چین: حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه باید محترم شمرده شود

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به حمله اسرائیل به مناطق مختلف سوریه گفت که حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور باید محترم شمرده شود. به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از نشریه گلوبال تایمز، لین جیان در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه تلویزیون شرقی عربستان سعودی تاکید کرد: حاکمیت و تمامیت ارضی ... چین: حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه باید محترم شمرده شود

ادامه

اسراییل, تروریسم, تنش‌زایی, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, سوریه, عربستان

نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق

منابع خبری گزارش دادند که نیروهای زمینی اسرائیل وارد سوریه شده‌اند و اکنون در فاصله ۱۰ کیلومتری پایتخت این کشور هستند. به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از المیادین، منابع محلی گزارش دادند که مجموعه‌ای از نیروهای زمینی اسرائیل متشکل از ۱۵ خودروی نظامی و زرهی از جولان اشغالی حرکت کرده و وارده حومه ... نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق

ادامه

آمریکا, اسراییل, اشغالگری, الجزایر, ترکیه, خاورمیانه, سوریه, صهیونیسم, عراق, لبنان

گروه لاهه تجارت نظامی با اسرائیل را متوقف کرد

با تداوم جنایات صهیونیست‌ها در غزه، کشورهای عضو گروه لاهه اعلام کردند که تجارت نظامی – دفاعی با اسرائیل را به حالت تعلیق درآورده‌اند. به گزارش ایسنا، گروه لاهه، که حدود ۳۰ کشور را برای اتخاذ «اقدامات هماهنگ قانونی و دیپلماتیک» علیه اسرائیل متحد می‌کند، از تعلیق تجارت سلاح و کالاهای نظامی با این رژیم ... گروه لاهه تجارت نظامی با اسرائیل را متوقف کرد

ادامه

آفریقای جنوبی, اسراییل, اندونزی, بولیوی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, صهیونیسم, عراق, عمان, فلسطین, کلمبیا, کوبا, لیبی, مالزی, نامیبیا, نیکاراگوئه

راهپیمایی در مرکز شهر بروکسل برای درخواست تعلیق همکاری‌ با اسرائیل

همزمان با برگزاری نشست وزرای خارجی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل، حامیان فلسطین در مقابل ساختمان شورای اروپایی تجمع کردند و خواستار تعلیق فوری توافقنامه همکاری اتحادیه اروپا و اسرائیل شدند. به گزارش ایسنا، معترضان حامی فلسطین همچنین در این تجمع از مقام‌های اروپایی خواستند تا فورا صادرات تسلیحاتی به اسرائیل را متوقف کنند. ... راهپیمایی در مرکز شهر بروکسل برای درخواست تعلیق همکاری‌ با اسرائیل

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اسراییل, بلژیک, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر, فلسطین, نسل‌کشی, همبستگی

دادستان دیوان کیفری بین‌المللی، از سوی اسرائیل تهدید به نابودی شد

رسانه انگلیسی از تهدیدات اسرائیل در ماه مه گذشته علیه دادستان دیوان بین‌المللی کیفری به واسطه یک وکیل انگلیسی و اعمال فشار بر او برای آنکه احکام بازداشت این دیوان علیه نخست‌وزیر و وزیر جنگ وقت این رژیم را لغو کند، خبر داد. به گزارش ایسنا، به نوشته رسانه انگلیسی «میدل ایست آی»، «نیکولاس کافمن»، ... دادستان دیوان کیفری بین‌المللی، از سوی اسرائیل تهدید به نابودی شد

ادامه

آمریکا, اسراییل, انگلیس, جهان, حقوق بشر, خبر, دیوان داوری لاهه, صهیونیسم

تحلیلگر آمریکایی: رزمایش دریایی مشترک ایران، روسیه و چین در حمایت از توازن قدرت است

یک تحلیلگر آمریکایی در یادداشتی در پرتیراژترین روزنامه دولتی چین نوشت که رزمایش دریایی مشترک ایران، روسیه و چین نه تنها تهدیدی برای صلح منطقه‌ای نیست بلکه از توازن قدرت حمایت می‌کند.

 

به گزارش فارس، روزنامه دولتی «پیپلز دیلی» در یادداشتی به قلم «اندرو کوریبکو» تحلیلگر آمریکایی، به بررسی رزمایش دریایی مشترک پکن با ایران و روسیه در شمال اقیانوس هند پرداخته و نوشت این رزمایش در خدمت توازن قدرت است.

 

نویسنده این یادداشت در پرتیراژترین روزنامه دولتی چاپ چین، می‌گوید: «رسانه‌های جریان‌اصلی غربی در حال هراس‌افکنی درباره رزمایش دریایی ایران، روسیه و چین هستند اما این واکنش نگران آنها اشتباه است. منفعت برخی نیروها در این است که همکاری نظامی کاملا معمولی این سه کشور را به عنوان تهدیدی برای صلح منطقه‌ای نشان دهند».

 

این تحلیلگر آمریکایی ضمن اشاره به اینکه هدف غایی این رزمایش، «حمایت از توازن قدرت جهت تسهیل راهکار سیاسی برای حل اختلافات» منطقه‌ای است، توضیح داد: «با این حال، برخی علناً بر این باورند که مشارکت چین و روسیه در این رزمایش دریایی مشترک، نشان‌دهنده ظهور به‌اصطلاح “ضد ائتلاف” برای مقابله با چیزی است که آمریکا در تلاش برای تشکیل آن است».

 

نویسنده این یادداشت با بیان اینکه برخی ادعا می‌کنند رزمایش مذکور، «پیام خصمانه‌ای» را به رقبای منطقه‌ای ایران می‌دهد، افزود: «و به صورت پیش‌فرض، دو کشور [چین و روسیه] را به متحدان نظامی جمهوری اسلامی [ایران] تبدیل می‌کند».

 

در ادامه این یادداشت، ضمن اشاره به رزمایش‌های متعدد آمریکا با کشورهای مختلف در سراسر جهان، آمده است: «اما همکاری نظامی چین و روسیه با ایران، به خرج عربستان سعودی و امارات عربی متحده تمام نمی‌شود… پس خلاف واقع است که [مشارکت] روسیه و چین [در این رزمایش] را علیه هر طرف سومی نشان داد. در حالی که آنها واقعا در حال اجرای یک رزمایش هستند که حتی می‌توان از آن به عنوان دیپلماسی نظامی یا به بیان دیگر، پیگیری اهداف دیپلماتیک از طریق ابزارهای ملایم نظامی یاد کرد».

 

این تحلیلگر آمریکایی در پایان تاکید کرد: «روسیه و چین با حمایت از توازن قدرت منطقه‌ای [از طریق مشارکت در این رزمایش]، تمام طرف‌ها را به حل اختلافات به وسیله ابزارهای سیاسی به‌جای نظامی تشویق می‌کنند».

 

صبح امروز (جمعه) معاون عملیات نیروی دریایی ارتش از آغاز رزمایش بزرگ نیروی دریایی سه کشور ایران، روسیه و چین در شمال اقیانوس هند خبر داد.

 

پیش از این نیز خبرگزاری «آناتولی» به نقل از تحلیلگران و کارشناسان مسائل سیاسی و ژئوپلیتیک، رزمایش دریایی مشترک ایران، روسیه و چین را نمایش قدرت علیه آمریکا و نشان‌دهنده افزایش مرزهای پدافند دریایی ایران توصیف کرد.

 

آناتولی: رزمایش دریایی ایران، روسیه و چین نمایش قدرت به آمریکاست

 

تحلیلگران و کارشناسان مسائل سیاسی و ژئوپلیتیک، رزمایش دریایی مشترک ایران، روسیه و چین را نمایش قدرت علیه آمریکا و نشان‌دهنده افزایش مرزهای پدافند دریایی ایران دانستند.

 

خبرگزاری «آناتولی» در گزارشی تحلیلی به بررسی رزمایش دریایی مشترک ایران، روسیه و چین در اقیانوس هند پرداخته و نوشت این رزمایش «نمایش قدرت» علیه آمریکا است.

 

آناتولی با بیان اینکه این رزمایش، اولین در نوع خود بعد از انقلاب اسلامی در ایران است، نوشت: «تحلیلگران و کارشناسان سیاسی این رزمایش را، که کمربند امنیت دریایی نام‌گذاری شده، پیام ایران به آمریکا در بحبوحه تنش‌های بین واشنگتن با تهران بر سر برنامه هسته‌ای [ایران] می‌دانند».

 

این خبرگزاری به نقل از تحلیلگران توضیح داد:‌ «ایران نمی‌خواهد [در برابر آمریکا] غافلگیر شود. پس جهت آماده شدن برای هر اتفاقی، مهم است که آب‌های خلیج فارس امن باشد و این دقیقا کاری است که ایران به همراه متحدانش می‌خواهد انجام دهد».

 

آناتولی همچنین نوشت: «با اینکه تاریخ مشخصی برای این رزمایش اعلام نشده اما منابع مطلع انتظار دارند که این رزمایش در تاریخ بیست‌وهفتم دسامبر (ششم دی) در اقیانوس هند و دریای عمان برگزار شود. با اینکه پکن و مسکو علناً درباره این رزمایش اظهار نظر نکرده‌اند، همکاری‌ها بین سه کشور جهت عادی کردن اجرای چنین رزمایش‌هایی برای مدت مدیدی در دستور کار بوده است».

 

این خبرگزاری زمان‌بندی این رزمایش را در واکنش به کارزار فشار حداکثری آمریکا علیه ایران دانسته و تصریح کرد: «مشارکت چین و روسیه در این رزمایش دریایی، با توجه به اتحاده همیشگی مسکو با تهران و بیشترین خرید نفت ایران از سوی پکن، حائز اهمیت است».

 

آناتولی با بیان اینکه چه رزمایش مذکور نمایشی از حمایت روسیه و چین از ایران در زمان درگیری نظامی باشد چه یک همکاری نظامی معمول، به نقل از یک کارشناس مسائل ژئوپلتیک نوشت: «این [رزمایش] شاید سلطه جهانی آمریکا را به چالش نکشد اما در حال حاضر، ظرفیت‌ها و گزینه‌های استراتژیک آمریکا در آسیا و شمال آفریقا را محدود می‌کند».

 

بر این اساس، تحلیلگران با توصیف این رزمایش به عنوان «نمایش قدرت» ایران و متحدانش علیه ائتلاف دریایی آمریکا با انگلیس، عربستان سعودی و امارات، می‌گویند: «ایران در حال تغییر تاکتیک پدافند نظامی است و می‌خواهد این پیام را به غرب بدهد که مرزهای پدافند دریایی آن در حال توسعه است و به همین دلیل خلیج فارس را برای این رزمایش انتخاب نکرده‌اند».