تأکید بر مبادلات با ارزهای ملی در نشست سران ۹ کشور مشترک‌المنافع در مسکو

اجلاس سران کشورهای مستقل مشترک‌المنافع با حضور رؤسای جمهور روسیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان،‌ ترکمنستان و ازبکستان روز سه‌شنبه در مسکو برگزار شد،‌ نشستی که در آن ولادیمیر پوتین رئیس دولت با یادآوری خاطرات پیروزی‌های مشترک این کشورها از ضرورت تقویت مبادلات با ارزهای ملی سخن گفت. به گزارش ایرنا از کرملین، ... تأکید بر مبادلات با ارزهای ملی در نشست سران ۹ کشور مشترک‌المنافع در مسکو

ادامه

آذربایجان, اتحاد شوروی, ارمنستان, ازبکستان, اقتصادی, اوکراین, بریکس, بلاروس, تاجیکستان, ترکمنستان, تروریسم, خبر, روسیه, فرهنگ, قرقیزستان, قزاقستان, گرجستان, مولداوی, نئولیبرالیسم

گرامی باد سالگرد انقلاب مشروطیت: انقلاب رهایی‌بخش و ملیِ مشروطه، راه‌گشای دورانی نو در تاریخ معاصر ایران!

بیش ازیک‌صد سال پیش، جامعه فئودالی ایران با یک تحرک انقلابی خود را در بزرگراه پیشرفت و تمدن جهانی قرار داد و مردم ما با مبارزه‌ای خستگی‌ناپذیر سکوت اجتماعی، واپس‌ماندگی، و استبداد کهن را شکست دادند. خصلت‌ها و تحولات اجتماعی در دوره‌های مختلف انقلاب مشروطیت انقلاب مشروطیت در ایران، یکی ازبزرگ‌ترین جنبش‌های خلقی تاریخ معاصر ... گرامی باد سالگرد انقلاب مشروطیت: انقلاب رهایی‌بخش و ملیِ مشروطه، راه‌گشای دورانی نو در تاریخ معاصر ایران!

ادامه

اجتماعی, ارتجاع, استبدادی, استعمار, امپریالیسم, انگلیس, ایران, تاریخ, جهان, خاورمیانه, روزنامه نگاران, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, فرهنگ, نویسندگان

شی جین‌پینگ: تغییرات تاریخی در جهان در حال وقوع است

رئیس جمهور چین امروز در یادداشتی پیش از حضور در نشست سران سازمان همکاری شانگ‌های اعلام کرد: تغییرات تاریخی در جهان در حال وقوع است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، شی جین پینگ، رئیس جمهور چین امروز سه شنبه اعلام کرد که پکن با «سلطه‌ گرایی، سیاست زور و تقابل بلوک(ها)» ... شی جین‌پینگ: تغییرات تاریخی در جهان در حال وقوع است

ادامه

آسیای میانه, ایران, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, سازمان ملل, سیاسی, صلح, فرهنگ, قزاقستان, همبستگی

تدریس محافظت از میراث فرهنگی برای دانش آموزان افغانی توسط مختصصان چینی

یک کلاس در فضای باز در راستای ترویج حفاظت از میراث فرهنگی برای دانش آموزان مدارس ابتدایی افغانستان یکشنبه در استان بامیان در مرکز افغانستان برگزار شد. به گزارش رادیو بین‌المللی چین: کلاس یادشده توسط یک تیم شش نفره متشکل از باستان شناسان چینی و کارشناسان میراث فرهنگی به همراه کارشناسان و مقامات افغانستانی در ... تدریس محافظت از میراث فرهنگی برای دانش آموزان افغانی توسط مختصصان چینی

ادامه

آسیای میانه, افغانستان, چین, شرق آسیا, فرهنگ, گزارش

اندیشه و آرمان‌های جنبش دوم بهمن همچنان زنده‌اند!

از دوم بهمن‌ماه سال ۱۳۲۴، روزی که رفیق زنده‌یاد “قاضی محمد”، پیشوای محبوب خلق کُرد و حزب دمکرات کردستان، در اجتماع باشکوه هزاران تن از مردم مهاباد و شهرها و روستاهای اطراف در میدان “چوارچرا” (چهار چراغ) این شهر، تأسیس حکومت خودمختار کُردستان را اعلام کرد هفتادوهشت سال می‌گذرد. حکومت ملی و دمکراتیک کُردستان، دستاورد ... اندیشه و آرمان‌های جنبش دوم بهمن همچنان زنده‌اند!

ادامه

آزادی, اروپا, استبداد, استثمار, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, تاریخ, ترکیه, جهان, سوریه, سوسیالیسم, سیاسی, عراق, فاشیسم, فرهنگ, کارگران, یادنامه

تجمع “پویش مردمی نجات خانه نیما یوشیج” امروز برگزار می‌شود

“پویش مردمی نجات خانه نیما یوشیج” امروز در پنجاه و نهمین سالروز درگذشت پدر شعر نو ایران مقابل خانه نیما یوشیج در محله دزاشیب تهران تجمع می‌کنند تا توجه مسئولان نسبت به رسیدگی به وضعیت این خانه را جلب کنند.

 

پیش از این محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی در پی انتشار خبر خروج خانه “پدر شعر نو فارسی” از فهرست آثار ملی از سوی دیوان عدالت اداری مامور رسیدگی به وضعیت خانه نیمایوشیج در تهران شده بود اما با گذشت حدود یک سال از این ماجرا تغییری در وضعیت این خانه به وجود نیامده است.

 

دیوان عدالت اداری ۱۵ آبان ماه ۹۶ خانه نیمایوشیج را با تکیه بر احکام شرع از فهرست آثار ملی خارج کرده بود، چون مالکان جدید این خانه به این دیوان شکایت کرده و گفته بوده‌اند که خانه نیما به او تعلق نداشته و از این رو نمی‌توان آن را جزو آثار ملی دانست.

 

این در حالی بود که سازمان میراث فرهنگی با ارائه اسنادی، اعلام کرد، خانه متعلق به نیمایوشیج بوده، اگر چه سند خانه به نام او نبوده است اما دیوان عدالت اداری این اسناد را به رسمیت نشناخته بود.

 

حال به تازگی یکی از اعضای شورای شهر تهران گفته است: «شهرداری تلاش می‌کند خانه نیما یوشیج را با قیمت واقعی خریداری کند اما مالک با شهرداری کنار نمی‌آید. سال گذشته که هنوز نوسانات ارزی رخ نداده بود، مالک ۱۲ میلیارد تومان برای این خانه قیمت گذاشت.»

 

از سوی دیگر ولی‌الله شجاع‌پوریان، معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران هم به خبرگزاری ایلنا گفته است: «برای خریداری این بنای تاریخی چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار درنظر گرفته شده است.»

 

خانه شاعر بزرگ ایرانی در شمال تهران و در چند متری خانه “سیمین دانشور و جلال آل احمد” واقع است. این خانه در حدود ۶۸۸ متر مربع عرصه دارد و زیربنای آن نیز ۱۸۰ متر مربع است.

 

دلاور بزرگ‌نیا، مدیر اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران هم اعلام کرده است، در صحبتی که با مدیرکل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شده، دستور خرید ملک به شهرداری منطقه یک داده شد و قرار است پس از خرید ملک، بحث بهره‌برداری و کاربری آن توسط این شرکت به سرانجام برسد اما در مورد اینکه چرا سازمان میراث فرهنگی پا پیش نمی‌گذارد، بزرگ‌نیا می‌گوید: «میراث فرهنگی برای خرید این ملک محدودیت‌های مالی دارد و نمی‌تواند خانه نیما را بخرد.»

 

مهدی رفیع‌زاده، معاون برنامه‌ریزی و توسعه شهری هم درخصوص برنامه‌هایی که برای خرید خانه نیما یوشیج وجود دارد، می‌گوید: «ردیف بودجه‌ای برای خرید این خانه نداریم اما پیروز حناچی، شهردار تهران مصمم است تا این کار را انجام دهد و اگر این امر انجام شود ما این آمادگی را داریم تا این خانه را به خانه موزه تبدیل کنیم. البته این کار پس از مرمت و بازسازی انجام خواهد شد.»

 

“پویش مردمی نجات خانه نیما یوشیج” در شرایطی که سرنوشت خانه نیما یوشیج در هاله‌ای از ابهام است، در پنجاه و نهمین سالروز درگذشت پدر شعر نو ایران قرار است مقابل خانه‌ نیما تجمع و نگرانی از وضعیت نامشخص این خانه را به گوش مسئولان برسانند.

صدای آلمان

کوروش کرم‌پور، شاعر و روزنامه‌نگار معروف آبادانی بازداشت شد

در پی بازداشت کوروش کرم‌پور شاعر، روزنامه‌نگار و فعال مدنی آبادانی که حدود یک هفته است در زندان منتقل شده است. تعدادی از روزنامه‌نگاران آبادانی در نامه‌ای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی واکنش نشان دادند.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, روزنامه نگاران, فرهنگ