالیسم

حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمی‌های فرانسه

هفت واحد تولیدی پتروشیمی فرانسه پرسنل خود را اخراج یا در معرض تعدیل قرار دادند. در واکنش به این اقدام، کارگران در تمام این سایت‌های تولیدی دست به اعتصاب قدرتمندی زده‌اند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری (WFTU)، این تشکل به نمایندگی از ۱۰۵ میلیون کارگر عضو خود در ۱۳۰ ... حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمی‌های فرانسه

ادامه

امنیت شغلی, جهان, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری, مبارزه طبقاتی, محیط زیست, همبستگی

رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساخت‌ها و ساختمان‌های این کشور خبر داد

میگل دیاز کانل رئیس جمهور کوبا بامداد دوشنبه گفت که زلزله ۶.۸ ریشتری در این کشور به خانه‌ها و خطوط انتقال برق خسارت زده و موجب رانش زمین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، دیاز کانل در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: زلزله موجب رانش زمین و خسارت به خانه‌ها و خطوط انتقال ... رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساخت‌ها و ساختمان‌های این کشور خبر داد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, خبر, کوبا, محیط زیست

مطالبه جزایر اقیانوس آرام: عدالت هسته‌ای بدون آشتی با آمریکا

تارنمای تحلیلی دیپلمات در گزارشی به بررسی روابط تیره میان جزایر اقیانوس آرام و آمریکا پرداخته و آورده است که جزایر واقع در این منطقه با خشمی آشتی‌ناپذیر خواهان عدالت هسته‌ای برای جزایر مارشال هستند؛ جایی که واشنگتن ۱۲ سال آزمایش هسته‌ای انجام داده و عواقب آن را بر عهده نمی‌گیرد. به گزارش روز یکشنبه ... مطالبه جزایر اقیانوس آرام: عدالت هسته‌ای بدون آشتی با آمریکا

ادامه

آمریکا, اقیانوسیه, جزایر مارشال, جهان, چین, حقوق بشر, گزارش, محیط زیست

گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همه‌جانبهٔ اقتصادی‌سیاسی و بروز جنگ‌های خانمان‌سوز دست‌وپنجه نرم می‌کند. جهان سرمایه‌داری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابری‌های عمیق که در آن میلیون‌ها انسان از ابتدائی‌ترین حقوق طبیعی‌شان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیت‌های اجتماعی، جنگ‌ها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را به‌طورجدی تهدید می‌کنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

ادامه

آزادی, آسیا, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, استعمار, امپریالیسم, ایران, تاریخ, جهان, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, فقر, فلسطین, لبنان, مارکسیسم-لنینیسم, محیط زیست, نئولیبرالیسم, یادنامه

تغییر اقلیم ایران مهمترین رویداد محیط زیستی قرن گذشته بود

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مهم‌ترین اتفاق محیط زیستی در قرن گذشته تغییر اقلیم ایران بود که زیان های زیادی را به بار آورد.

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ در قرن گذشنه اتفاقات محیط زیستی فراوانی رخ داد که هر یک از آنها می تواند بر زندگی انسان ها ، طبیعت ، حیات وحش و اقلیم تاثیر گذار باشد .

 

در مورد مهمترین پدیده جهانی در قرن گذشته و اثرات آن در سال های آینده با داریوش گل علی زاده سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست گفتگو کردیم که مشروح این گفتگو به شرح زیر است.

 

مهم ترین اتفاق محیط زیستی قرن گذشته چه بود ؟

 

یکی از مهم‌ترین اتفاقات محیط زیستی جهان در قرن گذشته، اثرات ناشی از تغییرات اقلیم بود. هر گونه تغییر طولانی مدت در الگوی پیش بینی شده‌ی یا مورد انتظار آب و هوایی است.

 

اثرات ناشی از تغییر اقلیم در ایران به چه صورت بوده است ؟

 

ایران جزء کشور‌هایی است که از تغییرات اقلیم دچار ضرر‌هایی شده است، مانند، تغییر در زمان و مکان بارش، خشکسالی‌ها، گرد و غبار، روند افزایش بیابان زایی، آتش سوزی جنگلها و مراتع، برداشت بیش از حد از سفره‌های آب زیر زمینی، فرونشست زمین و … از اثرات تغییر اقلیم در ایران هستند.

 

آیا راهی برای مقابله با تغیر اقلیم وجود دارد ؟

 

راهی برای مقابله وجود ندارد، اما باید کشور را با تغیر اقلیم سازگار کنیم و هر شخص با تغییر مصرف غذایی رد کربن خود را کاهش دهد. تولید گوشت و صنعت دامداری باعث افزایش کربن می‌شود، اگر مصرف گوشت را به مواد غذایی که کربن کمتری دارند کاهش دهیم، جلوگیری از تشدید تغییرات اقلیمی و تولید گاز‌های گلخانه‌ای کمتر می‌شود.

 

تغییر اقلیم در سال های بعد به چه صورت خواهد بود ؟

 

در ۵۰ سال اخیر ۱/۵ درجه افزایش دما داشتیم ، همچنین پیش بینی شده که تا سال ۲۰۵۰ در جهان ۴ درجه افزایش دما خواهیم داشت. خیلی از شهر‌ها زیر آب می‌رود، آب شیرین در دسترس به شدت کاهش میابد، تنوع زیستی از بین می‌رود، یخچال‌های طبیعی نابود می‌شوند، زمستان‌ها کوتاه‌تر و تابستان‌ها بلند‌تر می‌شود، نوسانات شدید در تغییرات آب و هوایی ایجاد می‌شود و به دلیل کمبود منابع غذایی قحطی می شود.

 

با روند کنونی آینده ایران چه می‌شود ؟

 

بر اساس تحقیقات جهانی تا سال ۲۰۵۰ ایران قابل سکونت نیست. حتی اگر همه دنیا به تعهدات خود عمل کنند، تا سال ۲۰۵۰ مقدار ۲/۵ درجه افزایش دما خواهیم داشت، وقتی دما بالا برود یخچال‌های طبیعی آب می‌شوند، آتش سوزی‌های جنگل‌ها و مراتع افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه گاز SEO ۲ افزایش پیدا می‌کند.

هشدار بارش‌های سیل‌آسا در ۱۹ استان/ مردم از توقف در حاشیه رودخانه‌ها خودداری کنند

سازمان هواشناسی با هشدار نسبت به بارش‌های سیل‌آسا در ۱۹ استان به مردم توصیه کرد در سفرهای برون‌شهری ضمن همراه داشتن تجهیزات زمستانی از توقف در حاشیه رودخانه‌ها خودداری کنند.

ادامه

اجتماعی, ایران, خبر, محیط زیست

افزایش حدود ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع مساحت جنگلی چین طی ده سال گذشته

روز جهانی جنگل برابر با روز دوشنبه ۲۱ مارس/ ۱ فروردین است. طی سال های اخیر، چین اقدامات مربوط سبز کردن زمین را عمیقا ترویج کرده و منابع جنگلی چین به طور کلی روند گسترش پیوسته، ارتقای باثبات کیفیت و تقویت پیوسته عملکرد را حفظ کرده است.

ادامه

جهان, چین, خبر, شرق آسیا, محیط زیست

کسری عجیب ذخایر آبی سدهای تهران

با کسری ۲۴۲ میلیون مترمکعبی ذخایر آبی سدهای تهران نسبت به زمان مشابه سال آبی گذشته که سالی خشک بود، مواجه‌ایم و اگر در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۱، بارش‌هایی زیر نرمال داشته باشیم، احتمال بروز تنش آبی شدید در تهران در تابستان ۱۴۰۱ بسیار زیاد است.

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست