بُن بست سیاست‎های حکومت ولایی و ضرورت سازمان‌دهی جنبش مردمی برای نجات ایران

امروزه بخش گسترده‌ای از ملت ایران، شامل طیف وسیع زحمتکشان شهر و روستا، از کارگر و معلم و کارمند گرفته تا پرستار و بازنشسته و دانشجو، در مواجهه با دشواری‌های روزمره، با بیانی روشن و بی‌پرده، نظام سیاسی حاکم و در رأس آن خامنه‎ای را عامل اصلی بحران‌های اقتصادی و اجتماعی و زیست‌محیطی کشور می‌دانند. ... بُن بست سیاست‎های حکومت ولایی و ضرورت سازمان‌دهی جنبش مردمی برای نجات ایران

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, اسراییل, امپریالیسم, ایران, پرستاران, تحلیل, حقوق بشر, خاورمیانه, زحمتکشان, صلح, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, کارگران, کودتا, مهاجرت, همبستگی

آیا جنگ برای «اتاق بازرگانی» نعمت است؟!

تغییر آیین‌نامهٔ “مشاغل سخت و زیان‌آور” در اتاق بازرگانی به‌نفع کلان‌سرمایه‌داران سود جو است! “اتاق بازرگانی” که صریحاً یکی از وظایف راهبردی‌اش را “کمک و ترغیب ارکان مختلف حکومت به بهبود فضای اقتصادی در جهت توسعهٔ بخش خصوصی و حمایت از کارآفرینی” [بخوان: حمایت از کارفرمایان] تعریف کرده است، در واقعیت امر در این راه ... آیا جنگ برای «اتاق بازرگانی» نعمت است؟!

ادامه

آمریکا, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تحلیل, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, طبقه کارگر, نئولیبرالیسم

درود پرشور بر پرستاران و کادر درمان

پرستاران و کادر درمان میهن با فداکاری و از جان گذشتگی در جنگ دوازده روزه نشان دادند که نقش آنان همچنان که در بحران همه‌گیری بیماری کرونا نشان دادند بسیار مهم و با ارزش است. برخلاف ادعاهای دروغین رژیم متجاوز اسرائیل مبنی بر این‌که هدفش از بمباران‌های موشکی و پهبادی فقط دستگاه‌ها و ارگان‌های نظامی، ... درود پرشور بر پرستاران و کادر درمان

ادامه

اسراییل, امنیتی, پرستاران, پزشکان, تجاوز نظامی, تحلیل, زحمتکشان, صلح, معیشت

اعتصاب هزاران پزشک و پرستار آرژانتینی علیه ریاضت اقتصادی

کارکنان بیمارستان‌های دولتی آرژانتین به دلیل کمبود بودجه و کاهش امکانات، اعتصاب کرده و به خیابان آمدند. به گزارش ایلنا و به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره قطر، ظهر جمعه گذشته، کارکنان بخش بهداشت و درمان در سراسر آرژانتین در اعتراض به اقدامات ریاضت اقتصادی خاویر مایلی، رئیس جمهور راست‌گرای این کشور، دست به اعتصاب ... اعتصاب هزاران پزشک و پرستار آرژانتینی علیه ریاضت اقتصادی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, پرستاران, پزشکان, جهان, خبر, درمان, کودکان, نئولیبرالیسم

اعتصاب سراسری رانندگان کامیون، جنبش همگانی علیه دیکتاتوری حاکم را تقویت می‌کند!

اعتصاب سراسری کامیون‌داران که از روز ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ آغاز شده، در سومین هفته اعتصاب به یکی از گسترده‌ترین حرکت‌های اعتراضی در بیش از ۱۶۰ شهر در تمام استان‌های کشور تبدیل شده است. کامیون‌داران و رانندگان کامیون به سیاست‌‌های ویرانگر، ضد مردمی، و بحران‌زای رژیم ولی فقیه که شرایط کار و زندگی را برای آنان ... اعتصاب سراسری رانندگان کامیون، جنبش همگانی علیه دیکتاتوری حاکم را تقویت می‌کند!

ادامه

استبداد, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, حقوق بشر, رانندگان, زحمتکشان, زنان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فرهنگیان, کودکان, معیشت, همبستگی

تشکیل روزانه ۱۶۰۰ پرونده در پزشکی قانونی، ناشی از وضعیت تاسف بار «سلامت روان» جامعه است

اکرم عاشق‌حسینی بر لزوم پیگیری قضایی پرونده پرستار شیرازی تاکید دارد، او معتقد است؛ باید موازینی طراحی شود که از بروز این دست اتفاقات جلوگیری کند.

 

اکرم عاشق‌حسینی فعال صنفی پرستاران و کارشناس اجتماعی در ارتباط با حادثه دردناک ضرب‌وشتم یک پرستار شیرازی توسط پزشک به ایلنا گفت: عدم آموزش مهارت‌های زندگی مانند کنترل خشم، ارتباط موثر و حل مساله، در کنار ناملایمات متعدد اجتماعی، حجم کار زیاد و فشارهای اقتصادی، موجب شده است که نزاع و‌ خشونت‌های فیزیکی به عنوان یکی از آسیب‌های جدی اجتماعی در سطح جامعه و در تمامی لایه‌های صنفی و فرهنگی، حتی قشر فرهیخته، بروز و‌ گسترش یابد. آمار تشکیل یک پرونده در هر دقیقه (۱۶۰۰ پرونده در روز) در پزشکی قانونی به علت جرح ناشی از نزاع خیابانی و همچنین اعلام نزاع به عنوان دومین علت مرگ و‌میر در اورژانس کشور، خود ناشی از وضعیت تاسف بار «سلامت روان» جامعه است.

 

به گفته‌ی این فعال صنفی پرستاران، در رابطه با موضوع ضرب و شتم پرستار شیرازی، پیگیری قانونی قاطع در چارچوب دادخواهی و منطبق بر قوانین قضایی کشور که نشان‌دهنده اتحاد صنفی پرستاران باشد، تنها راهکار منطقی و موثر است.

 

او ادامه می‌دهد: مناسبت‌ترین مسیر اعتراض به اینگونه رفتارها، پیگیری حقوقی با حمایت صنفی و به دور از جوسازی‌های صنفی است. بررسی پرونده در کمیته تخلفات با حضور نماینده حقوقی سازمان نظام پرستاری و انتشار رای صادره می‌تواند در چارچوب قانون، ضمن دادخواهی قضایی همکار پرستار، قوی‌ترین اثر بازدارندگی را در جلوگیری از بروز رفتارهای ناشایست در آینده از سوی دیگران داشته باشد.

 

راه‌حل‌ها چیست؟

 

عاشق‌حسینی تاکید می‌کند: مسلما رفتار زشت و غیر اخلاقی پزشک مورد نظر را نمی‌توان به جامعه پزشکی کشور تعمیم داد. ضمن لزوم تاکید بر پیگیری قانونی موضوع به دور از جوسازی‌های هیجانی، تعمیم درگیری فردی به عنوان نزاع جامعه پزشکی با جامعه پرستاری، منجر به آسیب زدن به روند تعامل حرفه‌ای آنان در ارائه خدمات خواهد شد که در آن صورت، این بیماران هستند که بیشترین زیان را خواهند دید.

 

او راه‌حل‌هایی نیز پیشنهاد می‌دهد: «اول- منشور اخلاقی رعایت حقوق همکاران و پایبندی به احترام و تکریم متقابل، تدوین و در تمامی بخش‌های بیمارستان‌ها نصب شود؛ این اقدام به نوعی فرهنگ‌سازی در جهت ارتقای رعایت اصول ادب و رفتار شایسته حرفه‌ای و عاملی برای کاهش تنش‌های احتمالیِ آتی خواهد شد. پزشکان، پرستاران و سایر کادر درمان، بخشی از الگوهای اخلاقی جامعه هستند و هر گونه آسیب و ناهنجاری در این حوزه منجر به آسیب اجتماعی و فرهنگی در سطح جامعه خواهد شد. دوم- برگزاری کلاس‌های آموزشی تعامل سازنده و اخلاق پزشکی در مناسبات حرفه‌ای برای کارکنان و سوم- نهادینه کردن لزوم پایبندی به اصول اخلاقی در تعاملات حرفه‌ای و معرفی و تجلیل سالیانه پرسنل اخلاق‌مدار بخش‌ها که می‌تواند به عنوانِ یک اقدام موثرِ «انگیزشی» عمل می‌کند.»