درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

تجربه خصوصی‌سازی در کشور موفق نبود

علی خدایی در گفتگو با ایلنا، تجربه خصوصی‌سازی در کشور را ناموفق دانسته و گفت: عمده شرکت‌هایی که درباره بحران‌های کارگری می‌شنویم، شرکت‌های دولتی خصوصی شده، هستند. هپکو و ماشین‌سازی تبریز صنایع بزرگی هستند که به بخش خصوصی واگذار شده‌اند.

 

این فعال کارگری با اشاره به این ادعای مدافعان خصوصی‌سازی که شرکت هفت‌تپه پیش از واگذاری دچار بحران معوقات بوده، تصریح کرد: اتفاقاً این روشی است که برای توجیه خصوصی‌سازی به کار می‌رود. یعنی با عدم مدیریت صحیح قبل از خصوصی‌سازی و بحرانی کردن کارخانجات آن را به قیمت ناچیز می‌فروختند.

 

نایب رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور ادامه داد: همین مساله باعث می‌شود که واگذاری‌ها به صورت غیرکارشناسی به کسانی صورت می‌گیرد که اهلیت این موضوع را ندارند. نهایتاً این مساله به کارگران آسیب می‌رساند.

 

خدایی با تاکید بر اینکه مدت‌ها است که مشکلات کارگران نیشکر هفت‌تپه مطرح می‌شود اما متاسفانه گام جدی‌ برای حل اساسی مشکلات برداشته نمی‌شود، خاطرنشان کرد: اینکه هر بار اتفاقاتی بیفتد و آن اتفاقات هزینه‌هایی را به جامعه تحمیل کند، درست نیست. مشکل را باید به صورت ریشه‌ای حل کرد. اگر معوقات مزدی ۳ ماهه کارگران را بدهیم و تصور کنیم که مشکلات این واحد صنعتی تمام شده، این وضعیت ادامه خواهد داشت و مشکلات به شکلی دیگر خود را نشان می‌دهد.

 

نایب رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور تصریح کرد: به نظر من مجدداً باید این شرکت‌ها مدیریت‌شان دولتی شود یا می‌توان آن را در قالب تعاونی به کارکنان مجموعه سپرد. هرگونه مداخله انتظامی- امنیتی در محیط کار و برخورد با اعتراضات صنفی کارگران روش صحیحی نیست.

 

وی افزود: ما مخالف اینگونه برخوردها با مطالبات صنفی کارگران هستیم. ضعف بزرگ در حوزه قانون و اجرا وجود دارد. علیرغم اینکه تاکید شده که مطالبات کارگران جزو دیون ممتازه کارفرما است و کارفرما باید آن را اولویت قرار دهد.

 

علی خدایی با اشاره به اینکه در جای جای کشور شاهد تاخیر در پرداخت دستمزد کارگران هستیم، گفت: یکی از علل این تاخیر این است که برای تمامی هزینه‌های کارفرما مثل عوارض، حق بیمه و مالیات در صورت عدم پرداخت و تاخیر جریمه‌ و ضمانت‌های مالی و اجرایی کافی به وجود می‌آید که کارفرما مجبور شود، آن را در اولویت قرار دهد. ما متاسفانه عملاً برای تاخیر در دستمزد کارگران هیچگونه تمهید و عامل بازدارنده‌ای درنظر نگرفته‌ایم.

 

این فعال کارگری بیان کرد: کارفرما به راحتی می‌تواند بدون هیچ مزاحمتی دستمزد کارگران را دیر پرداخت کند. همچنین نهادهای تصمیم‌گیر که به عنوان نهادهای بالادستی محسوب می‌شوند و دخالت مستقیم در حوزه روابط کار ندارند و وظیفه حفظ امنیت یا وظایف دیگری را در جامعه ایفا می‌کنند، به جای برخورد با متخلف یعنی عامل به وجود آورنده این اعتراضات، با کارگری برخورد می‌کنند که اعتراض صنفی تنها ابزار موجود در دستش است.

 

وی در پایان تصریح کرد: ما مخالف برخورد قضایی- امنیتی با اعتراضات صنفی کارگران هستیم. طرف دیگر ماجرا نیز افراد سودجویی هستند که از این اعتراضات صنفی بهره‌برداری‌های سیاسی می‌کنند. مطالبات ما صنفی است و به هیچ عنوان سیاسی نیستیم. البته «سیاسی نیستیم» به این معنا نیست که با سیاست کاری نداشته باشیم؛ بالاخره تصمیمات در نهادهای سیاسی گرفته می‌شود و ما حتماً مداخله می‌کنیم. اما اعتراضات کارگران صرفا اعتراضات صنفی است.

سیاست‌های رژیم ولایت فقیه و منافع زنان شاغل

بحران و رکود عمیق اقتصادی و کاهش چشمگیر نرخ ارز ملی، تاراج منابع ملی و اندوخته‌های زحمتکشان توسط کارگزاران رژیم، تشدید بحران معیشتی زحمتکشان و اعتراض های گستردۀ  آنان  در ماه‌های اخیر تعویض مهره‌های اقتصادی در ۵ آبان‌ماه را موجب گردید.

ادامه

ایران, حقوق بشر, زنان, کارگری, مقاله

اعتراض دیده‌بان حقوق بشر به تشدید سرکوب کارگران و معلمان در ایران

دیده‌بان حقوق بشر از برخوردهای امنیتی اخیر با فعالان کارگری و معلمان در ایران انتقاد کرد. به گفته این سازمان جهانی حقوق بشری، اظهارات مقام‌های ایران درباره‌ وحدت ملی، با توجه به زندانی کردن این فعالان “پوچ” است.

ادامه

ایران, بیانیه, حقوق بشر, خبر, کارگری, معلمان

یک کارگر در ریزش معدن زغال سنگ کلاریز جان خود را از دست داد

روز گذشته (۳۰ آبان ماه) یکی از کارگاه‌های معدن کلاریز شرقی در منطقه معدنی طزره زیرمجموعه شرکت معدن زغال سنگ البرز شرقی ریزش داشته است که یکی از کارگران به نام “حسین صادقی” در اثر این حادثه جان خود را از دست داد. این کارگر ۵۴ ساله به مدت ۱۷ سال سابقه کار داشت.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری