هشدار کارگران صنعت حمل و نقل هند! خصوصی سازی را لغو کنید

سه شنبه جمع بزرگی از کارگران بخش حمل و نقل از سراسر کشور در دهلی نو تظاهرات کرده و خواستار تغییر قانون خصوصی‌سازی به نفع رانندگان اتوبوس‌ها و کارگران خدمات ریلی و.. هند شدند. به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه هندی نیوکلیک، صبح روز سه شنبه بیست و پنجم مارس، صدها کارگر بخش‌های ... هشدار کارگران صنعت حمل و نقل هند! خصوصی سازی را لغو کنید

ادامه

امنیت شغلی, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر, خصوصی‌سازی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, هندوستان

دولت موقت بنگلادش به دنبال خرید جت جنگنده از چین است

رسانه‌های بنگلادش از مذاکره دولت موقت این کشور برای خرید ۱۶ جت جنگنده از چین خبر دادند. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از بلاگ دیفنس بنگلادش، بنا بر گزارش رسانه های محلی، شیخ عبدالحنان رئیس نیروی هوایی این کشور، داکا در حال تلاش برای دستیابی به ۱۶ جت جنگنده چند منظوره J-۱۰C از چین است. ... دولت موقت بنگلادش به دنبال خرید جت جنگنده از چین است

ادامه

اقتصادی, اوکراین, بنگلادش, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا, غرب

سفر وزیر دفاع هند به روسیه؛ دهلی‌نو خواستار سامانه دفاعی اس-۴۰۰ است

رسانه‌های هندی با اشاره به سفر سه روزه وزیر دفاع کشورشان به روسیه، مهم‌ترین هدف دهلی‌نو از این سفر را دریافت بخش نهایی سامانه دفاعی اس-۴۰۰ اعلام کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای خبری روزنامه ایندیا تودی، راجنات سینگ وزیر دفاع هند در سفری سه روزه، یکشنبه شب وارد مسکو شد و مورد ... سفر وزیر دفاع هند به روسیه؛ دهلی‌نو خواستار سامانه دفاعی اس-۴۰۰ است

ادامه

اقتصادی, بریکس, جنوب آسیا, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق اروپا, هندوستان

یک کشته و بیش از۱۰۰ مجروح در درگیری پلیس پاکستان با حامیان عمران‌خان

براساس اعلام مقامات پاکستان، در پی درگیری حامیان نخست وزیر سابق محبوس این کشور با نیروهای امنیتی، دست کم یک نفر کشته و ده‌ها تن مجروح شدند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، در پی درگیری معترضان حامی عمران خان، نخست وزیر سابق پاکستان که در زندان به‌سر می‌برد با نیروهای امنیتی این ... یک کشته و بیش از۱۰۰ مجروح در درگیری پلیس پاکستان با حامیان عمران‌خان

ادامه

آزادی, امنیتی, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر

پیروزی چپ در انتخابات ریاست‌جمهوری سری‌لانکا

نوشتهٔ آتول چاندرا – ویجی پراشاد بخشی از روند بازسازی جبههٔ آزادی‌بخش خلق شامل طرد سکتاریسم [خودمحوری] چپ‌روانه در آن حزب بوده است. این حزب برای شکل‌گیری ائتلاف قدرت ملی خلق (NPP) متشکل از بیست و یک گروه چپ و چپِ میانه کوشید. برنامهٔ مشترک این ائتلاف شامل مقابله با فساد و سیاست‌های صندوق بین‌المللی ... پیروزی چپ در انتخابات ریاست‌جمهوری سری‌لانکا

ادامه

استقلال, تحلیل, جنوب آسیا, سوسیالیسم, طبقه کارگر, فساد, کشاورزی, مارکسیسم, مارکسیسم-لنینیسم, نئولیبرالیسم

تشدید تلاش‌های آمریکا برای ممانعت از پیشرفت کریدور اقتصادی مشترک چین و پاکستان

طی دو سال اخیر و از زمان جدی‌تر شدن مراحل اجرایی کریدور اقتصادی چین و پاکستان موسوم به سی پیک آمریکا نیز تلاش مرموزی را برای ضربه زدن به این پروژه اقتصادی آغاز کرده است.

 

به گزارش تسنیم به نقل از سایت تحلیلی پیپل سرویو، کریدور اقتصادی چینی و پاکستان که رسانه‌های دو کشور آن را سی پیک می‌نامند می‌تواند افق‌های همکاری میان دو پکن و اسلام آباد را روشن‌تر کند.

 

این کریدور اقتصادی نیاز چین به صنایع غذایی، مواد پترو شیمی، سوخت و… را تامین می‌کند و پاکستان نیز علاوه بر ایجاد اشتغال برای اتباع خود می‌تواند به بهبود زیر ساخت های جاده‌ای و حتی تامین انرژی مورد نیاز و تعمیق همکاری‌های استراتژیک با چین دلخوش کند.

 

با این حال آمریکا که چین را رقیبی جدی برای خود در حوزه اقتصاد می‌بیند از ابتدا تلاش کرده است به روش‌ها و بهانه‌های گوناگون مانع پیشرفت این کریدور اقتصادی شود.

 

اخیرا «آلیس ولز» معاون وزیر خارجه آمریکا در امور آسیای جنوبی و میانه با متهم کردن چین و پاکستان به استفاده از گروه‌هایی که در لیست سیاه بین‌المللی قرار دارند خواستار شفاف شدن کامل موضوع و شرکت‌های طرف قرار داد شد.

 

وی پیش از این نیز تلاش کرده بود با غیر شفاف خواندن قراردادهای این کریدور اقتصادی، سی پیک را علیه منافع مردم پاکستان جلوه دهد.

 

اگرچه سران پکن و اسلام آباد اتهام زنی آمریکا را رد کردند ولی به نظر می‌رسد آمریکا تلاش می‌کند به هر روش ممکن مانع پیشرفت پروژه‌ای شود که از لحاظ اقتصادی می‌تواند چین را قوی‌تر کند.

 

پکن در واکنش به اظهار ولز اعلام کرد: بیانات بی‌اساس معاون وزیر خارجه آمریکا دقیقا تشویش افکار مسئولین این کشور را نسبت به پیشرفت اقتصادی چین و پاکستان نشان می‌دهد.

 

سی پیک می‌تواند اقتصاد هند و حتی موقعیت استراتژیک این کشور را با چالش مواجه کند زیرا دو کشور چین و پاکستان همسایه های مهمی برای هند تلقی می‌شوند که علی رغم داشتن روابط خوب با هم هرگز طی این سال ها ارتباط خوبی با دهلی نو نداشته‌اند.

 

از این رو تحلیل گران منطقه جنوب آسیا سی پیک را میدان رقابت جدید ائتلاف چین و پاکستان مقابل اتحاد هند و آمریکا می دانند که می تواند به آوردگاهی جدی مبدل شود.

 

نزدیک شدن آمریکا به هند می‌تواند به دور شدن کامل واشنگتن از اسلام آباد منجر شود که در شرایط کنونی و پیش از صلح پایدار در افغانستان این به سود سران کاخ سفید نخواهد بود.

 

در هر حال سی پیک را می توان مهم ترین انگیزه چین و پاکستان برای تعمیق روابط با هم دانست زیرا باعث تامین بسیاری از نیازهای دولت های دو کشور می شود.

 

نکته جالب این است که چین تلاش دارد این پروژه را به دیگر کشورها نیز بکشاند و به عبارتی دیگر پروژه کلان یک کمربندی یک جاده را کلید بزند که ورود و صدور هر کالایی را برای پکن آسان می‌کند.

سازمان ملل: کرونا بیش از ۴۰۰ میلیون نفر هندی را با خطر فقرمطلق مواجه ساخته است

سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد: بحران کرونا بیش از ۴۰۰ میلیون نفر را در هند که در بخش های غیر رسمی اقتصادی این کشور مشغول به کار هستند،با خطر فقر مطلق مواجه ساخته است.

ادامه

جنوب آسیا, جهان, خبر, فقر, کارگری, هندوستان