اتحاد کشورها، راه مقابله با هژمونی جدید آمریکا/ افول اجتناب‌ناپذیر دلار

همزمان با رویدادهای مهم اخیر منطقه ای و جهانی بویژه نشست سران سازمان همکاری شانگهای به میزبانی چین و پس از آن نیز نشست سران کشورهای حوزه بریکس، کشورهای عضو این دو نهاد که عمدتا از اقتصادهای نوظهور و کشورهای مخالف یکجانبه گرایی آمریکا تشکیل شده اند، بار دیگر بر ضرورت مقابله با استفاده ابزاری ... اتحاد کشورها، راه مقابله با هژمونی جدید آمریکا/ افول اجتناب‌ناپذیر دلار

ادامه

آمریکا, استراتژیک, اقتصادی, اورآسیا, بریکس, تحلیل, جهان, چین, روسیه, شانگ‌های, شرق آسیا, شرق اروپا

نخست وزیر نپال استعفا کرد؛ معترضان منازل مقامات را به آتش کشیدند+ فیلم

نخست وزیر نپال در پی اعتراضات گسترده علیه ممنوعیت چند شبکه اجتماعی در این کشور و همچنین فساد دولتی استعفا کرد؛ این در حالی است که معترضان منازل مقامات را به آتش کشیده‌اند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از هندوستان‌تایمز، شارما اولی، نخست وزیر نپال در پی کشته شدن ۱۹ نفر در جریان اعتراضات ... نخست وزیر نپال استعفا کرد؛ معترضان منازل مقامات را به آتش کشیدند+ فیلم

ادامه

اعتراضات اجتماعی, جهان, حقوق بشر, شرق آسیا, فساد, گزارش, نپال

کره‌شمالی موتور سوخت جامد موشک‌های قاره‌پیما آزمایش کرد

کره‌شمالی امروز سه‌شنبه، از آزمایش زمینی موتور سوخت جامد برای موشک‌های دوربرد تحت نظارت «کیم جونگ اون» خبر داد. به گزارش ایسنا، کره‌شمالی اعلام کرد که آخرین آزمایش زمینی موتور موشک سوخت جامد برای یک موشک بالستیک دوربرد را انجام داده است؛ اقدامی که جدیدترین پیشرفت این کشور در راستای دستیابی به زرادخانه قدرتمند به ... کره‌شمالی موتور سوخت جامد موشک‌های قاره‌پیما آزمایش کرد

ادامه

آمریکا, جهان, چین, دانش, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی, مشارکت استراتژیک

عملیات سری آمریکا علیه کره شمالی در برخورد با قایق چند ماهیگیر و به قتل رساندنشان شکست خورد

روزنامه نیویورک تایمز جزئیات عملیات ویژه جاسوسی آمریکا علیه کره شمالی حین مذاکرات سیاسی با این کشور را فاش کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، روزنامه نیویورک تایمز فاش کرد که در جریان عملیات جاسوسی آمریکا علیه کره شمالی با موافقت ترامپ، تعدادی از غیرنظامیان کره‌ای به دست نیروی دریایی آمریکا قربانی ... عملیات سری آمریکا علیه کره شمالی در برخورد با قایق چند ماهیگیر و به قتل رساندنشان شکست خورد

ادامه

آمریکا, جهان, خبر, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره شمالی

چین با موفقیت ماهواره آزمایشی جدیدی را پرتاب کرد

چین روز جمعه ۵ سپتامبر (۱۴ شهریور) یک ماهواره آزمایشی جدید را از مرکز پرتاب ماهواره شی‌چانگ در استان سی‌چوان (جنوب غربی چین) به فضا پرتاب کرد. ماهواره شیان-۲۹ ساعت ۱۰:۳۴صبح (به وقت پکن) با موشک حامل لانگ مارچ-3C، به همراه مرحله بالایی یوان‌جِنگ-۱ (Expedition-1) که به آن متصل بود، پرتاب شد. این ماهواره با ... چین با موفقیت ماهواره آزمایشی جدیدی را پرتاب کرد

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش, شرق آسیا

تعویق مذاکرات نظامی آمریکا و ژاپن

ژاپن و آمریکا اخیرا توافق کردند تا مذاکره در مورد تعیین نهایی سهم ژاپن از هزینه های استقرار نیروهای آمریکایی در این کشور را تا پایان سال ۲۰۲۰ میلادی به تعویق بیاندازند.

 

به گزارش خبرگزاری تسنیم، تعویق مذاکرات نظامی آمریکا و ژاپن در شرایطی است که توافق فعلی که هر پنج سال یک بار مورد مذاکره قرار می گیرد در ماه مارس ۲۰۲۱ (اسفند ۱۳۹۹) منقضی می شود. اما علل تعویق مذاکرات نظامی آمریکا و ژاپن چیست؟ و اساسا پیامد اختلاف نظرهای واشنگتن و توکیو چه می تواند باشد؟ درباره دلایل تعویق مذاکرات نظامی امریکاو ژپن می توان به چند نکته اشاره کرد:

 

نکته اول اینکه، در ماههای اخیر مقامات نظامی دو کشور برای رسیدن به توافق جدید چند دور گفتگو برگزار کردند اما در نهایت نتوانستند در مورد تقسیم هزینه حضور نظامیان آمریکایی در ژاپن به توافق برسند.

 

نکته بعدی اینکه، در حال حاضر حدود ۵۴ هزار سرباز آمریکایی در چارچوب همکاری‌های امنیتی، در خاک ژاپن مستقر هستند. بر اساس پیمان امنیتی ژاپن و آمریکا که در سال ۱۹۶۰ میلادی به امضا رسید و به نوعی اساس اتحاد دو کشور پس از جنگ جهانی دوم را تشکیل می‌دهد، نیروهای آمریکایی مستقر در ژاپن وظیفه دارند به شرایط احتمالی منطقه پاسخ دهند و همچنین به این کشور در برابر حمله مسلحانه کمک کنند.

 

اما سومین نکته اینکه، ژاپن سالانه نزدیک به ۲۰۰ میلیارد ین (۱.۹ میلیارد دلار) به آمریکا پرداخت می کند که این پرداخت شامل هزینه های ساخت پایگاه و همچنین هزینه های مربوط به جابجایی تمرینات آموزشی در خارج از مناطق پرجمعیت است. از زمان روی کار امدن ترامپ در کاخ سفید، دولت امریکا خواستار افزایش پرداخت هزینه های توکیو برای ادامه حضور نظامیان آمریکایی شده است.

 

به نوشته روزنامه لس‌آنجلس تایمز، اقدامات ترامپ در تضاد با حمایت شدیدی است که دولت او در «استراتژی‌های امنیت ملی و دفاع ملی» خود به متحدین این کشور وعده داده است.

 

افزون بر این ، دولت ژاپن به طور موقت تصمیم گرفت تا حدود یک میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار از لایحه بودجه سال ۲۰۲۱ را به هزینه استقرار این نیروها اختصاص دهد. این مبلغ تقریبا معادل مبلغ اختصاص یافته امسال است. اما واشنگتن از توکیو درخواست کرده است تا هزینه بیشتری را تقبل کند؛ موضوعی که با انتقاد دولتمردان توکیو نیز مواجه شده و به همین دلیل برغم چند دور مذاکرات نظامی دوطرف درباره تقسیم هزینه حضور نظامیان آمریکایی در ژاپن این گفتگوها به نتیجه نرسید و تا پایان سال ۲۰۲۰ میلادی به تعویق افتاد.

 

نکته بعدی اینکه، تعویق مذاکرات نظامی آمریکا و ژاپن به این معنی است که در دور جدید مذاکرات، ترامپ به عنوان عامل اختلاف انگیز میان امریکا و ژاپن دیگر در کاخ سفید نیست و در واقع بایدن مستاجر جدید کاخ سفید خواهد بود . برخی ناظران سیاسی معتقدند که «جو بایدن» رییس جمهوری جدید امریکا، فشار خود را به توکیو در مورد افزایش هزینه ها کاهش می‌دهد زیرا او بیشتر به دنبال همکاری با متحدانش در شرق آسیا است. از منظر این کارشناسان، ادامه رویکرد یک طرفه آمریکا از سئول و توکیو برای افزایش هزینه های حضور امریکا در منطقه، می تواند به شکاف و مسیر جدایی ژاپن وکره جنوبی با امریکا منجر شود.

 

نکته اخر اینکه، از آنجایی که ژاپن قصد دارد پیش نویس بودجه اولیه خود برای سال مالی ۲۰۲۱ را تا پایان دسامبر (۱۱ دی ۱۳۹۹) به پایان برساند، امریکا و ژاپن ممکن است به جای توافق ۵ ساله معمول، یک قرارداد یک ساله امضا کنند.آن هم در شرایطی که در کاخ سفید شاهد خروج ترامپ از کاخ سفید و ورود بایدن به عنوان مستاجر جدید کاخ سفید خواهیم بود.

 

در مجموع باید گفت مذاکرات درباره تقسیم هزینه‌ها همیشه بحث‌برانگیز بوده است، اما شرایط کنونی برای طرفین بسیار نگران‌کننده است. از منظر توکیو دولت امریکا خواسته‌های بیش از اندازه‌ای دارد که این موضوع می‌تواند موجب شکاف میان امریکا و متحدین شرقی اش گردد. افزون بر این شکست در مذاکرات می‌تواند منجر به خروج برخی از نیروهای واشنگتن از منطقه شود. رسانه‌های کره جنوبی گزارش داده‌اند که دولت واشنگتن تهدید به انجام چنین اقدامی کرده گر چه این گزارش از سوی پنتاگون رد شده است. آنچه مسلم است اینکه کاهش تعداد نظامیان امریکایی نشانه ضعف خواهد بود افزون بر این، این امر پکن را به آرزوی خود، یعنی کاهش نفوذ امریکا در منطقه نزدیک خواهد کرد.

فرهاد همتی – کارشناس مسائل شرق آسیا

وزیر خارجه چین: سیاست براندازی آمریکا موفق نمی‌شود

وزیر خارجه چین با اعلام اینکه کشورش نه در زمینه دیپلماسی و نه رسانه یا زمینه دیگری، هیچ قصدی برای جنگ با ایالات متحده ندارد؛ گفت: اگر سیاست آمریکا در قبال چین براندازی باشد به موفقیت دست نخواهد یافت.

ادامه

امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, شرق آسیا, مصاحبه و گفتگو

آیا واکسن‌های آمریکایی و اروپایی کرونا به ایران خواهد رسید؟

بر اساس گزارش خبرگزاری صداوسیما، یک مقام ایرانی اعلام کرده است هفته اول دی ماه آزمایش انسانی واکسن تولید بومی ایران آغاز خواهد شد. این مقام همچنین اعلام کرد این یک نوع واکسن است که از ویروس کشته شده کرونا تولید می‌شود.

ادامه

اتحادیه اروپا, ارژانتین, اروپا, افریقای جنوبی, امارات, امریکا, انگلستان, ایران, بحرین, برزیل, پرو, جهان, چین, حقوق بشر, خبر, دانش, سازمان بهداشت جهانی, مصر, هندوستان