چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه شنبه ۲۳ آوریل در کنفرانس خبری در اشاره به اظهارات آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده در انتقاد از روابط اقتصادی و تجاری چین و روسیه گفت: آمریکا در حالی که لایحه کمک به اوکراین را تصویب کرده، از طرفی دیگر، دست به اتهام بی‌اساسی علیه مبادلات ... چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اقیانوسیه, اوکراین, تحلیل, جنایات جنگی, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

آمریکا، اروپا را درهم شکست

اروپا به یک رعیت کامل تبدیل شده است. به گزارش اسپوتنیک، والنتینا ماتوینکو، رئیس شورای فدراسیون روسیه به اسپوتنیک گفت که آمریکایی‌ها اروپا را درهم شکستند و آن را دست نشانده خود کردند، آنها به سادگی اروپایی‌ها را “سرکوب” کردند. وی در ادامه افزود: «آمریکایی‌ها به سادگی اروپا را زیر پا گذاشتند. آن را به ... آمریکا، اروپا را درهم شکست

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, امنیتی, تحلیل, جهان, روسیه

کشور‌های بریکس می‌توانند به‌طور مشترک در برابر استعمار دیجیتال مقاومت کنند

رئیس موسسه کریبروم روسیه با اشاره به موفقیت بریکس در پیاده سازی ارز دیجیتال خود، این گروه را در برابر استعمار دیجیتال مقاوم دانست. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ ایگور آشمانوف، رئیس موسسه کریبروم و عضو شورای حقوق بشر روسیه تاس گفت که کشور‌های عضو بریکس قادر خواهند بود مشترکاً در برابر استعمار ارزدیجیتال مقاومت کنند. ... کشور‌های بریکس می‌توانند به‌طور مشترک در برابر استعمار دیجیتال مقاومت کنند

ادامه

استعمار, اقتصادی, تحلیل, جهان, خبر, روسیه

خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

یک گزارش جدید نشان‌ می‌دهد اروپا تقریبا دو برابر بیشتر از میانگین نرخ جهانی درحال گرم‌شدن است؛ این گزارش تأثیرات تغییرات آب و هوایی در اروپا را بررسی و تاکید کرده است که این گرمایش، وقوع سیل و خشکسالی را تشدید می‌کند. به گزارش خبرگزاری آلمان؛ سازمان هواشناسی سازمان ملل متحد و آژانس آب و ... خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, ایتالیا, جهان, خبر, محیط زیست

بلومبرگ: چین همچنان بزرگترین کمک کننده به رشد اقتصادی جهان در ۵ سال آینده خواهد بود

بر اساس پیش‌بینی «بلومبرگ»، چین در پنج سال آینده بیشترین سهم را در رشد اقتصاد جهانی خواهد داشت، به طوری که سهم چین از مجموع کشورهای G7 فراتر رفته و تقریباً دو برابر ایالات متحده خواهد بود. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ محاسبات بلومبرگ در این هفته بر اساس آخرین داده‌های پیش‌بینی اقتصادی «صندوق بین‌المللی ... بلومبرگ: چین همچنان بزرگترین کمک کننده به رشد اقتصادی جهان در ۵ سال آینده خواهد بود

ادامه

اقتصادی, اندونزی, جهان, چین, ژئوپلیتیک, صندوق بین‌المللی پول, هندوستان

تحلیل حسین راغفر از چرخه تولید و بازتولید “فقر” در ایران

یک کارشناس اقتصادی گفت: «مسئله فقر را باید در نسبت عملکرد دولت‌ها سنجید و شاخص انحصاری و مشخصی برای سنجش فقر وجود ندارد چرا که فقر پدیده‌ای چند بعدی است و برای ارزیابی آن باید مقولات متعددی را در نظر داشت.»

 

یکی از روش‌های سنجش میزان فقر، بررسی میزان دسترسی افراد به کالاهای اساسی است. حسین راغفر، اقتصاددان در همین رابطه در گفتگو با فرارو گفت: «بین سال‌های ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۱ ما شاهد سه دوره چرخه تجاری سازی مسکن بودیم و به همین علت سه مرتبه نوسانات شدید قیمت مسکن جامعه را تحت تاثیر خود قرار داد. این در حالیست که این چرخه در دنیا ۲۰ سال یکبار است.»

 

راغفر گفت: «دسترسی عموم مردم به خدماتی مانند آموزش و سلامت با پایان یافتن جنگ و شروع روند خصوصی‌سازی بد شد. کم شدن دسترسی مردم به این امکانات عمومی اما عواقبی هم داشت و ما شاهد ظهور افرادی بودیم که به دلیل فقرشان و تغذیه نامناسب نمی‌توانستند تحصیل کنند. در حقیقت به گسترش روند خصوصی‌سازی، اقلام اساسی گران شد و همه افراد قادر به تامین آنها نبودند و معنای این وضعیت این بود که فقر گسترش یافت.»

 

راغفر در پاسخ به این سوال که «مسئول وضعیت فقر زایی» کیست پاسخ داد: «اصلی‌ترین مسئول تمامی نابسامانی‌های اقتصادی و اجتماعی نظام تصمیم‌گیری‌های اساسی کشور است. نظام تصمیم‌گیری در کشور باید به گونه‌ای باشد که تصمیماتش منجر به حفظ منافع تمامی اقشار و بهبود وضعیت اقشار حاشیه شود اما در سال‌های اخیر نظام تصمیم‌گیری در ایران حافظ منافع گروه‌های قدرت و صاحبان سرمایه‌های تجاری و مالی بوده است.»

 

راغفر گفت: «آراء این افراد صاحب نفوذ در سیاست‌های اقتصادی و قوانین مقررات خود را نشان می‌دهد، جایی که نابرابری‌ها بازتولید می‌شود و فقر از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شود و منابع عمومی کشور نه برای حل مسائل عموم مردم بلکه با نفوذ گروه‌های پرقدرت در جاهای خاصی مصرف می‌شود و در حقیقت منافع گروه‌های پرنفوذ را تامین می‌کند.»

 

این کارشناس مسائل اقتصادی اضافه کرد: «به همین دلیل شاهد نابرابری در کشور هستیم؛ فقر مرتبا بازتولید می‌شود.»

 

وی با نقد نهادهای ملی کشور و نقش آنها در وضعیت فقر کشور گفت: «بانک‌ها در خدمت توسعه و ایجاد شغل برای جامعه نیستند، بلکه به این نگاه می‌کنند که چه کسی می‌تواند سریع و با سود سرمایه‌ها را بازگرداند.»

 

راغفر در ادامه یادآور شد: «با توجه به ساخت اجتماعی ایران، و فعالیت‌های نامولد مثل خرید و فروش زمین و ساخت مسکن و ویلای لوکس، خرید و فروش ارز و تخصیص منابع عمومی به قیمت‌های بسیار نازل به تولیدکنندگان در بخش پتروشیمی و صنایع فولاد و سیمان، سودهای بسیار بزرگی به دلیل نفوذ برخی در تصمیم‌گیرها به جیب زده می‌‎شود و منابع بزرگ ملی که منابع بین نسلی هستند به گروه های خاصی اختصاص داده می‌شود.»

 

راغفر، کارشناس مسائل اقتصادی در پاسخ به این سوال که آیا شما فقر را پدیده‌‎ای دولتی یا فرادولتی می‌دانید توضیح داد: «فقر پدیده سیاسی است. فقر در حقیقت خودش محصول نابرابری‌های فاحش است و نابرابری نیز محصول نظام سیاست‌گذاری است. نابرابری پدیده حتمی نیست که نتوان از آنها اجتناب کرد، نابرابری را می‌توان تقلیل داد البته در شرایطی که سیاست‌های اجتماعی با هدف کاهش نابرابری شکل بگیرد و اجرایی شود؛ اما در کشور ما به دلیل نابرابری‌ها شکل می‌گیرد که افراد صاحب نفوذ در نظام تصمیم‌گیری و توزیع منابع توسعه‌ای دخالت کرده و جهت منابع را به سمت منافع خود تغییر می‌دهند.»

 

راغفر در ادامه با اشاره به برخی رسانه‌ها که عامل افراد صاحب نفوذ در فضای افکار عمومی هستند یادآور شد: «مدتی است که رسانه افراد دارای نفوذ گزاره‌های غلطی را به اسم بازار آزاد مطرح می‌کنند و بعد این را تبدل به باور جمعی در جامعه می‌کنند و اگر بین مردم تاثیر گذار نباشند، حداقل بین مسئولین اصلی کشور اثر گذار هستند و این سبب گردیده که کسی به این فکر نیافتد که این باورهای غلط مسئول و عامل اصلی فقر فزاینده است.»

 

وی در پاسخ به سوال پایانی فرارو مبنی بر اینکه دولت‌ها چگونه می‌توانند در رفع فقر قدم بردارند توضیح داد: «تفاوت دولت‌ها در مبارزه با فقر در توجه آنها به نهادهای فراگیر است. نهادهای فراگیر که تنها منافع عموم مردم را در نظر می‌گیرند و منابع مالی شان، مانند بهداشت از مالیات تامین می‌شود. این در حالیست که بسیاری از منابع مالیاتی در کشور ما اصلا محاسبه نمی‌شود مثلا ما در دورانی شاهد رشد ساخت و ساز مسکن لوکس هستیم اما این بخش و صنعت لوکس‌سازی، علیرغم سودآوری بالایش مالیاتی نداده است.»

 

 

راغفر در خصوص عواقب ناشی از عدم پرداخت مالیات توسط صنایعی مانند ساختمان‌سازی لاکچری با سودآوری بالا گفت: «وقتی شما برای چنین سرمایه‌گذاری‌هایی مالیات تعیین نمی‌کنید، منابع بانکی به سمت این بازارها میل می‌کنند و از فضای توسعه‌ای و محرومیت‌زدایی و اشتغال‌زایی دور می‌شوند.»

فرارو

رئیس انجمن نفرولوژی ایران نسبت به بازی خطرناک با جان بیماران دیالیزی هشدار داد!

رئیس انجمن نفرولوژی ایران، از روند واگذاری بخش های دیالیز دولتی در کشور به شرکت های خصوصی انتقاد کرد و گفت: این موضوع قطعا بازی خطرناکی با جان بیماران است.   دکتر محمدرضا گنجی در گفتگو با مهر، با اشاره به اینکه طرح «واگذاری بخش­ های دیالیز دولتی کشور به شرکت ­های خصوصی» از سال ... رئیس انجمن نفرولوژی ایران نسبت به بازی خطرناک با جان بیماران دیالیزی هشدار داد!

ادامه

اجتماعی, اقتصادی, ایران, خبر

پولی‌سازی آموزش ضمن خدمت

با روی کار آمدن دولت راست‌گرای یازدهم، سیاست‌های انقباضی و ریاضتی با قالبی جدید و تحت روتوش اعتدال در ادامه منطقی سیاست‌های محمود احمدی‌نژاد در عرصه‌های مختلف بروز و ظهور یافت. این بار حامیان سرمایه روی عرصه آموزش بیشتر تمرکز نمودند. عرصه‌ای که پیش‌ازاین در دوره محمود احمدی‌نژاد مورد هجمه اساسی قرارگرفته بود اما دولت ... پولی‌سازی آموزش ضمن خدمت

ادامه

اقتصادی, ایران, فرهنگ, مقاله

رشد اقتصادی ۶.۵ درصدی چین در سال ۲۰۱۷ میلادی

تازه ترین بررسی های آماری یک مرکز اقتصادی معتبر در چین نشان می دهد که رشد اقتصادی این کشور در سال ۲۰۱۷ میلادی حدود شش و نیم درصد خواهد بود. بررسی های یاد شده توسط آکادمی علوم اجتماعی چین صورت گرفته و این مرکز در پژوهش های خود نتیجه گرفته است که شاخص تورم در ... رشد اقتصادی ۶.۵ درصدی چین در سال ۲۰۱۷ میلادی

ادامه

اقتصادی, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

«ارزان‌سازیِ نیروی کار» و «آزادسازیِ دستمزدها» برای کارفرمایان!

حسن روحانی، رئیس دولت یازدهم رژیمِ ولایت‌فقیه، در ماه‌های نخستِ زمامداری‌اش و در دیدار با “کریستین لاگارد”، رئیس صندوق بین‌المللی پول، بر “افزایشِ روابط با صندوق بین‌المللی پول” و “گسترشِ روابط با اقتصاد جهانی” تأکید کرد [الجزیره نت، ۷ مهرماه ۱۳۹۲] و حدود یک ماه پس از آن، “تمرکزِ اصلی جلسات” در دیدار هیئت اعزامی ... «ارزان‌سازیِ نیروی کار» و «آزادسازیِ دستمزدها» برای کارفرمایان!

ادامه

اقتصادی, ایران, کارگری, مقاله