صلح، مبارزه علیه دیکتاتوری و مداخله امپریالیسم، و وظایف جنبش کارگری میهن ما

بحران‌های اقتصادی – اجتماعی ناشی از اجرای بیش از سه دهه سیاست‌های ضدمردمیِ نولیبرالیسم در راستای تعدیل ساختاری از جمله خصوصی‌سازی، مقررات‌زدایی، تأمین نشدن شرایط ایمنی در محیط کار، جلوگیری از تعیین حداقل مزد براساس نرخ واقعی تورم و هزینه سبد معیشت، وضعیت زندگی طبقه کارگر و زحمتکشان میهن ما را طاقت‌‌فرسا کرده‌ است. گسترش ... صلح، مبارزه علیه دیکتاتوری و مداخله امپریالیسم، و وظایف جنبش کارگری میهن ما

ادامه

آمریکا, استبداد, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, امنیتی, ایران, ایمنی, تحریم, تحلیل, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, صلح, طبقه کارگر, معیشت, منافع ملی

گزارش بلومبرگ از افزایش عدم رغبت به دلار

به گزارش بلومبرگ، آسیا شاهد افزایش تقاضا برای مشتقات غیردلاری است و به دلیل تنش‌های تجاری درخواست برای ارز‌های جایگزین شتاب گرفته است. باشگاه خبرنگاران به گزارش بلومبرگ، بانک‌ها و دلالان در آسیا شاهد افزایش تقاضا برای مشتقات ارزی هستند که دلار را دور می‌زنند، زیرا تنش‌های تجاری، ضرورت تغییر سال‌ها استفاده از دلار را ... گزارش بلومبرگ از افزایش عدم رغبت به دلار

ادامه

آسیا, اروپا, استراتژیک, اقتصادی, امارات, خلیج فارس, سنگاپور, فیلیپین, گزارش, مصر, هنگ کنگ

سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

درحالیکه جهان با جنگ‌های تجاری و تعرفه‌ای آمریکا متزلزل و بی‌ثبات نشان می‌دهد، برگزاری مجمع چین-سلاک در پکن مسیرهای جدید توسعه برای همکاری کشورهای جنوب جهانی با چین را ایجاد کرده است. به گزارش روز شنبه ایرنا، نشریه فارن پالسی با پرداختن به پیشرفت روابط پکن و آمریکای لاتین نوشت: روز سه‌شنبه، مجمع مشترک جامعه ... سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اروگوئه, اقتصادی, اقیانوس اطلس, برزیل, پاناما, جنگ تجاری, چین, شرق آسیا, کارائیب, کلمبیا, ونزوئلا

آیندهٔ ایران گروگان برنامه‌های ترامپ و اسیر درماندگی حکومت ولایی

جهان هفتهٔ گذشته شاهد نمایش بی‌شرمانهٔ قدرت‌نمایی امپریالیسم آمریکا بود که دونالد ترامپ و گروهی از میلیاردرهای بدنام آمریکایی در کنار رهبران مستبد عربستان سعودی، قطر، و امارات متحدهٔ عربی اجرا کردند. برخورداری از ثروت‌های افسانه‌یی، سابقهٔ خشونت و آدم‌کشی، و اعتقاد به حکومت اقتدارگرایانه تا گرایش‌های فاشیستی از جمله نقاط اشتراک این بازیگران است. ... آیندهٔ ایران گروگان برنامه‌های ترامپ و اسیر درماندگی حکومت ولایی

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, اقتصادی, امارات, امپریالیسم, ایران, تروریسم, حقوق بشر, خاورمیانه, دموکراسی, زحمتکشان, سرمایه‌داری, صلح, عدالت اجتماعی, عراق, عربستان, غرب آسیا, فاشیسم, قطر, مارکسیسم, نئولیبرالیسم

سرانه مصرف گوشت مزدبگیران به صفر می‌رسد؟

استدلال این است: چون دلار نداریم ارز ترجیحی گوشت قرمز را قطع می‌کنیم، چون دلار نداریم ارز ترجیحی خوراک دام را قطع می‌کنیم؛ خب این یعنی شریان حیات مردم را به بازی گرفته‌اند؛ باید بدانند طبقه مزدبگیر دیگر نایی ندارد که اشتباهات دولت را بیش از این گردن بگیرد. به گزارش خبرنگار ایلنا، جدالِ ناکام ... سرانه مصرف گوشت مزدبگیران به صفر می‌رسد؟

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, تورم, حقوق بشر, دستمزد, زحمتکشان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, گزارش, معیشت

ترکیه و اقلیم کردستان عراق قرارداد ۲۵ ساله گاز امضا کردند

یک روزنامه چاپ ترکیه روز دوشنبه مدعی شد که ترکیه و اقلیم کردستان عراق یک قرارداد ۲۵ ساله در خصوص صادرات گاز به ترکیه امضا کردند که به موجب این قرارداد نرخ گاز وارداتی از عراق ثابت و هر یک هزار متر مکعب آن ۲۵۰ دلار خواهد بود.

 

به گزارش ایرنا، روزنامه خبرترک با ادعای اینکه نرخ واردات هر یک هزار مترمکعب گاز طبیعی ترکیه از ایران ۵۰۰ دلار، از روسیه ۴۵۰ دلار و جمهوری آذربایجان ۴۰۰ دلار است، اضافه کرد، با انتقال گاز عراق به ترکیه، این کشور به ارزانترین گاز طبیعی با نرخ ثابت برای یک دوره ۲۵ ساله دست می‌یابد.

 

این روزنامه با اشاره به اینکه شمال عراق، دارای ذخایر غنی گاز طبیعی است، می افزاید: مصرف سالانه گاز طبیعی ترکیه حدود ۴۵ تا ۵۰ میلیارد متر مکعب است. گاز طبیعی که در شمال عراق استخراج خواهد شد، از سال ۲۰۱۷ میلادی به ترکیه صادر می‌شود.

 

صادرات با سقف چهار میلیارد دلار در سال شروع و بطور مرحله ای به ۲۰ میلیارد مترمکعب در سال افزایش داده خواهد شد.

 

موضوع صادرات گاز اقلیم کردستان عراق به ترکیه در حالی مطرح می شود که صادرات نفت خام از شمال عراق به ترکیه ادامه دارد.

 

اقلیم کردستان عراق در واقع بیش از یک و نیم سال است از طریق تانکرهای نفتکش به ترکیه و از طریق ترکیه به خارج نفت خام صادر می‌‌کند.

 

میزان انتقال نفت از این طریق روزانه حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار بشکه است. گفته می شود تاکنون حدود ۱۰ میلیون بشکه از این طریق صادر شده است که ارزش آن یک میلیارد دلار برآورد می‌شود. شرکتی به نام پاور ترانس که مرکز آن در سنگاپور قرار دارد، این کار را انجام می‌دهد.

 

عراق از نظر هزینه پائین استخراج نفت در دنیا در صدر جدول قرار دارد و از این رو شرکتهای نفتی خارجی و در این میان ترکیه که از امتیاز برجسته جغرافیایی در خرید و انتقال نفت عراق برخوردار است، علاقه نشان می‌دهند.

 

در همین حال صدور نفت عراق از طریق خط لوله کرکوک – یومورتالیک به ترکیه نیز ادامه دارد. اقلیم کردستان عراق با اتصال یک خط لوله دیگر به خط لوله یادشده، قصد دارد صادرات نفت خود به ترکیه و از طریق این خط به بازارهای جهانی را افزایش دهد.

 

گفته می‌شود بعداز ذخیره شدن مقدار لازم نفت صادراتی اقلیم کردستان عراق در یومورتالیک (بندر جیهان ترکیه)، صادرات نفت اقلیم کردستان عراق به بازارهای جهانی شروع می‌شود.

 

رسانه های ترکیه اخیرا به نقل از منابع اقلیم کردستان عراق مدعی شدند که دولت بغداد برای جلوگیری از اجرایی شدن این طرح، نفت بیشتری در خط لوله کرکوک – یومورتالیک تزریق کرده و ظرفیت انتقال نفت را پر کرده است تا مانع از اقدام یکجانبه اقلیم کردستان در صادرات نفت به ترکیه و بازارهای جهانی شود.

 

این در حالی است که ترکیه به دولت مرکزی بغداد قول داده است تا پیش از کسب موافقت دولت مرکزی، قراردادهای انرژی با اقلیم کردستان عراق را نهایی نکند.

 

در این حال نماینده انحاد میهنی از قرارداد ۵۰ ساله نفتی میان حزب دمکرات کردستان و ترکیه خبر می‌دهد

 

نماینده اتحادیه میهنی در پارلمان کردستان، تاکید کرد که قرارداد ۵۰ ساله نفتی به نفع برخی اشخاص میان حزب دمکرات (پارتی) و ترکیه بسته شده و موجب زیان مالی و قطع حقوق ماهیانه شهروندان اقلیم کردستان شده است.

 

به گزارش کردپرس به نقل از سایت خبری ملت، هاوری ملا ستار گفت که بررسی اجمالی قراردادی که برای مدت ۵۰ سال با ترکیه در زمینه نفت اقلیم کردستان بسته شده، نشان می دهد که فقط برخی اشخاص از آن سودمند و منتفع شده اند و زیان های آن بیشتر از سود قرارداد بوده و موجب قطع حقوق کارمندان و حقوق بگیران و افزایش بیکاری در اقلیم، شده است.

 

نماینده اتحادیه میهنی در پارلمان کردستان ضمن اشاره به اینکه قرارداد ۵۰ ساله نفتی به نفع برخی اشخاص میان حزب دمکرات (پارتی) و ترکیه بسته شده، تاکید کرد، هدف از امضای این قرارداد این است که ترکیه در مواقع خطر و بروز تهدید از منافع طرف هایی که قرارداد ۵۰ ساله را با این کشور امضا کرده اند، حمایت کند؛ اما با این وجود اگر قوت مردم اقلیم به حراج گذاشته شود، هیچ دولتی نمی تواند از این طرف ها در اقلیم حمایت و پشتیبانی کند.

 

وی خاطر نشان ساخت که پس از سپری شدن ۷ سال از امضای این قرارداد، اقلیم کردستان ۲۸ میلیارد دلار بدهی دارد و به همین دلیل هر کودکی در اقلیم کردستان پیش از به دنیا آمدن هم بدهکار است.

 

همچنین تاکید کرد که عدم حصول توافق میان اربیل و بغداد نیز به این قرارداد ۵۰ ساله اقلیم با ترکیه، مربوط است و به همین دلیل ۳۲ نماینده پارلمان کردستان خواستار ارائه توضیحات مقامات مطلع دولت اقلیم و طرف های منتفع در این قرارداد درباره مفاد آن شده اند؛ زیرا به دلیل اقدامات این طرف ها است که اقلیم نمی تواند با بغداد به توافق برسد و قادر به تامین حقوق ماهیانه کارمندان خود نیست و مردم اقلیم تاوان این شرایط را می‌دهند.

 

هاوری ملا ستار اعلام کرد که اگر اقلیم کردستان میزان نفتی را که بغداد تعیین می کند به دولت مرکزی تحویل دهد، در ماه بیش از ۳۲۰ میلیارد دینار بودجه را از بغداد دریافت می کند، اما به دلیل این قرارداد ۵۰ ساله نمی تواند نفت خود را به بغداد تحویل دهد.

۲۰۲۱ سال رشد ۱۰.۹ درصدی ویتنام و شرایط متفاوت اقتصادهای پیشرو جنوب شرق آسیا

تارنمای نیکی ژاپن گزارش داد، شش اقتصاد پیشرو در جنوب شرق آسیا طی سال ۲۰۲۱ با شرایط اقتصادی متفاوتی روبرو خواهند شد و به سطح پیش از شیوع بیماری کرونا باز خواهند گشت.

ادامه

اقتصادی, اندونزی, جنوب شرق آسیا, جهان, سنگاپور, فیلیپین, گزارش, مالزی, ویتنام