بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
تجمع کارگران کنتورسازی در اعتراض به مطالبات معوقه
کارگران مشکلات خودرا از زمان واگذاری کارخانه کنتورسازی به «بخش خصوصی» و بیتوجهی مسئولان و کارفرما عنوان کرده و تنها راه نجات کارگران را خلع ید از بخش خصوصی کارخانه میدانند.
تعدادی از کارگران کنتورسازی ایران امروز به ایلنا گفتند: از روز گذشته (سهشنبه ۲۹ بهمن ماه) در اعتراض به بیتوجهی کارفرمای کارخانه به پرداخت مطالباتمان و در عین حال وضعیت بلاتکلیفی کارخانه، در مسجد شیخالاسلام واقع در خیابان سپه قزوین حاضر شدهایم.
کارگران کارخانه کنتورسازی ایران در ادامه افزودند: مطالبات ۴ ساله ما مربوط به شش ماه حقوق سال ۹۵ به همراه عیدی و پاداش، چهار ماه سال ۹۶، شش ماه سال ۹۷ و هشت ماهه سال جاری میشود که فقط ۷۰ درصد از حقوق و بیمه آبان ماه به همراه حق بیمهی چهار ماه نخست سال جاری پرداخت شده است. علارغم آن سنوات کارگران بازنشسته شده، تمدید دفترچههای تأمین اجتماعی، پرداخت بدهیها به سازمان تامین اجتماعی و بانکها مشکلات تولید ازجمله مهمترین خواستههای کارگران کنتورسازی است که به آن اهمیتی داده نمیشود.
کارگران کنتورسازی همچنین درباره یکی دیگر از مشکلات این واحد تولیدی گفتند: تغییرات مکرر مدیران داخلی و سرپرستان کارخانه معضلی است که این واحد تولیدی را از یک الی دو سال پیش به مرز ورشکستگی رسانده و امنیت شغلی ما کارگران را سلب کرده است.
کارگران در این زمینه تصریح کردند: مدیرعامل شرکت کنتورسازی ایران که از یکسالونیم پیش به دلیل برخی جرائم اقتصادی در زندان به سر میبرد، کارخانه را از طریق سرپرستانی که در کارخانه میگمارد، مدیریت میکند که اخیرا یکی از آنها به دلیل اختلافنظر با کارفرما کنار گذاشته شده و چند روزی است چهارمین سرپرست کارخانه در سال جاری هنوز نیامده با دستور مدیرعامل مجدد تولید در کارخانه را متوقف کرده و با برهم زدن وضعیت روحی کارگران، قراردادهای کاری آنها را از دو ماه به یکماهه تغییر داده است.
به گفته کارگران؛ متوقف شدن فعالیت کارخانه درحالیست که از ابتدای آبان ماه سال جاری بعداز ماهها تلاش مجددا تولید را به کارخانه برگرداندیم و چند ماهیست با تلاش شبانهروزی کارگران انبارهای کارخانه پر از کنتور تولید شده است. در عین حال اخیرا هم یک قرارداد ۱۰۰ هزارتایی کنتور با یکی از مشتریان بخش خصوصی بستهایم.
به گفته کارگران، نگرانی ما یکی از این جهت است که با از دست رفتن مشتریان، امنیت شغلی ما کارگران نیز برهم میخورد.
به ادعای کارگران این کارخانه؛ وزارت نیرو پیش از این خریدار محصولات این کارخانه بود اما در حال حاضر خریدار محصولات تولید شدهی کارخانه نیست و کنتورهای موردنیاز خود را از دلالان واسطهای خریداری میکند.
کارگران در ادامه تصریح کردند: عموم مشکلات ما از زمان واگذاری کارخانه کنتورسازی به «بخش خصوصی» شروع شده و با بیتوجهی مسئولان و کارفرما هر روز بر مشکلاتمان افزوده شده است. بنابراین تنها راه نجات ما کارگران کنتورسازی خلع ید بخش خصوصی کارخانه است.
در انفجار ناشی از نشت گاز در کارخانه نئوپان چهار کارگر مصدوم شدند
در پی وقوح حادثه انفجار مخزن در کارخانه نئوپان گنبد کاووس ۴ نفر مصدوم شدند
تجمع کارگران راهآهن در ایستگاه کشور لرستان در اعتراض به بیآبی
روز گذشته کارگران ایستگاه کشور در لرستان در اعتراض به بیآبی دست به تجمع اعتراضی زدند.
سهم دستمزد در تولید چقدراست؟!
یکی از مهمترین بحثها در “شورایعالی کار” هنگام تعیین حداقل دستمزد کارگران مشمول قانون کار، تعیین سهم “دستمزد” در “تولید” است.
سخنی درباره ضرورت تلفیق مبارزهٔ سیاسی- صنفی در مرحلهٔ کنونی و راهکارهای آن
بحث و گفتوگو دربارهٔ نقش، جایگاه، میزان تأثیرگذاری، و اصولاً نسبت و رابطه جنبش کارگری- سندیکایی با تحولهای پرشتاب سیاسی کشور، از بحثهای پراهمیت عرصه مبارزهٔ کارگری در مقطع زمانی کنونی در کشور است.