سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد رئیس جمهوری این کشور تعلیق تحریم های هسته ای ایران را برای ۱۲۰ روز دیگر تمدید کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، هیتر نوئرت افزود: این اقدام به منظور حفظ انعطاف انجام شده و دولت آمریکا همچنان در حال تدوین سیاست جامع خود در قبال ایران است.
نوئرت همچنین تاکید کرد: تمدید (تعلیق تحریم های هسته ای ایران) را نباید به عنوان نشانه ای از موضع ترامپ یا دولت او در قبال ایران دید و این اقدام به معنای باز گذاشتن دست ایران در رفتارهای مخرب آن نیست.
دولت آمریکا هنوز تصمیم قطعی درخصوص ماندن و یا خروج از برجام را اعلام نکرده است.
آمریکا ۱۸ فرد و شرکت ایرانی و خارجی را تحریم کرد
دولت ترامپ در اقدامی متناقض روز پنجشنبه ۱۸ فرد و شرکت ایرانی و خارجی را به اتهام ارتباط با سپاه پاسداران و حملات سایبری علیه آمریکا به فهرست تحریم وزارت خزانه داری این کشور افزود.
بنا بر تصویب کنگره آمریکا، دولت این کشور هر ۹۰ روز یکبار باید پایبندی یا عدم پایبندی ایران به برجام را تایید کند که ضرب العجل بعدی این دوره، یک ماه دیگر است.
صادق احمدزادگان، احمد فتحی، حمید فیروزی، امید غفارنیا، سینا کیسار، نادر سعیدی و امین شکوهی هفت شخص حقیقی و شرکت های امن پردازش خوارزمی و مهندسی سدید کاران صبا ۲ شخص حقوقی ایرانی هستند که نامشان در این فهرست دیده می شود.
بنابر این بیانیه، شرکت صبا در پشتیبانی و یا اقدم به پشتیبانی مالی، مادی و فنی و یا کالا و خدمات در برنامه موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نقش داشته است.
این بیانیه همچنین مدعی شد که شرکت امنیت رایانه ای خوارزمی (ITSec) از دسامبر ۲۰۱۱ تا دسامبر ۲۰۱۲ حملات سایبری به دست کم ۹ موسسه مالی آمریکا از جمله بانک ها و بازارهای بورس این کشور را برنامه ریزی و اجرا کرده است.
احمد فتحی، امین شکوهی و حمید فیروزی کارشناسان رایانه ایرانی هستند که به ادعای وزارت خزانه داری آمریکا در این حملات دست داشته اند.
وزارت خزانه داری آمریکا همچنین از صادق احمدزادگان، سینا کیسار، امید غفارنیا و نادر سعیدی که از کارکنان شرکت امنیت رایانه ای مرصاد هستند به عنوان کسانی که با حمله سایبری در رایانه ها و یا شبکه های رایانه ای هدف در آمریکا اختلال ایجاد کرده اند، نام برد.
استیو منوچین وزیر خزانه داری آمریکا در این خصوص گفت: خزانه داری به اتخاذ اقدامات شدید علیه ایران برای پیشگیری از اعمال تحریک آمیز از جلمه حمایت از سپاه قدس و تروریست های افراطگرا، خشونت های جاری در سوریه و حملات سایبری برای بی ثبات کردن نظام مالی آمریکا ادامه خواهد داد.
به گفته منوچین، این تحریم ها یک شرکت ایرانی که از برنامه موشکی سپاه پاسداران پشتیبانی کرده، شرکت های هوایی که جنگجو و سلاح به سوریه منتقل می کنند و هکرهایی که به موسسه های مالی آمریکا حمله می کنند را هدف قرار داده است.
در میان نام های جدید افزوده شده به فهرست تحریم ها، ۳ فرد و ۶ شرکت خارجی نیز دیده می شود که دو شرکت هواپیمایی دارت و خورس اوکراینی نیز از آن جمله اند.
ایرنا