خواست‌های سازمان همکاری شانگهای: چندجانبه‌گرایی، حکمرانی عادلانه و برابرحقوق، و همکاری و پیشرفت مشترک

در روزهای ۹ و ۱۰ شهریور امسال بیش از بیست رهبر دولتی جهان در نشست مجمع امنیت منطقه‌یی «سازمان همکاری شانگهای» (SCO) در شهر تیان‌جین در چین گرد هم آمدند. نشست امسال این سازمان، که گفته می‌شود بزرگ‌ترین نشست آن از زمان تأسیس در سال ۱۳۸۰ بود، نمایش دیگری از همبستگی کشورهای در حال توسعه ... خواست‌های سازمان همکاری شانگهای: چندجانبه‌گرایی، حکمرانی عادلانه و برابرحقوق، و همکاری و پیشرفت مشترک

ادامه

آسیا, آسیای میانه, آفریقای جنوبی, آلمان, آمریکا, اروپا, اقتصادی, امپریالیسم, امنیت, انگلیس, اورآسیا, ایران, برزیل, تجاوز نظامی, تحلیل, تروریسم, جهان, چین, روسیه, زنان, ژاپن, سازمان ملل, فاشیسم, فرانسه, محیط زیست, هندوستان

مصر و چین پروتکل همکاری در زمینه کشاورزی پایدار امضا کردند

وزارت کشاورزی و احیای زمین مصر روز چهارشنبه ۱ اکتبر (۹ مهر) اعلام کرد که مراکز تحقیقاتی مصر و چین پروتکل همکاری‌ای را برای تقویت تحقیقات علمی، همکاری دانشگاهی و تبادل تخصص در زمینه کشاورزی پایدار به امضا رسانده‌اند. به گزارش CGTN : مرکز تحقیقات بیابان مصر، باغ گیاه‌شناسی ووهان وابسته به آکادمی علوم چین ... مصر و چین پروتکل همکاری در زمینه کشاورزی پایدار امضا کردند

ادامه

آفریقا, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, شرق آسیا, کشاورزی, محیط زیست

طوفان مرگبار در ویتنام؛ «بوالوی» ۵۱ نفر را به کام خود فرو برد

طوفان مرگبار در ویتنام در شرق آسیا دهها نفر را به کام مرگ فرستاد و هزاران واحد مسکونی را تخریب کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، اداره مدیریت بلایای طبیعی و سامانه‌های سد و سیلاب ویتنام امروز (جمعه) اعلام کرد طوفان «بوالوی» در ویتنام تاکنون ۵۱ کشته برجای گذاشته است. این مرکز ... طوفان مرگبار در ویتنام؛ «بوالوی» ۵۱ نفر را به کام خود فرو برد

ادامه

آسیای جنوب شرقی, جهان, حوادث, خبر, محیط زیست, ویتنام

فرانسه در بحران: روایت‌ها و واقعیت‌های اجتماعی

رفیق فابین روسل، دبیرکل حزب کمونیست فرانسه، در یک سخنرانی همه جانبه در جشنواره اومانیته که هزاران نفر به آن گوش می‌دادند، به تحلیل وضعیت کنونی و بحران اجتماعی -سیاسی حاکم بر فرانسه پرداخت. او بر ضرورت یک تغییر اساسی در ساختارهای سیاسی کشور تأکید کرد. روسل تصویری نگران‌کننده از جامعه امروز فرانسه ترسیم می‌کند ... فرانسه در بحران: روایت‌ها و واقعیت‌های اجتماعی

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, بازنشستگان, برابری اجتماعی, حزب کمونیست, دموکراتیک, دیدگاه, زنان, سرمایه‌داری, صلح, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, غرب اروپا, فرانسه, محیط زیست

سران شانگهای تجاوزات آمریکایی-اسرائیلی علیه فلسطین و ایران را قاطعانه محکوم کردند

کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای حملات نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران در ژوئن ۲۰۲۵ را قاطعانه محکوم کردند. به گزارش ایسنا، سران شرکت‌کننده در اجلاس سازمان همکاری‌های شانگهای در تیانجین چین، روز دوشنبه و در بیانیه‌ای، تجاوزات اخیر آمریکایی-اسرائیلی علیه جمهوری اسلامی ایران را به‌شدت محکوم کردند. در بخشی از این بیانیه آمده است، ... سران شانگهای تجاوزات آمریکایی-اسرائیلی علیه فلسطین و ایران را قاطعانه محکوم کردند

ادامه

آمریکا, اسراییل, افغانستان, برنامه هسته‌ای, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, صلح, فلسطین, محیط زیست, نازیسم

تخریب منابع طبیعی علت وقوع سیل

یک استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران ضمن بیان اینکه توسعه کشاورزی بدون در نظر گرفتن منابع طبیعی بی فایده است، گفت: وزارت جهاد کشاورزی باید با بهره‌گیری از دیدگاه‌های کارشناسان، دانشگاهیان و طبق ضوابط مرسوم و به‌روز دنیا برنامه‌های علمی و کاربردی برای بخش کشاورزی در نظر گیرد.

 

دکتر حسن احمدی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: ما در ایران ساختار کاربردی در بخش کشاورزی و برنامه‌ای برای اینکه با توجه به شرایط اقلیمی و اکولوژیک چه محصولاتی را در چه مناطق کشت کنیم، نداریم. ما خواهان خودکفایی از طریق افزایش تولیدات کشاورزی هستیم در حالی‌که تمام کشورهای دنیا هم تولیدات داخلی دارند و هم برخی محصولات کشاورزی را وارد می‌کنند.

 

وی ادامه داد: زمانی با توجه به شرایط اقلیمی و اکولوژیک کشور توسعه بر مبنای کشاورزی امکان‌پذیر بود اما با ورود بی‌برنامه صنایع به کشور و افزایش جمعیت طی چند دهه گذشته هم صنایع به‌دلایل مختلف جایگاه اصلی خود را از دست دادند و هم افزایش نیاز غذایی مردم منجربه به این شده که هرچقدر فعالیت‌های کشاورزی را افزایش دهیم تنها باعث تخریب اراضی، کاهش منابع طبیعی و در نتیجه تخریب سرزمین شود.

 

احمدی با تاکید بر اینکه برنامه‌های توسعه باید بر مبنای داشته‌ها باشد، اظهار کرد: در ایران هر بخش و نهادی جداگانه فعالیت می‌کند و همبستگی بین بخش‌های مختلف حتی بین ارکان‌ مختلف وزارت جهاد کشاورزی نیزوجود ندارد و نبود همبستگی بین سازمان‌های مختلف بزرگترین مشکلی است که در بخش کشاورزی نمایان می‌شود و باعث تخریب منابع طبیعی شده است.

 

این استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران با بیان اینکه بستر منابع طبیعی زیرساخت کشاورزی است، گفت: سیل‌های سال ۹۸ براثر تخریب منابع طبیعی از جمله جنگل‌ها و مراتع در بالادست به وقوع پیوست که به اراضی کشاورزی یا چراگاه تبدیل شده بودند این در حالیست که این سیل‌ها اراضی کشاورزی در ‌پایین‌دست را نیز از بین برد بنابراین درصورتی که منابع طبیعی حفظ شود کشاورزی نیز حفظ خواهد شد.

 

به گفته احمدی،  حدود ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تن خاک کشور سالانه تخریب و از دسترس خارج می‌شود که نتیجه سیل‌هایی است که براثر از بین رفتن ‌پوشش گیاهی و منابع طبیعی رخ می‌دهد.

 

وی تاکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی باید با بهره‌گیری از دیدگاه‌های کارشناسان، دانشگاهیان و طبق ضوابط مرسوم و به‌روز دنیا برنامه‌های علمی و کاربردی برای بخش کشاورزی در نظر گیرد تا علاوه‌بر اینکه محصولات بنا بر نیاز آبی مختلف در مناطق مناسبی کشت شوند برنامه‌ای برای میزان تولید محصولات کشاورزی برای تامین نیاز داخلی و درصورت لزوم صادرات مازاد تولیدات داشته باشد.

 

این استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران ادامه داد: ۹۲ درصد آب استحصالی کشور در بخش کشاورزی مصرف می‌شود اما با این راندمان کشاورزی ‌پایین است. لازم است وزارت جهاد کشاورزی با یک برنامه اصولی راندمان کشاورزی را بر مبنای میزان آب موجود افزایش دهد. وزارت جهاد کشاورزی در دوره‌های ترسالی یا زمان‌هایی که بارندگی مطلوب است سطح زیر کشت را افزایش می‌دهد در حالی‌که ایران کشوری با اقلیم خشک و نیمه‌خشک است. در این شرایط میزان بهره‌برداری را باید بر واحد سطح افزایش دهیم و نه اینکه سطح کشت را گسترش دهیم و باعث تخریب مراتعی شویم چراکه با حاکمیت خشکسالی این اراضی رها و در مناطق خشک براثر وزش باد و در مناطق نیمه خشک براثر سیل تخریب می‌شوند.

 

احمدی در ‌پایان با بیان اینکه توسعه کشاورزی بدون در نظر گرفتن منابع طبیعی بی فایده است،  گفت: کارشناسان زبده‌ای در بخش‌های مختلف حوزه آب و خاک داریم که متاسفانه از آن‌ها به‌درستی بهره‌ گرفته نمی‌شوند همچنین قوانینی برای حفظ منابع طبیعی و محیط زیست در کشور وجود دارد اما این قوانین اجرا نمی‌شود و دستگاه‌های متولی حفظ منابع طبیعی و محیط زیست از قدرت کافی نسبت به سایر نهادها و دستگاه‌های اجرایی برخوردار نیستند.

گاردین؛ همه گیری بعدی، خشکسالی بحران پنهان جهان

سازمان ملل متحد به تازگی هشدار داد که خشکسالی بحرانی جهانی است که بیم آن می‌رود در صورتی که کشورها اقدامی عاجل برای مدیریت آب و خاک و مقابله با شرایط اضطراری آب و هوایی به کار نبندند، به «همه گیری» جدیدی در آینده تبدیل شود.

ادامه

اروپا, استرالیا, افریقا, امریکا, انگلستان, سازمان ملل, گزارش, محیط زیست

ناکامی بایدن در ایجاد ائتلاف علیه چین در سفر به اروپا

گزارش تاریخ ۱۷ ژوئن برابر با ۲۷ خردادماه شبکه تلویزیونی «سی ان ان» ارائه خلاصه‌ای پیرامون «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا بود؛ سی ان ان گزارش داد که بایدن به رغم بی‌میلی طرفین صحبت خود در اروپا، چین را در دستور کار خود قرار داد و سران اروپا و آمریکا در حالی در پایان، بیانیه‌ای مشترک ... ناکامی بایدن در ایجاد ائتلاف علیه چین در سفر به اروپا

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, المان, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, فرانسه, محیط زیست, مقاله

کوچک‌شدن دریای خزر تامین آب آسیا را در معرض خطر قرار می‌دهد/ صحبت از کاهش ۹ متری است

تحقیقات جدید محققان آلمانی و هلندی حاکی است که میزان آب و سطح دریای خزر به علت گرمایش زمین و افزایش تبخیر آب با شتاب بیشتری کاهش خواهد یافت و این مساله به معنی بحران آب برای حداقل پنج کشور آسیایی است.

ادامه

اذربایجان, اسیا, افریقا, المان, انگلستان, ایران, ترکمنستان, جهان, روسیه, قزاقستان, هلند